čauvec. každym dnem se chysta dat si bezpečnostni folie černé. chtel bych jen vědět a zbat vaše skušenosti s timto. napriklad jake vhonde moc zabarveni mate?jestli treba dozadu vic černe než dopředu atd... samozdrejmne si je tam nebudu davat sam, necham to na firmě. jen to zabarveni me zajima.. dikec
22.46, 13. 8. 2008, odpovědětV prvom pripade tam nedavaj folie znacky SunGard, Brux...uz po niekolkych mesiacoch stracaju svoje vlastnosti. Osvedcena kvalita su folie znacky SunTek. Na mojej prvej alfe som mal folie SunTek...zrkadlovy efekt. Z vnutra bolo vidiet uplne v pohode, ako keby tam folie ani neboli, pricom z vonku lom svetla znemoznoval pohlad do vnutra. O tom, ze tieto folie splnaju vsetky potrebne veci (zachytavanie slnecneho ziarenia, UV-ziarenia, atd.). Viac info. pozri tu...www.suntek.sk.
7.47, 14. 8. 2008, odpovědětČus,já mám dost tmavé folie na všech oknách krom předního,a můžu ti říct že když jedeš za slunečního dne tak u vnitř není velké horko,když vezeš děcka hodně to pomůže. Já je mám už od doby co jsem alfu koupil,vypadá to na autě velmi dobře a má to taky své opoctatnění doporučuji je tám dát.A nevím jestli to má atest,ale je to už z němec,zatím nemám problém s policajtama..ahoj
7.55, 14. 8. 2008, odpovědětPokial nemas k tym foliam karticku/atest, tak budes mat na STK problem (pokial tam nemas znameho).
9.05, 14. 8. 2008, odpovědětVo vacsine krajin europy su povolene folie na sklach okrem predneho a prednych bocnych (mozu tam byt len bezpecnostne priesvitne), inde mozu byt len atestovane folie roznych farieb a svetlosti.. takze karticka ti musi byt vydana, inak budu problemy... viditelnost zvnutra von je v pohode... zvykne sa davat tak, ze na zadne bocne sa daju ciernejsie a na zadne trocha svetlejsie, zvonku to nevidno, ale zvnutra pri cuvani pomoze..
22.17, 14. 8. 2008, odpovědětAhoj. Dal jsem tmavé folie na všechna okna, v noci je přes ně hůř vidět, ale zvykneš si, když je to akutní tak si musíš otevřít okno. Jinak jsem byl na technický a byly problémy i když mám atest, nelíbylo se mu, že jsou vpředu tak tmavý, ale ukecal jsem ho...
18.28, 19. 8. 2008, odpovědětTo maosko. Ja mám fólie zn. Sun Gard a som nad mieru spokojný. Ked mi ich montovali tak mi vraveli, že trošku vyblednu čo som aj chcel. Mať úplne tmavé by mi moja Alfa pripadala ako pohrebák.
18.57, 19. 8. 2008, odpovědětA povedali ti aj ako ti vyblednu??? Nebude to totiz vyblednutie na celej ploche folie rovnake...no ved uvidis.
8.07, 20. 8. 2008, odpovědětvpředu bejt folie nesmí,ani světlý ani tmavý.Žádnej atest ani homologace nepomůže.Řidič i spolujezdec musí být vidět i z boku.Jinak dle paragrafu brání polici ve výkonu práce.Problém je v tom,že se to do ted tolerovalo,tak všichni kdo lepí folie tvrdí že je to legal,ale všichni kecaj. ted po tom policie docela jde.
19.10, 19. 8. 2008, odpovědětmyslim ze vpredu bejt muzou ale s vetsi pruhlednosti nez vzadu ;) ... myslim ze vpredu muzes mit maximalne 70%
19.29, 19. 8. 2008, odpovědětAko som uz aj ja pisal, vpredu mozu byt maximalne bezpecnostne uplne priehladne folie s atestom, takze ziadne stmavenie - 0%...
10.43, 20. 8. 2008, odpovědětfolie v predu nesmi byt tmavší než 30% a to maji dnes skoro všechny auta z vyroby ke 30%. pokud maš ( tonovaná skla )
16.29, 20. 8. 2008, odpovědětto maosko: zatial su tam pol roka a je to fajn.
18.15, 20. 8. 2008, odpovědětjo a když má auto skla original tonovaný,lehce zelený,modrý,kouřový.....,tak nesmí být folie vůbec.ani vzadu.Pozná se to podle kodu na skle
19.18, 20. 8. 2008, odpovědětMôžme sa stretnúť a sám uvidíš ked neveríš.
15.28, 21. 8. 2008, odpovědětTo Andy156: Ja som reagoval na spravu od ppepe.
8.43, 22. 8. 2008, odpovědětskoč si na TK a zeptej se jestli na origo tonovanejch sklech může bejt folie.Žádný fámy,NESMÏ
11.59, 24. 8. 2008, odpovědětOK, ked mate v CZ ine zakony ako vo vacsine europy, tak OK, u nas folie vzadu mozes mat, ci su tam skla cire, tonovane, alebo spinave :))
8.41, 25. 8. 2008, odpovědětJe to jednoduchý i ČR to je stejný pokud máš na okně samolepku s nápisem ATEST SD8 a máš k tomu kartičku tak můžeš mít vzadu folie jaký chceš dokonce i zrcadlový. vpředu je to ale jinak i když budeš mít atest atd. tak nesmí být propustnost menší jak 70% což jsou už z výroby téměř všechny okna (tonovaná) takže na předku nic!!!! Lze to vyčíst z kódu na okně. Přední (čelní) nesmí mít vůbec žádnou. A s těma zrcadlovýma je to tak že v zákoně je to tak že se sice píše že okno nesmí mít zrcadlový efekt, ale už nikde v zákoně není uvedeno co je zrcadlový efekt (odráží se i samostatné sklo bez folie) takže je to tvrzení proti tvrzení pokud si budeš tedy stát na tom že to zrcadloví efekt není a co to vlastně ten efekt je tak seš krytej, ale musíš mít na skle onen atest a kartičku k tomu.
17.44, 25. 8. 2008, odpovědětChcem sa opýatť.Potrebujem poradiť či fólie skutočne udržia v aute teplotu v lete a či tým zamedzia prehrievaniu sa interiéru.Nemám klímu a chcela by som to riešiť foliami.Poradí mi niekto? Čo k tomu potrebujem? Píšete tu o neakom povolení.Ďakujem.Regina
20.29, 20. 8. 2009, odpovědět