Zdravim chlapi, Tak zase něco - začalo mi něco na přední nápravě mlátit, tak jsem si řekl udělám generálku, koupil jsem nové spodní + vrchní ramena, tyčky stabilizátoru vše jsem vyměnil a zradostí vyrazil do ulic a co najednou - mlátilo to pořád, tak jsem to rozhodil a zjistil že to mlátí uložení stavilizační celé tyče jak je namontovaná takovýma dvěma miskami ke kastli a v ní je guma, guma je vytlačená úplně do šišata a ten stabik v ní mlátí taková prkotina a rány jako když tam mám vůli 1 cm.. Ale to neni to co jsem chtěl říci,m ty gumy, která jsou v těch miskách nejdou vyndat a v servide mi řekli že se ani nedají objednat, že se mění komplet stabilizátor...a na to já už fakt nervy nemám a ještě jsem zjistil, že hřebenová tyč řízení má také vůli, takže řízení 10 tisíc v rerplice...sere a jenom sere...se to.
19.01, 26. 1. 2009, odpovědětAhoj, silenblok predniho stabilizatoru se necha koupit: http://www.pop-art.cz/WbaPrdDatailPageCmb.asp?PrdRc=14305 O vymene toho tady najdes mraky. Staci jen hledat.
19.13, 26. 1. 2009, odpovědětdrziaky rozpilit, gumy si vyrezes z panelovky a cele to zavaris dokopy. hotove.
19.18, 26. 1. 2009, odpovědětgumy stoji asi 90 kč jedna anormalně je koupiš vyměna je trošku složitějši ale da se to ja jsem řešil tento problem před vanocema ataky jsem chtěl pomoct ale takovy odbornicico jsou tady si nechaji rady pro sebe.
21.11, 26. 1. 2009, odpovědětNedavno som sa bavil s jednym chlapikom co robi alfy pretoze mam ten isty problem a vravel ze taliani udajne robili ulozenie stabiku tak aby vydrzalo bez vymeny, preto je aj tak debilne umiestneny. Tento vikend budem menit spodne ramena, horne uz mam nove tak uvidime ci mal pravdu.
21.39, 26. 1. 2009, odpovědětaby vydrzal bez vymeny ? haha. jedna z najslabsich casti na aute.
10.46, 27. 1. 2009, odpovědětjak už je tu psané řešilo se to několikrát, vyměnit se ty gumy dají a stojí okolo 100,Kč.Je tam problém s montáži aby jsi vytáhl stab. musíš povolit nápravnici. Ty pouzdra na gumy jsem normálně roztáhl (jsou zalisované) a pak bez svařování přitáhl šroubem co je drží . Ujeto asi 40.000km a ani jsem to nedotahoval. Před dvěma lety co jsem měl 156 půl roku jsem šel na nějakou AKCI prohlídku do Alfa servisu, na podvozku našli hodně chyb i ten stabil. a samo že i vůli v řízení. Dle jejich vyjádření stab. 16.000,-Kč a řízení taky okolo 15.000,-Kč plus závady tyče zadní nápravy a komplet přední náprava. Odcházel jsem a už už jsem dával inzerát prodej 156. Výměnu přední nápravy komplet bez tlumičů 14.000,-Kč ( a to bych šel asi s cenou níže kdybych bral od NORY), zadní nápravu měním jak se mi něco nezdá a jsou to položky do 1.000,-Kč na řízení jsem ještě ani nehrábnul a myslím že je v pohodě. S alfinou jezdím 3 roky a spokojenost, když náhodou něco během měsíce neměním tak si dovolím koupit i nějakou parádičku třeba logo Alfa Romeo ať mám být na co pyšný!
11.57, 27. 1. 2009, odpovědětna 1,9jtd sa daju vymneit gumy stabilizatora aj bez povolenia napravnice.osobne som to robil.trochu pracne ale nemusis sa napravnice ani dotknut
12.55, 27. 1. 2009, odpovědětMěl bych taky jednu zkušenost. Před Vánocema jsem měnil gumy na stabiku. Testovací jízda, vše ok. Jenže příští den jsem naskočil do mazla přejedu první nerovnost a vrzot jako k..... Zkoušeli jsme prostříknout ty nový gumy silik. olejem, bylo to lepší, ale čeká mě ještě jednou shození nápravnice a vyměna stabiku komplet(už jsem si ho byl vyzvednou v Imofa a ten típek ve skladu mi říkal, že měnit gumy nemá cenu...zachvilku se to vyplátí- na našich silnicích).Prostě origo je origo. Je to šílená práce a tak doporučuji když to jednou shodíte dolů, tak stabik přehodit za novej.
14.46, 27. 1. 2009, odpovědětja som kupil original stabilak vo fiate za 3500 sk :)))))))))) hahaa jaka cena ze? :)
15.46, 27. 1. 2009, odpovědětje to sice pracnejsi, ale vymena se urcite vyplati.Co pises je kravina,celej stabi je nehorazne drahej.Za silentbloky das 400 a vydrzej mi dycky tak 60000km, jezdim 17 tky kola...
9.41, 28. 1. 2009, odpovědětPAnove vymena cele napravnice na ar 146 mi trva asi 2h a to na jame tak nevim co je tak sloziteho na vymene ulozeni.
10.13, 28. 1. 2009, odpovědět...ovšem za jakých podmínek 2h?
11.34, 28. 1. 2009, odpovědětto martinsalko: môžeš napísať ako meniť tie silenbloky,díky
20.21, 30. 1. 2009, odpověděttaky jsem to měnil práce cca 3hodky je tam akorad problem že držák toho silendbloku je pertlovanej tak to musíš opatrně rozpertlovat a až ho viměníš tak to zase rozklepnout kladivem.
22.35, 30. 1. 2009, odpovědětpre LL ..tak ale ked mas znamosti ako ja,tak mas vsetko za nakup.. :) a na alfu davam vsetko iba original diely.. nuz :) patrim tym stastnejsim :)
13.53, 2. 2. 2009, odpovědětČau, koukal jsem do historie tlachání a před třemi lety psal "martinsalko" o tom, že vyměnil uložení předního stabíku bez sundání nápravnice na 1.9 JTD, bohužel už jsem se nikde nedozvěděl jak? Ví to někdo? Díky
13.28, 13. 2. 2012, odpovědět