Asi pred mesiacom som si dal doporiadku funkčnosť termostatu.Teda aby som bol presný,teraz mi otvára presne pri 90st.Robil som to pre dobrý pocit,aby ukazovalo toľko koľko má.Auto jazdilo normálne.Po odstránení "poruchy"som si ako prvé všimol výrazne tichší chod zohriateho motora.Včera však,po najazdení 2000km,ako vždy idem doliať olej.Doteraz žralo cca 1,5dcl/1000km.Teraz po 2tis. úbytok oleja na ryske prakticky nemerateľný.Cca 1-2 mm od vrchnej rysky!Tým chcem povedať,že je asi VEĽMI dôležité,aby Alfa pracovala pri SPRÁVNEJ teplote!Až vtedy zrejme dochádza ku vymedeniu preslávených Alfáckych vôlí.Tým aj ku zníženiu hlučnosti a spotreby oleja.Toť moja osobná skúsenosť.PS:termostat som nemenil,ale opravoval(diskusia:termostat-m.tuja,posl.reakcia 4.6.2008).Tým som sa uistil že pracuje SKUTOČNE pri 90st.A doteraz fachčí úplne ok.
9.59, 21. 7. 2008, odpovědětMám otázku, ako si ho opravoval?
11.12, 21. 7. 2008, odpovědětCetl jsem tu diskuzi na kterou jsi odkazoval - http://www.alfa156.cz/diskuse/tlachani/37023 . Pochopil jsem, ze kdyz sundam termostat, vyndam ho z obalu, tak bych mel videt nejakou tycku, kterou lehce upiluji. Jak moc je tezke to upilovat - mam na mysli, o kolik mm jsi to piloval ty a jak je ta tycka dostupna ? Diky a cau
9.41, 23. 7. 2008, odpovědět