Dneska jsem jel z Brna do Jíčína přes Svitavy a zpátky,cirka 380 km.Nejel jsem na spotřebu,ale svižnou jízdou,sem tam nadoraz abych vymetl pavučiny z výfuku a když jsem musel předjíždět shade vláčky za kamionama(nevím co dělali na silnici v neděli).Přes obce 100 a víc,takže žádná přibržďovačka(možná i to se projevilo na příznivé spotřebě).No cesta mě tam trvala 2 hodky.Potom po příjezdu do Brna jsem dotankoval,propočítal a vyšlo pro mě kouzelných 9.7 l/100.Kdybych nedivočil,tak jedu snad za 8l.Že by ten šestikvalt dělal takový divy?
17.55, 7. 1. 2007, odpovědětZ Brna do Jičína za 2 hodiny já teda taky nejsem svatej ale ty seš pěknej dobytek s tímhle by ses chlubit neměl pak to má na těch silnicích za něco stát když tam jezděj takový hovada jako ty
19.14, 7. 1. 2007, odpovědětAaaaaa... Panáček je labužník :o)))))) Tak hlavně opatrně a někdy (alespoň trochu) přiměřeně... :o)))
19.41, 7. 1. 2007, odpovědětNo tak když k tomu šestiválci máš i nějaký řidičský zkušenosti, tak věřim že není takovej problém s tím mazat okolo 100 přes nějakou tu obcičku.Ten šestej stupeň na tom má určitě podíl.
20.37, 7. 1. 2007, odpovědětJeeeee ... tak to je luxusni spotreba!!! To ja kdyz tomu takto davam, tak kolem 12ti ... na 9 se dostanu kdyz jedu vazne hodne na spotrebu ... ale sesticka je uzasna! ... Kazdopadne je pravda, ze kdyz ma ridic dobre zkusenosti a s V6 uz neco najel, tak je to docela bezpecny jet i svizne ;-)
21.49, 7. 1. 2007, odpovědětJa nevim, kdyz tak me opravte, ale mam V6 a klidne bych ocenil jeste neco jako sedmy stupen pro pohodovou jizdu vyssi rychlosti. Prijde mi, ze v otackach zas takovy rozdil neni, o proti obyc auto petikvaltu na dalku. Ale jinak musim rict, ze si peknej dobytek :)
19.51, 9. 1. 2007, odpovědětSvižně ano ale tam kde to jde a ne v obci nechci rejpat :-) z vlastní zkušenosti až se neco stane ( nebudu to rozebírat ) tak za volant nesedneš a když jo tak Ti v Alfině budou stačit dvě rychlosti tomu věř.
21.46, 9. 1. 2007, odpověděthmmm tak mu nadavejte ze je dobytek....ale jestli je on dobytek tak co jsem potom já.... a moje rekordy se selespeedem ?
22.39, 12. 1. 2007, odpovědětto administrator: tak tím se ani nechlub
23.06, 12. 1. 2007, odpovědětno ja se tim nechlubim ale myslim ze alfa je o vasni a ne o klobouk style a jizde na spotrebu....
