Caute, mam 156ku 2.0 TS SP3 dovezenu z nemecka a na nej 17" disky (215/45 gumy) nemeckej znacky RTR. Chcem sa spytat ci existuje sposob, ako sa vecsie kolesa daju nas zapisat do TP. Mal som totiz zrejme smolu na policajta ktoremu sa pocas prepisu mojho auta nechcelo do TP davat vynimky a zapisal mi tam jeden rozmer kolies a to R15 185/65 co je mierne povedane SMIESNE. Reklamovat sa to uz zrejme isto neda, zistil som to az po nejakom case po zapise (asi mesiac, v povodnom nemeckom technicaku to zapisane bolo a ani ma nenapadlo zamyslat sa nad tym ze do noveho by mi to neprepisali). Pocul som ze sa to jedinou legalnou cestou da riesit tak ze clovek napise ziadost na vyrobcu, tj do alfy a oni mu to schvalia a s tym to pojde zapisat potom na dopravny inspektorat, ma s tym niekto realnu a pozitivnu skusenost ? Zaujimalo by ma teda, ci niekto z vas co mate 17ky alebo dokonca 18ky kolesa niekedy riesil podobny problem a podarilo sa mu ho aj vyriesit. Vopred diki za radu alfisti ....
10.20, 26. 9. 2008, odpovědětMam 17'' a nikam sem nic nepsal a nic neresim, kazdymu je to fuk
15.03, 26. 9. 2008, odpovědětTo hyde, pýsal som ti mail tak sa ozvy. Čus
15.36, 26. 9. 2008, odpovědětStalo se mě naprosto to samé. Koupil jsem Alfu na 17" kolech, ale v ceskem technicaku mam jenom 15". Pritom mam original nemecky a tam jsou i jine rozmery včetne tech 17". Vtipné navíc je, že je to V6 a kvůli velkým brzdám tam 15" ani nejdou nasadit. Jestli někdo máte návod jak to doplnit do toho českého, tak bych o něj taky stál.
16.31, 26. 9. 2008, odpovědětJa jsem koupil auto z Italie a co bylo v Italským techničáku tak automaticky napsali do českyho techničaku 15,16.17.
16.49, 26. 9. 2008, odpovědětSkusim to tak ako mi poradil Andy 156, pojdem k importerovi/predajcovi alfy v BA a skusim si vypytat potvrdenie, ze na 156ku boli v oficialnom prislusenstve aj 17" disky, snad mi to vystavia. A s tym potom na policiu, uvidime. Napiste este niekto kto mate s tymto skusenosti, dik.
17.11, 26. 9. 2008, odpovědětpochbujem, ze by dakoho trapili 17-ky na 156-ke.
18.45, 26. 9. 2008, odpovědětmusíš k oficialnimu dovozci(oficialni zastoupení znacky),ne prodejci ale dovozci.A potrebuješ papir o shode,nebo neco podobneho,kde ti napiši ze tady ty kola,tam mužou byt.Samozrejme že to nebude zadarmo.Byl jsem se na to ptat ve Fiatu a tam me rekly tady to a stim že neco podobneho taky rešili a nevyřešili,proste se nemohli domluvit.
19.22, 26. 9. 2008, odpovědětnikde nie je uvedene kto je v SR autorizovany importer alfy, skusim ist do obidvoch predajni fiat/alfa v BA, snad niektory z nich bude. Budem pytat ten papier, snad sa to zadari lebo inak fakt neviem ako tam tie kolesa do toho technicaku dostat, to len na slovensku sa moze takyto prasivy problem vyskytnut, neni mozne aby sa to tam nedalo zapisat, nebudem snad jazdit na hnilych 15 plechacoch s gumami z bicykla, tie tak max na zimu
19.35, 27. 9. 2008, odpovědět