cau mam alfu 156 1,8 ts 106kw a premyslim jaky dat olej ? predtim jsem tam lil selenii racing ale nejsu si ted jisty iznacenyim . bylo to 10w/40 ale nejsu si jistej mozna vite jaky to byl .prodavali to v modre lahvy a napis racing . no ale o to tak nejde ,premyslim jaky dat ted , co treba 10w/60 ? nebo 5x/40 no nevim aby me to nerozpoustelo bordel v motoru . co myslite jaky je nejlepsi podle vas ? dik
16.29, 10. 3. 2009, odpovědětna tohle téma se tady mluví 5x do týdne takže když bys použil to políčko hledej,tak by tady teď nebylo zbytečně nový téma. jinak selenia racing je 10W60 což je dobrá volba pokud jezdíš sportovněji. na normální ježdení stačí selenie 20K což je 10W40. pokud máš alfu rád, tak o jiný variantě ani neuvažuj.
16.39, 10. 3. 2009, odpovědětAhoj.Podle mne tam patří 10w/40.Napiš na www.znackoveoleje.cz-poradí,dobré ceny-rychlá dodávka!Osobně mám v obou ALFI AGIPP Synt-žádný problém-výborná cena
16.39, 10. 3. 2009, odpovědětDO ALFY JEDINĚ SELENIE!!!!! a ti co tvrdí něco jinýho, to dřív nebo později taky poznaj.
16.41, 10. 3. 2009, odpovědětjo tak sorry . ale jeste kolik budu toho potrebovat na tento motor ? koupim 10w/60 lepsi od selenie asi stejne neni ne ?
16.41, 10. 3. 2009, odpovědětPs. Selenií nic nezkazíš,ale je samo dražší.Ten Agipp se jí minimálně vyrovná. Co dáš ALfi je na Tobě.
16.42, 10. 3. 2009, odpověděttak seleniji to bez reci tech par korum neresim ani nahodou . ale jeste teda jaka bude nej . jezdim sportovneji .
16.43, 10. 3. 2009, odpověděta kolik bude stacit koupit ,myslim 5litru staci ne
16.44, 10. 3. 2009, odpovědětjá mám 2,5 V6 a jezdím sportovně. nekupoval jsem si jí na jěždění do supermarketu. lil jsem tam 20K a pak jsem to změnil na Racing a snížila se mi i spotřeba toho oleje. Mě se do V6ky vejde něco okolo 7 litrů,takže tobě do 1,8 počítám okolo 6litrů.
16.46, 10. 3. 2009, odpovědětmnožství oleje do 1,8 je 4,4 litru pro pravidelnou výměnu-teď jsem na to koukal do příručky.a jelikož se to prodává po 2L tak budeš muset koupit 6 litrů a něco ti zbyde.
16.48, 10. 3. 2009, odpovědětTak do v6 ten 10/60-je i doporučený,pro menší motorizace 10/40 a hlavně dodržovat intervaly a chovat se k motoru jako člověk a ne hovado.Nad 3000 ot až po zahřátí!!
16.55, 10. 3. 2009, odpovědětdoporučený do V6ky není. má se tam lejt 20K ale pro sportovní jízdu je doporučená racing. to s tím vytáčením až po zahřátí sohlasím. Já když někam jedu,tak nastartuju, dám si venku cigárko, když dokouřím tak sednu a jednu zvolna. až když dosáhnu provozní teploty vody a oleje tak teprve přidávám.
16.59, 10. 3. 2009, odpovědětajo tak dik ale dival jsem se a prodavaji i 5litrovy .a 10w/60 bude nej co ?
16.50, 10. 3. 2009, odpovědětjojo. dej tam určo selenii racing 10W60
16.52, 10. 3. 2009, odpovědětje tu nekdo z brna a okoli , jen kolik stoji 10w/60 pro info u globusu v alfe ?
16.57, 10. 3. 2009, odpovědětV Motortecu stojí racing 1.000 kč za 2 l :-((
17.21, 10. 3. 2009, odpověděturčitě to bude o 10% a víc dražší než když si to objednáš z netu. z netu to máš většinou do tří dnů.
