pls!!Nevíte kudy odchází kondenzát z klimatizace?
10.23, 31. 5. 2008, odpovědětpopř. dá se to nějak profouknout?
11.06, 31. 5. 2008, odpovědětKlimatizace je uzavřená tlaková soustava a veškeré nečistoty i vlhkost se zachycují v klimatizačním filtru který by se měl po určité době také měnit.Ze zkušenosti ale vím že to nikdo nedělá,nebo jen výjmečně.
11.52, 31. 5. 2008, odpovědětOmg on se pta kudy odteka kondenzat, takze nevim co by si mel vypustit nebo co s tim ma spolecneho nejaky filtr.....
21.44, 31. 5. 2008, odpovědětZajed někam kde plní klimatizace tam si s tím poradí.Sám si ji maximálně vypustíš.
11.09, 31. 5. 2008, odpovědětTak jsem to už vyřešil.A jako obvykle banalita.Vývod kondenzátu je ukončen takovým "gumovým zvonem".A ten se asi po čase nějak líp přitiskl k PP vývodu.Sundal jsem sání před klapkou abych se tam líp dostal a zatlačil na plastový vývod přes zmíněný "zvon".Jupí.
9.12, 8. 7. 2008, odpovědětMichal prosim Ta popis lepsie to miesto kde je ten vyvod. Dakujem
11.32, 8. 7. 2008, odpovědětNo pokud odmontuješ tu část sání mezi váhou vzduchu a klapkou tak se tam docela pohodlně dostaneš(Na zvedáku mi to nebylo nic platný).Vykukuje jen opravdu malá část toho zvonu.Když to neuvidíš hned( je dobrý si něčím posvítít) určitě to najdeš hmatem.Je to všechno schovaný pod tepelnou izolací.Důležitý ale je že ten gumovej znon je jen svod od skutečného vývodu takže tam nejde strčit nic čím by jsi to chtěl prošťouchnout.
7.24, 9. 7. 2008, odpovědětzdravím prosím o radu asi mame podobný problém no ty už asi ne ale ja jo v autě se mi oběvuje voda a mám pocit že je to z klimy vysražena voda kudma odtika z auta prosím nějakou fotku nebo tak něco nedavno jsem koupil alfu a nikdo ji nechce moc spravovat tak hold musím sam děkuju za radu
12.03, 9. 7. 2008, odpovědětNo abych to vyfotil tak bych musel zase odšroubovat sání.Zkus postupovat tak jak jsem to popsal...není to těžký
15.52, 9. 7. 2008, odpovědětMám AR 156 2,5 V 24V, tam je to také tak?
16.04, 9. 7. 2008, odpovědětok zitra se na to podivám skusím to nějak zvladnout napišu jak to dopadlo snat to dopadne dobře ale prozatím dik za radu
22.32, 9. 7. 2008, odpovědětJa mam 1.9 JTD 88, zatial som to taky nenasiel, ale musi to byt niekde pod vyparnikom klimy. Na telese kurenia zospodu. Skusim zhora aj zdola. Ak nieco objavim napisem to sem. Caute.
22.47, 9. 7. 2008, odpovědětlepší je to fakt pořádně prohlídnout s nějakou svítilnou.Od kloubu řízení je to cca 20cm nalevo ale výš než ten kloub.tzn.hledejte to spíš ve středu ale blíže k řidiči.Kouká jen takový malý hodně sploštělý kus gumové tenkostěnné hadice(to je ten zvon).Ale hmatem to jde najít taky.Pokud hmatem narazíte na nějaký hrbolek, tak konec vývodu je cca 5cm pod ním.Já mám 156 2.0TS takže jak je to u jiných modelů fakt nevím.Pomohl mi výkres chlazení kterej je v tady dost omílaným softwaru.Ale jak každýmu říkám co dokážu já tak ostatní úplně v pohodě taky.
7.51, 10. 7. 2008, odpovědětJo a ještě jedna věc.Ta část kde se může schromažďovat kondenzát je docela dlouhá.Začíná pod palubou nalevo od ventilátoru topení a končí kousek od plynovýho pedálu a z té strany (ale v motorové části) je vývod.Až se vrátím z o víkendu domů tak to zkusím vyfotit.
7.58, 10. 7. 2008, odpovědět