Zdravim Alfisti, Mám na vás dotaz - postupem času se mi ze zadní nápravy při přejezdu a hlavně na jízdě na kočičích hlavách ozývá hlučné bouchání, měl jsem auto zvednuté na zvedáku a na zadní nápravě žádné vůle. A na konec jsem zjistil že mi to bouchá na horní straně tlumiče, jak je uchycen do karosérie. Tak se ptám - tlumiče mám asi 3 roky staré myslím si že to mlátí to, že je vymlácený nebo vytlačené to uložení, dá se obědnat nové...Jak je to tam dělané? Díky za rady.:)
9.31, 12. 12. 2008, odpovědětjedna strana uložení stojí asi 4000 a montáž je v celku v pohodě
12.23, 12. 12. 2008, odpovědětTak to je slovo do pranice! David se ptá: Jak je to tam dělané? Díky za rady. a r5aw66.net.upc.cz odpoví: Montáž je v celku v pohodě. Tak to je mazec - lepší jak trnky-brnky, nebo dikobraz
8.01, 14. 12. 2008, odpovědětTy si ale blboň nejapný. Aspoň z toho pochopí, že lze nějakou opravu provést, zato tvůj příspěvek je skvělá rada.
7.56, 22. 4. 2011, odpovědětHoj,je to asi dva tejdny co jsem dával nové zádní pružiny.To uložení tam není vůbec nijak složitý.Když rozděláš horní tapec a povolíš tu matici a sundáš krytku tak to tam vidíš.Je tam lisnutej nějakej silenblok.Ze spoda neni vůbec nic.Vlastně je tam jedna guma do který přijde pružina.Ale stejně se mi nezdá,že by tam něco mohlo bouchat.To ten silenblok bude úplně KO,jinak nevim.No rozdělej to a uvidíš.Ten vršek je tak na deset minut.
17.18, 14. 12. 2008, odpovědětAhoj David pomohlo ti vymenit to ulozenie????mam tiez nieco podobne z lavej strany...dik
18.40, 21. 12. 2008, odpovědětnechcem do toho nejak mudrovat,ale tam v podstate okrem tlmica nema co buchat. Tlmic nieje na otocnom ulozeni ako to byva u mcphersonu vpredu,je tam fakt iba guma ktora drzi tlakom pruziny. A tu pocut nebudes. Vyskusaj zhora z kufru ci su dotiahnute obe matice,su v osi cize hornu musis dat dole,je tam plechova miska,pod no je druha matica. Skontroluj,ked nic,tak uz len tlmic. Test tlmicov ti ukaze pravdu viac. Absolvoval som to viackrat,strasne to buchalo,a tlmic bol zvnutra na mraky,predosly majitel s tym asi dakde vpalil. Si si isty ze nebucha nic zo stabilizatora? Ten ma dost neprijemny kovovy zvuk.
11.06, 24. 12. 2008, odpovědětAhoj jarik bol som v servise priamo v alfe a na naprave mi nenasli nic ziadnu volu tak uz asi ostava len tlmic alebo ta matka.
10.42, 25. 12. 2008, odpovědětZdravim, tak už to mám vyřešené, mlátilo to horní uložení mezi prožinou a kastlí - je tam normálně ložisko které bylo vymlácené - to mi pověděli v servise i s prací jsem se vešel do 4 tisíc za obě strany a už je to v poho :)
9.10, 27. 12. 2008, odpovědětMyslím, že v zadu na tlumiči žádné ložisko není.
17.31, 27. 12. 2008, odpovědětTak tak,nieje...ibaze by bolo take male,ze by bolo okom neviditelne:) To Roman: Never nicomu,iba co si sam vyskusas alebo vidis:) Chod do normalneho servisu na test napravy a ked ti s tym zacne hybat uvidis co ma volu,a co nie. Postupne,vylucovacia etoda...
6.34, 28. 12. 2008, odpovědětJarik:asi si to rozoberem kommplet a pozrem na to sam co tam je alebo neni.Len som sa spoliehal na origos "drahy"servis kde nenasli volu na ramenach ani stabilizatore.
20.48, 28. 12. 2008, odpovědětčus když chceš zjistit vůli na stabilizátoru, tak musíš jednu kost na jedné straně odmontovat, protože je ten stabik jinak pořád našponovaný to vůli moc dobře nezjistíš - já jsem to také nemohl najít a když jsem vyndaval tlumič abych se podíval na uložení což bylo zbytečné, tak jsem zjistil po odpojení kosti z tlumiče, že má vymlácené ty gumové silentbloky co drží celou tyč stabilizátoru ke kastli - jinak když to bylo našponované, tak jsem za to bral a nic jsem nezjistil a potom odpojení tam byla vůle jako prase ! ! ! úplně šišaré... Zdar a sílu... :)
22.01, 28. 12. 2008, odpovědětMěnil jsem komplet podvozek. Ze zadu mi něco mlátí. Silen.OK bez vůle. Vše bez vůle. Otevřu kufr a prohoupnu auto jakoby dolu a cítím tam vůle. Za jízdy to klepe je to na h....!! Myslíte že bude v hajzlu uložení tlumiů a nebo jako jediný neměněný kosti co jdou do kastle. Díky za rady..
2.43, 22. 4. 2011, odpovědětu mna detto. vsetko vymenene a zadok mlati ako predtym
12.06, 22. 4. 2011, odpovědět