Ahoj Alfíci, prosím o radu. Na téma vrzání a různých pazvuků tady bylo napsáno už hodně, ale toto jsem nikde nenašel. Na mém SW 2,4JTD se ozývá při projetí nerovností nebo třeba i při podtočeném motoru pod 1000ot/min. strašné vrzání nebo spíš skřípání někde zezadu od okna 5tých dveří nebo možná někde u zadní rolety, která kryje zavazadlový prostor. Nejsem schopný přesně určit kde to je, ale tutově je to v interiéru. Někdy to nevrže vůbec, jindy zase hodně. Máte s tím někdo zkušenost a můžete poradit, jak to odstranit? Promazat někde těsnění dveří? Když zavírám 5té dveře a bouchnu s nimi, tak to myslím slyším taky. Děkuju za rady!
7.59, 27. 11. 2007, odpovědětEliminuj roletu tím, že ji demontuješ a zkusíš jet bez ní. Zkontroluj seřízení zámku a dosedání na těsnící gumu,seřízení dorazů. A zkus to třeba celé důkladně namazat silikonovým olejem.
13.24, 27. 11. 2007, odpovědětJá jsem zavřel mojeho kluka do kufru a ten to identifikoval,odkud to vrzalo.Byly to ty kaslíky po stranách v kufru,podlepil jsem jejich dvířka mollitanem a zatím je pokoj.
16.35, 27. 11. 2007, odpovědětMám to taky a po dlouhym zkoumání to dělají na pátých dveří ty dva dorazy co se opírají o kufr dole. Na ty dorazy nalep něco měkýho a přestane to klepat. Mělo by to pomoct
19.37, 27. 11. 2007, odpovědětDíky za rady kluci, včera jsem s tím laboroval asi 2 hodiny a přišel na zdroj těch pazvuků. Dělá to stěrač v tom místě, jak prochází skrze okno někde pod tím černým plastovým kuželem, který je mezi sklem a stěračem. Stříknul jsem tam trochu WD a snad bude klid. Zkoušel jsem stěrač oddělat ale drží na tom tisísihranu nějak moc fest asi bych ho urval. Nevíte prosím, jak ho nějak elegantně sundat pro případ, že bych to musel udělat? Díky!
6.53, 28. 11. 2007, odpovědět