Ahoj, tak jsem obul svoji Alfičku asi před půl rokem na Goodyear Eagle F1 205/55 16 a ted jsem přezouval na zimní UG7+, jenže na co nepříjdu, letňáčky vpředu mají 1mm do značek :o(( a najeto mají cca 16t km. Je to sice 2,4 JTD, ale i tak se mi zdá, že by ty gumky měli vydržet 25 - 30t. Zadej je ale v pohodě :o( .. na geometrii jsem byl nedávno a byla v pohodě. Obě přední jsou sjety taky rovnoměrně.. jenže skoro totál. Jinak jezdím svižně, ale určitě ne tak moc, aby tak brzy odešly. Proto by mě zajímali Vaše názory a zkušenosti. Díky a zatím. Alfistům zdar :o)
14.48, 20. 11. 2007, odpověděta co máš za podvozek???
14.50, 20. 11. 2007, odpovědětMas Sportpacket alebo nie, lebo su ine hodnoty na Sportpacket a ine na obycajny podvozok...
15.25, 20. 11. 2007, odpovědětTo seš na tom ještě dobře.Taky jsem přezouval a nevěřil jsem svým očím.Na jaře funglovky Matador hectora 215/45 R17,najeto 3.500 km a prostředek gumy totálně bez vzorku a na krajích 1.5-2 mm a nahuštěno na 2.5.Buďto su takovej zhovadilec nebo fakt nevím.
16.59, 20. 11. 2007, odpovědětforza156: podle toho sjetýho prostředku to vypadá,že si měl ty gymy přehuštěný,ale i tak,by měli vydržet víc než 3500km,si myslim :-)
18.13, 20. 11. 2007, odpovědětJá nemlich to samý,jaro - nové Barum 205/55 16,nechal jsem ještě udělat geo. a papírově v normálu.Vloni jsem na ¨letních Dunlop Sport odjezdil přes leto 20tis. a při zimním přezouvání jsem je vyhodil.První gumy na autě Dunlop Sport přímo z výroby vydržely cca 40tis.Podotýkám, že při každém přezutí nechám dělat geometrii a to jezdím ke stejné firmě.Známý, který kšeftuje s gumama tvrdí, že u nás, jako na "méně náročném trhu" se prodává až 2. jakost.To samé jsem slyšel i o autech!
18.17, 20. 11. 2007, odpovědětČusz, koupil jsem nové a najel 13000km a už také nejsou, samo geometrie udělaná tak nevim, byly to barumky,mám též 2,4JTD,tak přemýšlím jaké koupit na jaře????
18.41, 20. 11. 2007, odpovědětPanove dejte si tam Micheliny a nebudete tohle resit :-)
20.40, 20. 11. 2007, odpovědětMichelin? Ani omylem. Když jsem auto koupil byly tam super Micheliny, nádherný vzorek. Jen trochu hučely a to tak, že jsem dostal slevu na nové ložiska. Po přezutí na PIRELLI to utichlo, ložiska nebylo třeba měnit. Nyní jsem to posadil na zánovní zimní Micheliny a když není sníh, jenom vymrzlá suchá cesta, zase to hučí. Schválně jsem sednul do dalšího auta s Barumkama, zimníma a opět ticho. Buď mám na MIchelin smůlu, nebo jsem jen náročný na akustickou pohodu jízdy.
21.31, 20. 11. 2007, odpovědětTak zalezi jaky Micheliny. Na vydrz jsou jednoznacne nejlepsi a jizdni vlastnosti maji taky vyborny, mozna brzdeni na vode je relativne horsi (myslim u letnich). Co se hlucnosti tyce asi nejsou nejtissi, ale zase ne urcite nejak extra hlucne.Ale jsou samozrejme i jiny skvely znacky, kazda ma nejake + a -. Ale od gum typu Matador, Barum, pocital bych tam i Goodyear(alespon nejake typy) atd. nelze cekat ze vydrzi 50t. Km .....
21.42, 20. 11. 2007, odpovědětNa korejských 205/55/16 Kumho mám najeto 20 a kdyby mi dobytci v ATU Chodovec udělali správně geometrii, vydržely by dalších 30.
21.25, 20. 11. 2007, odpovědětPodvozek je dělaný na jaře novej. Nový tlumiče i ramena :o) .. njn, ale ty F1 jsou fakt super gumky :o)) no co se dá dělat. Na biku zadní gumu měním tak po dvou tisících, tak Alfička hold ten předek :o))) .. .jinak díky moc za komentáře
21.33, 20. 11. 2007, odpovědětPokud mi pneu vydrží 20 tis km, střílím na oslavu šampáňo. Až nyní na GTA si všímám, jak často mi svítí prokluz v zatáčce. Ani né při rychlé jízdě, jako spíš při rozjezdu, třeba do svahu a do zatáčky současně. Nikoliv při rozjezdu z 0, ale třeba při přejezdu kolejí a následné akceleraci z 30.
21.33, 20. 11. 2007, odpovědětPokud jezdíš svižně, tak 16tis km na Goodyear F1 je naprosto normální.Na těchto gumách jsem viděl 12tis km a guma byla téměř holá.Výrobce těchto gum i jiných značek jako Pirelli atd. se dívají především na jízdní výkony. Adheze a brzdná dráha jsou nejdůležitější vlastnosti sportovních pneu.Kolik guma najede je až druhořadá věc..Nejde totiž výrobně zkloubit aby guma výborně seděla a zároveň najela 30tis km.Každá sportovní guma je měkká a tudíž najede i méně km.
22.00, 20. 11. 2007, odpovědětJá najel na Dunlop SP Sport cca 15km a vnitřním okraji už lezly dráty. Další gumy budu vybírat podle výdrže, nemám na to, abych měnil každou sezónu.
