Ciao Alfisti, Mam problém a žádám ty více zkušené alfisty o radu.. Měnil jsem Aku baterii, včera a ihned po výměně, sotva jsem se rozjel se mi rozsvítila signalizace ABS a ruční brzdy, ABS skutečně nefunguje, jak jsem hned na sněhu skusil a ručka svítí NON STOP ikdyž není zatažená, jelikož nechápu reakci mého vozu na úplně novou baterii, ptám se co to je?
8.47, 13. 1. 2009, odpovědětPodla manualu ak svieti kontrolka abs a rucnej naraz, ide o poruchu EBD, viac ti zial neviem poradit...
9.15, 13. 1. 2009, odpovědětAha, a co je EBD prosimtě? Stačí zajet na diagnostiku? vymazat nějaké chyby?
9.31, 13. 1. 2009, odpovědětco je to EBD??
10.00, 13. 1. 2009, odpovědětEBD Electronic Brakeforce Distribution (elektronický rozdeľovač brzdnej sily) EBD je vstavaný do systému ABS a rozdeľuje brzdnú silu medzi predné a zadné kolesá v závislosti na momentálnych podmienkach priľnavosti jednotlivých kolies a stavu brzdového obložení. Je k dispozícii pre vozy Alfa 147, 156, Sportwagon a 166.
10.39, 13. 1. 2009, odpovědětDíky za objasnění, ale nevim proč by se to mělo vysrat, výměnou baterie.. to na to snad nemůže mít vliv? Jak to vyřešit, je to celkem na hovno v zimě bez ABS.(
10.46, 13. 1. 2009, odpovědětNeporadim ti, ale skusil by som restart riadiacej jednotky s vybratim baterie (pohladaj v diskusiach) a ked nic, tak len diagnostika...
11.08, 13. 1. 2009, odpověděttakže to může být nějaký problém na brzdách?
11.47, 13. 1. 2009, odpověděttakže je to v pěkný prdeli...)
13.16, 13. 1. 2009, odpovědětNebud nastavany me se dneska nerozla kontrola naledi jak jsem sel po schodech a noha v pic....napichni to na diag. a budes chytrejsi.
18.44, 13. 1. 2009, odpovědětKdyž jsi měnil baterii,neodstřelil jsi hlavní pojistky od ABS ,které jsou v boxu u baterie...ale ta ruční brzda????
21.22, 13. 1. 2009, odpovědětmne sa toto stalo pri odpájaní zosilovača keď som kupoval auto, ešte svietilABG, abs nefungovalo,išiel som na diag. nič nenašli a poradili mi zohnať si riad.jednotku ABS z vrakoviska(asi preto že je dosť drahá), tak som prečistil všetky kontakty, pri baterke,aj pod sedačkou spolujazdca a všetko fungovalo- ale u mňa to bolo asi tým ABG-mal som podozrenie na prepojenie signaliz. z dôvodu vybratých bočných airbagov, niekde som čítal že to tak robia keď ABG nefungujú--ale to je už trochu mimo OT :-)
17.04, 14. 1. 2009, odpovědět