17.00, 10. 3. 2009, odpovědětjo a jeste svicky ? nevite kde nebo jake ideal ?
17.01, 10. 3. 2009, odpovědětasi jo
17.02, 10. 3. 2009, odpovědětjá jsem spokojenej s NGK.jsou drahý ale dobrý.
17.03, 10. 3. 2009, odpovědětna netu je nejaky prodejce se svickama na alfu ?
17.09, 10. 3. 2009, odpovědětHm...tak teď nevím, jestli dělám dobře, že do své V6 leju Castrol Magnatec 5W/40...
17.47, 10. 3. 2009, odpovědětjá bych ten olej určitě vyměnil.
17.49, 10. 3. 2009, odpovědětano souhlas a ty si zas vymen mozek,proc by ho mel menit????.Nejsi diler selenie,trochu to tak vypada,jinak tydle keci ohledne selenie me zacinaj pekne s**t.Lejte si tam takovy olej podle toho jak jezdite(zavodni jizada,mesto,venkov,kombinace atd..) a kde vuz pouzivate(severni pol,italie,tropy atd..) od 0w/60 az po 10w/40 nesetrete na cene a poctive dodrzujte interval vymeny a pokud,chovejte se k vozu slusne(netocit zastudena)je jedno jestli tam davate znacku schell,agipp ci selenii.Opravdu nechapu kde se stale berou tydle jedinci co pouzivaji do sveho dalkoveho ovladani od TV jen baterky co knemu byly pribaleny pri prodeji.Co takhle treba benzin lejete tam taky jen agipp kdyz je alfa s italie,a jakou baterku si date do auta(tu co tam byla kdyz ho vyrobili asi ne)a co voda do ostrikovace,pozor na to kupujte jen v italii ta ceska neni v prirucce........pak se nedivte jak to stim autem dopadne...
18.27, 10. 3. 2009, odpovědětty jsi debílek,viď? Si tam nalej slunečnicovej.
18.31, 10. 3. 2009, odpovědětproc bych mel bej debilek to nechapu,ty si tu nedal jedinej padnej duvod mimo ukricenejch frazi,tak kdo je tu ten d*****k(nerad se k tomu snizuju preci jen to tu ctou i male deti jak tak nekdy koukam).Fraze typu, to uvidis, to se budečs divit, nic jinyho tam nesmis davat atd... Ukazuji tvoji inteligenci ktera je asi opravdu velice...Prosim nalij si selenii 10w/40 zajed si nekam hodne na sever,treba finsko,norsko,svedsko(specialne v zime) a budes se divit jak rychle zaklepes na klice(pokud budes trapit auto hned za studena!!!).Kazdej kdo aspon nekdy neco precetl o olejich vi ze bys mel menit teoreticky olej na zimu a olej na leto,stejne tak olej na kratke trasy a olej na dlouhe trasy.Neexistuje specialni univerzalni "top" olej na vsechno,jen oleje na urcity spusob jizdy(misto provozu vozu atd...),Jinac me treba staci "slunecnicovej" castrol 5w/40 na kratke cesty po praze a prosim uz zadne vykriky kdyby a aby ale neco konstruktivniho,dekuji.
18.48, 11. 3. 2009, odpověděttak si jdi jezdit do švédska nebo finska-tady jsme v čechách.
18.52, 11. 3. 2009, odpovědětdebílek jsi proto, že o někom koho neznáš řekneš že si má vyměnit mozek. tak se totiž dospělý lidi nechovaj.