22.05, 20. 11. 2007, odpovědětpireli P 7000 najeto cca 12 tis km na vzorku 4-5 mm, tiché supr drží, výkon ok , vydržely by cca těch 30 pokud by byly nové na předchozím autě měly najeto cca 20 tis km , vzadu jsou pořád jak nové maximální spokojenost 2,4 jtd
13.59, 21. 11. 2007, odpovědětHrozně záleží jaký si člověk vybere segment. Každá větší gumárna dělá víc jak tři typy dezénů a směsí a pak záleží na člověku co si vybere. Co se týče třeba tady zmiňovanýho GoodYearu, tak na dobrou nájezdnost a komfort je dobrý si zvolit Excellance. Na bezpěčí nový assimetrico. Někdo tu píše, že mu hučely Michelinky. Chápal bych to u starýho Exalta, který se ale už nevyrábí. Jinak Michelin jsou nejkomfortnější pneu na trhu s nejlepší nájezdností a když je chce někdo srovnávat s barumem tak je to jako srovnávat hokejisty NewYorku Rangers s hokejistama třeba z Komety Brno :)
21.01, 21. 11. 2007, odpovědětMel jsem moznost odzkouset vicero gum, tuzemske neresim :-) Goodyear je guma dobra, dokud jsem neodzkousel Bridgestone, to se neda srovnat, nechci pouzit vyraz jako Barum atd., ale je to tak, nehuci jako Michelin, ale sjedou se stejne rychle, s Goodyearem se to z meho pohledu neda srovnat, protoze mnohem lepe drzi v zatackach a hlavne nepiskaji (odzkouseno na kruhacich) ale vydrzeli me cca. necele 2 sezony, ted na leto budu kupovat nove a zase to budou Bridgestone.Ted mam zimni Hankook W300 a tak jsem mile prekvapen... To je jenom mej nazor nic vice. Proste dobre gumy me vydrzi necele 2 sezony, Michelin u meho druhu jizdy vidim tak na jednu.
7.41, 22. 11. 2007, odpovědětJá mám "sportpacket" jezdim na Falken ZE-512 205/55 R16 a vydrží mi 15 000 km a to se mi hoblujou zevnitř jako svině, holt to má na svědomí ten sportpaket, jinak guma se mi jeví jako v pohodě...nehučí a sedí dobře
10.39, 22. 11. 2007, odpovědětJa mam tiez Falken, ale F451 215/45 R17 a su to skvele gumy, ibaze aj mne sa zvnutra zjazdia dost skoro, hlavne jedna strana co bude asi tym, ze bolo auto buchnute, tak pocitam pokryveny tlmic. Inak fajn gumy, nedaju sa odlepit od cesty :)
12.27, 22. 11. 2007, odpovědětjá mám Falken taktéž a jsou na P..U
14.51, 11. 2. 2008, odpovědětPro-Slovak ahoj chtěl jsem se zeptat když máš ty skušenosti,nevím ktere gumy si mam na léto koupit? Díval jsem se po netu na různe prodeje,a zamlouvají se mi ty zmíněné Bridgestone Turanza ER300 a po případě Fulda Carat EXELERO.205/55 R16.Napiš mi pls.které by si mi případně doporučil? zatím čus ať ti alfa slouží!!
11.22, 22. 11. 2007, odpovědětpodivejte se na www.rajpneu.cz, jsou tam sice drahé gumy, ale je tam ke každé diskuzní fórum a lze se v tom pak líp orientovat. Moje zkušenost Dunlop a Goodyear jsou nejlepší, pak Pirelli, Michelin, Bridgestone a Yokohama. Ostatní jsou šity. Třeba Debica frigo má nejlepší záběrové vlastnosti na sněhu, ale vydrží až 5x méně, než goodyear UG7. Proto levné gumy už nekupuji. barumky jsem zničil jedním zabržděním (auto bez ABS). Nejdíl mi vydrželi asi Michelin Pilot. Jinak k sjíždéní vnitřkú, i když se to už mnohokrát psalo, nestačí zúžit geometrii. V 90% za to mohou zadní záběrové silentbloky spodních ramen. Vydrží dle mých zkušeností do 10000km, ano pouze 10 tisíc, pak jsou na nich vúle, které mění geometrii při prújezdu zatáčkama a záběru. Zjistil jsm to teď na několika Alfách, kde jsem vyndaval ramena. Třebá já měl ramena asi 12000km po výměně (TRW!!!) a silentbloky již byly KO. Dokud to ale nesundáte, tak tu vúli nezjistíte. Auto ale začne pískat pŕi prújezdu zatáčkama, a píská vnitřní guma.
11.39, 22. 11. 2007, odpovědětPro me je jasna "jednicka" Bridgestone ER30XL, predtim jsem mel Goodyear Eagle Vector a to ty Goodyeary byly opravdu o 50% horsi, v rychlich prujezdech v zatackach "odskakovali" a a v kruhacich piskali (ztraceli prilnavost) to same na semaforech, rychleji jsem je protocil, to Bridgestony bylo jine kafe, lepsi gumy jsem zatim nemel, lepsi jsou jenom Micheliny, ale ty maji hodne mekou zmes, a ty bych mel opravdu na jednu sezonu, a davat rocne 12 tis. do gum se me zda trosku hodne... To je muj nazor.
11.55, 22. 11. 2007, odpovědětJeste abych to upresnil, rocne najedu tak 38-45 tis. Km, Alfe davam opravdu do tela, musi byt v poradku na 110%, po dalnici se prohanim min 160km/h, pomaleji nejezdim, normalni jizda do Prahy je mezi 160-190 km/h, takze ty gumy opravdu dostavaji zahul, tu Prahu jezdim min. 1 x tydne.
12.03, 22. 11. 2007, odpovědět