robim si iba taky maly prieskum.. preco ste sa rozhodli prave pre alfu? ja som som vlastnikom jedneho exemplaru.lebo co som si vsimol 156 si kupi ten co presne a dobre vie co je to za auto, alebo uplny zaciatocnik... takze, cakam nazory dakujem.
10.39, 28. 1. 2009, odpovědětkdyž sem si chtěla koupit auto,tak sem koukala po bazerech a pořád nevěděla.Jak sem tam viděla 156,tak to byla láska na první pohled a bylo rozhodnuto. Sice mi jí každej vymlouval,ale do dneška ničeho nelituju a ani nezačnu. Neříkam,že sem do ní už nedala dost,ale já do ní ty prachy dávám ráda. La mia lei
10.44, 28. 1. 2009, odpovědětChci mít něco vyjímečnýho - to znamená ne to co má každej druhej a co potkávám každou chvilku,pěknej design se sportovním charakterem,značku se stoletou a sportovní tradicí,značka,která vždycky udávala směr technickýho vývoje (těch věcí je hodně) a porostě chci mít auto i na jiný věci než jen na ježdění do tesca a zpátky (to znamená pro zábavu,radost z jízdy a prostě pro ten dobrej pocit,že mám italku)- a to mi všechno alfa dává.Když řekneš alfa romeo,zná tu značku každej,když řekneš škoda,zná jí každej druhej,když řekneš bmw,zná ho každej - ale třeba to bmw je daleko větší tuctovka (alespoň u nás) a s daleko menší sportovní tradicí..Proto všechno alfa - ale klidně bych bral v garáži i jedno ferrari.:-)..A už jenom protože Alfa je ALFA,pochop to-je vždycky první a to nejen v abecedě)))Alfa a omega-Alfa je prostě No1))):-)
10.54, 28. 1. 2009, odpovědětNo ja to bral vice rozumove nez pres city. Alfu jsem dlouho nechtel, ale lakal me pomer cena/vykon u 2.5 V6. Pak prisla nabidka na auto v super stavu, za super cenu a uz jsem dale nemohl odolavat. Ted uz chapu co znamena cuore sportivo, auto me chytilo za srdce a uz nechci jinak :) A to sem se tem alfistickym zvastum vzdy jen usmival :)
11.19, 28. 1. 2009, odpovědětZdarec...ako sa povie laska na prvy pohlad...len najskor dost draha..tak som zobral bravo...ale otacal som sa za kazdou 156 a teraz ked ju mam tak si neviem vynachvalit ten super pocit---jazda a vzhlad--oboje sklbene v jedno...takze super
22.49, 28. 1. 2009, odpovědětAhoj, já jsem vždycky chtěl auto které je sportovní ale i luxusni a Alfa byl takový můj sen. Splňovala všechny mé předpoklady. Už mě nebavilo jezdit a vrážet prachy do máminýho auta, já už jsem prostě chtěl tu svou vysněnou Alfinku a povedlo se. Loni před prázdninama jsem začal pracovat a v polovině listopadu už jsem si ji šel přihlásit. V garáži mi teď stojí Alfa Romeo 156 1,8 TS. A spokojenost? Ta nejvyší !!!!!!!!! :-)
23.11, 28. 1. 2009, odpovědětJá dlouho přemýšlel jaký by mělo být moje první auto. Jezdil jsem dlouho tátovo Octavíí a pořád si nemohl vybrat. Alfa byl muj klukovský sen, prostě auto za kterým se každej otočí a kdo ho řídí je jinej, je to Alfista... To auto je sen a když jsem se v něm svezl, bylo vybráno, prostě Alfa romeo c'è numero uno. Výborné jízdní vlastnosti, spousta zábavy... A její křivky... Ladný, jemný a její srdce schovává stádo koní :D Nelituju toho, že jí mám a když bude možnost, koupím další a další...
