Zadravim. Mam 1,9 jtd 77kw uz asi 2 roky. Mam spatnou vahu vzduchu, auto netahlo odspoda, jelo jak kdyby melo 50 koni, spotreba tak 6,5 litru, No nebudu se rozepisovat, je toho tady uz kolem vahy az az... No udelal jsem to nejjednoduzsi, odpojil jsem kabel od vahy. Auto jede jak prase (teda v porovnani s tim jak jelo predtim) a ted jsem meril spotrebu a 5,3 litru. Uz s tim jezdim asi 2 mesice a spokojenost. Ale mam dotaz? Mohl by nekdo kvalifikovanej napsat, jestli to ma nejakej spatnej vliv na motor, kdyz je odpojena, jestli ma vubec cenu kupovat novou, protoze ted to jede ok a prece jen jsou to 4 litry...A jeste ja bych to chtel nechat tak lehce chipnout. jestli by tam kvuli tomu chipovani musela ta vaha byt??? Diky za odpovedi. At to jezdi.
15.05, 1. 8. 2008, odpovědětTak to věř,že auto nejede jak prase-to se ti jen zdá oproti tý špatný váze.Když tam dáš novou váhu,pojede určitě ještě líp i když rozdíl nebude už tak markantní.jezdit s odpojenou klidně můžeš bez obav,jen bude svítit kontrolka motoru,takže neuvidíš případnej další problém.Na chiptuning bych určitě váhu měl v pořádku-je to jedno z čidel který dává určitý data do řídicí jednotky a je potřeba ho mít OK pokud chceš měnit software,protože ten s funkční váhou počítá.S odpojenou váhou by to jelo podle mě špatně - jako bez chipu,protože motor jede v nouzovym režimu.
15.16, 1. 8. 2008, odpovědět