12.23, 13. 1. 2007, odpovědětna spotrebu si kupte treba idiota typu Lupo Tdi :o)
15.32, 13. 1. 2007, odpovědětTak tedy i ja dnes přidám něco do diskuze :-) ... Najel jsem tento týden cca 400km převážně po Praze a v blízkém okolí a to VELICE VELICE svižnou jízdou ... čekal jsem spotřebu kolem 15ti, nicméně ... spotřeba byla krásných 11,5litrů ... možná to bude tím "teplým" lednem :-D
1.57, 13. 1. 2007, odpovědětAhoj,tak kolik ta V6 vlastně žere při takovým normálním provozu aniž by mě někdo moc předjížděl?S 2,4 JTD jezdím do 8 l, nechávám se občas hecnout a jezdím do práce.Už delší dobu uvažuju o výměně za benzín 2,0ts nebo V6.Většinu času si užívám v zatáčkách tak je lepší 2,0 kvůli váze a vyvážení,ale úmrtnost TS a hlavně jejich nedostupnost mě odrazuje
21.47, 13. 1. 2007, odpovědětTak to šábnem... Já mám 2.0 TS :o))))
20.30, 14. 1. 2007, odpovědětProdám AR156 SW 2.0. Selespeed koupená v ČR, První majitelka, nehavarované, ABS,VCD, aut. klimatizace,barva Nuvola =perleť 7 barev podle světla (tip: http://www.alfa156.cz/video/alfa-156-chameleon), max výbava, řazení Selespeed, 3 možnosti řazení (sekv. plnoautomat + sekv. na volantu + sekv. "joystick“, servis pouze v AR, Výbava: Sport Packet III • středový panel v karbonové úpravě • červeno/černé pozadí přístrojů • řadící páka a volant v kůži • kožené modré potahy sedadel Momo • anténa a rozvody pro GSM • snížený podvozek o 25 mm (pružiny Eibach/tlumiče Bilstein) • nástavce práhů Winter Packet • přední mlhovky • ostřikovače předních světel • vyhřívaná přední sedadla • zadní středová opěrka na ruce a okénko na lyže, hagusy, rezerva na dojetí-nepoužitá, alarm+imobilizér tovární, zimní pneu nové (1000 km), disky originál 15" .V případě zájmu a rychlosti je možno dodat navíc: radio ALPINE + 12 CD changer,+ subwoofer, letní disky 16" + letní pneu ContContiSport2 70%, torzní tyč v motor.prostoru, příčníky na střechu orig. AR - stříbrné
19.32, 4. 2. 2007, odpovědětVždycky jsem si myslel, že 100Km/h v obci jezdí jenom vypatlaný hovado, většínou majitelé raket na naftu TDI s mračítky a neony. Teď bohužel vidím, že se tak chová i někdo v alfě. Že by mindráček? Kup si něco jinýho a nedělej ostudu. ..... Pod 10 se s 2.5 dá jet v pohodě a i tak je člověk rychlejší než ostatní, ale kdo by odolal tomu pocitu, co se deje mezi 5-7 tis. ot. .... Moje jede podle GPS 242km/h (podle stromu bezvetri, rovina), do 230 je to bylo dost svizny.
0.43, 16. 1. 2007, odpovědětČau,pokuty za mě nikdo neplatí,tedy je můj boj co dělám a tahle moralistická debata je o tom že prostě někdo musí do někoho stále rejt.Jinak jako řidič profík můžu konstatovat že ti kdo umí tak jedou,nekecaj a neukazujou kraviny a hlavně nepřekáží.
19.13, 19. 1. 2007, odpovědětA co ze si profik? Znam profiky co jezdej jak prasata...to neni zadna zaruka to je presne o tom jak to na nasich silnicich vypada...vsichni proste jedou do predu a tam se tlacej...lhostejnost a agresivita...a jak tak vidim ze nekdo nesouhlasi s adminem a ten ho hned posle do prdele...skvela zmena tady nastala, nejdriv zakazat vsem vstup kdo nema alfu pak poslat do prdlele vsechny co nesouhlasej....admine trochu jsi zapomnel ze to jsou lidi kvuli kterejm bezi nejakej web a nejedes si sam na svym pisecku a kdyz zakladas "honosnej" club alfy156 tak bys mel mit nejakou uroven.....
10.31, 23. 1. 2007, odpovědětNo co.Koupil jsem si takový auto,který mě vyhovuje svým naturelem a tak i s ním jezdím.Dle mýho jezdím vcelku bezpečně,jelikož se snažím hodně předvídat a to,že člověk nerespektuje povolenou rychlost,plný čáry a další pičičandy,co si nějakej ůředník vycucal z prstu ze mě dělá piráta,ač jsem nikdy neměl nehodu?Tak ať,já nikdy nebyl "stádotvornej jedinec".Bambasáci!