18.54, 11. 3. 2009, odpověděta prave proto tam liji to co tam patri a ne to co patri do italie,jelikoz v italii je trosku jine podnebi(zemepis trosku oprasit by neskodilo),pokud je v navodu doporucovan 10w/40 pro italii kde jaksi je trosku jine podnebi nez v cechach to jen na tu narazku na svedsko:)) a hlavne co budes delat az selenie nedejbuch diky tzv ekonomicky krizi zkrachuje tak to vsichi prestaneme jezdit nebo co???Ja ti svuj nazor nevnucuju ani nechci abys lil do vozu neco jineho nez selenii ale musis uznat ze existuji i jini dobri vyrobci.A co si budem namlouvat jediny opravdu znaly clovek co sem pise je pan z www.znackove-oleje.cz
18.59, 11. 3. 2009, odpovědětps.: co je na vymene mozku tak strasne urazejiciho,treba sis tam lil spatny pivo a von se zadrel(ber to prosim JAKO SRANDU ne jako urazku OK)
19.01, 11. 3. 2009, odpovědětaha.on je to strašnej rozdíl mezi itálií a českem. tak to jsem v prdeli a budu si muset koupit auto z čech nebo německa. ale rozdíl mezi českem a švédskem je značnej. teď už ale opravdu řešíš kraviny. ve fiatu kde mi říkali že jedině selenie tak já tam teď půjdu a řeknu jim že jsou idioti protže jsi říkal, že tady nejsme v itálii ale v čechách a taky půjdu na alfu romeo ať si nechají přetisknout všechny příručky k těmto autům.
19.13, 11. 3. 2009, odpověděttak jeste jednou a pomalejc.Nikdo ti tu nevnucuje ze je selenie spatna,ano podle navodu z roku cca1997-a dal(10w/40 pro 2.0TS,treba) tam opravdu je predepsana(uvedomujes si ze kdyby vte dobe meli treba smlouvu s schellem tak tam bude schell,proste byla tam selenie) a nikdo ti to nebere,do fiatu chodit nemusis nikde sem nepsal a nepisu ze selenie je SPATNEJ OLEJ.Jen si stojim za nazorem ze existujou i stejne dobry(nektery mozna i lepsi) oleje.Je moc dobre ze veris svemu servisu a rozhodne s nimi souhlasim(aspon jeden z mala servisu kde aspon trochu neco o alfe vedi,jen doufam ze to neni Imofa praha tam bych opravdu auto do opravy nedaval).Jinak stale si budu stat za tim ze je dulezite pri vyberu oleje ne jeho VYROBNI znacka ale specifikace,a pak hlavne uvedomit si jak auto pouzivam(jestli sem megazavodnik co bez plnyho plynu jeujede ani metr,nebo se k vozu chovam slusne,snad vsichni vedi jak).Nebudu se tu stebou prit o tom jestli jestli jsou v italii stejny teploty jako tady,to opravdu nebudu,jen mi furt chybi nejaky ten konstruktivni nazor,to ze technik z fiatu povidal a ze v navode je to ci ono, je hezke,ale stale nemam zadny hmatatelny dukaz ze vsechny ostatni oleje nici alfam motory(a sem zase u tech baterek do dalkace:)).To je dle meho nazoru(a nejen meho) absolutni BLBOST!!!
21.18, 11. 3. 2009, odpovědětAno! plně s tebou souhlasím,mám 4tou alfu,momentálně 2,5 V6 141kw a kupoval jsem ji jako novou v ostravě.Mám najeto přes 200 000 km,a celou dobu co skoncila garance tam liju liqui molly 5W40,olej to nezere a je to naprosto v pohode,libí se mi jaký máš na to názor,a naprosto se s ním totožním!!! je uplně jedno jestli to je sellenie nebo cokoliv jiného... Jak říkáš,chovat se jen slušně,žádné točení za studena apod. S pozdravem Michal
22.29, 5. 9. 2011, odpovědětuž jsi někdy viděl rozebranej alfáckej motor co jezdí na selenii a rozebranej alfáckej motor co jezdí na něco jinýho??? Například když vypouštím z motoru olej značky agip, tak si potom ani nelusknu prstama,jak ten olej nemaže! narozdíl od selenie. a to už nemluvím o tom jestli se i po zhasnutí a schladnutí motoru drží olejovej film na vačkách!!!!!!!!!!!
18.42, 10. 3. 2009, odpovědětAha...no když jsem ji kupoval, tak se do ní lila jenom plná syntetika od Castrolu...tak se právě teď trochu bojím toho, aby se něco motoru nestalo, když do něj fláknu Selenii...určitě chci zůstat u plné syntetiky. Výměna mě čeká zhruba za 5000 km...
