nazdar vsetci.chalani poradte,mam AR 156 1,9jtd 77kw,zacalo to zret cez osem litrov,ale vsimol som si ze motor sa vzdy zahreje len na 70 stupnov,moze to byt termostat?dik za rady
12.10, 9. 11. 2008, odpovědětDost pochybujem,ze by termostat spravil az taketo nieco...A teraz otazka.To je kombinovana spotreba,ako jazdis,kde jazdis,kratke zrate,dlhe trate???Co tak diagnostiku.Moze to byt vaha,triska,turbo,toho je vela...
13.32, 9. 11. 2008, odpovědětjazdim okolo 100 km denne,skor kratke,a da sa povedat ze je to mesto.spotrebu som uvadzal kombinovanu.zajtra idem na diagnostiku.dufa ze to nieje nic vaazne.ale nemyslim ze by to mohlo byt nieco s toho co uvadzas lebo vykon je rovnaky,ono jazdi super.skusim zmewrat tu vodu.
13.46, 9. 11. 2008, odpovědětA k tomu termostatu.Zahrej to tak 15-20 minutovou jazdou a zmeraj teplotu vody v nadrzke...
13.35, 9. 11. 2008, odpovědětNo pokiaľ jazdíš po meste tak by som povedal, že tých osem litrov je normal. Ak vezmeme do úvahy zo začiatku studený motor, veď ide zimné obdobie, a v meste jazdíš brzda- plyn. Meral si spotrebu aj mimo mesto? Potom sa to dá riešiť. Je mnoho veci čo mozu byť zle...
13.57, 9. 11. 2008, odpovědětNo Andy,ale 8 sa mi zda moc. Ja jazim 65% mesto 25% mimo mesta a 10% dialnica. Rychlost cez dediny okolo 70 Km/h,mimo dedinu tak 110-120km/h a dialnica okolo 180-200 km/h.Mam 2.4 JTD a spotreba mi vychadza okolo 7.5 L
15.54, 9. 11. 2008, odpovědětTak takychto debilov ako je Alfik666 mam najradsej co jazdia 200km/h po dialnici a 120 po ceste mimo "dediny" sa zobud Alfik666!!!!!!!! kym kvoli tebe nevyhasnu zivoty .....
16.40, 9. 11. 2008, odpovědětKepo ty dement.Problem nie je rychla jazda,ale taky curackovia,ako si ty.Pocitam,ze urcite si jeden s tych,ktory sa mimo dedinu jebu 70-80 km/h.A koli takym sa vzdy stane nejaky problem.
17.04, 9. 11. 2008, odpovědětPresne,nejhorsi jsou kokoti co jezdi podle predpisu,obcas bych mel rad radlci a smetl je do prikopu.
18.02, 9. 11. 2008, odpovědětKoukám, že v alfách jezdí úplně stejní nezodpovědní hlupáci jako v kterýmkoli jiným autě.
18.26, 9. 11. 2008, odpověděttrosku sa to tu zvrhlo,co poviete?ja som chcel len poradit,ale s tymi slimakmi na cestach mate uplnu pravdu,ved na co su im auta,ved nech si kupia kolobezki,menej aut na cestach,menej nehod,lepsia plinulost jazdy.no nie?
18.32, 9. 11. 2008, odpovědětCo keby sa ten s tymi cislami podpisal....
19.41, 9. 11. 2008, odpovědětnavvačší blbci sú tí ktorý maju vyumývané auto za každého počasia až na pár výnimiek... Pozná sa to hlavne podla toho že sa čurákujú o niečo pomalšie ako je dovolené, auto je plne obsadené a spoza okien sa pozerajú ako prihoretý... Darmo niekto nadáva na Fabie HTP, ale tie sú tak zasvinené (firemné) že nie je vidieť ani špz a ždímajú to o 100 šesť, ale aspon nie su brzdou premávka
18.33, 9. 11. 2008, odpovědětOK.Nechajme to....Kazdy nech si jazdi ako chce.Ja ked mam pred sobou niekoho takeho,radsej ho vzdy predbehnem a rychlo od neho utekam,lebo neviem,co za zmetkovu situaciu moze spravit....TO JANO:Poviem ti asi tak.Mne kedysi hrialo auto tiez tak na 60 stupnov.Vymenil som termostat a hrialo sa len na 70 stupnov.Myslel som ze aj novy termostat bude zase v prdeli.Ale napadlo ma,co ak bude zle cidlo,alebo budik.Tak som po takej asi hodinovej jazde zobral digi.teplomer,vopchal ho do nadrzky a jejda,ukazalo mi teplotu 87 stupnov a budik mi ukazoval 70 stupnov.Z toho vypliva ze je KO bud budik,alebo cidlo.Ale ani pri tej nizsej teplote som nejaku vyrazne zvysenu spotrebu nezaregistroval.Urob diagnostiku,napis vysledky a snad nas tu na fore nieco napadne...PS:Nekuri ti to horsie.
19.39, 9. 11. 2008, odpovědětno aj to sa mi zda slabsie,ale vies moc nekurim,ved pocasie je v pohode,ale tie rana ... ,ale je to slabe
19.46, 9. 11. 2008, odpovědětPOZOR...teplotne cidlo meria teplotu pred klapkou a nie za nou!!! Rozdiel medzi teplotami v nadrzke a pred klapkou je logicky...musel by si vystihnut presne tu chvilu, ked termostat otovri a z nadrzky "odtecie" ochladena voda spat do okruhu. V kazdom pripade treba ist na diagnostiku a hned bude jasne, v com je pes zakopany.
12.25, 10. 11. 2008, odpovědětAlfik666,tu spotrebu máš kombinovanú? Pravdepodobne áno. Len Jano jazdí krátke trate a ten motor sa ani nemá moc kedy zahriať. Mal som kedysi 1,9 JTD 77kw a v meste v zime bralo tiež cca 8 litrov. Áno, váha bola v prdeli, ale ked sa vymenila nebolo to nič moc. Jano, v každom prípade bež s tým na diagnostiku, neviem odkial si ale skús Dunauto v DS, vyznajú sa...
22.58, 9. 11. 2008, odpovědětOno,ak jazdi len mesto,tak je to jasne.Ja ked jazdim len mesto,tak tych 8,5-9 L to bere urcite.A velmi zalezi ake mesto jazdis a kde ho jazdis.Ked jazdim Vsetin,tak sa mi dari radit len 1-2-3.Ked idem na SK a jazdim u nas v PB,alebo ZA v pohode zaradim aj 4-5.Pokial nejdem priamo v centre...Tato tema je na dlhe lakte.Ja som si odskusal spotrebu tak,ze som dal plnu,nalozil som manzelku a dceru do auta a isli sme si spravit 200 km vylet.Ked som prisiel domov znova som dotankoval do plna a vysla mi spotreba okolo 6 L.Je to normal.Uz som nesiel dialnicu,moc som to s rodinou nenahanal,nejake mesto som prechadzal,takze si myslim,ze gut...
9.04, 10. 11. 2008, odpovědět