16.39, 23. 1. 2007, odpovědětNF Nemyslim si ze tym ze vies jazdit rychlo po ceste ze to s teba robi profika - Zo srdca nemam rad ludi co ma musia za kazdu cenu predbehnut, a potom musia samozrejme dupnut na bzdy lebo ja som si len drzal bezpecny odstup od toho predo mnou ... O predbiehani na plnej ciare by sa dalo polemizovat este dlho - kazdopadne na kazdeho takymto sposobom raz dojde. 156 je bezpecna do 40km/h potom je vsetko o stasti takze pokial niekde otrcis kopita dufam ze nikoho nezoberes zo sebou. A to je ten hlavny problem - kazdy sa ti vykasle na to ci ohrozujes len seba no nasere ak ohrozujes vsetkych okolo. Nevravim, kludne prekrocim rychlost no plna ciara a maximalka v obci su dve veci ktore by sa porusovat nemali. To je moj nazor a stojim si za nim !
18.20, 23. 1. 2007, odpovědětTrochu bych to poopravil,jedu jak to jde a nedělám ostatním problémy,tedy předjedu s rezervou místa a pak se vzdálím abych nebyl za vola, jako jsou všichni co po předjetí vydejchávaj a překážej.Když na mě někdo tlačí tak ujedu a nebo uhnu.Ale většinou se snažím spíš ujet.V práci s velkým autem si moc nepozávodím.Jinak souhlasím že mezi profíkama je dost volů,ale to všude.Ale taky je třeba říct, že kdo nezkusil řídit 40.tunový auto v neustálým časovým presu, tomu se těžko vysvětluje jak to je.
22.30, 25. 1. 2007, odpovědětti "profici" se 40 tunama v zadech si tuhle praci vybrali sami, takze bud vyjedou vcas, aby nemuseli byt ve stresu a nedelali rychlejsim ridicum prasarny a nebo at jdou delat neco jinyho ..... uz me fakt serou - predjizdeji se navzajem a trva jim to 2 km .... a nejvetsi zacpy jsou kvuli jejich nehodam (naposled pred 5 dny jsem kvuli vysypanymu kamionu pod Barrandovskym mostem stal hodinu v kolone)
17.22, 3. 2. 2007, odpovědětTak to je parada. Ja mam 1.8 TS a ta si vzala za cca 1300km (CR-Italie) 3 a pul nadrze! Pravda je, ze sem to ujel asi za 8 hodin, ale stejne... Je to normalni?
5.16, 1. 2. 2007, odpovědětTAk to si delas srandu.Chces mi rict ze jsi zvladl 380km za 2 hodiny....?Takze tva prumerna rychlost byla 200km v hodine...........Takze kde jsi jel 100 tak na dalnici jsi jel 300ne?Mam BMW 740i.Ma 300koni a nezvladam to....takze jsi pelkne ulhanej...a nebo nemas poneti o case....ale jsetli me chces presvedcit o opaku tak mi zavolej.Klidne prijedu a pojedu za tebou.Jestli mi ujedes tak dam klobouk dolu...a jestli ne...tak si jen namachrovanej blbec co keca picoviny
14.52, 2. 2. 2007, odpovědětPodle me se tech 190km za 2 hodky da vpoho :-))) ... Ja jezdim z Nachoda do Prahy a zvladam to se svoji V6 za hodku a nejaky drobny ;-) ... ale ta spotreba je k tem 12ti no :-)))
0.51, 3. 2. 2007, odpovědětHoši když to tak čtu, ne že bych nebyl ujetej do Alfy, ale k tomu mám jen jedno. Koukněte se na www.chcizit.cz a možná začnete trochu jinak přemýšlet.
