Ahoj tak se dostavil problém který jsem čekal,při studené jízdě mi cuká 156 ,po dosáhnutí 2000ot.se to rozjede joko bejk.Určitě s tím mate zkušenosti,poradte co s tím než se do toho budu štourad.jo a taky mi hrozně začalo vrzat v přední nápravě asi horní rameno.Nemáte někdo nějakej zlepšovák díkes.
22.25, 23. 11. 2008, odpověděttak se koukní na hadici sání
8.22, 24. 11. 2008, odpověděta nebo mas k.o. lambdu - tohle jsem mel ja
11.58, 25. 11. 2008, odpovědětk.o. je lambda....kdyz zajedes na diagnostiku tak ti to potvrdi...mam to taky....ale kdyz se to po dvou km aspon trosku ohreje tak je to vse ok a jede jak prase
17.14, 25. 11. 2008, odpovědětaha, tak to vypadá, že mi ta lambda asi taky odchází, když je motor studenej tak si o mě lidi na ulici musej říkat že jsem debil ale když se auto ohřeje, tak je to v pohodě. ale v létě se mi nic takového nestáva. myslíte si že je to lambda, nebo když to v létě nedělá, tak v tom bude jinej problém? kde se dá na V6ku na internetu sehnat nejlevnější? nechce se mi s tím do servisu. díky moc za odpověď.
17.21, 25. 11. 2008, odpovědětporadí někdo?
11.06, 27. 11. 2008, odpovědětcus mel jsem stejny problem se svou 145.auto v lete starty v pohode,ale jak prisla zima do te doby nez se to zahralo aspon na sitic tak pri pridani plynu to tarokovalo a jelo na 3 valce.a mimochodem alfa nemela ten spravny vykon.takze problem byl v tom,ze jsem mel popraskanou hadicu od sani primo za vahou vzduchu v tom zebrovanem ohybu.takze vaha byla tim padem nefunkcni.po oprave hadice alfa leti jak slak a bez mensiho cukani.mrkni na to cus
20.40, 4. 12. 2008, odpovědětKoukni na aukro a na podobny stranky ja mam sice 2.0TS ale sehnal sem ji za 1200Kc a pohodicka. To cukani ale nemusi byt jenom lambdou... Zasel bych pro jistotu na tu diagnostiku to mas za par korun a budes mit jistotu. Ja mam vvsechno vymeneny a obcas se mi taky stane ze za studena do 3000 otacek obcas kdyz seslapnu plyn tak tam je jakoby hluchy misto a pak se to rozjede ale neni to nejaky enormni...
15.29, 27. 11. 2008, odpovědětnejlepsi je to dat na diagnostiku,taky me to cuka adela me to vstrik na prvnim valci a kdyz to prestane dobijet a dochazi proud tak to pak skube taky hodne nejjistejsi ne to dat na diagnostiku ta ti rekne co potrebnujes vedet kdyz ne tak bych prosel vsechny hadice od sani jestli to nekde neprisaa vzduch
20.23, 27. 11. 2008, odpovědětčus, mě to cukání dělaly svíčky, mám nalítáno 130 na původních , dala jsem je vyčistit (to se prej nedělá, ale jezdím s alfou ke klukovi co jim fakt fandí a rozumí) takže je vyndal, vyčistil dal zpátky a cukání přestalo .:-)
17.32, 5. 12. 2008, odpovědětČau, mám stejnej problém, cukání za studena, lidi si musí myslet, že jsem debil a neumím řídit, ale tak za minutku je to v pohodě, myslíte, že se to mohlo stát tím, že tam neliju olej Selenium, ale normální polosyntetiku?
15.53, 10. 7. 2010, odpovědětkolko mV ma ukazovat lambda na diagnostike 1.8 ts. Alebo meni sa ta hodnota ? lebo ja mam stale 438mV a nehybe sa to
20.58, 12. 7. 2010, odpovědětNo niekto sa spyta nieco konkretne a uz su vsetci ticho. Vsetci vedial polemizovat o nesmrtelnosti chrusta ale nikto sa tomu nerozumie....
