Zdravím Alfisti. Mám už takmer pol roka 156 2.5 V6 s výbavou Sportpacket III /Winter / Luxury . Nechcem viesť debaty o tom že Alfy sú super,či hrozné. Moja osobná skúsenosť je takáto: Bál som sa spotreby, ale zistil som že 6. rýchlostný stupeň je balzam na peňaženku :) Bál som sa servisu / nákladov, ale kedže mám perfektného a hlavne dôsledného mechanika s dobrými kontaktmi v predajniach náhradných dielov, je to v rozumných medziach. A v neposlednom rade: riadil som už nespočet áut od malých až po prémiové, a môžem smelo prehlásiť že (konkrétne moja) Alfa hrá pre mňa prím. Nieje síce taká istá na ceste ako povedzme BMW 3/5/6 alebo športové Mercy a ale je výborne ovládaťelná. (jedného dňa som sa ponáhľal do práce, a pri prejazde nerovností som cítil že auto je neisté, ale pozrel som na tacho, a zistil som, že mnohé iné autá by už dávno boli v priekope...) A motor je jedným slovom úžasný! Ak chcete, je ako baránok,a ak chcete bordel a agresívne zrýchlenie, stačí povedať pravou nohou :) Miesta vnutrí je dosť, klíma účinná, kufor na nákupy a dovolenku v dvojici / trojici bohate postačujúci, takže nemám jej čo vyčítať. Ale predsa, troška závidím Kleofášovi z CuoreSportivo jeho GTA :) Dúfam že som Vás neunudil a prajem Vám a Vašim Alfám veľa spoločných kilometrov (a veľa výletov nad 4000 ot/min) :)
9.37, 19. 6. 2008, odpovědětPekne napsano,uplne stebou souhlasím,ja mam taky v6 a super.Už bych už 4valec nemenil.Jak pišeš spotreba se da udržet i na vcelku rozumne hladine,když chceš.Jinak ji mam o 40 mm niž se stavitelnym podvozkem,je sice pořad znat ze je težka na predek ale o hodne se to zlepšilo.
10.00, 19. 6. 2008, odpovědětK tomu podvozku - tiež som sa rozhodol pre podvozok KW. A ešte mam v pláne vrtane / dražkovane brzdy OMP na obe nápravy. A ja by som za 4valce menil len v prípade preplňania. (alebo počkám až Autodelta urobí V6 Biturbo :)
10.04, 19. 6. 2008, odpovědětmam jeden dotaz...co je podla vas udrzat spotrebu v rozumnej hladine...skuste to nejak vyjadrit v litroch..len tak pre zaujimavost
15.01, 19. 6. 2008, odpovědětHmm, u V6 naozaj záleží na štýle jazdy. "Rýchlo a zbesilo" rovná sa 12L až bohviekoľko :) Premyslená rýchla jazda po diaľnici rovná sa 9-10L pri +/-140-150Km/h, sústavných 180 je nejakých 10-12L na 100Km. Kľudná jazda medzimesto je u mňa okolo 8-8,5L/100Km. (Hojne využívam 6. stupeň). V meste ju necham prevaľovať okolo 1500-2000ot/min a ona ma za odmenu nezožerie :) Toľko osobná skúsenosť.
15.38, 19. 6. 2008, odpovědět