Zdravim. jsem se rozhodl, ze Aflu trosku ozvucim. Bohuzel jsem dost vytizenej a tak nemam cas studovat na netu stranky, jak spravne vybrat repro do auta a jestli pouzit tubu nebo neco jinyho, proste na to nemam cas. Ani na to nemam 50000Kc. Videl bych to nejak rozumne, tak do 5 - 7 tisic. Radio mam Kenwood, predni repro bych taky nechal. Jde mi o to, jestli byste mi nekdo nerekl, co mate za muziku ve svoji alfe. Nemuzu mit v kufru dalsi "kufr" s reprakama, tak jsem premyslel, ze bych osadil zadni plato. Nejspis 2x ovaly a mezi ne asi basak. Nechci nejakej extremni rachot, nejsem blazen, ale nejakou rozumnou muzziku. Asi to bude chtit zesilovac - kolik wattu, jaky repro pouzit?? nebo jeste nejaky komponenty? predzesilovat, kapacitator? - ani nevim k cemu tohle vsechno je. Nemam na to bohuzel cas. Jde mi o vase zkusenosti a lavne jakym se vyvarovat chybam a tak. Nejradis bych to objednal na netu a za jedno odpoledne to namontoval a bylo by. Na aukru je zesilovat 1800W za 1300, to by slo, ne?? :))) nebo jakou vybrat wattaz? 1800 je HROMADA. urcite existuji nejake zasada, jak vybirat! Vim, jde mozna o "zvlastni" dotaz, ale aspon jsem to zkusil. Diky moc za rady a Cuore sportivo... proste mi nestaci ta muzika, co tam mam - hlavne mam malo basů. diky R.
0.51, 29. 6. 2008, odpovědět1800w je nemožné kúpiť za 1300Kč. zosilovač si vyberaj vždy podľa poistky na zosíku. môj má 2x30 ampérové a výkon 500 wat. pokiaľ chceš do plata ovály tak tie ti utiahne aj rádio. skús značku magnat alebo groundzero (reprákov).
10.33, 29. 6. 2008, odpovědětAhoj skus internetovou stránku www.ahifi.cz tam ti poradí a mají i dobré sestavy.
16.31, 29. 6. 2008, odpovědětjasny, vecer na to mrknu!! chtel jsem basak mezi dva ovaly do plata... diky:-))
20.12, 29. 6. 2008, odpověděttakže pokud chceš kvalitní muziku tak ber značky Magnat, Us blaster nebo JBL jsou takový nejznámější ale zase určitě nějakou sestavu i se zesilovačem neseženeš za 6 tisic a pokud chceš něco no name tak sežeš i slušnou muzuku se zesilovačem za pár korun ale musíš u toho koukat kolik to ma v rms w aby to hralo tak jak ma na krabici muzes mit napsano treba 1800w ale v rms to bude mit jen 300 coz je rozdil na tohle bych se poohlizel a hlavne kolika kanalovej zesilovac to bude aby jsi to nemusel zbytečně přemostovat :)
20.48, 29. 6. 2008, odpovědětPremyslim, ze zacnu ovalama 6x9 od Manatu Edition 923. Utahne to 50W radio, kdyz to ma vykon 65/260W? A uz mam vyhlidlej i subwoofer - Magnat XTC 1000 - výkon 180/400 W.... Jaky k tomu potrebuju zesilovac, abych to utahl? V prednich dverich mam obyc repro, to taky asi pujde ven... diky za radu... kdyztak to hnedk objednam...
23.15, 29. 6. 2008, odpovědětDo prednich dveri uz jsem si taky vyhlidl repro od magnatu S 216 - RMS 70W. ted potrebuju vedet, jakej mam jeste sehnat zesilovac. chtel bych, aby to utahl vsechno... kolik wattu, kolik mustku atd... co treba tohle? http://www.audiokatalog.cz/zesilovace/magnat/48/magnat-xcite-600.html ??? mel bych lepsi cenu! ale potrebuju to co nejdriv vedet! diky hosani!!
23.42, 29. 6. 2008, odpovědětHlavně jak sem se hodně na netu dočetl, chce to vytlumit dveře, jinak ti tam nepomůžou ani 3 KW :-) hledej tady na netu "vytlumení dveří"
9.44, 30. 6. 2008, odpovědětasi to vidim tak, ze koupim nejaky ty ovaly za 1500 nekde na aukru, zapojim to jenom na radio a uvidim. Slo mi hlavne o basy no... proste to budu zkouset. penize na to mam, ale cas moc ne. bohuzel:-(
23.28, 30. 6. 2008, odpovědětNa 4-kanal zapojis subak do mostika + zadne ovaly.Ak by si chcel tahat aj predne kompa,tak su dve moznosti.Bud ich napojit k ovalom,alebo dalsi zosik 2-kanalovy.Ale pokial si neni moc narocny,tak by som tie predne kompa tahal len z radia....
