Zdarec hoši...potřeboval bych poradit. Přemýšlím už strašně dlouho o koupit alfu v naftě. Ale slyšel jsem že má velke problémy...tak bych se chtěl zeptat jak to vydíte vy...jestli máte s tím problémy nebo ne....jako mě se strašně líbí i výkon 2.4 JTD ale chápete že nechci si koupit auto za 100000 a aby mi to stálo nepojízdné venku protože nebudu mít na opravu.....takže bych se chtěl zeptat na zkušenosti a taky na co si dát pozor při kupování......děkuji moc za rady a zkušenosti.....
13.35, 18. 8. 2008, odpovědětODPORUCAM TI 1,9 JTD 85KW... NEMAM PROBLEM...:)
15.27, 18. 8. 2008, odpovědětMoje rada je taky 1,9jtd 85kw. V podstatě bezproblémový motor, výkon dobrý a spotřeba vynikající. Sám jsem si ji nedávno koupil a je to moje druha 156ka. Predtim jsem mel 1,8ts, jela dobre, byla s ni vetsi sranda, ale praktictejsi je ten diesel a to jsem byl odpurce. 2,4 jtd je moc tezky motor a jde srat naprava a kdyz jsem stim jezdil (2,4jtdm 129kw) pripadal jsem si jak v lodi...hrozne neohrabany auto,ale melo to zatah jako prase. 1,9jtdm (103-110kw) jede hodne dobre a je lehka,lip se vytaci a celkove jsem z toho mel pocit jako z benzinaka (skoro)..je tam 6-ti kvalt z Opelu a to taky neni zadna vyhra a motor je 16-ventil, takze slozitejsi..a nachylnejsi na poruchy. A jtdM je tak o 20% drazsi nez klasicke jtd. Ja mam 1,9jtd 85kw rv 2005 cca 3 mesice, najel jsem s tim 5000km a zatim si to auto nemuzu vynachvalit..s ts jsem najel cca 90000km a jen klasicke poruchy, ramena,vaha,variator...tedka jezdim do 6l nafty a jsem spokojenej jak zelva..Jinak jako u kazdyho jinyho diesela...pozor na turbo,olej,dobrou naftu apod..
20.31, 18. 8. 2008, odpovědětAlfa je dobré auto ale není to jednoduché ale můj názor na disel je takovej 1,9 jtd je to takovej obyčejnej motor, ale 2.4 jtd tak to má tah je sice obsluha větsí ale jede topodstatně líp, jinak mám na prodej 2.4 jtd sw cena je tam 139 000,- kč ale dohoda je jistá a bude připravená na provoz ahoj . mob. 774 94 94 11 LIŠKA
22.50, 20. 8. 2008, odpovědětmám už druhou Alfu..teď 156, JTDm, 103kw, 2004 - jede moc pěkně a když ji vytočíš, tak skoro ani nepoznáš diesel. Jinak JTDm patří mezi nejlepší diesely vůbec..prostě patří mezi špičku jako je BMW a VW - dokonce je v některých testech i v určitách vlastnostech jako se nechat vytočit, nebo kultivovanost oproti VW,předhání. A zároveň patří mezi nejspolehlivější diesely. Vždyť Alfa Romeo je průkopníkem comonrailu-BMW a Mercedes ji pak jen po roce 1997 doháněly. Co se týče 156 spolehlivost-tak to je na dlouho-podívej se po fórech a třeba na cuoresportivo net.
1.12, 21. 8. 2008, odpovědětDoporučuji 2,4 JTD, mám 103kw není problém, pravidělně auto udržuj a neměl by být problém
6.52, 21. 8. 2008, odpovědětDavide. Alfa 156 není auto za 100.000. To je pouze pořizovací cena. Vyčleň si dalších 50 na chyby, ke kterým budeš při koupi slepý (nezkušenost s alfou plus okouzlení konkrétním vozem). Pak Ti nebude stát před domem, ale spolehlivě lítat. Alfa není auto pro šetřílky. Dobrá technika chce dobrou péči a taky něco stojí. Pak budeš mooc spokojený..
7.29, 21. 8. 2008, odpovědětmam na prodej taky 2.4 jtd je v galerii asi 3 nebo 4 od shora stim kridlem jukni na ni 125000 dohoda 722152122
18.25, 23. 8. 2008, odpovědětAhoj jedna rada.... pokud máš na auto jen 100.000,- tak si pořid něco méněnákladnějšího,byl bych osobně rád kdybych tě mohl zdravit cuore sportivo,ale nechci aby jsi dal za alfu 100.000,- pak ti něco odešlo jelikoš to je běžné u každého auta nejen u alfy a ty pak pojedeš... alfu už nikdy a podobně...... jako to někteří debilové dělají. za 80 koupí 156 lítají s tím jako hovada,žádná udržba jelikoš nezbylo a potom alfa je krám atd. vždy počítej kdykoli koupíš auto přes bazar,nebo jako ojeté musíš počítat s min. investice 15-30.000,- pak ti nebude stát u baráku. ale to není jen alfa ale každý vuz-. já koupil 2.0ts sw selespeed. komfort a sport jízda bomba v této třídě bezkonkurenční vuz a předčívá v něčem i vyhlášené značky nebudu jmenovat.vw,oktavie apod. nešla klima,vadnej servomotorek,chladič,náplně,výměna oleju,filtry,rozvody,termostat vše se dávalo nové valeo. cena servisu 25.000,- koupil jsem jí za 130.000,- a věděl jsem do čeho jdu tak už jsem stím počítal. mužu říct že to stálo za to a kamarádi vím a vidím závidí a jsou to golfáci,rencci,oktávky,apod. už to vypadalo že jí musím prodat kvuli nedostavěnému domku dával jsem jí za 120.000,- a tím pro mne vše krásné skončilo,ale já to udělal tak abych jí dávat nemusel a jsem rád. když někde dorazím haždej vidí a už je tady jestli víš co tím myslím. takže né že budeš alfinky pomlouvat nebo si kup trabanta. když jedu tak JEDU cuore sportivo
20.44, 23. 8. 2008, odpovědětcuore sporttttttivo
18.51, 25. 8. 2008, odpovědět