Je to už asi rok a pul co jsem si pořídil Alfu 166 po faceliftu do firmy jako "reprezentativnější variantu" všech těch manažerských sedanů. Musím vám říct,že se spolehlivostí žádně problémy - spotřební věci a leju olej a naftu. před zhruba půl rokem jsem pořídíl manželce 156ku 2.4JTD a také si ji nemůže vynachválit.... jenže co se stane když je venku pěkně, silnice suché a ja mam volné sobotní odpoledne? Z garáže (podotýkám že ostatni auta stojí venku :D ) vytahuji svoji stařičkou AR 164 Super, rok 1995, 2.5 TD 96kW a po návštěvě ručního mytí vyrážím projet si okolí a řeknu vám,,,,tohle auto (jako asi i dalsi starší alfy) ma vážně něco do sebe,,,,projev motoru, sila kterou vám dává najevo je jaksi hrubější ale těžší řízení a přitom pohodli je naprosto skvělý zážitek. Pravdou ale je, že se o nějaké diskuze na internetu nebo články povětšinou moc nezajímam a proto se ptám: proč se o tomto autě nemluví tolik? byl to nějaký propadák alfy nebo prostě nejsou oblíbené? protože já se tohoto mazlíka (v hodnote sotva 50 tisic?) nemůžu nabažit :P S pozdravem V.H.
10.03, 16. 1. 2008, odpovědětjo a..podotýkám že 164ku mam již nějakých 6 let (?) z doby kdy jsem začínal podnikat a na nic lepšího nebylo. Uvědomuju si že je to už starší dáma a tak nechám motor pěkně ohřát, než ho protáhnu ;) .. jediné závady na ní za posledních 6 let byly veci typu nefunkční kompresor klimy (oprava 1500), v jisté době zhruba každého čtvrt roku zakouslý vlastní zámek dveří řidiče (tzn. nastoupit druhou stranou, dojet do servisu, sundani tapeci, vycisteni a promazani zamku = hodina práce,300Kč) a...no možná jeětě něco. Vážně nic převratnýho. Mám jakousi tendenci tento vůz udržet v perfektní kondici, na jaro bych ho rád postavil na slusivejší kola (manželčina a moje alfa také nestrádají ale ... :D ) Proc jich je tedy tak málo? vážně nestály za to nebo nevydržely ten kousanec od zubu času? V.H.
10.23, 16. 1. 2008, odpovědětTaky mám jednu takovou lásku. Jmenuje se alfa romeo 33 a vytahuju ji vždycky po zimním odpočinku až z jara. Viděl jsem zatím jen jednu stejnou co mám já a to v Liberci. Je totiž komplet v úpravě ZENDER. V Holandsku byla na autosalonu jako výstavní kousek:-) Nevím co by mě kdy muselo donutit ji prodat...
11.00, 16. 1. 2008, odpovědětjojo na tech starsich kusech proste je neco vic... jasne, ani motor v te 33 ani rachtavej TD se nemuze rovnat s novyma JTD a podobne ale citim to tam ;) akorat celou dobu co byla vsude kopa nahradnich dilu jsem nic nepotreboval a bojim se ze az prijde doba, kdy potrebovat budu tak uz jich moc nebude. i ted jsou na sauto.cz sotva dve naftovy 164ky a minulej rok touhle dobou bylo minule kole 10ti, vim ze sem se koukal. a tak to bude se vsema starsima kouskama no :(
11.07, 16. 1. 2008, odpovědětTaktez mam 164ku (bohuzel narozdil od vas uz ne 166 a 156 ;-) ) a na bezne jezdeni peugeot 406 ale musim rict, ze i pres vekovy rozdil obou vozu je nepomerne lepsi, zazivnejsi svezeni v 164ce. je pravda ze tech 2.5 je hrubsiho kalibru ale zas pri 160ti po dalnici se stejne tak da hovorit bez zvyseneho hlasu. Je pravda, ze posledni dobou ji take tolik neprohanim.. S nahradnimi dily az takovy problem neni, vetsina starsich kousku sla na vrakoviste, takze to chce se poptat.. drive jsem ji mel v 3.0 V6 a to byla solidni palba, ale porad neco a pak jsem poridil soucasnou (Super po faceliftu, novejsi interier atd. v 2.5 TD a) a parada.... at nam slouzi ;)
18.31, 16. 1. 2008, odpovědět164 krásné a nedoceněné auto, měl jsem jich několik a to auto mě vždy dostane když ho vidím.
21.54, 16. 1. 2008, odpověděta znate tento vuz i po technicke strance? Potreboval bych vedet, jestli kozene, elektricke sedacky z teto modelove rady (super 1993-1997) pasuji (maji stejne kolejnice atd.) do alfy 164 se standartnimi sedackami, manualne stavitelnymi. Neznam osobne nikoho se 164kou v kuzi, abych to zkontroloval. ale na jare, az se otepli, bych v cervene nebo bezove kuzi alfce rad dopral.. ;)
10.07, 17. 1. 2008, odpovědětjedna zasněžená a nejezdící AR 33 stojí v Chomutově u Delvity. Vždy u ní zaparkuji,a postesknu si. Nejradši bych majiteli nakopal prdel. škoda,že nemám garáž....
9.02, 17. 1. 2008, odpověděta stoji normalne na znackach? tim myslim, jestli by sel zjistit majitel. pokud se s ni nejezdi, tak mozna, ze by ji majitel nechal za pakatel...33 sem jeste nemel :-D i kdyz uz ted sousedi nechapu co na vsech tech alfach vidim..
10.09, 17. 1. 2008, odpovědětpodívám se na značku a napíšu ji sem. Jo a je červená
23.44, 17. 1. 2008, odpovědětpro Pelina. značka červené AR 33 ce CVI 82 82 Nebo CVL. Teď to nevím přesně
23.02, 22. 1. 2008, odpovědětVypadá pojízdně a je velmi pěkná. Horší lak,ale to je u tak starého auta normál. Jo a koroze žádná. Alespoň zvenčí
23.06, 22. 1. 2008, odpovědět