7.48, 1. 7. 2008, odpovědětna subwofer bude najlepší nejaký 2 kanál zosík, 2 kanály majú celkom slušný výkon v mostíku. 4 kanálom sub + repra neuživíš. pokiaľ chceš sub osadiť do zadného plata tak by si sa mal porozhliadnuť po nejakom free air sube. budeš potrebovať aj kapacitor ( za cca 1500sk sa už dajú kúpiť). pokiaľ sa rozhodneš šetriť na kapacitore tak baterka ti dá čoskoro zbohom. ovály a reprá vo dverách ti utiahne aj rádio.
9.10, 1. 7. 2008, odpovědětna výkon 500w rms potrebuješ 0,5F kapacitor. pokiaľ dáš do plata subwofer tak by som tam už neosádzal ovály kôli skresľovaniu. radšej potom repro do všetkých štyroch dverí.
9.15, 1. 7. 2008, odpovědět4-kanalovy MAC AUDIO Z 4200 ti v pohode utiahne tento subak do mostika http://www.ahifi.cz/subwoofery/ground-zero-hydrogen-gzhw-30x.html plus k tomu ovaly v zadnom plate.Montoval som to jednemu do Mazdy 323 F. To alpiners2:aku znacku mas zosika ake oznacenie???
10.53, 1. 7. 2008, odpovědětPardon,subak som daval tento,ale bez ozvucnice...
10.56, 1. 7. 2008, odpověděthttp://www.ahifi.cz/subwoofery/ground-zero-radioactive-gzrb-12bt.html
10.57, 1. 7. 2008, odpovědětalfik666: mám magnat rock1000 2 kanál a subwofer impulse mw1012. ale musím zohnať nejaký lepší zosík. hrá to aj teraz, ale neni to ešte ono. kapacitor impulse, rádio alpine, + dvd a stropné lcd :-)
11.56, 1. 7. 2008, odpovědětJeste mam jedes dotaz?? koupil jsem ovaly - 6x9 - kazdej RMS 65W... a tedka se chystam koupit 4kanalovej zesilovac MAC AUDIO 440W (4x 110W)... funguje to tak, ze kdyz mam 2x65 (130W) tak mi zbyva 310W na uziveni subwooferu?? jj, kapacitor budu mit - asi 1 farad... nebo to je, ze budu mit na subac "jenom" 110W?? diky za radu...
22.10, 20. 7. 2008, odpovědětČuzz, ne, ne, takhle to není, že Ti zbyde ještě 310Wattů na uživení subwooferu. Pokud chceš zesilovačem živit, jak repro ve předu, tak ty ovály a subwoofera, tak potřebuješ nejideálnějc pětikanálovej zesilovač. Pokud jen ty ovály a woofera, tak zas tříkanálovej. To přemostění, jak tady každej píše, je zbytečný, pokud budeš mít na woofra samostatnej výstup ze zesilovače. Přemostěním vlastně uděláš na zesíku ze dvou výstupů jeden, takže když budeš mít zesík třeba dvoukanál a bude podporovat přemostění, tak z něj uděláš jen jednokanál, ale se "zhruba" dvojnásobným výstupním výkonem. Což je dobrý při extrémně našlapaným wooferu. A taky je dobrý mít, naddimenzovaný repráky aby i při plným zatížení zesilovačem nezkreslovaly. Třeba když budeš mít zesík s výkonem na jeden kanál v sínusu(RMS) 75Wattů, tak je dobrý mít na něj připojenej alespoň o třetinu silnější reprák.Čili aby měl aspoň 100W RMS. A hodně dobrý ceny autohiffi maj na conrad.cz, nebo conrad.de. Ale teď sem si všimnul, že už to máš nakoupený.. no nic :-)
10.05, 23. 7. 2008, odpovědětAsi myslis Z 4200. Ten vykon je aj tak diskutabilny....Ked napojis ovaly,(kazdy na kanal),tak mas 2x 110W + subwooofer do mostika.A do toho ti bude tlacit podla vyrobcu 285 W. Ale to by si musel mat vsetko optimalne. Priemer kebla od baterky tak 16-20 mm. Od kapacitora tak 12-16 mm a k tomu staly prud medzi 14,4-16 V.A este k tomu kvalitne a hrube kable k repro....Ale ked to napojis aj uplne obycajne,tak to bude hrat slusne....
