zdravým všechny pořídil jsem si alfu 156 jtd 85kw.ted jsem na tom vyměnil klob poloosy a ještě mi vrže přední náprava a na kostkách se zase ozýva něco ze zadní nápravy.chci se optat jestli stím někdo nemáte skušenosti protože tohle je moje první alfa.díky.
13.43, 25. 7. 2008, odpovědětvypadá to na ramena a čepy, (vyměnit):-) klasická bolest alfiček
13.50, 25. 7. 2008, odpovědětMam podobny problem... akorat ramena vypadaji zdrave(netlucou vubec) ale kdyz namokne (a nebo staci i vlhky vzduch treba rano) tak se to na obou prednich ramenech priserne rozvrze a vrze to i na sebemensich hrbolech.... kdyz je horko a suchy vzduch tak je to v pohode... nevedel by nekdo cim to je a jak to co nejlevneji opravit? Doufam ze se toho co nejdriv zbavim uz jsem z toho na prasky...
13.57, 25. 7. 2008, odpovědětmám úplně to samé,když odpoledne přijedu a afička do rána stojí,tak na sebemenším hrbolu vržou ramena,ale po ujetí pár stovek metrů to přestane,nevím čím to je,plno lidí už mi to tu také říkalo,tak to neřeším a na chvilku si pustím hlasitěji rádio:-)
14.00, 25. 7. 2008, odpovědětme to ale vrze treba celou cestu do prace po ranu.... na hrbolech je to kolikrat rev ze se lidi otaci co se deje... docela me to mrzi dela to z luxusniho auta rozvrzanou plechovku..
14.06, 25. 7. 2008, odpovědětJa sem mel podobny problem a vyresil jsem ho vymenou predni ramen (hornich i dolnich). Ale v original dilech to neni uplne levna zalezitost. Noriginal nevim.
14.14, 25. 7. 2008, odpovědětasi ta výměna bude nejlepší řešení,počítám tak jedno kolo horní i spodní rameno okolo 3-4 tisíc,tak na obě něco kolem 6-7 tisíc nevím, myslím si tak nějak,ale nic jiného tam není,tlumiče ne,ložiska taky ne,stabilizátory taky ne,tak jedině ty remena, u alfy dělaj ty ramena v kuse i s čepama,tak to budeš muset asi koupit no,kolik to má najeto?
14.48, 25. 7. 2008, odpověděttak jsem se koukal spodní ramena stojí 3500kč a horní 2000kč na jedno kolo,takže obě asi 5500kč na obě kola 11000kč docela pálka no
14.51, 25. 7. 2008, odpovědětna horních ramenách je třeba vyměňit silenbloky a namazat je, pak vrzání zmizí. je to otázka 1500Kč taky jsem to nedávno měnil a pohodka už. Krásné ticho
15.31, 25. 7. 2008, odpovědětZdraví všechny lidičky, koupil bych nějaký kola (alu kola), ale teď ještě navím jestli R15 nebo R16. Taky bych potřeboval vědět jestli se tam ty R16 vlezou... Nevíte nahodou?? Kdyžtak ještě kdo zná ty kola který jsou originál alfa a mají takový ty 3 velký díry, tak ty bych právě chtěl, moc se mi líbí... Jo a takovej malej detail, mám alfu 156...
15.41, 25. 7. 2008, odpovědětsi trochu mimo temy. ale 16 ky aj 17ky tam vlezu v pohode. a tie co myslis sa volaju tristar )
15.47, 25. 7. 2008, odpovědětno má to najeto 148tis.je to dovežený z italie.a ta zadní náprava?třeba na kostkách se ozývá ze zadku takový chrastění.koukal jsem na brzdy a tam v poho.a taky někdy se mi stane že když chytnu dírů zadním kolem tak to má tendenci jako uskočit do strany.koukal jsem tam na ty ramena dlouhý jak jsou vedle sebe po obou stranách do nápravnice a jeden silemblok na pravým kole u kola zadního ramene je utrhlej.vyřeší to všechno ho vyměnit?ale co pak to chrastění
16.40, 25. 7. 2008, odpovědětjo a ještě dolní ramena byli asi měněny.protože je na nich nalepenej papír originálnícho dílu a celkově sou čistější.nedávno jsem měl jedno venku kvůli poloose na který jsem dělal vnitřní kloub.a rameno i čep vypadalo slušně.jo a jinak bych všem doporučil na náhradní díly AUTOMALEČEK z Ćernilova u Hradce Králové.zabýva se italskýma autama několik let a sehnal jsem u něj vnitřní kloub na pravou poloosu za 19stovek a italskej.velice příjemnej člověk.jinak jsem ten kloub nemohl za boha nikde sehnat a on měl dokonce dva na skladě.
