caute. nechal som v noci auto vonku so zatiahnutou rucnou brzdou na mraze a teraz sa mi neda pretocit zadne prave koleso a stale mi svieti ABS kontrolka aj ked iba stojim na mieste. skusal som sa pohybovat dopredu dozadu par metrov, ale mame tu lad, tak sa netoci. a podstatne je, ze to vobec nemam kde dat do tepla. lave sa toci normalne.
19.02, 16. 11. 2007, odpovědětAspoň si to budeš propříště pamatovat. Taky mi zamrzla ruční brzda, když mi bylo 16. Ale to ještě nebyl internet ani v Americe, abych se mohl pochlubit, jakej jsem myslivec.
19.37, 16. 11. 2007, odpovědět:))) dobre no, a co teraz s tym ? rad by som na tom aute odisiel. strcim pod neho nejaky teplovzdusny radiator a uvidim. a ta kontrolka ? ps:mne ked bolo 16, tak som mal akurat tak BMX :)))
19.41, 16. 11. 2007, odpovědětAj mne sa to raz podarilo,ale nakoniec som to rozhýbal pomaly dopredu a dozadu.Bolo to na českých hraniciach a zabudol som sa a zatiahol .Odvtedy si dávam na to v zime pozor!!!!!!!!Bolo to šou.
20.00, 16. 11. 2007, odpovědětno fajn, som to rozmrazil. kontrolka zhasla az ked som to dobre pretocil na ceste.
21.23, 16. 11. 2007, odpovědětDivne, pokial viem, tak na Alfe nezvyknu mrznut brzdy. Jasne ze na starych Skodovkach platilo v zime nezatahovat rucnu, ale tu nie je problem. Ja ju zatahujem a nic sa nedeje. Ake mas brzdove oblozenie?
21.48, 16. 11. 2007, odpovědětNení to o obložení, ale o stavu bovdenu. 156 nemá bubnovou brzdu. :-)) Na 100% je někde zlomený, nebo zrezlý a tudy se pak dostane voda, která ho přibrzdí. Nejjednodušší je potom vyhodit ze zadní páky brzdového válečku ono lanko a můžu odjet.
22.18, 16. 11. 2007, odpovědětja som mal podobny problem minuly rok tiez mi zamrzla rucna brzda ale nebol problem w bowdene ale w tom mechanizme co uz je na prasiatku...ta packa co zatahuje od rucnej oblozenie na kolese...premazal som tu packu a uz to pak nerobilo....
23.01, 16. 11. 2007, odpovědětTaky mi zamrzla -to bylo rodeo - se na mě všichni dívali jak na blbce, když jsem jezdil pořád dopředu a dozadu :-))
20.13, 18. 11. 2007, odpovědětTaky v patek problem.asi po nejake chvily prestalo,uz nezatahuji,a je to v poho.
11.57, 19. 11. 2007, odpovědětja jsem takle vloni rozsvitil kotouc do cervena :) zustalo mi jendo kolo pribrzdene ale zjistil jsem to az na snehu kdyz mi slo smykem....tak kdyz jsem zastavil a videl jsem jak sviti,tak jsem to nechal byt a ono to povolilo..od te doby rucku nazatahuju...
12.39, 19. 11. 2007, odpovědětchci se jen zeptat Nora,myslis ze kdyz vymenim ty lanka tak mi bude fungovat ? mas to odskousene? protoze uz me to se.. ,kdyz clovek potrebuje pouzit a najednou nejde...diky za odpoved
9.53, 31. 12. 2007, odpovědětNora má pravdu, je to jen o bovdenu (ve většině případů). Já zatáhnu brzdu i v -20 a ráno v pohodě odjedu a nejde vždycky nechávát kvalt bez ručky, kolikrát parkuju na takovým nájezdu že se motor přetočí, ručka je nutnost.
10.42, 31. 12. 2007, odpověděttakze aby mi rucka fungovala tak mi nejspis nezbyde nic jineho nez to vymenit:) diky
12.42, 1. 1. 2008, odpovědětNo tak to já jsem na tom stejně, taky se chystám to vyměnit. Ale to mě tak nesere, jako to že sem tam po ujetí cca20 až 150 km( malé rozpětí):-) mi začnou pískat brzdy. Nemůže to být ale tím že se tam něco dostane. Brzdy jsme ale neměnil. vždycky když to přezouvám, tak mrknu kolik jich tam je a mám tam ještě špalky. Nevím co s tím:-) Otec říkal promazat:-))))
16.36, 2. 1. 2008, odpovědět