16.32, 14. 7. 2010, odpovědětČus, taky mi Alfa cukala při nezahřátém motoru a po dosažení cca 60 stupňů v klidu, tak jsem to dal na diagnostiku, ukázalo to lambda system špatnej, tak se to vyměnilo a tím to vůbec nebylo, protože lambda ti pracuje až po prodlevě od nastartování motoru pracuje při teplotě kolem 350 stupňů a ikdyž je vyhřívaná, tak to nějakou dobu trvá, takže tím si myslím to nebude, měl jsem tam odpálené svíčky, vyměnil jsem a tím to taky nebylo! A system lambda podával špatné signály, protože snímá zbytkový obsah kyslíku ve výfuk. plynech a jak už tady někdo psal, jede auto na studeno sem tam na 3 válce tak se ti nespaluje benzín, zalije se ním lambda a bude hlásit zase špatný signál!!! A další věc jak tu někdo psal, že má díru ve výkonové křivce při určitých otáčkách, tušim někdo psal 3000, tak mě to dělalo tak při 5000 - 5500 to samé a u mě to vyřešila až váha vzduchu, objednal jsem tam Bosch, otázka cca3 tis. a těď už se v Alfovy ty koně konečně probraly "náhražky" bych moc nedoporučoval, může se stát že narazíš na dobrej kus, ale může se stát, že ji budeš měnit třeba jak tu selenii racing po 10 tis....
11.50, 15. 7. 2010, odpovědětTo 178.18.74.126 Zdarec, mám taky 1.8 ts.... lambda signál v řídící jednotce je proměnná veličina měl by se podle grafu pohybovat od cca 700mV do 300mV, samozřejmě pokud ti auto jede na všechny válce a máš v pořádku vstřikovací systém... :-) Když bude lambda cca. nad 700mV tak je lambda menší než 1 ( součinitel přebytku vzduchu charakterizuje složení paliva se vzduchem) tak ti tam jde bohatá směs, a jestli ti hlásí signál pod 300mV tak je lambda větší než 1 a směs je chudá.... Pokud by si měl perpetum mobile a na autě ideální spalování - LAMBDA = 1 tak by měl být signál na výstupu 500mV... ale to nikdy nejde.... jako podle signálu to vypádá, že jí máš funkční... nechci strašit ale chyba může být i někde úplně jinde, jako v mém případě!
12.14, 15. 7. 2010, odpovědětDakujem mike. aj ja som menil sviecky. aj vahu len lambdu nie. A presne ako hovoris prve nastartovanie uplne nanic na tri valce. Hned zhasnem nastartujem znova a uz uplne v pohode aj otackomer reaguje umerne s plynom.
21.00, 15. 7. 2010, odpovědětA este jedna vec. Da sa lambda vycistit ? resp cidlo preplachnut nejakym sprejom na kontakty alebo benzinom ?
21.02, 15. 7. 2010, odpovědětZdarec... Váha vzduchu v krajním případě do ultrazvuku... je to pokus omyl.. buď se vzpamatuje, nebo zůstane taková jakou ji máš. A s lambdou, o tom že by se dala vyčistit jsem ještě neslyšel a řekl bych že ne... je to sice investice cca 3 tis jako váha vzduchu, ale myslim že se vyplatí výměnný interval je okolo 100 000 takže až budeš někdy příště mít něco s Alfem, tak víš, že lambda to nebude :-) ... A jestli to jde čistit nějak, což pochybuju tak za vyčištění budou chtít tak 500, montáž demontáž atd. A zjistiš, že když koupíš novou tak to vyjde skoro stejně. Až bude po závadě tak dej vědět...
19.40, 16. 7. 2010, odpovědětAhoj mel jsem stejny problem vymenil jsem lambdu i vahu vzduchu ale delalo to furt tak jsem zacal tankovat plny nadrze 100 carrerou a je po problemu.
19.17, 25. 12. 2011, odpovědětkoukni se na alfu, to bude tim
15.48, 28. 12. 2011, odpovědět