Koukám že se to tu stává Webem pro zaříkávače Alf. Článek "Kolísání výkonu motoru" mě opravdu zaujal. Závidím tu jistotu se kterou se mluví o příčině problému. Jinej by si s tím lámal hlavu hodinama měření a tady je to jasné za pár sekund. Uz vůbec nevím proč se některé servisy zabyvají diagnostikou a měřením osciloskopem, kdyz je vse tak jednoduché a snadné.
19.03, 2. 2. 2007, odpovědětTyhle překlady jsem chtěl publikovat už delší dobu, ale neměl jsem dřív čas, proto jich je teď víc najednou. Na alfa156.net to čte spousta lidí a čas od času se tam objevují různá doplnění, takže to lidé používají a zřejmě snad i úspěšně ;-) Myslím, že tohle může být pro českou komunitu přínosné, obzvlášť když se aspoň v komentářích objeví další zkušenosti s daným problémem.
19.22, 2. 2. 2007, odpovědětNevím ale v dosti případech to pomáhá. Pokud se to dělá opatrně, vyčištění škrtící klapky nic nezkazí a může ušetřit hodně peněz v nepoctivým servisu. Já vím že to není všelék, ale za málo peněz hodně muziky. A důvod pro časté zašpinění škrtící klapky je recyklace odfuku klikovky do sacího potrubí.
18.49, 7. 2. 2007, odpovědět