Možná to není nic nového, ale pro mě to je docela zajímavé zjištění. Byl jsem s autem na Emisích. Vozidlo vykazovalo asi 10x vyšší hodnoty CO (předepsané je 0.5/0.3, naměřeno bylo 3.44/5.08). Samozřejmě neprošlo. Technik napojil auto na diagnostiku a zjistil chybu na Lambda sondě. Doporučil výměnu. Tak jsem si ji objednal. Než došla nová rozdělal jsem komplet sání a vyčistli, včetně klapky. Došlo k rozhození dat v řídící jednotce. Bylo potřeba ji zresetovat. Zajel jsem do servisu a nechal si udělat diagnostiku znova, včetně výmazu chyb a dat. Řídící jednotka se srovnala, motor běží báječně... Pak jsem mechanikovi řekl story s emisema. POdíval se teda i na lambda sondu a řekl, že ta běží "normálně". Řekl, že po vyčištění klapky se to může srovnat... Tak jsme udělali dohodu, že pojedu na Emise a pokud to bude OK tak mu diagnostiku zaplatím a pokud ne, tak nemusím a ještě mi vymění lambdu zdarma... Jel jsem tam a světe div se. Auto prošlo (naměřeno bylo 0.045/0.041). Když jsem se za ním opět stavil s výsledkama byl sám překvapený jak malé hodnoty to mělo... A chyba na lambda sondě už není... Asi je to normální, ale mě to překvapilo... Jen jsem se chtěl s touto zkušeností podělit s ostatníma...
15.42, 8. 1. 2007, odpovědětJojo,čistota půl zdraví.U jtd to taky dělá divy
21.32, 8. 1. 2007, odpovědětTo je fakt zajimave, info se rozhodne hodi..Dik
10.06, 9. 1. 2007, odpovědětBombaaaaaaaaaaaaaa :-)))Dík zrovinka jsem tento problém řešil.
21.57, 9. 1. 2007, odpovědět