zdravím, mam alfičku jen chvíli. Když nastartuju a nechám zahřát motor, teplota na ukazateli je pořád nízká(kolem 50°) i když se během jízdy pohybuje(max 65°). tak sem myslel jestli to není termostat, ale když to nechám na volnoběh zahřát zahřeje se i vrchní hadice od chladiče, takže by se měl teoreticky termostat otevírat, tak nevím. nemůže to být jen čidlo teploty?? KDE VŮBEC JE?? děkuji za rady:-)
23.09, 26. 10. 2008, odpovědětáno termostat....kúp termostat aj s čidlom a máš pokoj...
23.28, 26. 10. 2008, odpovědětv tom termostatu je přímo to čidlo?? ale ja právě myslím, že termostat je ok, když otvíra jak má, ještě na to mrknu..
8.47, 27. 10. 2008, odpovědětto se ti může zdát. měl jsem ten samý problém. auto se při běžné jízdě neohřálo ani na 70°. a to, že píšeš, že by se měl otevírat, to je sice hezké, ale při takhle nízký teplotě má být právě zavřený. má otevírat až při 88°. můj termostat se nedovíral a to byl celej problém. vyměnil jsem ho a jsem na krásných 88°- cca 95°. záleží na provozu. mám 1,8
9.03, 27. 10. 2008, odpovědětMám ten samý "problém", vyřešil si to nějak? Podle budíku mám provozní teplotu tak 65 stupňů. Teď v mrazech mu pěkně dlouho trvá než začne topit. Teplota nekolísá, po zahřátí si pořád drží svoje. Na budíkových 90 stupnů jsem se dostal v historii snad jen 2x a to když jsem měl za sebou Golfa na laně a když jsem jel s plynem na podlaze po dálnici. Jakmile jsem však povolil, hned to spadlo po 70.
13.56, 7. 1. 2009, odpovědětsomarina músi t o ist na 90 ak mas dobri termosta ja som kupil novy vsetko ok a po 1 mesiaci bol v cudu a vyreklamovat mi ho nevyreklamovali kurvi jedne a teraz som to riesil takto ____ http://fotoalbumy.azet.sk/robert.peko/termostat-ar-156-1-9-jtd/?i9=fbbc3f5a0641___ vlozil som termostat do hadice za 300 sk a mam pokoj vsetko funhuje ako ma teplota mi s tupa klesa a pri kludnej jazde po meste kej je motor zohriaty tak mi ukazuje 70 stupnov ale ma zapnuty fukar na teplo a je na 2 - 3 stupni rychlosi a ked to vypnem ide mi teplota pekne na 90 a zasa potom padne na 70
21.12, 7. 1. 2009, odpovědět