Zdravím všechny příznivce tohoto nádherného auta a obracím se na Vás s prosbou: Vážně uvažuji o koupi Alfičky (konkrétně 156 1,9JTD 16V , SW r.v. 2004/2005) a proto bych chtěl poradit. V minulosti jsem měl po sobě dvě nádherný italský holky Lancia Delta integrale, byly to naprosto skvělý a krásný auta, ůžasná jízda no ale těch problémů...koroze, elektrika, spojka atd.atd. Ač nerad, přesedlal jsem na němce a potom jakuza-mitsubishi. Naprosto spolehlivý auto, neznam co je závada, ale bohužel-to auto mě nebere. Teď bych chtěl Alfu, protože mě to táhne srdcem k italům, ale když jsem se svěřil známým, každý si významě poklepal na čelo:" Itala??? Si se zbláznil,ne?"(kamarádi vesměs Audi, VW, Škoda...)No nic, myslíte že už se Alfa "polepšila"? Přesto že tuším, že povětšinou budete v dobrém slova smyslu "zaujatí", těším se na Vaše názory. Děkuji Koberec.
23.35, 17. 11. 2007, odpověděturčitě jo mám alfu 1,9 jtd je to už stařeček 1998 rv a šlape jak hodinky:O)
0.23, 18. 11. 2007, odpovědětjá bych šel do oktávky, je to silné a nádherné auto a jak sedí v zatáčkách :c) Bobin
4.07, 18. 11. 2007, odpovědětAlfa ano a s tímhle motorem tuplem :)
6.36, 18. 11. 2007, odpovědětAhoj! Srdce máš jen jedno,italky už znáš,tak co řešíš? Která ženská občas nepozlobí? Ale jen do ní sedneš,koukneš na ty její dva budíky a svět je hned krásnější! To ti prostě žádná žaba ani helmut nedá!
8.09, 18. 11. 2007, odpovědětJen malý dovětek-syn byl taky z helmutova,ale jen do chvíle,než sedl do 156 SW-JTD 1,9. A když ji nadopuješ na nějakých 105 kW-to je jízda!
8.16, 18. 11. 2007, odpovědětZdravím tě..Bydlím dá se říct na vesnici a alfa156 tady jezdí jen jedna, takže to lidi vůbec neznaj, burani, ale taky názory mých blízkých "odborníků" byl: kup si octávku nebo passata, omg stojí to jak svině a když je to levný tak je to křáp na entou a má najeto půl mega:-D A design se taky nedá srovnat, tady už se za pašíkem otočí málokdo, to by muselo jet porsche, ale na alfu se lidi dívaj, to jen tak bokem. Jinak spolehlivost je ZATÍM klep klep supr.. Mám ale teda 2.0L Ale jak už sem psal, předjede mě málokdo když chci:-D
11.05, 18. 11. 2007, odpovědětOktavky kazodpadne nesedi v zatackach dobre jak tvrdi passataci :-) ... to jen pro poradek muj kamos sam po svezeni moji AR 156 2.0 TS 16V uznal ze jeho i nachipovana octavia nema na ALFICKU :-) !!! holt FORZA ITALIA :-)
11.17, 18. 11. 2007, odpovědětkdysi na www.auto.cz v jedne recenzi popisovali jak AR 156 porazila v losim testu M3 :o) :o)
12.21, 18. 11. 2007, odpovědětZáleží,jak se k autu choval předdchozí majitel.AR jsou víc citlivé na údržbu.Mám stejnou motorizaci jak o ní uvažuješ,nalítáno zam 3,5 roku 150 tis. a super,dokonce bych řekl,čím starší,tím lepší.Je pravda,že jsem měl problémy,ale jednalo se o věci plynoucí z italské laxnosti při výrobě,vše odstaněno v záruce.Ale znovu podotýkám že se nejednalo o závady mající vliv na pojízdnost.AR se nekupuje mozkem,ale SRDCEM,takže jim musíme občas něco odpustit!
