Chlapi na co se mám dívat při výběru repráku?Na watty nebo frekvenční rozsah?Jak vůbec poznám repro se špatným frekv.rozsahem?Netuším k čemu je ten údaj dobrý.A vůbec za jakékoliv znalosti a zkušenosti budu moc vděčný,tohle není můj obor ale muziku bych chtěl mít co nejlepší v rámci rozumné ceny.Tak to 10000.děkuju
16.20, 27. 12. 2008, odpovědětjá osobně si repra vybírám nejdřív podle značky( Alpine, Hertz, atd....nějaký neznámý značky radši vypouštím). A pak už vybírám dobrý watty, pásma a odpor. Víc mě moc nezajímá a myslím, že to nejsou nějak extrémně důležitý info.
19.09, 27. 12. 2008, odpovědětPlatit za značku se moc nevyplácí a vysypeš se z kapsy. Koukej především na sílu magnetu a je jasný, že to bude hrát. Pokud si koupíš repro, kde je nápis jako od vietnamců 100W a má to megnetek, tak je to šunt. Je to lajcky napsaný, ale je to tak. Pokud si koupíš repro a je tam magnet, jako třeba fakt u značek, pak ok a vyvraťte mi to někdo?
22.27, 27. 12. 2008, odpovědětkoukej na citlivost. je to jeden z nejdůležitějších faktorů.já například mám Crunch GTR Pro series a když je pustím naplno, tak je to na ohluchnutí. pouštím to jen přes rádio Alpine a zvuk super.rádio je nejdůležitější součást aparatury-když tam budeš mít nějaký hyundai tak ti to moc pěkně hrát nebude. a subwoofer? to je kapitola sama o sobě-do sedana bandpass a pořádnej monoblok nebo dvoupásmo v můstku. když budeš repra pouštět jen přes rádio, tak jsou důležitý repra s co nejvyšší citlivostí protože nebudou potřebovat silný zesilovač.koukej na uchycení membrány a an výkon rms. stránka, která stojí za shlédnutí http://www.audioweb.cz/tp-reproduktory1.htm
23.22, 27. 12. 2008, odpovědětPřesně-koukej na citlivost,to je skoro ta nejdůležitější věc.Příkon ve W nehraje až takovou roli o tom jak bude danej reprák hrát nahlas.Čím větší citlivost,tím víc bude dotyčnej reprák řvát.I 100w reprák s vysokou citlivostí může s klidem hrát víc nahlas jak 500w reprák hnanej přes zesilovač.Pokud nechceš mít muziku zapojenou přes zesilovač,je pro tebe citlivost (db) na prvním místě-na waty vůbec nekoukej.
13.37, 28. 12. 2008, odpovědětale nenapisal si co vsetko chces za tych 10000 kupit :) lebo tak len za radio v klude das 5000... mal by si to upresnit :)
21.29, 28. 12. 2008, odpovědětkto tu spominal alpinu ? prave som si tiez zaobstaral nejaku a pokracovat budem tymi menicmi. ale zosilnovac nechcem. ake mas teda ty repra ?
21.33, 28. 12. 2008, odpovědětjá mám repra crunch GTR 6.2Ci vpředu a GTR 62i vzadu a to na můj poslech bohatě stačí a jsou lepší než originály ty krmím jen z rádia Alpine IDA-X200 a subwoofer krmím monoblokem (něco okolo 300W rms ale nevím přesně) od Ground zero jištěným 1F kapacitorem od zančky Crunch a subwoofer mám zatím od firmy JBL 1600W max 550W rms bassreflex ale s tím nejsem spokojenej tak budu kupovat jiný.auto musím vytlumit a do zadního plata jsem z nátrubků do bassreflexů udělal zvukovony protože sedan bá dost odizolovanej kufr, tak se musí sub zbytečně hodně budit a pak všechno rezonuje.
21.49, 28. 12. 2008, odpovědětjeeee, aj ja mam 200-ku :) pocuj, nemohol by si mi to nejak odfotit ten aparat tvoj a poslat na maila pripadne ?
0.37, 29. 12. 2008, odpovědětco myslíš? chceš poslat fotky celý aparatury? není problém-vyfotím a pošlu
10.26, 29. 12. 2008, odpovědětLetos na jaře jsem dodělal muziku ve své 156-ce. Práce na cca 3/4roku (ne vkuse samo pro šťouraly). Komplet rozebraný vnitřek, vytlumený interiér (podlaha + kufr + příčky Tecsoundem), dveře SikaDampem, nová komplet silová i signálová kabeláž odpovídající přenášeným výkonům. Repra, zesilovače, woofer, ovládací jednotka vše Alpine řad XD, R a S. Přetlumeny ještě pastou Brax komplet plasty interiéru. A toto vše stálo pouhých cca 100tis.Kč práce nepočítaje (kromě ozvučnice wooferu a čalounění sám). Za výsledek to stojí. Stále ještě čekám na kalibrační sadu ke zkalibrování Sound Systemu Imprint u použité Alpine-9887R. I bez kalibrace je to mazec a stojí to za to. Jinak u druhého auta (Opel Astra G Caravan) mám jen Alpine IDA-X300 se sériovými papíráky a je to taky nádherný poslech. Pro malýho je tam ještě taková "třešnička" DVD přehrávač VDO a monitor na stropě na dlouhé cesty - ideální. Důležité je koukat při výběru ne na výkony (protože na ty nikdy hrát zaručeně nebudeš jsou to uvedená maxima). Jak je zde psáno důležitá citlivost a frekvenční rozsah. Záleží na tom i jak a co na tu aparaturu hodláš hrát. V cenovém rozsahu 10tis. to bude opravdu neznačková záležitost. Za to se muzika udělat vskutku nedá. A to mi věř. Nemám první auto s hifi. Zkus se podívat na www.autohificlub.cz a poradit se tam.
11.25, 29. 12. 2008, odpovědětano, to by si bol laskavy :)
12.58, 29. 12. 2008, odpověděta bez tlmenia urcite nedosiahnes dobry vysledok...ja som kupoval teraz skadamp do vsetkych styroch dveri,vyslo ma to cca na 3000...
12.59, 29. 12. 2008, odpovědět