Chlapi, prežívam momentálne osobnú dilemu.Čo je príčinou?Moja nerozhodnutosť vo výbere auta. Spočiatku som bol pevne presvedčený, že v mojej garáži bude parkovať 156 v dieslu(r. 2000 - 2002). Samozrejme, design alfičiek je tým elementom,kvôli ktorému som po tejto kráske túžil i ja.Obzvlášť som bol nadšený SWčkom v Sportpakete. Ako tak však už dlhšie listujem rôznymi fórami a názormi, stále viac a viac objavujem dôvody, prečo toto auto nekupovať. Čo ma však mrzí. Vlastníci tejto značky riešia problémy, ktoré som považoval za ojedinelé (viď. zadretý motor) a ostatné poruchy, ktoré by sa mali objavovať LEN sporadicky a nie až v takej miere. Ďalším negatívnym faktorom je i rebríček poruchovosti, ktorí ako tak odzrkadľuje ten stav skutočný. Začínam zvažovať i také alternatívy ako A4, či BMW 320d, ktoré sú o dosť drahšie, ale spoľahlivejšie. V rodine používame 4ročného japonca a lejem len benzín a olej(ktorý bol menený ešte v predpísanom, záručnom servise). Jedno viem však určite, do garáže nechcem plecháča z VW gruppe a českú škodofku, ktoré nie sú zlé, ale typovo mi nesedia... Prajem všetkým veľa šťastných kilometrov a lásku svojho života:D, nech majú koho v tej talianke vyvážať. CIA
21.46, 4. 3. 2008, odpovědětKed Alfu tak jedine JTD, zo zadieraním majú problémy len benzínove motory, teraz ta tu ukamenujú že sa obraciaš na tuv testy, ale tak isto by som podotkol rebríčky predajnosti. Je jasne že na prvych miestach sa budu držat škoda + vw, ale čo je zaražajúce že alfa nie je ani v prvej 25, čiže je započítana ako ostatné značky. K tomu tvojmu výberu by som podotkol asi tolko že modelov 2002 by som sa určite nebál, ty staršie už majú čosi za sebou, ale dost by ma trápili ceny nahr. dielov, hlavne predná náprava (podobne ako vw passat - viacprvkova predná náprava) je draha na údržbu. Všetky ostatné diely na bežnú údržbu su cenovo zrovnatelné s inými značkami. Ja viem odráža sa to na jazdných vlastnostiach, ale ty si určite nekupuješ auto na závodenie, čiže tento rozdiel skoro nepostrehneš...
21.59, 4. 3. 2008, odpovědětprečítaj si ešte toto forum http://www.autorecenze.cz , lebo na tomto fore nebudú nazory celkom objektívne, tak ako keby si sa pýtal na audi v audifore
22.05, 4. 3. 2008, odpovědětTo xxxxxxx: Spocitaj si kolko ma ramien Passat B5/B6 alebo audi A4,a potom sa bavme. Co je drahe a co nie,a je jasna umera cim viac prvkov,tym viac sanci na poruchy,a to neplati len pre alfu ale pre vsetky znacky.
22.07, 4. 3. 2008, odpovědětto Jarik: tak ako si to napisal viac prvkov viac zavad, su auta (vacčina) na ktorych zreparuješ napravu za 5-7000 a su take na ktore je ti malo 15000,- a dat celu vyplatu do auta :-(((
22.22, 4. 3. 2008, odpovědětto xxxxxxx Nech mi fajnšmekri ukážu rebríčky poruchovosti, ktoré nerobili nemci(kvôli určitej objektívnosti) a porovnám. Predsa tie čísla si aj oni len tak z prsta nevycucli. Aj napriek tomu, že predajnosť VW je niekde inde než u Alfy, nemá až tak vysoké percento poruchovosti a vždy je podstatne nižšia ako Romeo. Viď. autá okolo r. 2001: 156 má 13,8 a Passat 8,2 a dokonca A4 len 4,3%
22.59, 4. 3. 2008, odpovědětto Jarik: Viem že vždy je to za a proti a preberá sa to tu neustále...veď názov je jasný - je to moja dilema.O tom je práve táto výmena skúseností či pozitívnych, alebo negatívnych a nie vytváranie "slnečného štátu" a prehliadanie faktov.Ja nehľadám dôvody pre ktoré si alfu nekúpiť. Jednoducho neplánujem striedať autá ako na bežiacom páse a učiť sa na vlastných chybách. Už dávno nemám 15, aby som sa riadil srdcom, keď môžem používať i rozum. Trochu mi ten slogan "srdečná záležitosť" už znie ako klišé, ktorým sa zastierajú ostatné články tejto mozajky
23.09, 4. 3. 2008, odpovědětRobíš úplne správnu vec !!! Vieš niektorý tu Alfu najskôr kupia a potom spamuju toto forum problemami !!!