18.09, 18. 11. 2007, odpovědětAlfa je hezky auto, dobrý výkon, svezení, ale mouchy má určitě, hlavně nápravy, ale ve srovnání s "úžasným" Pasatem je to pohoda ten trpí ještě víc. Koroze, zatim jsem neviděl ani jednu která by nebyla bez koroze na podvozku, Itali asi nepočítají s tím že to bude jezdit v zimě a v soli, ale když si koupiš tak novou tak nastříkáš podvozek a je to. A 1.9 je docela dobrý motor na spotřebu a spolehlivost. Já mám 2,4 a tam už je to horší. Ale určitě to ber:-)
19.45, 18. 11. 2007, odpovědětDěkuju všem za názory,asi jsem se nechal přesvědčit, že do Alfy jdu! Ale má to háček-zatím jsem nikde nenerazil na takovou jakou bych chtěl: 156 SW, 1,9 JTD 16V (103kW)Distinctive. r.v. 2004/5. Nemá někdo z Vás zkušenosti s dovozem ze zahraničí? (asi Itálie?)Nebo ještě lépe-není tu někdo kdo by se přímo zabýval dovozem? Díky!
23.18, 20. 11. 2007, odpovědětkup radeji 2.4 JTDm a nebo 2.5 V6 to je ta prava alfa :)
9.14, 21. 11. 2007, odpovědětBorci..mel jsem 155 1.6TS koupil jsem ve fulu 156 2.0ts vydrzela 14 dni a pak se potkal motor bez predchozich jakych koliv zavad jen tak proste..a to jsem mel to auto rad..ted jsem si koupil bmw 328i alepsi auto neni nevrze neskripe,nic zkratka..a taky cena je uz vyssi nez za te italsky prostitutky...disegn ano,motor podvozek fuck off..vim ze je milujete...ale mas nakonte zbytecnejch 200 tis??? :-) a co se tyce zatacek..kdo ze je ten vyzyvatel naucim te driftiky...
11.06, 23. 11. 2007, odpověděta hlavne za rok pouze vymena oleje a brz.dest..vim jak te auta pate radi--ale kdo preveruje spolehlivost....BmW...nezkusis nepoznas...a za design AR kloubouk dolu..zdar..
21.06, 23. 11. 2007, odpovědětNějak se nám na tady roztahují "milci" Bayerische MotorWerke!!
21.41, 23. 11. 2007, odpovědětHele jen se snazim rozmluvit zacatecniku koupi vozu..neni to jen tak..je potreba cash..taky jsem mel rad to auto a moooc..navedu te na spravnou cestu--tak jak jednou navedli me!bez urazek!
0.42, 24. 11. 2007, odpovědětKUP SI ALFU !!! JA MAM TEIZ 1.9 JTD TO SU NAJ MOTORY !!! UZ JU MAM POL ROKA A NIC IBA SOm MENIL OLEJ :) nic wiacej spolahlive auticko len dlho trwa dokim sa zhawice nazhawia :) inak wsetko OK KUPUJ ja mam rok 99 taze 2004 05 neni ocom !!!! KUP ale zo zahranicia na sovensku nekupuj a ked kupujes tak COC papier pitaj inak ho nekupuj su z tim welke problemi :))) a je drahy :) Inak ti odporucujem mam sice 19 ale popici auticko :) ja som znim spokojni až až až
6.28, 24. 11. 2007, odpovědětTake reci ze alfa poruchova.Kto ako sa o auto stara ,take ho ma.Mam vela znamich co maju wolsvageny napr.Sharan-2003 prve sa mu posrala spojka budis,ale teraz mu odislo turbo to vsaetko v jednom roku.No trochu draha zalezitos.Potom mam znameho co mal pasat.Radsej ho rychlo predal lebo sa mu zacala srat prevodovka.teraz kupil renault leguna 2002-3pekne auto no posrala sa mu mechanyka vo dverach.O alfach sa toho nahovori,ako aj o daeve.No ma ho suseda asi 8 rokou a ani raz nebola v servise.Takze take hlasky ze alfa poruchove auto to nech si radsej nechaju pre seba.Mam 1.8 a nemal som vobec ziadne problemi.
9.03, 24. 11. 2007, odpovědětvsak ono prijde hej..? :-)))))))
13.21, 25. 11. 2007, odpovědětProsimte, co to je "COC papier"?
19.27, 24. 11. 2007, odpovědět