Potrebujem pomoc pri jazde ak dam neutral a idem na volnobeh mi kolisu otacky motora 500-1800 cca . Akonahle zastavim auto tak sa ustalia . Nevie niekto cim by to mohlo byt spôsobene??? Kolisu len pri jazde a ked zapnem klimu tak je vsetko ok . Teplotne cidlo je nove+termostat
0.38, 9. 1. 2009, odpovědětAhoj. Pouzi vyhladavanie, je to na cervenej liste pod tou alfou hore :-) Ked to nenajdes, stlac ctrl+f a napis otacky a najdes citanie do dalsich vianoc ;-)
9.54, 9. 1. 2009, odpovědětDaj si skontrolovať lambda sondu,ale najskor sprav čo nejde do peňazí.Skontroluj váhu vzduchu či nieje zasratá čistenie doporučujem izopropilenom,čo budeš mať 100% zasrate je škrtiaca klapka a zatial ta to ešte skoro nič nestálo.
10.52, 9. 1. 2009, odpovědětKlapku som uz vycistil , a vahu som mal vonku no nevyzerala spinava . Lamdu som premeral ohmmetrom a za studena mala taky odpor ako by mala mat podla programu apmtec . A som hladal uz aj v ostatnych diskusiach ale nenasiel som nikoho s tim co robi mne vecsinou kazdemu kolisu ked auto stoji. no mne naopak :-)
11.51, 9. 1. 2009, odpovědětA mam 1.8 TS 106KW 98 rocnik
11.53, 9. 1. 2009, odpovědětMne to robilo tež.Len tak zo zvedavosti som s mechanikom pozrel sviečky neboli nič moc,predošlí majiteľ mi zabudol povedať že sviečky ma kombinované/4xngk malé-2xngk a 2xboschky/tie velke ngk už boli na p..u tak som tam zatial doložil dalšie boschky/velke/ ale už si chystám bubáky na denso irídium /úspora-výkon a 100 000km/ma ich sjcompany.sk je tam aj tabulka na aký motor potrebuješ
12.03, 9. 1. 2009, odpovědětdenso sviecky su super mam na mojej 156 V6 2,5 nove ale aj mne kolisu otacky na volnobehu a sem tam ked prudsie zoslapnem pedal plynovy tak ako keby ho priskrtilo . uz ma to sere ale na Pc nevychodilo ziadnu chybu iba dake divne hodnoty lambda sondy. poradte co este by sa dalo . Bol som sice dnes v servise ale elektrikar mal volno tak az buduci tyzden tam pojdem.
12.10, 9. 1. 2009, odpovědětZabudol som mam156 2,0 98 rok
12.04, 9. 1. 2009, odpovědětMyslis ze by to mohli byt sviecky? mne s autom ani netrasie nic nevynechava ide pekne. inac to tak mi kolise len ak je na pracovnej teplote. kym som mal stary termostat a sa tak auto nenahrievalo tak tie otacky boli kludnejsie. nieco co ma suvis s teplotou ??? ale cidlo teplotne nove.... A tie sviecky to co ta budu stat? To su ozaj take kvalitne?
12.10, 9. 1. 2009, odpovědětvahu sme kontrolovali , sviecky , nove , filtre nove uz neviem co este inak 2,5 141kw -190ps. velmi dobre auto .este rozmyslam vybrat skrtiacu a vycistit len sa obavam aby som nepodrabal ten krokovy motorcek co tam na boku je.
12.15, 9. 1. 2009, odpovědětja som ich kupoval po 168 kus takze podla mna niesu take drahe
12.16, 9. 1. 2009, odpovědětApropo ktym svieckam moje auto ma 175000 km , doniesol som si ho z talianska je to rok 1997 , podla mna ma dobrych 300000km a sviecky boli este zaliate voskom od vyroby to som si dal zistit v taliansku . Tak ake kvalitne tam davali ked tolko vydrzali a este vobec neboli zle ked som ich dal na test . iba co musim vytknut vabrat ich von - cely jeden den a este nadruhy montaz naspat . velmi zle umiestnienie
12.19, 9. 1. 2009, odpovědětNo neviem ci mne toto kolisanie môzu spôsobovat sviecky. Skusim asi najprv diagnostiku ale bojim sa toho ze nic neukaze.. jak naschval :-)
12.30, 9. 1. 2009, odpovědětAhoj, mam naprosto stejny problem u Alfy 166 2.0TS , vcera vecer me to vydesilo v zatace jsem vyradil a zdechl mi dokonce motor.Pokud mate nejaky vysledek, prosim o informace. Uz taky nevim co bych zkontrolaoval. Tudiz velice prosim o pomoc.
10.24, 29. 1. 2009, odpovědětdaj vediet ivan ako si dopadol
13.16, 9. 1. 2009, odpovědětHej napisem.. servis mam oproti len kedy budu mat cas.. a som si chcel kupit aj vlastny kabel na auto len zatial niet nejako eur :)))
13.21, 9. 1. 2009, odpovědětmam 2.OTS a kdyz mne kolisali otacky bylo to zpusobeny prasklym pistnim krouzkem,doufam ze ve vasem pripade nejde o stejnou zavadu, protoze oprava stala balik,ale stejne,nechte si zmerit tlaky a uvidite
11.03, 29. 1. 2009, odpovědětAhoj mám 156 1,8 ts a dělá mi to to samí.Jen doufám že to opravdu není ten pístní kroužek protože to už bych musel jezdit na kole :-) pač došly prachy a výplata v nedohlednu!Tak až to někdo zjistíte proč se tak děje tak to sem prosím napište díky
11.46, 29. 1. 2009, odpovědětNo lenze mne kolisu iba ked je auto zohriate viacej ako 75 stupnov a len ked je vypnuta klima akonahle ju zapnem vsetko ok
12.30, 29. 1. 2009, odpovědětMne kolísali tiež, keď som vyhodil rýchlosť a dobrzďoval pred križovatkou, čiže auto bolo v pohybe a keď som zastavil sa ustálili...najprv som mal zaoxidované kontakty na váhe vzduchu a na diagnostike mi hádzalo zlé hodnoty teploty vzduchu, potom som mal netesnosť na sacom potrubí, chytalo mi falošný vzduch a nakoniec som pred nedávnom vyčistil škrtiacu klapku, bolo na nej dosť bordelu, že som ho ledva dal dole a otáčky mi už nekolíšu, jeden známy tiež čistil škrtiacu klapku 4 krát a až potom mu prestali kolísať. A k lambde, ak funguje správne ,nameráš pri naštartovanom motore hodnoty napätia 0,2 až 0,9V keď pridávaš a uberáš plyn..medzi týmito hodnotami ti to musí kolísať a potom sa ustáliť. Ak sa ustáli hodnota pod 0,2 alebo nad 0,9V je lambda na odchode, lebo nereaguje s RJ a tá potom dodáva chudobnú alebo bohatú zmes a to tiež spôsobuje kolísanie otáčok.
20.30, 23. 3. 2011, odpovědětNazdar daj si vičistit klapku a nastavit ju cez počitač ja som to spravil tieš a fajči vyborne
12.00, 1. 8. 2013, odpovědět