23.12, 4. 3. 2008, odpovědětto Ivan: a niektorí si to auto kúpia dokonca tak lacno až sa sami čudujú a o pár mesiacov prídu na to, že "mať" alfu nie je lacná zábavka...
23.42, 4. 3. 2008, odpovědětJa som mal vytypovanych viac aut, prešiel som všetky fora aj zahranične a na zaklade toho som sa rozhodol (rozumom) pozri si napr http://www.autorecenze.cz
23.57, 4. 3. 2008, odpovědětJa nevytvaram slnecne staty,ani nic ine. Cez ruky mi preslo dost aut,kazde sa mi niecim vrylo do rozumu,ale nemozem tu z niektorych nazorov nealfidtov,ktori ju este nemali,ale rovno ju oznacia ako velmi velmi velmi poruchove auto. Co sa tyka nahradnych dielov,vobec cenami nevytrca z radu aut tej triedya danych rokov,vela veci na octavku je ovela drahsich. Len treba vediet trosku mysliet a nekupit u najdrahsieho dodavatela. Nemozem byt uz objektivny kedze mam alfu,ako to tu niekto pisal,ale velmi zalezi na tom kto ti bude auto servisovat. Ked take veci zvladas sam,tak sa priprav na to ze par spotenych chviliek ti urcite pripravi,ale nic nieje nemozne a neopravitelne. Pokial si len uzivatel a budes nosit auto do servisu,tak ti treba "len" peniaze. A ci si kupis A4,Passat,alebo BMW,ani jeden z tychto autorizovanych servisov nieje lacnejsi,mam skusenosti so vsetkymi. Ked si vyberies alfu a nekupis ju vyslovene zbitu od predosleho cloveka,lutovat nebudes. A sam si inac napisal ze: stále viac a viac objavujem dôvody, prečo toto auto nekupovať. Skus hladat aj dovody preco ho kupovat. A este na okraj,ja tiez nemam 15,ani 20,ani 25,a tiez rozmyslam rozumom,lebo dnes to inac nejde. Ale ja svoju kupu nelutujem.
9.22, 5. 3. 2008, odpovědětPoradim ti...KUP SI CO CHCES!!! My sme si kupili alfu a vacsina z nas toho nelutuje.
10.44, 5. 3. 2008, odpovědětVam na slovensku davaj neco do kavy? nejaky snupanicko? Skoro sto radku textu o hovnu. Nerozumim tomu, ze se nekdo rozhodne koupit si vuz a pak pise na forum ze ma dilema. Bud se mi to auto libi a jdu do nej, nebo ne a pak si ho kupovat nebudu. Jaky dilema? To je jako by ses zamiloval do zeny a misto aby si ji vyznal lasku a zacal s ni chodit, tak bys sel do hospody a zacal by ses poptavat mistnich vopilcu, jestli do toho mas jit nebo ne. Fakt tohle proste nechapu, leda bys byl nesvepravnej.
11.27, 5. 3. 2008, odpovědětto Ivan: a co si kupil ?
16.19, 5. 3. 2008, odpovědětto Jarik: co mas v garazi ty ? ked taka spokojnost
16.20, 5. 3. 2008, odpovědětBt: zrejme mas tolko stastia, alebo ti to za to stoji a nevidis rizika...
16.22, 5. 3. 2008, odpovědětto Bt: SME našlapaní, lebo koruna posilňuje :D
16.23, 5. 3. 2008, odpovědětTo Sven: Neospevujem svoje auto ze je najlepsie,len ze nelutujem. Mam cierny Sportwagon, 2.0TS,sportovy podvozok,par vylepseni,a som rad ze som rad.