23.24, 28. 1. 2009, odpovědětMajo založil sice zajímavý téma, ale podle mě výsledek bude i tak dost neobjektivní, já osobně si alfu kupoval srdcem a taky jsem do ní už nacpal dost peněz a ještě hodně nacpu, ale vůbec mi to nevadí. Poslední dobou si ale všímám jiných věcí a to třeba, že alfa doplácí na svůj vzhled. Kvůli tomu si jí pak pořizuje plno lidí, kterí se k ní chovaj jako k zahradní sekačce a po 10 000km nadáváj, jaká je ta alfa jebka. Takový lidé sem ani na jiná fóra nechodí a o alfě opravdu neví vůbec nic a nejhorší na tom je, že poslední dobou je na silnicích takových lidí opravdu dost a nejde o to, že třeba nezdraví, na to už si zvykám, ale když potkám někoho, kdo právě vylezl z alfy a ptám se jakej tam má motor a on mi odpoví, že benzínovej s dodatkem, co je mi jako do toho, tak je mi trochu smutno.
6.51, 29. 1. 2009, odpovědětTak holt nekteri si koupi alfu aby je vozila z mista A do mista B, coz se ostatne od auta ocekava. Nekupuji si ji kvuli Alfa kultu :)
8.59, 29. 1. 2009, odpovědětJistě, ale z místa A do místa B tě odveze i cokoliv jinýho a s tím rozdílem, že když do toho naleješ olej z kelly a najezdíš na něj 30 000km bez výměny, tak alfa to nejspíš nerozdejchá a takvý lidé sem pak píšou, že alfa je pěkná jebka. Já neodsuzuju lidi, co si alfu koupí na cestu do práce a zpět a najezdí tak ročně 1000km, to je jejich věc, ale rozhodně bych v tomhle případě volil jiný auto.
9.06, 29. 1. 2009, odpovědětBohuzel ne kazdy se v tom vyzna a kupuji treba podle designu. A to ze Alfa nevydrzi zachazeni jako ostatni auta, to je chyba automobilky ne zakazniku. Ale nechci rozpoutavat flame, taky mam jednu divosku doma a mam ji nade vsechno rad :))
9.11, 29. 1. 2009, odpovědět..ja som alfu kupil lebo to bol moj sen..mal som skusenosti z fiatu tak som presne vedel do coho idem.co bude odchadzat a tak podobne.mam 85kw jtd. Motor nieje ziadny sportovec, le to predsa len diesel ale aj tak pocit pri vedeni tohto auta je jednoducho iny ako u ostatnych znaciek a to nehovorim o jazdnych vlastnostiach.. jednoducho, alfu si vacsina ludi kupuje asi srdcom a co to znacke ako takej aj vedia ako to tu sem tam citam... :)
10.42, 29. 1. 2009, odpovědětNo ty co sem chodi o tom neco uz vedi. Ty co sem nechodi, koupi srdcem a pak do toho sypou penize, az tak nadseni nejsou a stezujou si na Alfu kde to jen de :)
11.08, 29. 1. 2009, odpovědětJá tedy nemám ještě 156, ale 155, ale i tak jsem do ní moc nesypal, myslím si, že u auta, které má najeto 180 tis. a dal jsem do něj za 4 roky jen novou lambdu a termostat to není tak moc. Tak to s poruchovostí nebude, tak špatné.
11.21, 29. 1. 2009, odpovědětvsak ja nerikam ze je. Akurat ze tem co neco odejde, nevymeni vcas olej, rozvody atd, tak se potom stezuji ze alfy sou smejdy... Nektere auta holt nepotrebuji az tak dodrzovat udrzbu k tomu aby jezdila a jezdila a jezdila...
