cus, nevi nekdo, co by se mohlo stat, kdyz je v aute olej napr 10w40 a nekdo ho doleje 5w40 kdyz tam trochu chybi a potom s tim ten blazen jezdil???
8.00, 7. 8. 2008, odpovědětJestli ta 5w40 je polosyntetika a doleje trochu, nestane se nic, ale jestli je ta 5w40 syntetika a doleje vice mohl by nastat problem. Podrobnosti Ti tu nebudu rozepisovat, ale pokud ta 5w40 byla syntetika, tak olej vymen!!!!
8.26, 7. 8. 2008, odpovědětJa som doviezol alfu a vymenil som tam drahý olej a tak,tak som dojel s talianska z dovolenky.Pustilo to karbon a ucpalo to všetky dvihátka olejové postupne...A potom ma to stálo guču penazí!!!!!!!!Pritom som chcel len dobre.
10.33, 7. 8. 2008, odpovědětTen Ital,co měl tvojí alfu před tebou mohl jezdit na bůhvíco a přejíždět výměny třeba taky trojnásobně.Hodně dlouho se už používají oleje se specifikaci API SL.Po těchto olejích žádný karbon v motoru nezůstává,pokud se olej mění tak jak se má.O rozpouštění karbonu se starají v oleji detergentní přísady.Na jaké bázi je vyrobený základový olej je,co se týče karbonu v motoru,úplně jedno.Olej v této specifikaci rozpouští karbon úplně stejně ve viskozitě 0W-40 tak i 15W-40. Co se týče příspěvku Pepy,v současné době téměř neexistuje plně syntetický olej ve viskozitě 5W-40 i když to na obalu je napsáno velkým písmem.99% výrobců uvádí oleje vyrobené HC syntézou jako plně syntetické,protože jim to zákon u nás umožňuje,v Německu už ale museli s pravdou ven. Ale souhlasím s jeho názorem,že by se oleje mezi sebou míchat neměly,jen v případě nouze a na dojetí a potom olejovou náplň v motoru vyměnit.Taky by nám nechutnala desítka řízlá dvanáctkou a ještě od jiných pivovarů:)
12.42, 7. 8. 2008, odpovědětPo oleji 5W 40 jsem tam dal co tam patří, Selenia 10W 40 a motor byl hotový do šrotu.
18.21, 7. 8. 2008, odpovědětPokud jsi přesvědčený,že tahle změna oddělala tvůj motor a máš vzorek oleje,který to "způsobil",pomůžu ti jít do soudního sporu se Selenií,že ti popravila motor. Už jsem tady psal,pokud to auto máš po někom,nikdy nevíš,jak se k němu choval.Pokud sis auto koupil úplně nový a chováš se k němu tak jak se sluší,tak se to co jsi psal stát nemůže.
21.16, 7. 8. 2008, odpovědětTo auto bylo starší, byl tam Valvolive 5W40 a Selenia potom rozpustila všechny usazeniny. Když jsem to pa 1000 km vypouštěl, tak to bylo černé jako uhel.
9.09, 8. 8. 2008, odpovědětOleje Valvoline neprodávám,ale z toho co píšeš to vypadá,že mají mizerné detergentní vlastnosti.Nenapsals jaký máš motor,benzín nebo diesel?U dieselu jsou saze a karbon v oleji běžná věc,měl by se časteji měnit olej,u benzínu to není tak horký.Jak jsem psal výš,viskozita oleje nemá na rozpouštění úsad v motoru absolutně žádný vliv,o to se starají detergentní přísady.V tom Valvoline jich bylo asi málo....
11.10, 8. 8. 2008, odpovědět