Čaute alfisti, mohli byste mi poradit s koupi AR 156 2,5 V6? Je to 1998, najeto 130 000km výkon ze 141kW zýšený na 154kW (chip), interier v kůži, plná palba. Co jsou silné stránky a co naopak slabé stránky tohoto vozu? Prosím o pomoc... Děkuju všem
9.19, 11. 1. 2009, odpovědětAhoj...ty kilometry určitě nesedí, počítej spiš kolem 200-300 tis km a jestli to má chip tak to měl v rukách nejspíš mlaďoch, který tomu dával pořádně zabrat.Nevím jaká je na tom cena, ale ja teď kupuju 2,4 JTD a ročník 99/00 a počítám s tím, že do toho rovnou nasypu dalších 40tis a to už jsem se byl mrnkout na pár aut, kde se ozývali zvuky z motoru, které tam nepatří a od toho dál, protože tam by už 40 tis navíc rozhodně nestačilo
9.46, 11. 1. 2009, odpovědětNo cheji za to 95000 Kč. Je k tomu i serviska a podle majitele s tim nikdy nic nebylo. Průměrná spotřeba je podle palubního počítače 9,5 l/100 km. Každopádně díky za radu
9.54, 11. 1. 2009, odpovědětna servisku se moc nedívej ta se dá bez problémů vyplnit tak jak potřebuješ a vetšina aut ji má psanou do určitého počtu km a pak konec.Snad budeš mít štěstí,ale počítej s tím, že 11 let staré auto nebude až tak ok. Pokud máš možnost vem si sebou někoho kdo to auto někdy měl a zná ho.Navíc se mi ta cena zdá příliš vysoká na 98 ročník, dá se sehnat podstatně levněji, s tím, že ušetřené peníze do auta nacpeš v dílech
10.20, 11. 1. 2009, odpovědětSuper, díky za radu. Určitě bych si s sebou vzal kamarády, co s autama dělají už pěknou řádku let. Tady ještě posílám odkaz na nabídku, kde jsem ho poprvé viděl. Když bys byl tak hodnej a mohl se na to kouknout a kdyžtak napsal ještě něco, co tě napadne, na co dát majzla. http://www.cars.cz/xchanger/autobazar/inzerce/osobni-auto/Alfa-Romeo/156-2.5-V6-24V--Sedan-Limuzina-122960437533430633.html
10.33, 11. 1. 2009, odpovědětTady v tom ti určite poradí Pavel mnohem lépe, ale díval jsem se na to a nejspíš na tom jsou 17" kola tak se mrnknout jestli jsou v techničáku zapsaný, kdyby ne tak by si neprošel technickou a musel by si shánět kola,ale nevím jak je to u 2,5 jestli tam jsou 17" standartně.Taky se mkrnout do techničáku jaká je tam ekologická norma, protože od letošního roku se platí ekologická daň, takže na to taky bacha.Jinak ses ani nechal nalákat na vzhled, protože ta cena za tenhle ročník je tak o 20 tis vyšší
10.41, 11. 1. 2009, odpovědětAhoj Libore ... mám také 2.5 V6 r.v. 98 (do provozu 99) a mám najeto poctivých 123.000 km, takže ty najeté km až tak mimo být nemusí. Každopádně jsem ji kupoval před cca 2,5 lety v dobrém stavu a do této doby jsou měnil alternátor, přední čepy, výfuk, lanovody (střední a koncový díl) a teď mě čekají přední ramena a možná chladič. Silnou stránkou určitě výkon, vzhled, vynikající jízdní vlastnosti ... slabinou je snad jen spotřeba (9,5 l je myslím si hloupost) - průměr jsem měl cca 13l a před půl rokem jsem dal LPG a spotřeba zůstala 13l a jezdím teď cca 1,50 Kč / km (výkon myslím moc neklesl, spíš naopak má motor tišší chod a v zimně startuje lépe než na benzín) :-)
10.34, 11. 1. 2009, odpovědět... jo a mimochodem jak píšeš, že je to 1998 a zvýšený výkon ze 141kW, tak to bude někde chyba, protože co vím, tak do roku 2002 měly V6 výkon 140kW ... až od 2003 měly motory 141kW.
10.35, 11. 1. 2009, odpovědět... koukal jsem na ten odkaz ... myslím, že toto auto je na Tipcars k prodeji už tak 2,5 roku ... když jsem kupoval AR já, tak jsem ji tam viděl už tehdy ... možná už zase mezi tím změnila majitele, nevím ... každopádně toto auto vypadá už na pohled, že bude dost "vylítané" ... ale těžko říct, jak se k němu předchozí majitel/é choval/i ... já osobně nemám moc rád žádný extra tunning, takže toto auto podle mě patří spíš na závodní okruh než na silnici :-) ... ale je to jen můj názor.
10.41, 11. 1. 2009, odpovědětahoj...mám stejný názor, ja osobně se takovým autům vyhýbám velkým obloukem ,protože z toho vidím akorát slušné trable
10.43, 11. 1. 2009, odpovědětNo určitě má na mém rozvažování vliv i ten vzhled. Je fakt, že se mi hodně líbí, ale říkal jsem si, že se zeptám někoho, kdo tomu rozumí víc, než já, protože abych pravdu řekl, nemám moc zkušenosti s AR. Techničák bych určo pořádně zkontroloval. Počítal jsem s tím, že kdybych se pro to rozhodl a jel bych tam, tak bychom u toho s kamarádama strávili tak 4 hodiny a prolezli bychom to opravdu poctivě. Kluci, díky ještě jednou za rady. A jestli znáte někoho, kdo alfu prodává v dobrém poměru cena/kvalita, budu jen rád, když doporučíte :-)
10.54, 11. 1. 2009, odpovědětservas . ja osobne vlastnim AR 156 V6 a sme s stym autom spokojny . tiez sme dali namontovat sekvencne strekovanie Lpg , ideto rovnako , s tym istym vykonom . Co ma ale prekvapilo ze na snehu je ze ide akotank bez pretocenia kolies , drzi stopu - nema problem ani s 15cm snehu pred sebou. Iba ak jedna vyhrada ta predna naprava vrzga stale aj ked mame vymenene silenbloky , stabilizatory , ramena aj tak to vrzga . Ale ked pridam tak letim.
11.03, 11. 1. 2009, odpovědětLibor: Tak za 1. opravdu tyto motory nemají z roku 98 nemají 141kW ale 140kW a zároveň auta tohoto roku nemají palubní počítač ten je až od 01 jinak co se týče závad mám najeto 240000 a nemohu si stěžovat. Hlavní je hlídat olej. Docela odcházejí chladiče a ramena na pře.nápr. Vybírej s rozumem. Jinak pokud chceš opravdu pěkný auto tak vím o 156SW 2,4 JTDm 20ventil černá barva plná výbava rok 2004. za 240000kč po alfistoj.
11.37, 11. 1. 2009, odpovědět