12.14, 3. 2. 2007, odpovědětKort zahraniční nehoda chodkyně to je brutální.http://www.chcizit.cz/html/prejeta-zena-pozor-hodne-brutal.html
13.31, 3. 2. 2007, odpovědětHádáte se o kravinách..Já jsem taky řidic 40.T kolosu,takže ty závodníčky vidim na silnici skoro kazdý den..Dělete ze vseho vedu,at si každý jezdí jak chce,vy za neho pokuty neplatite a kdyz se stane něco vážnějšího tak si to ods.re ten dotyčnej..Ja jsem si koupil Alfu abych se mohl krásne svézt.Jezdim jen na doraz a spotřebu mám u 1,8 kolem 10-12l..A řeším to??????Přeju mnoho stastných km!!!
15.59, 3. 2. 2007, odpovědětTak nějak jsem to taky myslel.Kdo ale o sobě tvrdí že neporušuje předpisy a podobně,to je demagog a navíc blázen že nasypal prachy do AR.Radši potkávám střelce než tyhle magory,kteří jsou spíš podělaný strachy než že by byli tak poctiví
19.57, 9. 2. 2007, odpovědětsakraaa co to tady je za moralisty ? si ty motory užijte při 50 km/h ;o)))
23.59, 11. 2. 2007, odpovědětJo v poho, jezdi si jak chceš.. ale jen do doby než to "vodsere" někdo nevinej.. taky mám Alfu156 2.5 V6 a rád jí protánu, ale v obci? V ní to udělá jen ten největší kretén co by zasluhoval v cestě právě jen tu Tatrovku.
12.47, 12. 2. 2007, odpovědětNezlob se na mě ale dělám uz 18 let hasiče a už jsem byl u hodně nevinnejch obětí lidí, kteří nebyli schopni respektovat rozumný pravidla jízdy a to jizdy hlavně ve městě treba viz ten idiot co zabil na motorce to ditě na Bělohorský .stříhal jsem toho kluka na Evropský co se rozlomil v alfe /byl jsem ten hasič co se vztekal jak se píše zde v jednom článku/ a mnoho dalsich.At se každej sveze jak se mu libi tam kde nikoho neohrožuje dělam to ostatne taky maximalne se zabiju sam ale myslim ze ohrozovat neviný lidi hovadskou jízdou ve měste to je opravdu na kulku do hlavy.
16.34, 12. 2. 2007, odpovědětPodle mě je nejhorší, když někdo leti přes obec, předjede mě, a ja ho pak v prvni pořadny zatačce dojedu... Co si o takovem řidiči mužu myslet, je to tele, ktere nemá na silnici co dělat. Osobně přes obec jezdim tachometrovejch 60 km/h. Už mockrat sem dobržďoval před ditětem, ktery tam vběhlo... Samozřejmě že když vidim děti u silnice, tak ještě spomalim. Nebo mate někdo dojem, že se da ze 100Km/h zastavit včas? Mimo obec, už pravidla moc neřešim... Protože mě bavi rychla jizda pobliž limitu, a ten je u alfi celkem vysoko... Jinak plna čára je diskutabilni, Mockrat ji vidím na rovnejch přehlednejch úsevíc...
12.35, 12. 2. 2007, odpovědětMám taky 2,5, musím potvrdit že mně spotřeba taky překvapila, tady udáváte 11 - 16, já se po praze nedostal přes 11,5. Když jsem jel z prahy do Frýdku, tak jsem docela mazal (asi jsem taky nezkušenej dobytek...) a nešel jsem přes 10 l. To mám přímý sání a výfuk je kuchlej. Prostě to jezdí super od nízkejch až po 7000, žádná díra v plynu. Už jsem měl spoustu aut, i silnejch ale italka mně dostává.
16.03, 12. 2. 2007, odpovědětJeště chci dodat že proto jsem si koupil Alfu a né tříválcovou Fábii...