12.30, 29. 1. 2009, odpovědětJa uz mám druhou 156. prvni byl 2.0 TS a ted mam 2.5 V6. Chtel bych rict ze debata co je poruchove a co neni je vcelku zbytecna. Na automobilku bych to nehazel protoze ta jenom dodane dily montuje. I ceska automobilka si nechava 90% dilu vyrabet v kooperaci. Podle me je normalni ze pri pouzivani aut dily odchazeji. Za 50% zavad si muzeme samy. Pokud nekdo lije nekvalitni olej nebo nemeni rozvody tak nasledujici majitel jenom nadava. Ovsem je potreba si uvedomit ze kdyz koupim auto tak okamzite druhy den menim rozvody a oleje. Ja to tak delam u kazdyho auta a kdyz ho prodavam tak s klidnou hlavou muzu rict ze dalsi majitel bude spokojeny. Tak se toho drzme vsichni a o poruchovosti uz nebudeme slychat. Cuore sportivo FIki
11.40, 29. 1. 2009, odpovědětja ked som raz za mladi zazrel v bazari ciernu alfu 155, bol som z nej dosť namakko, a zanechala vo mne hlboku stopu.krásne hranaté linky..športovo elegantná so športovým výfukom.presne takýto štýl sa mi vzdy páčil.vtedy som bohuzial nemal peniaze na jej kupu, inak by už bola dávno moja...ale neskor po čase ked uz zarábam aj nejake dukaty, tak to jednoznačne vyhrala u mna 156 sedan- celkovo modernejší design, prístrojová doska ktorá nemá konkurenciu, krásne krivky,športové,spolahlivé motory -hlavne JTD,skvelé jazdné vlastnosti. pre mna to bola laska na prvy pohlad, a ked som sa v nej prvý krat previezol tak na ten pocit asi nikdy nezabudnem! prva jazda v alfe prevýšila moje očakávania, a hned som ju kúpil. mam ju teraz zhruba 2a pol roka, síce za ten čas ma aj niečo stála, hned pri jej kúpe som dal všetko skontrolovať a vymeniť za nové čo bolo treba, trochu som ju motoricky aj opticky vylepšil, a aj teraz po rokoch možem povedať ze by som ju nevymenil za ziadne ine auto, som s nou max. spokojny, vzdy sa tesim ked ju soferom, skratka ten pocit z jazdy treba zažiť. tolko mio alfa amore mamma mia
13.21, 29. 1. 2009, odpovědětTak povím Vám svůj příběh o tom, jak já ke své krasavici 156 2,4 Mjtd 129kw přišel. Před Alfou jsem vlastnil Peugeot 406 2,1 TD a nalil jsem do něj tolik peněz, až to hezké nebylo. A tak jsem se začal poohlížet po jiném svezení. Kamarád mně nažhavil na 159, ale vzhledem k tomu že jsem mněl před svatbou to nebyla moje cenová kategorie. Nicméně do oka mi padla 156 po faceliftu a řeknu vám byla to láska na první pohled! Zatemnila mi mozek takovým způsobem že jsem seděl 18 hodin denně na internetu hledáním po všech možných serverech, abych našel tu pravou pro mně. Jel jsem si vyzkoušet její jízdní vlastnosti a má první jízda s 1,9 Jtd mně naprosto nadchla, nemluvil jsem o ničem jiném než o Alfě. Přítelkyně mně málem obviňovala z nevěry a najednou šok! Našel jsem ji! Ročník 2004, 40.000 km na tachometru, 2,4 motor a čekala na mně v Německu. Tři týdny před svatbou jsem vyplácnul své poctivé úspory a udělal si obrovskou radost! Svatbu jsem jen tak tak finančně ustál . Ale nelituji a litovat nebu, to co mi Alfa dává je nepopsatelné, těším se na každou další jízdu, každé ruční mití „ micí linka nepřichází v úvahu!!!!“ si vychutnávám její ladné křivky, každou zatáčku oceňuji perfektní vedení sedadel a přesnost řízení, rozjezdy na křižovatkách a udivené pohledy bavoráků, audin a jiných moto vehiklů mi rýsují usměv na tváři! A v neposlední řadě pocit, že patřím do rodiny Alfa Romeo mi rozbuší mé Cuore sportivo!!
12.19, 30. 1. 2009, odpověděta ted sem rozbusilo i to moje z tvoji recenze..moc pekny :)
12.20, 30. 1. 2009, odpovědět.. PEKNE NAPISANE :)) SAM BY SOM TO LEPSIE NENAPISAL :))
12.30, 30. 1. 2009, odpovědětCo se divíte-jo Alfi dělá divy! Bych Vám moh vykládat! Moje slunce života ,to již ani nekomentuje!
12.44, 30. 1. 2009, odpovědětNO SI PREDSTAV TIE SOKY CO ZAZIVAM JA KED ROBIM PRE JEDNU JAPOSKU ZNACKU..A Z TYCHTO BICYKLOV SI PRESADNEM DO ALFY.. :))) TO AZ POTOM UVIDIS ROZDIEL:) A CO JE AMOORE :)
13.44, 30. 1. 2009, odpovědětto neni auto to je zivotno styl :) coure sportivo
13.59, 30. 1. 2009, odpovědětsorry-zivotni
13.59, 30. 1. 2009, odpovědětJá se rozhodoval mezi Fiat Coupe a právě 156. Projížděl jsem internet až jsme s mladou narazili na bledě modrou 156 1.8 T.S.. Oba dva jsme naráz řekli berem. Druhý den byla doma. Ten den jsme najeli kolem 400km. Od té doby má nová kola ( 42000,-), nové rozvody a celkem vše co k tomu patří, aby nebyly problémy. Je to super auto, za kterým se každý otočí a já jsem spokojen - mám jí druhý rok a zatím jsem měnil pouze servo čerpadlo. A odpověď na otázku "Kdo si kupuje Alfu?" Koupí si jí člověk, který chce být viďet a je tak trochu exibicionista.