14.43, 21. 7. 2008, odpovědětpockej, vsecko chapu, souhlasim. ale prumer kabelu 20mm je trosku moc, ne?? neni to nahodou plocha prurezu? premyslim, kdy jsem naposled videl kabel, co mel prumer 2cm. tam mozna lano na jerabu:-))))... zesilovac jsem koupil, ovaly mam doma, asfaltovy desly na vytlumeni jsou nekde na poste, tak jenom jak priletim z anglie (patek), pustim se do toho... kabely mam. nejak to vyresim a kdyz nebudu vedet, pozadam zase o radu"! diky
0.16, 23. 7. 2008, odpovědětPodívej,pokud chceš hifi přes zesák jen 1500,- tě budou stát kabely od baterky k zesáku a od radia k zesáku,. ted zesák.. záleží jestli dvoukanál,čtyřkanál , pěti... až po monoblok. 1800w zesák není možné koupit za pár stovek. ceny nových zesáku se pohybují od nejlevnějších dvoukanálu o výkonu cca 600w zhruba od 3.000,- čtyřkanály okolo 1200-1500w okolo 4000-8000,- monoblok i 25.000,- takže pokud chceš hudbu přes zesík připrav si za kabely+zesák 5-6.000,- a to nebude nic moc. pokud to chceš na nejaké 100w repro nemá to cenu. a pokud začneš i stím dvoukanálem, stejně časem budeš chtít větší watáž. kapacitor slouží k tomu aby ti např. při silněji puštěné hudbě nezačaly např. blikat rožnutá světla dle odběru štávy zesíku. drží to kapacitu proudu. na nějaký dvoukanál hloupost dávat. záleží co od toho chceš a abys pak nepřišel na to že jsi vymastil z okna 6000,- a máš tam to sámé co jsi měl, akorád jinou značku. základem dobrého poslechu je kvalita. musíš si říct co od toho čekáš.
23.29, 26. 7. 2008, odpovědětAhoj chlapi!Jsem laik a chtěl bych,aby mi někdo z Vás poradil,jaké si mám koupit dobré repro do dveří.Napiš te mi to jako pro blbce,a to jaký rozměr,výkon,značku a kolik by to tak mohlo stát!Chci jen,aby to hrálo trochu silněji,slušné basy a hlavně aby to při zesílení nepraskalo!Díky
11.08, 27. 7. 2008, odpovědětKapacitor na 2-kanal neni vobec zbytocna vec.Mas rozdiel 2-kanal a 2-kanal. Mas 4-kanal,ktory ma 80A poistku na 4 kanle,cize na kazdy pri zatazeni 20A. A mas 2-kanal,ktory ma na kazdy kanal 40A poistku- 2x40A. Tak ten dvojkanal ma urcite vetsi odber ako ten 4-kanal....
8.49, 29. 7. 2008, odpovědětA este nechapem jednu vec.Ako moze niekto napisat.,,Chcem kupit dobre repro do dveri,aby to malo slusne basy.." Pokial nemas subak tak si slusne basy mozes tak domysliet....Ale je pravda 100 ludi,100chuti,takze u kazdeho je hranica slusnych basov niekde inde.
8.54, 29. 7. 2008, odpovědětJak jsem psal,jsem laik,takže si nechám poradit!Určitě existuje nějaká střední cesta!Myslím si,že jsou jistě lepší reproduktory,než jaké jsou původní!Tak poraďte,dík!
12.39, 29. 7. 2008, odpovědětBolo to uz pisane niekde vyssie.Ked das do dveri lepsie repro,trebars aj za 5000,- nejake Infinity,alebo DynAudio za 20000,-,musis vytlmit dvere a tahat ich na zosik,inak to nema zmysel.Radsej kup k origo kompam,co su vo dverach nejaku tubu s aktivnym zosikom a mas vystarane...Tod moj nazor.
17.16, 29. 7. 2008, odpovědětJasně,o tom vytlumení dveří jsem samo četl!Akorát si nejsem jistý tím,jestli i tak budou repro stíhat,když už teď praskají při zvýšení hlasitosti!Nebo že by to bylo právě tím vytlumením?Je mi jasné,že na basy je subwoofer!Největší problém asi bude,jestli vůbec někoho najdu,kdo by to vše udělal!
19.41, 29. 7. 2008, odpovědětA nepraskaju ti preto,lebo mas teraz basy na radii vysolene na max.,aby si vobec nejake pocul? Je mam Alpine.Ten ma basy od -7 do +7.Ja to mam nastavene na -1,-2. Pridavanie hlasitosti je do 35 a ked som to dal na 22-23 tak tie seriaky v poho stihali-nepraskali.
6.36, 30. 7. 2008, odpovědětSamozrejme terajsie JBL-ka znasaju basy na +1,+2,ale ked som mal seriaky,dotahoval som to subakom a nastavenim zosiku.
6.39, 30. 7. 2008, odpovědětBasy mám raději na nule,čili na středu!Rádio můžu poslouchat max.na 22-23,pak už repro praská!Asi koupím repro magnát nebo dexon!Pak uvidím!
8.31, 31. 7. 2008, odpovědětPokud ti repro praska, je to nejcasteji akustickym zkratem, ktery muzes vyresit prave vytlumenim dveri - jednoduse receno musis uzavrit dvere, polepit vsechny diry tlumicim materialem. Mne ted poradili tohle tlumeni: http://www.prohifi.cz/tlumici-material/vibraflex-25 tak jsem to dal do dveri a najednou ty dvere basujou aj i stredy o moc lepsi. Tim se prave vyresi veskere praskani. Magnat nebo Dexon bych urcite nekupoval. Ja ted ve stejnem obchode koupil tyhle repra http://www.prohifi.cz/reproduktory-do-auta/kicx-gfq-6-2 a fakt velka spokojenost. Nechal jsem se ukecat a kamos s drazsima reprama uz je prodava a setri taky na Kicxy GFQcka :-)
1.08, 2. 8. 2008, odpovědět