Ahoj všichni, moje 156 SW 1,9JTD 81 kW,2001, když razantněji dupnu na plyn kouří jak Avie (hnědo černý dým, spíš teda černý), někdy kouří někdy ne :-/. Mechanik typuje že by mi mohlo pomoci vyčištění vstřiků nějakým tím přípravkem co na to prodávají. Máte s tím někdo nějakou zkušenost? Má to smysl? Jsou nějaká rizika? Jakou značku byste doporučili? EGR ventil mám vyčištěnej, váhu novou, čip nemám a turbo by mělo být ok Moc díky za rady.
10.27, 27. 11. 2007, odpovědětMyslim ze ten jev je docela v poradku, muzes byt rad, ze ten kour neni bilej, to by pak byl vetsi problem :-) Ja tam leju Wurth aditivum na dieslove motory, to zamezuje vytvareni vody v nadrzi + nezamrzne nafta + cisty palivovy system... Jinak ten kour vznika spalovanim oleje, predpokladam, ze to kouri jenom, kdyz poradne seslapnes plynovy pedal...
11.05, 27. 11. 2007, odpovědětAch jo, co dodat .,.. dalsi ehmm Jeden kamarat celkom uspesne predava "zazracnu cistiacu naftu". Je to vlastne letecky petrolej ktory kedze je urceny pre prudove motory, ma male mazacie schopnosti, spalovaci motor poskodzuje. Ale kedze obsahuje len minimalne mnozstvo aromatov, vznika len minimalne mnozstvo sadzi pro horeni. Takze aj stary diesel co normalne dymi jak dymovnica nedymi vobec. Vyhoda je v tom ze bezproblemov potom prejde emisiami, vacsina majitelov si potom tuto jeho zazracnu naftu kupuje za asi 2x nasobok motorovej nafty a pravidelne "lieci" svoj motor ;)
11.12, 27. 11. 2007, odpovědětPřesně, když na to dubnu asi ve chvili kdy zabírá turbo :-/ nevim ..Wurth aditivum ok, zkusím se po tom podívat, někdo další by věděl něco?díky moc
16.38, 27. 11. 2007, odpovědětMně zase říkal mechanik, že když jsou O.K. váha,EGR i turbo, tak že když to víc nakrmíš že se prý samočistí filtr pevných částic.Tyhle aditiva na čištění pal. soustavy přidávají značkové čerp. stanice do nafty samy.
17.30, 27. 11. 2007, odpovědětAuto, které je v pořádku a nemá prasochip, nehulí.
17.57, 27. 11. 2007, odpovědětPokud je pridavaji asi tak, jako prisady proti zamznuti nafty tak to se mame na co tesit :-) Jinak kdyz zeslapnes poradne, tak trosku huli i uplne nove auto, ktere ma diesel...
6.58, 28. 11. 2007, odpovědětmas origo vahu vzduchu nebo autokelly?
19.54, 28. 11. 2007, odpovědět