16.34, 5. 3. 2008, odpovědětto Jarik: Gratulujem ku kúpe! Musí byť pekná! Presne niečo podobné som chcel aj ja, len v dieslu
17.02, 5. 3. 2008, odpovědětto Jarik: Alfa má velmi zlu reputaciu z minulosti, a v dnešnej dobe ju kazi hlavne autami ktoré majú motor presne ako to tvoje (TS) a to sa tak skoro nezmení aj keby začali robiť autá ktoré budú o 100% lepšie !!! Keby som ja kúpil Alfu tak jedine JTD, ktorá je spolahlivešia. Ale čo ma úplne odradilo je to, že kamoš čo si kupil 1.9 JTD rv 2000, dal za nu v roku 2004 370000,- a dnes ju preda tak za 180000,- !!!! Brat ma Audi A3 TDI rv97 a tu pod 200000,- dost tažko zoženieš... No a ten majitel 156 ked ju kúpil tak si nevedel vynachváliť (nestretol sa z neakými vážnejšími poruchami - spokojnost), ale ked ju planoval predať (nie preto že by sa kazila) tak zistil ten obrovský pokles ceny a preto sa rozhodol že ešte nejaký ten rok pojazdí a potom si kúpi iné, ale Alfa to nebude, pokles ceny o 50% ho dost položil...
18.49, 5. 3. 2008, odpovědětPokles ceny ide ruka v ruke so zlou reputaciou z minulosti,a rozdiel v cene medzi audi a alfou je neodskriepitelny,ano. K motoru TS tolko,ze ked citas toto alebo ine alfacke forum tak urcite vies ako na tom TS motory naozaj su,je tu velmi velka cast tych ktori sa staraju o motor tak ako treba,a problemy toho druhu zeby takmer kazdy zadrel motor nepoznaju. Akurat su na tento druh poruchy nachylnejsie,a slabe miesto ma kazde auto. A A3 TDI 97 sa da zohnat daleko pod 200000,to sa nebavme. Takze ten prepad ceny nieje az taky abnormalny,v porovnani s inymi znackami.
19.39, 5. 3. 2008, odpovědětto Jarik: aby som netrepal blbosti tak som si to pozrel na autobazar.eu bracho ma 81kw, najlacnejšia je tam za 199000,- tie Alfy JTD su rv 2000 a cena začína na 170000 a to je o 3 roky !!! mladšia, jasné že zozeženieš aj lacnejšiu... Kamarát teraz chcel kúpit Octaviu kombi TDI rv2000, za 220000,- ju nemohol zohnat, tak ide do passata a vieš prečo je ten passat cenovo dostupnejší (lebo má viacprvkovú napravu ako alfa, ktorá je min 2 x drahšia na údržbu ako naprava na Octavii) a u Alfy sa k tomu pridáva aj spojka zo zotrvakom... tá cena auta sa vyvíja aj od tychto zaležitostí... Ja myslím že ked niekto kupuje, auto tak pozera aj nato kolko stojí bežná údržba !!! Na niektorych autach stačí vymeniť čapy ktorých cena za kus nepresiahne 400 - 800,- a u niektorých si musíš kupit ramena ako na passata za 15000,- o tom to je
20.14, 5. 3. 2008, odpovědětto Ivan: čo si nakoniec kúpil ty ? predpokladám že nie AR :D
20.28, 5. 3. 2008, odpovědětkategoria MPV, na ten priestor nemá žiadne osobne auto...
21.21, 5. 3. 2008, odpovědětmôžeš aj konkretizovať....Mazda Premacy ?
21.48, 5. 3. 2008, odpovědětNo jednu som bol pozriet, ale motory 66kW nemaju kotúčove brzdy vzadu, a je dost mala medzi MPV, ale má výhodu v prednej spolujazdcovej sedačke ktorá sa da tiež sklopit.
