Tak páni, práve som si prečítal článok o sto najspoľahlivejších autách. Alfa romeo 156 skončila na 91 mieste. Podľa viacerých mizerné miesto, ale vôbec nie, medzi 20. a 90 miestom je rozdiel iba dve percenta. Nie je to až tak moc. Hlavne ma teší, že za nami skončili take zvučné značky ako Mercedes E klasse, M klasse a podobne. Takže hlavne Cuore Sportivo!!!
8.44, 23. 12. 2008, odpovědětTak to je kvalitni utecha :)) Neprestane me udivovat, jak nekteri lide dokazou sami sebe dokola presvedcovat ze Alfa je opravdu spolehlive auto a vsichni kolem sou jen neznali blazni :) Ale hezke vanoce preju a 91. misto je jiste prima :)
10.12, 23. 12. 2008, odpovědětJe to kluci všechno o tom že naše Alfy nemají ty v ČR oblíbené kilometry 90-120 000 ale 190-330 000.Všechno je stočený a pak se každý diví že se mu něco pokazilo a jakej je to sráč.Já osobně jsem si v loni září koupil 2.4jtd r.v.2000 a bylo na tacháku 88000km.Tak jsme se tomu zasmáli ale zatím to jezdí.
10.24, 23. 12. 2008, odpovědětA kto robil statistiku tej spolahlivosti? typujem ze nemci. tak samozrejme ze si postavia kryteria aby vyzneli ich auta co najlepsie. Ale treba im uznat ze mali do cca 2004 spolahlivejsie auta, najme W. lenze to bolo len tym ze mali zastaralu techniku. benzinaky zraly aj travu okolo cesty a prt isli, naftaky drncali jak zetor stary. ale inovaciu nezadrzali, tak uz maju fsi a tdipd, tam uz isli so spolahlivostou rapidne dole a samozrejme cenou hore, lebo je to akoze kvalita... a spolahlivost... no talinske auta su hlavne nizko kvoli obycajnym vyfukom, nemci maju z nejakej antikory co vydrzi viacej rokov. a deravy vyfuk povazuje nemecke TUV za fatalnu chybu kedy je auto nepojazdne... a hlavne ze nejaky odideny snimac maju v audine zahrnuty v pravidelnom servise...Takze treba to brat s rezervou...
10.33, 23. 12. 2008, odpověděthttp://auto.pravda.sk/alfa-romeo-156-1997-2005-0zl-/sk-ajazdene.asp?c=A080904_082824_sk-ajazdene_P39 toto je objektivne..
11.30, 23. 12. 2008, odpovědětTo je pravda, aspoň nějakej objektivní článek a ne výmysly
21.29, 24. 12. 2008, odpovědětJežiš, se uklidňujete furt dokola. Moje v6 jezdí zatím v pohodě, ale kdyby mi někdo nabídl Mercedes m klasse, tak jako Mercedes nemůžeš nikdy srovnavat s AR 156, to zase jako uvažuj.
22.02, 24. 12. 2008, odpovědětJa som to neporovnával, ale nemci, konkrétne TUV
22.40, 24. 12. 2008, odpovědětAlfa 156 a kvalita ? Sa musím smiať. Mám 156 2.0 T.S. kúpená úplne nová, jedna katastrofa. Čo sa mohlo pokaziť, sa pokazilo, nápravy, motor 4 krát, klíma, elektroinštalácia. Po dvoch rokoch netesnosť kabíny, mrzli okná, zahmlievanie, zhrdzavel komplet výfuk. A v značkovom sevise mi povedali: To je tak. Treba si zvyknúť, že sa kazia. Odkedy mám Mercedes G, som najšťastnejší človek pod slnkom. A túto taliansku paródiu na auto mám odstavenú na konci pozemku už pol roka.
11.15, 23. 4. 2009, odpovědětkdyz ses tak nespokojenej, proc ji sis ji tak dlouho nechaval? a proc ji mas stale? (i kdyz odstavenou) jak uz bylo receno, alfa slouzi tak dlouho, jak dobre se o ni majitel stara. a pokud ti behem dvou let 4x odesel motor... asi bude chyba mezi sedackou a volantem, nez v motoru ;o)
11.32, 23. 4. 2009, odpovědětTo sotva. Prvý krát merač hmotnosti vzduchu, dvakrát škrtiaca klapka, naposledy riadiaca jednotka. Všetko chronické nedostatky, bez toho, aký si vodič. Mechanik v BB RENT (autorizovaný servis Alfa) mi dokonca povedal, že Alfy ani nemajú technické poruchy ale skôr infekčné choroby. A pozemok je veľký, takže nezavadzia.
13.08, 23. 4. 2009, odpovědětTaky bych řekl že mezi sedačkou a volantem je kokot
13.33, 23. 4. 2009, odpovědětPreco by mal byt kokot ,ja tiez jazdim s alfou a to dost setrne a odvdacuje sa mi asi tym ze kazdy rok necham v servise 700 Eur a to neratam vydavky za vymenu oleja atd.Ale je pravda ze ma este nikdy nikde nenechala aj ked ledva, ale vzdy do ciela dosla.A to sa o nu staram poctivo , no co uz asi som chytil zly kus ...
13.42, 23. 4. 2009, odpovědětsouhlasim. nvm, proc rovnou kokot ;o). ale pokud ti odejde skrtici klapka, dostanes novou a ta odejde znova... bud na to mas smulu, nebo v servisu odvedli nekvalitni praci. ale rict po jedny alfe, ze je to nespolehlivy auto, to se mi neprijde jako objektivni tvrzeni
13.55, 23. 4. 2009, odpovědětTO CUHAN: Mimochodom, prečo asi v testoch spoľahlivosti Alfa spolu s Fiatom bezkonkurenčne pláva na dne rebríčka a to dlhé roky ? Trocha objektívnosti by Ti nezaškodilo.
14.08, 23. 4. 2009, odpovědětKlucíííí klíííííd Cuhan to tak nemyslel, ze jo Cuhy??? Mimochodem jedes do Pribora ?
14.13, 23. 4. 2009, odpovědětUž sem někdy chyběl?
14.15, 23. 4. 2009, odpovědětNo to mas pravdu, to byla blba otazka:)
14.16, 23. 4. 2009, odpovědětTo siemens:Statistikám nepodléhám Alfa je moje zhruba dvacáté auto měl jsem italské,japonské,německé a vím nejlíp do kterých jsem nejvíc investoval a můžu tě ujistit že Alfa to nebyla.
14.21, 23. 4. 2009, odpovědětSouhlas s Cuhanem! Ono totiž každá statistika není nic jiného-než pouhý součet nepřesných ůdajů!!To neříkám já,ale matematici.V praxi to potom vypadá třeba tak,že mám v rodiněn 3 Alfy,prakticky bez jakýhkoliv problémů a přesto bych si netrofal tvrdit,že Alfi je bezporuchové auto! A i kdybych těm statistikám měl věřit,tak tedy nevím,kde se vzala ta fáma o nějaké až božské spolehlivosti helmutů.Statisticky-žádná sláva! Ta kvalita je dlouhodobě-hodně,ale hodně daleko na východě!
0.41, 25. 4. 2009, odpovědět