16.44, 25. 7. 2008, odpověděttak vyměň ty silenťáky no,mě takhle vzadu chrastěj ložiska,to je taky pálka na jedno kolo 2500kč
21.16, 25. 7. 2008, odpověděthttp://www.alfa156.cz/diskuse/technika/47041
21.19, 25. 7. 2008, odpovědětNA PŘEDKU MĚ TO TAKY RACHOTILO, TAK JSEM NECHAL VYMĚNIT TYČINKY STABILIZATORU A TED V POHO,ALE KDYŽ VJEDU NA VĚČI NEROVNOST TAK SE TO OZVE.K UPLNEMU VYMIZENÍ(PAZVUKU) JE DOBRE VYMENIT STABILIZATOR I S SILENBLOKAMA I TIČINKY VREPLICE SE NEVYRABI JEN V ORIGO A CENA NECO PŘES 4000 (MAM 2.0TS)
11.59, 5. 8. 2008, odpovědětHonzo zezadu se mi taky ozívalo klepání při propružení . Byl utržený držák lanovodu r.brzdy alanovod klepal opodlahu takže klekni a koukni tam.
22.25, 5. 8. 2008, odpovědětkdyž jsem couvala koulí jsem najela do auta, alfa romeo 156 1.6. benzín. nebyla to zase až taková rána, nicméně on to vzal na geomtrii a tam mu řekli že to kolo má jako by do písmene A. když to projížděl, tak řikal že nic neklepe takže nevíte někdo co by to mohlo bejt?
14.36, 7. 10. 2009, odpovědětCiao,to děsný vrzání přední napravy sem měl také a děsně mě to štvalo.Tak sem zkusil komplet horní uložení předních ramen vystříkat WD40 a pomohlo to už týden a krásný ticho..
15.27, 7. 10. 2009, odpovědětvrzání přední nápravy jsem řěšil asi 3 roky spátky,vyměníl jsem ramena spodní i horní ale asi zbytečně všechny.Letos to začalo znova tak jsem to celé rozkopal a dělají to silenbloky na vrchních ramenech a ještě ty přední byli dost vydřené,tak jem koupil dva kusy zhruba 300kc za kus před montáži jsem to pořádně namazal kvalitním tukem s mědí a vše ok.Když jsem se vtom vrtal tk přišli i nařadu silenbloky stabilizátoru 50kc kus byla to pakárná ale stálo to zato.
16.22, 7. 10. 2009, odpovědětBud zhodit napravnicu,stare drziaky rozrezat,vymenit gumy a znitovat,alebo si vyrobit obluk a pritiahnut natvrdo. Alebobez zhodenia napravnice,ten isty postup.To je ale pakarna,strasna mrdacka. Inak,mna zrepasovanie prednej napravy vyslo na cca 4300 KC. 2 nove vrchne ramena,2 spodne,2 kosti a 2 capy riadenia....
17.05, 2. 11. 2009, odpovědětvrzání horních ramen,to je mazec.Vyměnil jsem spodní i horní ramena a nevydrželo to ani jednu výměnu leje!Jo to je tak,když si blbec koupí h.rameno za 1200,-kc a myslí si že to nějaký čas vydrží,nasrat ..takže šetřím na originál.Zdarec!!
22.24, 13. 1. 2010, odpovědětahojjj nemusišš šetřitt na original je dobra i druha viroba,mamm alfu us asi 4 rokyy a to sami ,pokud sem nevimnenil stabilizačni tičku stojii kolem 5000 tisic,ale mam stim pokojjj,žadnej se neohližii
18.52, 5. 6. 2011, odpovědětPo výměně spodnich ramen mi auto stále vibruje při jízdě. Pořadí mi někdo jestli vyměnit týče nebo horní ramena? Může to být ložisko?
22.55, 14. 6. 2015, odpovědět