Ahoj,mám takový možná pro někoho banální dotaz, ale chci se zeptat když vytáhnu baterku z auta na nabíjení a na druhý den ji vrátím, zůstanu mi veškeré údaje z tachometru zachovány? Nemá to asi nějaký vliv že? Nemám totiž zkušenosti s digitalním tachometrem. A ještě se chci zeptat na olej. Mám 2,0 TS a byl tam olej texaco 5w40, mám použít stejný při výměně? Děkuji moc
18.24, 5. 1. 2008, odpovědětVynuluju se ti akorát spodní počítač, ten který se dá vynulovat, celkový stav km ti zůstane. Tak Texaco je určité dobrej olej ale já za sebe bych ti doporučil přejít na Selenii 20K 10W 40, která je doporučená výrobcem.
18.35, 5. 1. 2008, odpovědětDěkuji ti moc za informaci. A to nevadí když přejdu z 5w40 na 10w40?
18.38, 5. 1. 2008, odpovědětnevadí , ale ja by som zostal pri 5w40
21.10, 5. 1. 2008, odpovědětSelenie 20K je testovaná přímo pro tvůj motor za tepla, zimy, pro 114kW v serii. Není to žádný universální plej, výjmečné auto vyžaduje svůj olej...
22.24, 5. 1. 2008, odpovědětTy si ty testy videl? Lidi neblaznete, Selenia neni zadny vyjimecny olej, spis prumer. Alfa ma s jeho vyrobcem proste jen smlouvu nic vic. Staci dodrzet predepsanou specifikaci - najdou se jiste horsi i lepsi oleje nez je selenia ......
23.08, 5. 1. 2008, odpovědětNikde nepíšu, že Selenie je výjmečný olej, Selenie je doporučená výrobcem a nemyslím si, že se jedná o marketingový tah. Měl jsem možnost vidět jak se vyvíjí motory a auta všeobecně, tu možnost má v podstatě dnes každý, díky ineternetu. Někdy průměr znaméná více než nadprůměr. Osobně dělám do Alfa Romeo čtvrtý rok, za tu dobu mi prošlo rukama několik aut, sám jsem majitel tří, měl jsem možnost mluvit s řadou Alfistů ale i odborníků od fochu, s řadou komunikuju. Člověk po čase získá plno poznatků a když se zajímá získá plno erudovaných informací. Mluvil jsem za sebe a znovu řeknu, že bych do seriovky nenalil nic jiného než Selenii. Za přijatelnou cenu určitá garance. Jeden z mnoha http://www.alfa-romeo-go-motors.wgz.cz/homepage/zadirani-motoru.html
9.54, 6. 1. 2008, odpovědětTo máš teda pravdu měl jsem více alfiček a do žádné jsem nelil selenii dodržel jsem specifikaci to je důležité většinou dávam olej,Agip..Shell helix.Agip proto,že Italové začínají dávat do aut právě zmiňovaný olej,někde jsem to tady četl.Hold asi Selenie dostala konkurenci čauvec
9.58, 6. 1. 2008, odpovědětTak teď nevím, čím více příspěvků, tím horší rozhodování. No budu se muset nějak rozhodnout, snad nic nezkazím, ale i tak dík
11.08, 6. 1. 2008, odpovědětTady přece není co rozhodovat, manuál jasně říká Selenia 20K 10W40 nebo Selenia Racing 10W60 pro sportovnější jízdu. Není nic jednoduššího než objednat jeden z těchto olejů a mít dobrej pocit z toho, že jsem dal autu přesně to co žádá... Pokud z nějakého důvodu nebudeš chtít kupovat Selenii, tak kup něco jinýho, ale dodržuj viskozitní a výkonnostní specifikaci.
11.57, 6. 1. 2008, odpovědětAsi tak ...
12.26, 6. 1. 2008, odpovědětTak to teda nevím, jak by mohl jít z plné syntetiky do polo syntetiky, ikdyž se se to vyrábí plno syntetickou cestou. To jako nebude dobrá volba, jedině teda snad 10W 60, to ano. Jinak je udáváno Selenia, ale jsou pouze 3 rafinerie na světě a ostatní pak zpracovávají svůj olej, ale stejnou cestou. Jediné 2 formy a třeba shell dělá svůj olej, jinak Selenia a Mogul je stejné, ze stejných surovin, akorát že to zpracovávají jinde. Nechci být za chytrého, ale já se olejů něco nadělal a proteklo mi pod rukama.
12.37, 6. 1. 2008, odpovědět4 Mikeš dal jsem si práci a mrknul na ten tvůj olej Taxaco 5W 40, ten předepsané Selenii neodpovídá a v tom může být později problém, který ty za svou kariéru třeba nepoznáš ale majitel po tobě už ano.
12.44, 6. 1. 2008, odpovědětAnebo to pozná majitel po tom, který tam začal lít 5W40. To jseš Ty.
12.56, 6. 1. 2008, odpovědětto Petan,Ahoj Když už se tak vyznáš v olejich,podíval by si se jaka je podobnost oleje Agip.Shell helix k Selenii rozumí se 10W40??? dík
12.55, 6. 1. 2008, odpovědětnevím jestli se vyznám, to asi tak stejně jako ty. teď jsem v práci a tak moc času není, nevím přesně jak to myslíš, jestli ironicky tak ti na další komunikací prdím ) ale mrknu
13.30, 6. 1. 2008, odpověděttak sand ještě jeden odkaz http://mujweb.cz/www/zlicka/motorov%e9_oleje.htm
13.36, 6. 1. 2008, odpovědětJa mam 2,4JTD a liju tam Mobil Super S turbo diesel 10W40 a naprosta spokojenost myslim lepsi nez selenia
13.48, 6. 1. 2008, odpovědět