22.24, 5. 3. 2008, odpovědětvo februári 2005 zverejnil nemecký TÜV rebríček spoľahlivosti automobilov:autá staré 2 až 3 roky (priemer triedy 6,5 %) A4-3,2% !, alfa147-6,7%, bmw5-7,1%, Alfa156-8,2%, bmw7-8,7%, bmw 10,8%, autá staré 4 až 5 rokov (priemer triedy 11,3 % bmw3-13,9% vs. alfa156 14,1% a napr.felicia 18,8% a ja som s nou nemal žiadny problém!, autá staré 8 až 9 rokov (priemer triedy 22,4 %) 156 ešte nebola ale napr A4-25,8%, bmw3-28,7% a felda medzi nimi 27,5%, samozrejme na prvých miestach sú úplne iné značky ako toyota, porsche, subaru , mazda , semtam mercedes, podla toho jedine A4 2002-3 je pecka, ale to nieje za 200tisíc
21.55, 5. 3. 2008, odpovědětto gw-sa3.salamon.sk: pozri si ale rok 2007 !!! Čas predsa späť nevrátiš
22.17, 5. 3. 2008, odpovědětTo Ivan: Spominal si A3 1.9TDI 1997,tak si ten autobazareu.sk pozri este raz.
13.11, 6. 3. 2008, odpovědětJe to Audi A3 TDI 81kW ! nie 66 kW, koža... nad 66 každy ohrna nos, presne ako na JTD 77 kW, každy by chcel 85kW
14.49, 6. 3. 2008, odpovědětnebudeme sa na tom natahovat,A3 TDI 81kW,v tych rokoch sa da urcite zohnat za lepsie peniaze ako 200000. Toto sa mi nechce riesit,mas ine auto a toto forum je trosku dost o zapalenosti k tejto znacke,co ta nikto nenuti chapat. Ja nehanim ostatne znacky ako ini co sem chodia srat alfistov,ja respektujem vsetkych. Ako napisal vyssie Bt: Bud se mi to auto libi a jdu do nej, nebo ne a pak si ho kupovat nebudu. Jaky dilema? Tak to je. Pises o servise,ze clovek musi pocitat. Keby som mal obycajny passat alebo feldu alebo neviem co,mozno by som nad tym rozmyslal. Ale chcel som alfu,kupil som si ju,a dalej nepocitam. Ked nieco zavrzga,vymenim,ked nema benzin,idem na pumpu. Neriesim,jazdim a uzivam si. Sme v inych rokoch ako vozy napr. zaciatku 90-tych rokov kde bol uplne jednoduchy McPerson a primitivne rameno si urobil za smiesne peniaze a vydrzalo 5 rokov. Nehovor mi ze clovek musi pocitat predtym ako kupi,to ten co chce Ferarri a ma nanho,tak si ho kupi a chodi,a neriesi. Co auto chce treba mu dat,a ked nastupuje zidovstvo,treba chodit feliciou. Hlavne si treba rozmysliet na co chce clovek auto. Ked priblizovadlo tak mu je alfa naprd,bude do nej liat Madit,benzin z carrefouru,a bude chodi na protektoroch,aby usetril. A takto vznikaju chore alfy.
16.21, 7. 3. 2008, odpovědětJarik: tvoj nazor o fame "ala Alfa" ma celkom pobavil. Skoda len, ze negativne nazory na tieto vozy som uz pocul v roku 98...a to sa 156 stalo autom roka !
22.57, 7. 3. 2008, odpovědětMozno si az taky inteligentny ze ti doslo ze tam bol aj kus obraznosti. A negativne ohlasy boli nielen na alfu,ale aj na vela dalsich aut,nebudem ich tu menovat ale napr.Vectra C bola technicka katastrofa hned po vyrobe. Cize toto nieje vysada jednej znacky. Mam tu cest s rocnym terennym nissanom,a tam sa to sype jedna radost,od prevodovky,cez interier,az po kvalitu plechov,a to je na rocne auto trochu silne. Nechce sa mi s nikym hadat,som rad ze som ta pobavil,a radim ti aby si si alfu nekupoval.Budes len lutovat,lebo hocico sa ti pokazi,budes len bedakat. Si uz vopred zaujaty,nema to zmysel. Kup si nieco spolahlive,napr.tu A3,a budes spokojny. Tiez to nieje zle auto.
7.58, 8. 3. 2008, odpovědětmoje alfa šlape jak hodinky bude na prodej za mněsíc ale je to 98 1,9 jtd cena bude tak 100
8.18, 8. 3. 2008, odpovědětPozri niekto písal bud sa ti pači a ideš do toho alebo nie a kúpiš si iné. Len mi nehovor že ked si si šiel kúpiť auto ty, tak sa ti žiadne iné nepáčilo, mne sa Alfa páči aj dnes ale nepohrdol by som ani Mercedesom, ale to čo sa píše na Autorecenze.cz mi dalo jasnú odpoved či Alfu kúpiť alebo nie, bez ohladu nato že sa mi stále páči !!!
