Zdravim všechny alfisty chtěl bych vědět váš názor na motor 2.0 T.S popřípadě doporučit nějakej jinej motor.
8.46, 26. 1. 2009, odpovědětprosim napište neco všechny názory uvítám
9.31, 26. 1. 2009, odpovědětSlovem uživatele laika a ne experta.. spotřeba 9l na 100, při lehké noze, motor je velice pružný, jede to hezky když to máš v cajku, já nevím co chceš slyšet, je tady toho asi tak na 8 biblí:D Je to ale už starší motor, pak už dělali JTS tuším, doufám že mě někdo neukamenuje jestli se pletu:-)) Hlavně hlídat OLEJ, rozvody a prostě to co u každýho jinýho auta.. Urtčitě dobrá volba v poměru výkonu motoru a celkové váhy auta
10.25, 26. 1. 2009, odpovědětHodnotenie motora 2,0 TS od Auto Motor und Sport v Slovenskom vydaní: Výbornou voľbou je motor 2,0 TS, má dostatok výkonu, ktorý Vám nikdy nebude pripadať malý a má športové srdce. Pozor! Pri ostrej jazde žerie olej! Tak asi tolko k tomuto motoru, ja ho mám a som nad mieru spokojný, presne ako písal Hyde21, pozor hlavne na to, aký olej tam lial majiteľ pred tebou a či menil filtre, rozvody, To či tam bolo oleja vždy dosť ti nezistí nikto
11.30, 26. 1. 2009, odpovědětPripajam sa aj ja ako tiezmajitel 2.0, stopercentne suhlasim so vsetkym vyssie. Vela zalezi od starostlivosti predtym ako ho dostanes do ruk,a samozrejme aj potom od tvojej. Je citlivy na olej,tak mu dopraj kvalitu,co sa tyka zrania pri ostrej jazde ja nic extra nepozorujem,nieco medzi vymenami dolejem,ale smiesne mnozstvo. Mam 2001 a necelych 130.000km,a som rad ze ju mam:) Takze,ked nekupujes auto po idiotovi,nemal by si sa bat. Ale o chvilu do tejto temy prikvitnu zaryti odporcovia TS motorov,a to este len bude citanie:))
13.02, 26. 1. 2009, odpovědětJa ho mam 3rok a bez problemou.Iba bezna udrzba,po kupe samozrejme rozvody a vsetky naplne,ateraz sem tam nejake drobnosti ale vsetko spotrebny material.Vykon,cena a celkovy charakter auta hovori za vsetko.Davaj pozor co kupujes,najlepsie je ist s niekim kto sa vnich vyzna.Dufam ze kupis dobre a budes snim spokojny ako mi ostatny.
22.41, 26. 1. 2009, odpovědětTak ak ti mozem poradit tak chod uz do JTS motora. Je to nieco novsie od TS a je tam nizsia spotreba a vyzsi vykon. Ja ho mam a jazdi to super
23.31, 26. 1. 2009, odpovědětMám Alfu s tímto motorem už skoro 9 let... Je na něm najeto 251 tis. km a jedinou závadu měl variátor (ale to je známá závada). Pokud se k tomu motoru člověk chová tak jak má a dává mu to, co potřebuje, tak je to opravdu výborný motor... Nicméně jestli mohu já doporučit, tak V6...
0.29, 27. 1. 2009, odpovědětJá mám 2.0TS skoro rok a zatím spokojenost, výkon je dostačující a spotřeba taky ujde. Jinak co se týče spolehlivosti, tak mám pocit, že pokud budeš hlídat olej, tak motor samotnej vydrží v podstatě věčně, ale takový ty hovadinky kolem budeš měnit každou chvíli, mě loni odešla váha vzduchu, po výměně bylo všechno v pohodě, ale v listopadu odešel termostat, te už je taky po výměně, tak mi pro směnu minulej týden odešla lambda;-) Pomalu ale s tím ale už smiřuju, že až vyměním lambdu, tak přijou ještě svíčky a variátor:-) Taky si ale říkám, že to všechno vyměnim a měl bych mít na dlouho dobu klid, prostě jsem měl jenom při koupi smůlu, že tohle všechno nevyměnil předchozí majitel a jelikož to bylo ještě původní, tak se to dalo i čekat. Pokud ti teda můžu doporučit, tak se při koupi zajímej hlavně o to, jestli tyhle věci jsou puvodni nebo už vyměněný a jestli jsou to originální díly. Ptej se taky na rozvody, olej a svíčky, nikdo ti stejně asi neřekne pravdu, ale za pokus nic nedáš. Před koupí se s tím hlavně projeď a hlídej si, jestli nekolísaj otáčky nebo při jízdě neslyšíš něco, co do auta nepatří;-) Z vlastní zkušenosti pak doporučuju vyzkoušet i všechny čudlíky a kroutítka co v autě najdeš, jelikož třeba takový polohování ventilace se rádo zasekává a často to nejde opravit bez sundání palubky, což vyjde hodně draze. Jinak ještě k tomu motoru, podle mě na zabití stačí bohatě:-) u slabších motorů jsou pak trošku slabší brzdy, podle toho co jsem slyšel, takže bych přemýšlel určitě o 2.0 a víc. Tak to jsou moje rady a postřehy, kdybys ještě něco potřeboval, tak dej vědět.
7.37, 27. 1. 2009, odpovědětMiluju tenhle motor.)) baby ferrari.. nejlepší!
10.50, 28. 1. 2009, odpovědětAlfa romeo 2 litr je prostě alfácká klasika.Mám už druhej 2,0 a jsem spokojenej.Zatím se mi ho nepodařilo vylágrovat a že bych ho nějak úzkostlivě šetřil,tak to rozhodně ne..Zato dostává co potřebuje-to znamená,hlavně dobrej olej,výměny rozvodů atd.Možná kvůli tomu mám klid)))
11.08, 28. 1. 2009, odpovědětsuper autak ked sa staras,,
18.44, 16. 11. 2011, odpovědětPřesně tak, jak se do lesa volá tak se z lesa ozívá! Jen kvalitní díly, nedávat tomu za studena, olej po deseti tisících i míň a nejlepší motor!
11.35, 28. 1. 2009, odpovědětpřiplať si a kup si 2.0 JTS budeš spokojený a dost :) vřele doporučuju tento benzínový motor
22.39, 17. 11. 2011, odpovědětmam 147 2T.S r.v 2002 zatial ziadna zavada Praha Bratislava niektore useky 220 teda az dokym ma nameraly.takze zavisy ako sa on kto stara,ako tu bolo pisane hlavne olej....doprucujem
23.45, 17. 11. 2011, odpovědět