ahoj všichni chci si koupit vytouženou alfičku ale zatím co bych to dřív moc neřešil tak dnes mám děti a je mi 35 a tak přemýšlím trochu jinak . Možná spíš potřebuji jen uklidnit oproti negativním názorům bližšího okolí . Měla by to být 156 1,8 1998 potřeboval bych prosím nějaké rady nebo postřehy o tomto voze stejně ji koupím ale každá rada dobrá a cenná díky moc předem voloda777
22.38, 10. 11. 2008, odpovědětAhoj, stejně jako ty sem si musel splnit svůj sen a mít doma alfu:-) jenom s tím rozdílem, že ještě rodinu nemám a tudíž jsem nad tím nemusel tak přemýšlet. Zatím mám alfu asi půl roku a i když sem jí nekupoval v moc dobrym stavu, bylo to spíš jenom za dobrý peníze, tak jsem zatím spokojenej, sice jsem to ještě nedal do stavu jaký bych si představoval, ale po motorový stránce je to OK. Taky mě od koupě každý odrazoval, že prej je to Ital a tak podobně, ale upřímně řečeno, nikdo z těch, co mi to rozmlouvaly v alfě nikdy nejel. Teď když alfu mám, tak hodně lidí co jsem svez už názor změnilo, včetně otce, který mi to rozmlouval nejvíc a teď prodává svojí kiu a chce ti koupit taky 156-ku:-) Ale abych to shrnul a neplácal tady pořát nesmysly, prostě alfa je srdcová záležitost a řek bych, že vyžaduje víc péče než skoro bezúdržbový japonský auta a pokud alfa něco chce, tak si o to umí dost důrazně říct a pokud manželka nebude sdílet tvoje nadšení, tak počítej s tím, že bude občas doma dost dusno, alfa občas totiž umí lízt do peněz a alespoň moje přítelkyně pak dost žárlí, že se tomu autu věnuju víč než jí:-) Ale jinak dle mýho názoru, i když se mi zatím nepovedlo dát dohromady klimu, nefunguje směrování ventilace a pořát něco bouchá na přední nápravě, tak sem z toho auta stejně pořát nadšenej a můžu ti říct, že pokud to nevadí manželce a můžeš si dovolit alfu pořídit a mít k tomu v záloze ještě třeba 15000 pro začátek na výměnu takových těch věcí jako jsou rozvody, olej a podobně, tak se toho neboj jít. Jinak při koupi dávej pozor na zvuk motoru, pokud klepe, tak je většiou špatný variátor, často také kolísají otáčky, ale to nejčastěji za jízdy při sešláplé spojce nebo vyřazení a občas je dost problém se toho zbavit, jinak když to tu ještě pořádně pročteš, dozvíš se toho ještě daleko víc. To je asi tak všechno co k tomu můžu řict, zbytek je na tobě, přeju hodně štestí k případnýmu výběru auta;-)
7.55, 11. 11. 2008, odpověděthmm no ako sa to tu vsade pise a je to tak alfa je srdcova zalezitost len si uvedom ze ked mas rodinu moze to byt starost navyse. ked sa ti zacne alfa sypat budes z toho dost nestastny. moja rada znie, precitaj si toto forum ja som rok pred kupou studoval intenzivne vsetky rady a postrehy na tejto stranke, a pri kupe alfy som nebral hned prvu ktora sa mi pacila ale starostlivo som zvazoval aku alfu kupit, davaj si pozor na podvozok, ci uz klepanie ale aj hrdzu lebo som zazil a videl vela peknych AR ktore boli zospodu uplne rozozrate, taktiez treba klast doraz na motor, urobit si dokladnu skusobnu jazdu a ist az do extremov. dolezite je ako sa predchadzajuci majitel o to auto staral, ci mu daval to co potrebuje, aky olej do toho lial ci dodrziaval servisne intervaly. posleduj si otacky lebo na TS motoroch je to vecny problem, taktiez aby motor neklepal - zly variator, pozri si ako sa hreje motor - ci spravne pracuje termostat. samozrejmostou je kontrola vsetkych falcov aj napr pod tesneniami dveri aby si zistil ci auto nebolo burane. velmi som chcel AR 156 1,9jtd, teraz ju mam uz 3 mesiace nabehal som na nej 6tis km a zatial ma nikdy nenechala v stichu. po kupe som vymenil vsetky filtre a olej, este sa chystam po zime na rozvody, osetril som podvozok pred zimou, vymenil vahu vzduchu a keby mi neklepal a nevrzgal podvozok tak je to auto super. verim ze sa nenechas odradit, ved sny su nato aby sa plnili. tymto vsetkym som ti len chcel poradit, ze starostlivo zvazuj ktoru AR si kupis. prajem hodne stastia pri vybere tvojej AR.
8.25, 11. 11. 2008, odpovědětCau, mam jednu krasku na prodej. Rok 99, 1.8TS, 125 000 km, serviska, novy kola 17''(OZ Canova) i s novymi pneu(Bridgestone Potenza 215/45), klima, volant kuze, nove desky+kotouce, prave vymeneny olej i s filtrem, predni ramena, nemusis investovat ani korunu, je to muj mazel a straral sem se velmi velmi poctive! A prodavam protoze chci mladsi 2,4 JTD-M 20V
8.28, 11. 11. 2008, odpovědět..lukas to napisal velmi pekne.. alfa si vyzaduje viac starostlivosti a je to srdcovka.. ja jazdim na jtd 85 kw motor nieje ziadny sportovec ale podvozok je klinec:) ako na kazdej 156.156 je udajne male auto z vnutra s malym batozinovy priestorom.. no jazda na 156 je premna zazitok kazdy den..auto je na ceste velmi komunikatívne presne vies co sa ti deje pod kolamy..treba vsak zaplatit dan za jazdne vlastnosti v podobe stabilizatoru,ramien,tyciek stabilizatoru..ja uz stabilak vozim v kufri 2 tyzdne.. a nieje kedy.. a to robim v servise :D inak auto skvele funguje a nieje ziadna tuctovica.aby som to zhrnul, nieje to to auto pre kazdeho.. treba mat to auto rad..treba vediet co kupujes..aby si nebol potom prekvapeny.vela stastia
8.34, 11. 11. 2008, odpovědětpro voloda777: odkud jsi?
9.23, 11. 11. 2008, odpovědětahoj,kupoval jsem před 3.měsíci pro přítelkyni 2,0Ts r.v.1998,přímo od člověka co od něj beru auta z Itálie,auto po ženské naj.orig.165.tís km.Koupil jsem ho za velice přijatelný peníz,čekala mě investice jako do každé ojetiny,dělal jsem rozvody,svíčky,váha vzduchu,olej,cca.20.tis kč,je to dost ale zase to bude chvíli fungovat,ještě mě čeká horní uložení př.nápravy a už to bude o.k.,spotřeba oleje,zatím jsem za 3000km dolil 1/2litru,takže v normě.Alfa je opravdu náročnější na servis,tak to je,ale zatím mě ta zábava stála jako nejlevnější fobie 1,4Mpi v holobytě!!!vyzvedl bych u auta podvozek,čitelný příjemný dle mého názoru lepší než focus,motor příjemný zátah,spotřeba cca.8.litrů.Vadí mě,že není kam odložit levá noha.Přítelkyně je nadšená takže jsem rád,že zatím jezdí.Zdravím a hodně štěstí při nákupu.
9.44, 11. 11. 2008, odpovědět