8.52, 8. 3. 2008, odpovědětJasne,vela som rozmyslal,ale toto bol favorit,a nic ma nejak nepresvedcilo aby som si ju nekupil. Niesom do aut laik cize som to vedel zhodnotit,vedel som co ma asi caka a moze postretnut. Mercedes ma nelaka,neviem ale povedat preco. Je pekny,ano,ale dalej nic. Mam skor blizsie k autam ako Lancer evo alebo Subaru STI,takze asi jedine co mi na mojej alfe chyba je bud zadny nahon alebo stvorkolka. Ale stale ostavam pri nazore ze kazda znacka ta moze poruchami poriadne prefackat,a toto dopredu nevie nikto. A autorecenze.cz som cital,super,dobre som sa bavil,hned prva recenzia na A3 je pohroma:)) Ale tam je nazorov takisto milion,a nikomu ich neberiem. Kazdy pise podla seba,pripadne svojej skusenosti.
10.31, 8. 3. 2008, odpovědětto Jarik: to o tej obraznosti beriem, viem ako si to myslel. Vies niekedy mi ale pride (nehovorim teraz o tebe), ze tak 2/3 majitelov AR je doslova tak za touto znackou poblaznenych, ze si nechcu pripustit a rychlo zabudaju na negativa, ktore ich za tie roky s tymto autom postihli. Samozrejme zalezi kus od kusu, je to vecna tema, ako si uz pisal aj ty. Od auta ja cakam len jedine: za vynalozenu starostlivost sa mi bude odvdacovat 100% spolahlivostou a ziadne "muchy" som nie ochotny tolerovat ! Zatial mam aspon takuto skusenost.
12.00, 8. 3. 2008, odpovědětriesite blbosti-kto chce nech si kupi-kto ju ma tak vie preco-ten kto ju nechce vie preco-ti co ju mame vieme preco-tak ze?:)co na to poedat.
14.01, 8. 3. 2008, odpovědětto Jarik: fungel novy japonec a korejcan brany na leasing (RV 2003). = bez poruch ! Vies, s tymi "muchami" som to myslel tak, ze pokym ty nedas autu dovod, alebo neurobis vedomu chybu (nemenis casto olej...atd), tak ta auto nema prekvapit nejakou svojvolnou poruchou. ALE, vacsina zanietencov tejto znacky(AR) proklamuju, ze su ochotni tieto pomerne caste "ukazy" tolerovat vymenou za dobre jazdne vlastnosti, pritazlivy design a pod. Zatial som sa v reali, nie na fore stretol len s nazormi - AR=krasny design, sportovy charakter vykupeny poruchovostou. Znamy si v roku 98 kupil na leasing novu 156 1,9 JTD a po 30 TKM mu odislo turbo...len tolko. PEACE a nic proti
14.19, 8. 3. 2008, odpovědětto Laco910: nikdy som nepovedal ze AR je shit ! A keby som ja mal 3x menit v 1 aute turbo, uz by neparkovalo v mojej garazi ale na vrakovisku...
19.38, 8. 3. 2008, odpovědětSvene,když jsou korejci a Japonci takový držáci,proč u nich nezůstaneš?
20.26, 8. 3. 2008, odpovědětto Zindour: ja si moje "azijske tigre" ponecham. AR chcem ako doplnkove, auto na zimu a nosenie dreva :D
21.01, 8. 3. 2008, odpovědětTak to je sila,este si mohol napisat ze v nej chces miesat beton:) Si format,bez debaty. Ako doplnkove auto si kup napr.focus,vlastne nie,len japonec je 100%-ny,cize nieco z vychodu. Aj tak rad by som pripomenul ze dnes sa vyrabaju uz len auta s muchami,skor ci neskor nejaka z kazdeho vyleti:)) Ale tiez peace. Hlavne Svenovi vela stastia,a nam udajnych starosti so shitmi z talianska. Tymto na tu temu koncim,uz som sa nabasnil dost,a viac nechcem byt na smiech.Diky:))
21.36, 8. 3. 2008, odpovědětdo lesa je nejlepší s originál koly GTA.