16.09, 12. 2. 2007, odpovědětMam V6 a chorvatsko jsem jel za 9 litru, ale z kolem jdouci krajiny jsme toho moc nemeli,dalnice pod 150 jsme nesli. Ted v zime jezdim couracy pres 10 litru ale absolutne to neresim,ona mi to vynahradi jinak ) Cuore Sportivo
19.05, 13. 2. 2007, odpovědětTak to tady pročítám ,připadám si ulně normální .. prodal jsem fiata stilo 1.9 JTD /116 dva roky staré a koupil si AR. 156 2,5.v6 muj sen a myslím si že jiný motor do toho auta nepatří ,protože nezi 5-7000 tis. ot. běží uplně luxusně a nic se tomu nevyrovná..a spotřeba ? jedu jako "nekulturní dobytek" a jsem po 13.l a stojí to za to ....
17.26, 14. 2. 2007, odpovědětdenne jazdím 60km do práce a spať. tiež nejazdím pomaly a občas vyvetrám motor. Podľa mna sú oveľa nebezpečnejší víkendoví šoféri ktorí sa vlečú na ceste 60tkou, a aj v tej malej rýchlosti sú nebezpečnejší sebe i okoliu ako šoféri ktorí to proste s autom vedia, aj ked jazdia rýchlejšie.
19.52, 13. 2. 2007, odpovědětOd doby co mám 2.5V6, tak nějak zapomínám měřit spotřebu :-) O ní to asi není, ale předpokládám kolem 11l. Nevím kolik je to z Hradce do Jičína, ale do Hradce to mám z Brna necelý 2h a přes obce 100 nejezdím a nikoho neohrožuju. V tomto autě nejde jet pomalu:-) Určitě jde jezdit rychle a bezpečně. Předjíždět na plné někde jde a někde je to fakt pro sebevrahy, ale je to hlavně o tom koho předjíždím, rozumný řidič uhne a blb se nalepí k plné. Tak je to i v obci. 100 asi není úplně ono, ale na 4 proudé silnici, kterou nelemují chodníky není 50 úplně košér :-) Jetli ale někdo jezdí 100 přes přechod bez semaforu je to asi případ na léčení. O tom to celý je, myslím:-) S alfou jezdit pomalu je divný, to ale neznamená, že když jezdím rychle automaticky jezdím nebezpečně.
22.38, 14. 2. 2007, odpovědětnevím chlapi no, já jezdím z Hodonína do Jeseníků a jsem tam za 2 hodiny a dálniční známku nemám a přes obec jedu 53 což na těch radarech ukazuje 50, takže mi co se týče vzdálenosti připadá jako dobrý čas, co se týče kila přes obec, to už není tak dobrý :)
23.29, 13. 10. 2010, odpovědětjo a to mám teda 2.0 JTS
23.30, 13. 10. 2010, odpovědětnevim,jak kdo jezdi,obcas ji trochu nalozim,kdyz jedu sam,ale 100km pres obec,by me tu ukamenovali a navic jak se tu pise,ze 7000otacek je ok,tak na sestivalec jsou to uz silene otacky,no nic.take ji tam nekdy dostanu,ale proto aby nezlenivela,ale tahat ji tam jen tak
7.33, 16. 10. 2010, odpovědět1.8 t.s sportovní sání (green), chip, vyřezaný kat (rezonátor), ulter sport ovál vzadu stabilně tak 11-12 l :-D
13.16, 17. 10. 2010, odpovědětTak se taky pridam.6ti valec je asi to nejlepsi z malejch motoru(kazdej to bere jinek)nikdy jsem mensi pocet valcu nemel.spotrebou jsi na tom skvele,hodne udela zrychlovani a spomalovani,plynula jizda se na spotrebe sakra projevi. Jel jsem z prahy do trebice(od baraku k baraku)udelal jsem to za 55minut,nejde o rychlost,ale o to,ze jsem jel plynulou jizdou.spotrebou jsem se dostal na pulku oproti bezne jizde. Jel jsem s MB 3,6AMG limitet edition prumerka 15litru coz s mestkym provozem okolo 30ti se neda srovnat.je to vsechno o noze pak to jde. Jinak zasada.neohrozuj a neomezuj,jinak si jezdi jak chces:-)
10.33, 15. 11. 2010, odpovědět