Ahoj, mám 2,5 V6. Už nějaký čas mi divně kňučí servo (ne jen v krajní poloze). kapalina tam je, ale 2 krát mi uletěla hadice a kap. vytekla. kousek sem jel bez ní. Ale kňučení se projevilo až časem. Čím to může být, dá se to odstranit? A ještě jeden problémek. Před 3 týdny jsem nechal udělat rozvody, cca týden dobrý, ale pak to začalo být hlučný jako před výměnou. Nemá někdo nápad, co s tím je? Dík za odpovědi. Honza
21.12, 2. 12. 2008, odpovědětVíš, co to je? Kapalina je na rysce ok, žejo? Zkus otočit 3x doprava a 3x doleva a pokud ti to ztichne na 10 sekund, je to tutově pootočená hadice od serva k nápravnici. Mám motor, co Ty a ten samej problém! Povol ten držák dole a pootoč hadicí a uvidíš, bude klid. A co máš hlučný? Dělal si kladky? cvaká to, nebo vrčí? nebo co je hlučný?
19.52, 3. 12. 2008, odpovědětKapalina je OK. Nevím to jistě, ale mám takový pocit, že poprvé mi uletěla právě ta hadice. Zkusím to a uvidíme. Dík za tip. Rozvody komplet - kladky, řemen, vodní pumpa a i řemenice na klice. Ta je originál (alespoň to tvrdé mechanik. Nevím jak ten zvuk popsat, spíš bych žek, že to vrčí, takový divný šustění a mezitim takový kloktavý zvuk (řemenice na klice vrní, ale to není ten zvuk). Říkal jsem to tomu mechanikovi, co to dělal a prý je to v pohodě. Zkusím jinýho, dal jsem za to dvacku tak chci, aby to fungovalo. Nevíš o někom přez alfy z okoli Svitav?
21.20, 7. 12. 2008, odpovědětTo nevím o nikom. AR mám plný zuby! Najeď na kanál, povol ten držák a pootoč hadicí k nápravnici a bude klid. Já kokot měnil podle rad pumpy a nakonec tohle a dělalo to výměně rozvodů. Každej chytrej tady a ikdyž každá rada dobrá, vždycky se spolehni sám na sebe, to si pamatuj. Stačilo mi, když mi tady radili ohledně výměny filtru na olej. Že povolit držák klimy. Co bych se s tim špinil, když jseš šikovnej a to samý uděláš u V6 za motorem vrchem. Pojď, hodíme to ze skály a bude pokoj, co?
23.54, 7. 12. 2008, odpovědětJá ji mám celkem rád. I když je pravda, že koukám už po něčem jiným. Budu ji mít 3 roky. Zvažuju třeba audi A4 3.2 avant nebo 159 SW 3.2, samo je víc kandidátů. Pro audi hovoří kvalita, ale 159 taky není špatná a alfy se mi celkem líbí. Já mám na tu svoji celkem kliku, kromě rozvodů zatím žádná velká investice nebo porucha, jen běžný servis. Takže já ji radši prodám než bych ji hodil ze skály:-) řekni kam ji hodíš, vemu si kdyžtak nějaký díly :-) Jo výměna olej filtru, kluci italský tam moc místa nenechali:-)
18.30, 25. 1. 2009, odpovědět