Zdravím. Potřeboval bych od vás rady. Pár měsíců jezdím ve 156 1,8ts. Nejela vůbec dobře. mám mít 140 koníků, ale 30 jich zběhlo. Dal jsem ji do servisu v domění, že mi ji dají do kupi. Od toho tady jsou, ne?! At se mrknou na rozvody (diagnostikou, pal test, cokoliv) jestli šlapou ve správném tempu (hlavně proměné časování) a něco tam začalo vrzat. O některých závadách jsem věděl, ale to se týkalo podvozku. Domluva byla, že se na to mrknou, ael opravovat na tom nic nebudou. Jen ten motor, že dají do pucu. Podvozek je důležitej, ale nevydělám tak že můžu pustit 20t. jen tak. Prostě měl přijí t na řadu nádledujícií měsíc né vše najednou. Odjel jsem na dovolenou, že až se vrátím bude vše ok. To že tam něco vrzalo, vyšeli tak, že vyměnily komplet-řemen, ložiska snad i někaloou řemenici 10000kc(mimochodem na druhý den to vrzalo opět jenže to bylo přes víkend)- samozřejmě mi tam narvaly obě ramena i se stabilyzátorem (celým, né jen kosti s klouby, s montáží 10000kc). ABS co jsem chtěl spravit nespravyly(měly na to jeden a půl týdne), že prej jin nedojelo čidlo z polska (2500kc to jsem se taky lekl, nepřipadá mi standartní, že se na alfy objednává v polsku, ale to možná pletu). Poviměňovaly kde jakou žárovičku. No účet byl 24000 komplet. 6e udělaly co jsem nechtěl a neudělaly co jsem chtěl mi daly slevu na 20000. Na diagnostice nic nezjistily. Využívají toho že auto potřebujete a řeknou vám, tak to tady nechte týden. A vůbec toho spoustu navykládaly. Nechci tam jít znova na opravu. Mezi 1500-2800 mi v tom cuká a hopsá to (už po servisu). Nevím jestli to není svíčkama nebo váhou nebo vstřikováním nebo bůh ví cím. Jede to stejně špatně jako když jsem to dával na správku. Může te mi někdo prosím vás poradit někoho kdo mi řekne co je špatně popřípadě se mi na to mrkne. Ze servisů se mi chce brečet. Jsou to opravsdu vyhozené peníze a bohužel nemám technické zázemí na to abych se do toho pustil sám. Mimochodem je to servis Motortec na Cejlu. Jestli z tama máte někdo dobré zkušenosti tak toho kamaráda mechanika co vám na tom bobroval pozdravujte. Rada mi opravdu bodne, díky.
19.57, 23. 10. 2006, odpovědětKouknul bych se ti na to, ale momentalne jeste nemam pořadnej osciloskop. Chtělo by to promerit vstřiky jestli chodej jak maj, zjistit jestli poradne reguluje lambda atd. Prostě měřit kdyz diagnostika jako obvikle nic nehlasi
23.19, 23. 10. 2006, odpovědětJak jsem si to tady tak pročítal, mohlo by to bejt spoustu věcí. Taky mi v tom necuká když je motor studenej, až když se zahřeje na provozní teplotu, což je divné. V servisu jsem jim řekl, že za studena to nejede (chce, ale nejede) tak že to bude lambdou. Tu neměnily, ale teď mi to za studena jede o cosi lépe ikdyž ne tak jak by mělo, ale za tepla je to fakt katastrofa pod 3000ot. jo ještě se mi zdá, že mi to střílí do vejfuku, ale jde to slyšet jen zvenku ( takový plivání než že by to střílelo ) A to mě čeká zima : / Ale díky moc. Až to bude možné stavil bych se, Díky
15.14, 24. 10. 2006, odpovědětZacnem niekde od stredu.. Taktiez mam 1.8 a mal som problem s ABS (neslo), no nakoniec to bolo len v snimacoch, jeden urvany a jeden zapeceny. Ale cena originalu je 1800 Sk/ks. Podotykam originalu, servis co objednava z Polska by som obisiel na 100 km. Dalsia vec, v znackovom servise podpisujes na objednavke rozsah oprav, ktore sa maju vykonat, takze take nieco sa nemoze stat. To, ze nejde auto, som mal a bola to ako vacsinou (nie stale) vaha vzduchu. Ale ak cuka je to zlozitejsie, treba na to fakt niekoho co sa vyzna a nie smejdovy servis. Alfe zdar :)
8.19, 25. 10. 2006, odpovědětAno vím co jsem mu diktoval a co měl udělat, ale hádej se snima. Kdyby jsem se bez auta obešel nebo měl náhradu se smíchem bych jim ho tam nechal, jenže jsem ho potřeboval. Na počkání to neudělaj. No stím čidlem jsi mě překvapil 1800 za orig: ??? Hm, další ukazatel,že tomuto servisu se vyhnout obloukem( to že to objednávají z polska se prokecly)
15.09, 25. 10. 2006, odpovědětV slusnom znackovom servise sa robi objednavka na papieri, takze sa hadat kludne mozes, u nas dokonca aj pozru auto a zapisu aj vady, aby boli chraneni.. A to cidlo je fakt original a za tolko, ale SKK, takze CZK este menej :)))
15.44, 27. 10. 2006, odpovědět