Zdarec tak jsem byl včera na technický, kvůli okouknutí spodku auta, abych věděl co vyměnit. technická mě čeká v dubnu tenhle rok. Supr je, že musím vyměnit pouze horní ramena, ty levnější:-)) Ale říkal mi, že asi neprojdu na technický. Mám folie a neschválené xenony. Ty světla by se třeba dali nák vyměnit,ale všichni víme jak se to mění lehce:-)) no a folie opravdu sundavat nebudu:-)) Jaký máte zkušenosti s technickou kontrolou? Říkal mi, že to ted je hodně hlídaný, což chápu že se ti zaměstnanci pak krejou(hrozí jim vyhazov a i pokuta)....Chápu to tak, že už to není za flašku whiskey?:-DDD
9.13, 3. 2. 2009, odpovědětZa flašku to fakt už nepůjde a doporučuji ti to ani nezkoušet, většina STK už je dneska vybavená kamerou, takže i kdyby ten člověk tě chtěl pustit, tak stejně nemůže, protože byste měli problémy oba. Jsou ale ještě i STK bez kamer a tam to zkusit můžeš a když to nevyjde ani tam, tak ti nezbyde nic jinýho, než to všechno sundat a nebo si nejakým způsobem zařídit atest na folie a xenony prostě na chvíli vyměnit.
9.22, 3. 2. 2009, odpovědětJá byl taky ted na STk a mám folie ale s homologací eu tak nebyl žadnej problém ale prolezli mi auto až jsem čumel je to od roku horší a horšía hledaji každou maličkost teda alespon u nás.Asi ti nic jineho nezbyde než to sundat .Od kud si?
9.28, 3. 2. 2009, odpovědětKluci to mi ani neříkejte:D Jsem z vých. čech, Dvůr Králové nad Labem.. Na kamery jsem se ptal, zatím je nemaj. Kámoš mi říkal že tady poblíž to daj každýmu:-)) tak uvidíme.. proti chlapům nic nemám, ale ty lidi co to vymejšlej nahoře bych urval ruce a hlavu. Jediný důvod proč ty folie nemaj bejt je aby chodec měl přehled o řidiči, aby na něj viděl! Víte nákej jinej důvod ještě? docela by mě to zajímalo...
9.47, 3. 2. 2009, odpovědětJinak co mi říkal, oni normálně kontrolujou jesli svítí ten horní panel vepředu, ty světýlka a tak, no komedie:D Ale že potkávám trabanty a další šroty s technickou do 2010 to už je vedlejší:DDD
9.49, 3. 2. 2009, odpovědětJJ to máš pravdu jezdí tady samej vrak a a nikdo s tím nic neděla a člověk kterej si tam dá pár věcí na víc ale po tech,stránce to má v pohodě toho budou dusit.Na přednich oknech jsem si nechal nalepit folie 70% prusvitností(je to povolená norma eu)není to moc tmavé ale stačí to.Hodně zdaru naSTK.
11.11, 3. 2. 2009, odpovědětDík asi mě úplatek nemine:-))
12.09, 3. 2. 2009, odpovědětNa zadne okna certifikat nemusis mat.Na predne hej a musi tam byt najbledsia folia. 75% priepustnosti svetla.
16.20, 3. 2. 2009, odpovědětNa predne okna ti nikto atest na slovensku neda,iba keby bola cira ze si to nevsimne. Vyhlaska sice dovoluje tie percenta co pises,ale dalej ten paragraf este hovori ze su dovolene vsetky folie schvalene ministerstvom dopravy a bla bla, a dopredu niesu schvalene ziadne. Iba pre zasahovku. Jedina vynimka je potvrdenie od lekara ze si citlivy na denne svetlo. Mal som tu moznost velakrat toto riesit a parkrat si davat dole aj folie velmi slabeho odtiena. STK som stale urobil za 500, ale skoncil som stale na mudrom policajtovi.
17.26, 3. 2. 2009, odpovědětja když dělal loni technickou na Tipu, tak me stala 2000,-:-D ono se to nasklada, neco musis dat borcovi v jame, kdyz ti kouka na spodek, neco musis dat na emisich, to je hned:-D:-D jinak k tem foliim, v cr by to melo byt tak jak psali s tema procentama, ale nekde to pustej i jinak, ale... spis bych zkusil sehnat to potvrzeni od lekare, to zase nemuze byt takovej problem, ne??
19.18, 3. 2. 2009, odpovědětTak u nás jo protože jsem si je nechal dělat a mám vystavenou kartu kde je rozepsne každe okno zlášt + udaje o vozidle .
18.23, 3. 2. 2009, odpovědětJarik:Bol to prispevok z ČR,takze sa bavim o českych zakonoch a nie o tom ako je to na Slovensku...:-(
17.37, 3. 2. 2009, odpovědětTak zadní můžeš mít třeba zatřené černou barvou to nikoho nezajíma:-)
19.14, 3. 2. 2009, odpovědětJJ na zadek se*e pes.. přední folie kdyžtak budu muset sundat, co se dá dělat... hh prej borcovi do jámy:D to já snad spodek budu mít ok:-)
20.50, 3. 2. 2009, odpovědětHoši řeším podobný problém, mám SW RV 2005, folie vzadu propusnost 20% ve předu 60% i když mám na všech oknech ATEST a tím pádem by mělo být vše OK, tak mě jsem před vánoci stratil doklady a já idiot tam měl i tu kartičku k oknům, v servisu kde mě to lepili mě novou nevydají, protože údajně je jedna kartička k jedné sadě fólií, takže bych budel celé platit znovu................. no a na první technickou jdu v 10.10. asi tam budu muset poslal mladou a nebo na vrakáči koupit čistý okna, ale na tenhle rok se sehnat jen tak nedají.
9.23, 4. 2. 2009, odpovědětKde to to lepili to je pekná blbost měli by ti normálnš vystavit novo zhruba za poplatek 100kč tak to teda má já?
9.28, 4. 2. 2009, odpovědětTo Alfik666: Ospravedlnujem sa ze som tak tupo nepochopil ze sa bavime o Cechach,a zo srdca ma mrzi ze som napisal do diskusie nazor ako je to u nas. Pokial mozes odpust mi aj to ze som si trapne domyslel ze ked pises po slovensky,ze si asi slovak odtial...ako si ty napisal,prispevok zas zo *SR,cize slovenske predpisy. Pane Boze.
11.01, 4. 2. 2009, odpovědětTo 243-user2.scnet.cz:To osvedcenie o foliach ti musia vydat,ked si ho stratil.Je to neprenosny doklad,pretoze je na nom napisana tvoja SPZ,takze je blbost,ze jedna karticka k jednej sade folii.
14.30, 4. 2. 2009, odpovědětHoj všichni. Taky mě čeká tech.kon. Xenony budu demontovat, ale nevím nevím jak pneu. Mám 17"to problém není, ale 225/45 už jo. Nevíte kolik stojí zápis do T.P.? DĚKUJI
17.02, 6. 8. 2009, odpovědět225/45 ti na 17" nepovolí. Na 156ku pouze 185/65, 205/55, 205/60 a 215/45 + na GTA jsou 18" a tam rozměr nevim.
17.27, 6. 8. 2009, odpovědět