8.56, 31. 1. 2009, odpovědětpro-ppetross tak to s tebou ani trochu nesouhlasim kdyz si kupujes auto z duvodu toho ze jsi exibicionista tak sis mel koupit ospojlerovanou skodu 120 a taky se za tebou obcas nekdo otoci . to je ono todle auto si kupuji bud lidi co o nem nic nevi a nebo lidi co se chcou s autem za slusny penize jen predvadet a nechapou v cem zpociva prava poctata vlastnit a ridit todle auto . coure sportivo
10.12, 31. 1. 2009, odpovědětvalue for money - proste je alfa levny auto na svuj vek a vybavu ... thats all :-)
10.39, 31. 1. 2009, odpovědětTaky sem ji tak kupoval. Ale pak sem ji propadl. Mam ji rad holcinu :)
11.15, 31. 1. 2009, odpovědětTak třeba já si koupil Alfu :) Jako své první auto. Dodělal jsem školu a začal pracovat. S autem sem moc nepočítal. Jsem z Prahy a vzhledem k tomu, že kancl je v centru, tak je lepší jezdit MHD. Navíc jsem mohl jezdit máminou Bravou 1.1 když bylo potřeba. Ale pak mě převeleli do Českých Budějovic a po měsíci jsem měl JihoTransu plné zuby. Takže jsem začal uvažovat co si pořídím. Začínal jsem na 50 tis. Nakonec jsem si musel pučit samozřejmě víc:) Koukla jsem po Audi A4, Audi Cupé, Golf, Octavia. O Alfu Romeo jsem ani nezavadil. Byl to pro mne nespolehlivá Italská značka. Když už jsem nevěděl co, tak jsem kouknul i na ty Alfy a hned mě okuozlila 156. Po pročtení tohoto fóra a jiných diskuzí jsem si řekl že do toho jdu. Šel jsem do toho s tím, že o ní budu muset hodně pečovat a nešetřit na kvalitním oleji a naftě. Jeden známej mi doporučil svého kamaráda, který vozí Alfy z Německa. Pak už to šlo ráz na ráz.Před vánocema byla vybraná Alfa v ČR, mezi svátkama jí přihlásili a já už si na silvestra jezdil jako pán:) Nakonec jsme se domluvili na 2.4 JTD z roku 98 za 2750 EUR. Dneska po měsíci mám naježděno cca 2 tis. km. Dá se říct, že nevědomky jsem si splnil dětský sen. Co je fantastické je spotřeba, prvních tisíc km jsem měl průměr 6l a že si ten zátah od spoda užívám...:) Když vezmu v potaz cenu a stáří vozu, tak musí říct že neznám hezčí interiér a exteriér. V tomhle se Ital fakt vytáh. Alfu jsem si nekoupil kvůli exkluzivitě. Protože kdyby se mi líbila Felície, tak si koupím ji. Mě se prostě líbila a líbí Alfa Romeo 156...
12.02, 31. 1. 2009, odpovědětRE: TOM 156. Tome, vím co znamená řídit tohle auto. A nemyslel jsem svůj příspěvek do této diskuze v tom smyslu, že se s ním chci vytahovat, ale užívat si pohledy ostatních - to jistě každý z nás zná. A přečti si co píšeš, protože mi Alfisti, napsal jsi dvě možnosti lidí, kteří si kupují Alfy Romeo a na tuto stránku se obě dvě skupiny, ani nepodívají. A přemýšlej o koupi větších kol ty "poctato"
13.11, 31. 1. 2009, odpovědětjde videt ze tomu absolutne nerozumis je me te uprimne lito nebo spis tve penezenky . jsou to 16ky ale to tobe nic nerika .dej si tam treba 22ky su zvedavej kolik ti vydrzi napravy . nejlepe si kup nejakej off-road s velkyma kolama at te nikdo neprehlidne . ach jo pripadas me jeden z tech co si koupil alfu a sam si nikdy nedolil ani vodu do odstrikovacu a mysli si jak rozumi znacce ALFA ROMEO. .
