HELP ME!!! Nalil jsem tam 5 litrů a s novym filtrem mi to ukazuje na spodní rysce, takže to má více jak 5 litrů?
21.40, 1. 1. 2008, odpovědětV6 má 5.9
22.33, 1. 1. 2008, odpovědětAha, takže litránek koupit. Tak jo, hele a myslíš, že když jsem tam nalil 4 litry a nechal nacucat já nevím 5 min na volnoběh olej, že jsem to mohl poškodit? Ne, viď? Pak jsem tam vylil ten litr, takže je tam 5 a dopo koupím teda ještě litr.
23.17, 1. 1. 2008, odpovědětSice to muselo být tak 1cm pod spodní ryskou,ale nic se nestalo. Sání je u dna.
0.24, 2. 1. 2008, odpovědětdle manuálu je v 2,5 V6 6,4 litru oleje ale naleje se 6 litrů na střed rysky.
8.06, 2. 1. 2008, odpovědětJo tak to odpovídalo, nahmátnul jsem dno rysky. Ale fakt jen chvilku a na volnoběh. Tak hned jdu a litr koupím a vyleju to tam a budu to hlídat. Jinak každý mi radil dole odstranit držák klima trubek, že filtr jinak nevyndám a já ho krásně vyšrouboval vrchem a zase zašrouboval zpět, místa teda natěsno, ale šlo to. Strčil jsem prst do závitu a nějak ho vykouzlil ven, sice se mi teda překlopil jednou, takže mi stekl olej a asi jsem trochu zasvinil to polstrování na stěně, ale zdá se být vše v pořádku. Tak děkuji za radu kluci a Alfám ZDAR!!!!
9.06, 2. 1. 2008, odpovědět...no zdá se mi, že i motor jde pravidelněji, je to možný?
11.05, 2. 1. 2008, odpovědětExistují dva manuály, jeden udává 5.9l druhej 6.4l Co jsem vyměňoval oleje ve 2.5 tak tam bylo vždy do 6ti litrů. Podle toho jak píšeš že máš 5 litrů na spodní rysce, tak bude vrchní odpovídat +1 litr.Pochybuju že mezi ryskama je 1.4l .Dolej ten litr a dej vědět co a jak.Samotnýho mě zajímá jestli ve V6 nejsou rozdílné vany podle roku výroby.Hlavně nech olej pořádně sednout ať nejsou dohady.
13.05, 2. 1. 2008, odpovědětJa mam v manualu taky napsano 6,4 litru , ale nikdy mi tam nevlezlo vic jak tech 6 litru tesne pod horni rysku.....
16.39, 2. 1. 2008, odpovědětPoprvé když mě měnili olej tak jsem byl u toho.Zhruba 3/4 hodiny se nechal vykapat a pak se vlezlo k horní rysce 6.3 l oleje.Potom mě měnili v motortecu a vlezlo se jen 6 l.(vím to proto,že jsem měl olej svůj,4 balení racingu a jedno balení ani nenačali a olej byl přitom na horní rysce)
17.00, 2. 1. 2008, odpovědětZdar forza, že Tys tu vanu pral na 90 stupňů a ona se zcvrkla...má se prát na 30 :-) Jinak já říkám 6l ,ale uvidíme kolik doleje Čalda.Pro info-155V6 má 6l a nemyslím že má jinou vanu než 156
17.09, 2. 1. 2008, odpovědětZdarec AR,tak to je průser,mě na to nikdo neupozornil,že jen na 30 :-) Jak říkám,u mě 6.3 l,v tom motortecu to určitě vyměnili hrk frk,takže ty 3 dcl tam zůstali.
17.53, 2. 1. 2008, odpovědětKluci nehádejte se, já to tam ráno dolil a zkouknu dopo za světla a povim. Dolil jsem tam ten litr a uvidí se.
18.15, 2. 1. 2008, odpovědětJeště jsem se nepodíval, ale jdu si dát jiné stěrače, tak se kouknu a píšu, napětí houstnéééé... tak před obídkem to rozseknu, jak to teda je. Od dolití najedu tak 15 km
6.23, 3. 1. 2008, odpovědětJá ti to řeknu dopředu naleješ přesně 6 lirtů abudeš na středu rysky jak jsem psal na horní rysku olej nedávej mohlo by to naházet do sání . Hlídej střed já kupuju vždy do své 2,5 6 litru racingu a vždy je to na středu a u výmněny stojím jelikož to dělá kámoš též dlouholetý alfista.
11.04, 3. 1. 2008, odpovědětjo a mám rok 1998 dovoz švýcarsko.
11.05, 3. 1. 2008, odpovědětJo já taky 98, dovoz švýcarsko. No jsem nahoře a je tam 6 litrů, ale ono mi to stejkalo, myslím, že těch 6 nechám, nic se neděje, tak to budu hlídat a uvidim. Jen voda mi je tam divná. Když je ohřáto, tak na rysce a když studeno, tak tam není, to jako je normál u Alfy?
21.44, 3. 1. 2008, odpovědětTo není normál u Alfy, ale obecně.. voda se teplem roztahuje.
21.55, 25. 1. 2008, odpovědětUž je to dlouho, co jsi chodil do školy, viď. Nebos´ chodil do zvláštní?
22.22, 25. 1. 2008, odpovědětproto piju v kavárně vždycky studený kafe...abych ho měl víc :-D. Jen furt nechápu proč mi furt praská to pivo v mrazáku, když zmrzne. :-)
0.38, 26. 1. 2008, odpověděttotalna vymena ja to sice robim na mojom starom aute seat malaga 1,7d fiat motor ako v ritme /tak ze ono mi to nestartuje kym nenazhavim minimalne 5 sekund totiz uz nema tlaky takze vyzpustim olej cerpodlo je pohanane od rozvod.remena spustim oleja a po 5 minutach startujem tocim len 3-4s ono mi to nenaskoci vzhladom ze nemam tlaky ale to mi zabezpeci ze cerpadlo nasava vyduch a nasledne vytlaci i este stary olej z motora a davam este dole viko vacky je to jednoduche cca 12 skrutiek a z pod vacky odsajem olej velkou striekackou to je sice zabavka ale vymenim kpl olejovu napln znova naskrutkujem a nalejem 4.5l noveho oleja kontrolka potom nasledne dlhchsie svieti ale za ten cas sa motoru nic nestane vzhladom ze dostane novu davku oleja vsetko to treba stihnut po odstaveni horuceho motora a za tu pol hodinu co postoji a vytecie stary olej a dem+namontuje sa novy filter to treba stihnut aby motor nebol celkom studeny
23.34, 25. 1. 2008, odpovědět