zdar pánové. Chtěl bych se podělit s kamarády z alfa 156clubu o mé koupi a investicemi. tu je spolehlivost: Před rokem v březnu jsem si zakoupil svůj sen . sportwagon r.v.2000 1,8TS najeto (prý) 107000km.Tak do jednoho měsíce přišla výměna oleje a rozvodů. cca 10000kč. Loni v květnu jsem investoval do brzd.8500kč. a výměna klimatizace 1000kč. po té mi začali patálie s kontrolkou airbagu. rozsvítil se a začali jsme mazat chybu za chybou a závady odstraňovat. za každou diagnostiku jsem platil. je to do dnešního dne asi 10000kč i s cestami do Prahy ke Štěpánovi. Nyní mi zase svítí,ale to mi slíbil,že už mi ho opraví zdarma.:-). Zjistil mi ale,že mám přetočený km o cca 70000km.:-(. takže mám nyní najeto na budíku 130000 a ve skutečnosti 200000. Jinak podvozek mám na 1* nic s ním není. V září mi začala alfina chcípat za tepla. čidlo otáček na klice. 1100kč+200kč dia+250kč výměna. V dubnu letošního roku mi to nejelo,jak mělo.váha měla na sobě bordel a stačilo ji vyčistit. Mimo to,že žere asi 9,5litrů po mém způsobu jízdy s ní nic dalšího není. Oleje se mi ztratí asi 0,2 dcl na 10000km. Pokud bych měl hodnotit její kvalitu zpracování a spolehlivosti od 1 do 10,dal bych tak 6. Přesto všechno se na ní nemůžu přestat dívat a na každý den,co budu řídit se těším.. Takže shrnutí za jeden a čtvrt roku v penězích je 32000 provoz +4500pojistka+a 68000 za benzín. Takže:utratit za 15 měsíců 104500kč není málo.při ceně 140000za auto. Ale jedno je jisté. Další můj vůz bude ALFA ROMEO!!!!!!!
9.15, 4. 6. 2008, odpovědětHmm Pekný..... mam taky 1,8ts už 8mesícu a zaplatpánbuh me zařvala jenom lambda !!
13.12, 4. 6. 2008, odpovědětčus.měl jsem sedana 2,0 7 měsíců a mimo to že kolísaly otáčky a krysa mi překousala kabely si na ní nemůžu stěžovat-spotřebu jsem měl 8,5 v průměru. Ted mám asi 1 měsíc 2,0 SW selespeed r.2000 a zatim ok,tak doufám že dlouho bude.
13.17, 4. 6. 2008, odpovědětjá to napsal hlavně pro ty mladý kluky,který se zblázní do Alfy a pak ji nedokážou uživit. Jsou to normální věci. Jediný dvě závady jsou to čidlo otáček a stále svítící bágly. To ostatní jsou spotřebky a takhle to má z nás většina,nebo ne?
13.38, 4. 6. 2008, odpovědětTo máš pravdu,já mam 156 1.6,a ivestovál jsem do ní zatím jenom25000kč a to mě čekají ještě veškeré ramena,ale to jak říkáš spotřebka.Mimochdem mám ji asi 1rok a za tim si nestěžuji,příští auto bude zase co??? už je rozhodnuto..
14.15, 4. 6. 2008, odpovědětja mam SW jtd 85kw rosso a nemal som ziadne velke naklady na opravu okrem vymeneho stabilizatora, naposledy som menil zadne brzdove dosticky. Za chvilu zacnem pokukovat po 159 Jtd SW v tej istej farbe :) Laska je laska :)
14.46, 4. 6. 2008, odpovědětjá jí mam přes puzl roku a už sem do ní vrazil přes 70000tis nejvíc do dílů na přední nápravě ale alfa je alfa žádný jiný auto takovej design nemá alfáám zdarek!!!
21.43, 4. 6. 2008, odpověděthodne peknej popis zivota alfy u tebe... budu se inspirovat a za rok taky vzplodim nejakej sloh ;)
21.58, 4. 6. 2008, odpovědět4 Zindour : Taky něco přihodím, nabízím k prodeji alfynu, 156 V6 o kterou se starám jako děcko, je to 2,5 litr, motor šlape jako hodinky. Auto mám tři roky, jezdí bez závad, občas nějaká mouška. Airbag mi svítí od začátku ale nikdy by mě nenapadlo za tuhle prkotinu dát deset litrů, podobné věci neřeším. S Alfou Romeo jsem nad míru spokojený, proto jsem si pořídil novější model a potřebuju prodat svou starší. Tachometr ukazuje 205 tis. nepochybuju o tom, že sedí ( serviska, stav atd. ) každý kupec se zajímal především o stav km . a ne o stav technický. Tyhle lidi nechápu. Podobní lidé si pořídí vůz se 120 tis. km na tachecu a kilem stočeným a myslí si jakej kauf udělali. Bodejť by si od tebe nevzal 10 tis. za diagnostiku, když jsi schopen mu to dát. Musím říct, dobře ti tak. Tvoje problémy nezapříčinilo auto, takže prosím tě nehaň jakýmkoliv způsobem značku. Příště se víc zajímej o jiné věci než je stav km na tachometru.
22.05, 4. 6. 2008, odpovědětnezajímal jsem se o stav km. Auta s AAA mají všechny 130000km a nikomu to nevadí. Pro mě je důležité v jakém je auto stavu a né kolik má nalítáno. A za diagnostiku dávám jen 200kč A to že chci,aby mi airbagy fungovali je snad dobře,ne? Jde o můj dobrý pocit a Strawberrymu156 bágly zachránili hlavu. A značku nehaním. Já alfou žiju a je to jako ta tvoje. Taky jako moje děcko..Alfa není moje první auto a jezdím už 13 let,tak vím co můžu od překupníků a bazarů čekat.
23.57, 4. 6. 2008, odpovědětJá mám alfu tak cca rok a zatím jsem opravoval jen variátor a tyčka stabilizatoru a tedy par nesviticich svetilek na palubce heh... no tedy... před cca 2 měsíci jsem boural a vrazil do oprav už tak 40000 a další pár desítek tisíc půjde do laku, ale tak nějak to už je zase jiná věc než o čem psal zindour :)
8.24, 5. 6. 2008, odpovědět