14.02, 31. 1. 2009, odpovědětA pro tvoje pochopeni jsem to myslel s tim kdo si kupuje alfy tak ze to je jeden z tvych pripadu ne vseobecne .
14.07, 31. 1. 2009, odpovědětTaky mě Alfčka potkala celkem z nenadání před vánocema jsem přemýšlel že si pořídím něco na přesun do práce vydal jsem se do bazaru kouknout po nejake te fabii ale když jsem vlezl do brány tak už jsem dál nedošel hned na kraji stála tmavá modrozelená 156ka s křídlem a krasnejma 17kolama okamžitě jsem se k ní postavil a když ke me přišel zaměstnanetc bazaru jestli mi může něják pomoct tak říkám ano zařidtě at v ní dnes odjedu a taky se tak stalo :o) už když jsem nasedl a nastartoval pochopil jsem že to nebude autičko naježdění jen do práce a tak se mi podaří každý týden jen tak projezdit skoro 1000km :o) je to nadhera...jo a abych nevypadal jako další blbeček co si koupil alfu na machrovani tak musim řict že se mi podarilo po 20 dnech nabourat a i přes cenu opravy 77 tisíc když jsem ji za necelých 100 koupil mě neodradila dat ji dohromady prostě je to moje milenka a nedám na ní dopustit
2.07, 1. 2. 2009, odpovědětkubikt-a o tom to je ... laska je laska co ? :)
9.00, 1. 2. 2009, odpovědětAlfou se nejezdí--alfou romeo se žije !!!
9.57, 1. 2. 2009, odpověděttak tak...
10.14, 1. 2. 2009, odpovědětpřesně a to pochopí jen málo lidí
12.04, 1. 2. 2009, odpovědětnajděte si holku kluci, ještě nějakou jinou vášeň.. takhle je mi vás trochu líto,)
17.51, 1. 2. 2009, odpověděta co když už jí máš:?) je to auto a my jsme lidi.. to auto už se nezmění, ty joo! tvoje touhy, přání získávaji jinej rozměr tim jak si je pomalu plníš..mno neni to pravda?! Ale chápu to, před dvouma rokama než jsem si koupil 156ou, jsem si taky myslel že to je to jediný na světě co potřebuju a chci a ostatní přijde potom, ale časem se to mění.. je to auto který má dobře sloužit a pobavit, samozřejmě v případě alfy, když ji máš čerstvě umytou a čeká na to až jí nastartuješ, tu chvilku kdy k ní přicházíš.. tu milujem asi každej..) ale co když máš třeba ferrrari 355 spider..jakej to musí bejt pocit! o tom mluvim to já chci..
18.32, 1. 2. 2009, odpovědětPokud jsi mladý,pokud jsi zdravý-máš dva základní předpoklady,zhmotnit téměř jakýkoliv svůj sen!Přeji Ti,aby se ti to povedlo!
20.41, 1. 2. 2009, odpovědět... myslim ze na alfe sa zvacsa vozia individualisti.. co od auta cakaju nieco ine ako len to ze ich odvezie do prace a spat..tak ako napriklad na znacke saab...aj ked obcas dizajn 156 sem tam pritiahne neznaleho a ten potom nadava..ako to tu uz niekto spomenul..
12.46, 2. 2. 2009, odpovědětRe: Tom156 : Tome musím se zastat PPetrosse, protože ho chápu. Lidi jsou všelijaký, ale když chce někdo souložit pořád, tak mu nic jiného nezbyde. Jako například ty. Máš na autě červenou barvu a luxus křidélko( coure sportivo ). Myslím si, že kdyby jsi si koupil větší kola, tak by jsi nás pochopil. To s těma kolama ti nejspíš asi bude vadit, ale jsou příliš malá, na velké divadélko. Je krásné mít velká kola, alespoň 17", to už si připadáš jako velký hoch. Popros maminku, ať ti koupí větší. Řekni, že se ti kluci smějí. Jináč I LOVE ALFA ROMEO!!! 17" přemýšlej o tom.
18.15, 5. 2. 2009, odpovědětjedině KOKOT!
23.14, 11. 8. 2010, odpověděttak ty máš taky AR? :)
23.38, 11. 8. 2010, odpovědět