9.13, 9. 3. 2008, odpovědětNejlepší a nejkrásnější auto je Kia Rio. A v něm Sven
9.16, 9. 3. 2008, odpovědět:DDD chlapci dakujem som sa nasmial ! Asi pojdem po Daewo Tico:-; Uznavam, AR je super a zelam vsetkym VELA km bez poruch a hlavne, aby ste mali koho v tom aute vyvazat...lebo bez toho to nema zmysel.
9.30, 9. 3. 2008, odpovědětto Jarik: stiahnute vsetky okna a nemecky Scooter na maximum :D To su potom pohlady okoloiducich, vsak ?
10.38, 9. 3. 2008, odpovědětPresne tak Jarik. Este lepsi su ti co maju 2-koveho, folie, koncovka a subik. Tym to ale hasne, to je tuning. Dobri su aj oktafkovi tunaci, velke kridlo a design by Milotec. Ked sa nam tu tak rozbehla debata v podstate medzi 3 ludmi, mal si nejake poruchy s tvojim SW ?
22.25, 9. 3. 2008, odpovědětHej,takych tunerov maj najradsej. A poruchy?Len spotrebne veci,olej,filtre,po nieco viac ako roku ramena a stabilizator. Vlastne
1.10, 10. 3. 2008, odpovědětPardon,pokracujem. Vlastne veci ktore som menil na kazdom aute co som mal. A lozisko predneho naboja. A menil som zadne dvere lebo ma prehliadol 80-rocny dochodca:). Nic tragicke,nastastie,ale mozem ti tu dnes pisat,a zajtra zadriem motor alebo nieco podobne vesele,a ty budes mat radost:))
1.20, 10. 3. 2008, odpovědětto Jarik: to by som ti neprial. Len si pekne uzivaj jazdu.
12.45, 10. 3. 2008, odpovědětkto vie o nejakej alfe na predaj r.v 2004 sw1.9jtd 103kw
0.36, 20. 5. 2008, odpovědětja som mal 156 1,9jtd. okrem jedného žhaviča som nemenil nič, žiadne poruchy na aute neboli. ono alfy nie sú zlé, problém je skôr v tom že veľa ľudí si donesie z de, alebo it za pár eur a tie autá majú nalietané cez 400tis. km. jasné že to potom žerie prachy na údržbu. ešte k tej poruchovosti: často sa na jtd serie egr ventil a odchádza váha vzduchu.
8.37, 20. 5. 2008, odpovědětno a čo sa dočítaš na tomto fóre tak to štve aj mňa. keby som si prečítal toto fórum pred tým ako som si kúpil alfu tak by som sa bál ju kúpiť. lenže na tomto fóre je tak 80% zbytočne založených príspevkov. ja neviem či je tu toľko prispievateľov s nízkym IQ, ale načo budem zakladať príspevok ala "pomóc dymí" ; "egr ventil", a podobne keď je to tu 1000x rozobraté a popísane. stačí použiť vyhľadávanie. a týmto by som poprosil admina nech to trocha premaže. ale sú tu aj inteligentní prispievatelia. tak dúfam že sa namňa nikto nebude hnevať. ale je to tak.
8.43, 20. 5. 2008, odpovědětminule som písal myslím užívateľovi mari, ako funguje egr, prečo dymenie keď sa nazavrie. chalan to spravil, auto funguje, žiadne dymenie. ale som myslel že rozhryziem klávesnicu keď sa za jeden deň objavili 4 ďalšie príspevky s témou egr, a načo to je , a ako to funguje atď. a potom je celé fórum zaplnené zbytočnými témami. howk :-)
8.51, 20. 5. 2008, odpovědětadmin by to mohol trocha premazať. poprípade vytvoriť nejaké sekcie ako motor, podvozok, a tak... už je to tu moc neprehľadné.
11.19, 20. 5. 2008, odpovědětNenechte si denně masírovat hlavu propagandou německých automobilek...Ale můžem srovnat. Mercedes,Audi,VW,Seat,Škoda.........Alfa,Ferari,Maserati....
11.51, 20. 5. 2008, odpovědět