18.55, 10. 3. 2009, odpovědětTomu co jste napsal snad sám ani nemůžete věřit.Pošlete mi klidně vzorek toho Agipu na rozbor....Porovnávat Agip a Seleni v Čechách je jak kdyby Italové porovnávali Mogul a Hekru.Do nedávna to bylo u určitých viskozit to samé!!!To že koncern Fiat doporučuje Selenii je obchodní politika.Že Fiat-oil(Selenia) nakupuje komponenty a základové oleje od Agipu není žádné tajemství.Selenia už NENÍ dávno italská,ale patří malajskému koncernu Petronas,který je v F1 prezentován BMW!!!Takže kdo ví co budete do motoru lít až začnou dodávat ty komponenty Malajci.
19.06, 10. 3. 2009, odpovědětHEKRA je svinctvo???? Nejhorší co jsem kdy lil do auta. (Tehdy mladej a blbej). Suroviny Polsko a pod. A že jsem měl k firmě Hekra sakra blízko, tak vím o čem mluvím.
20.36, 11. 3. 2009, odpověděta vis ze agip a selenie ten stejny olej od stejnyho vyrobce!!!
19.53, 3. 5. 2011, odpověděturčitě se motoru nic nestane.ale dobrý je motor buď propláchnout nějakým přípravkem nebo po výměně brzo měnit znovu. jinak racing je plná syntetika.
18.57, 10. 3. 2009, odpovědětInak taktiež nechápem, čo všetci máte s tou Seleniou. V AR servise v Dunauto mi ju vypustili a dali od novoty Catrol TVS Motorsport 10W 60. Najazdené mám 180000 km a motor krásne čistý a šlape ako hodinky a aj je tichý. Nič neklepe a štartuje na šupu. A mením olej každých 15 tis km. Motor 2,0 ts
19.08, 10. 3. 2009, odpovědětjedna věc jsou teoretický znalosti a druhá věc jsou zkušenosti těch co ty motory potom opravujou.
19.12, 10. 3. 2009, odpovědětPokud to patřilo mě:-),tak Vás mohu ubezpečit,že nemám jen ty "teoretické" znalosti.Nechci se tu dohadovat o tom,který olej je lepší...Souhlasím,že Selenia je kvalitní a špičkový olej,totéž Agip.Je nutno VŽDY porovnávat oleje stejné viskozity a výkonnosti.Myslím,že porovnáním Agipu Racing a Selenie Racing by jste asi byl překvapen...
19.25, 10. 3. 2009, odpovědětmyslel jsem to celkově.
19.27, 10. 3. 2009, odpovědětco to tu je ? jak to mam chapat ze selenia neni nejvhodnejsi do motoru ts ale lepsi je treba agip nebo co ?
20.30, 10. 3. 2009, odpovědětVšechno to stejně nabírají z jedný nádrže:-)))
20.40, 10. 3. 2009, odpovědětčus chlapíku, já ted budu měnit taky a mám stejný auto co ty, teda co se typu a motoru týče a budu objednávat tohle : http://www.prag-info.cz/_shop/index_.php?shop=MTc5Mw==&akce=detail&id=132272 myslim že je to i za celkem slušnej peníz
22.19, 10. 3. 2009, odpovědětno to je super cena teda.
6.04, 11. 3. 2009, odpovědětSouhlasíms Vámi,že ta cena je pěkná.Bohužel,my oficiální prodejci Selenie v ČR se na tuhle cenu nedostaneme.Pan Kvídera jí má ještě z doby,kdy Euro stálo v létě 21,50 a vozí pouze litrové balení z Německa,předpokládám z Fiatu Cham,proto taky omezený sortiment.Doufám,že Euro bude v brzké době na 32,-Kč aby se mu ten prodej pod nákupní cenu začal vyplácet.Já prodávám všem"členům"italských vozů plechovku za 750,-,níž bohužel nemůžu,jinak mi dodavatel nedodá zboží a skončí se mnou jako s prodejcem.Podívejte se na internet,kolik shopů Selenii doopravdy prodává,jsem to já a oleje.cz.
11.30, 11. 3. 2009, odpovědětnj, nakonec vyhrál castrol edge sport 10w-60...1700 z a5L což taky celkem jde a po pár konzultacích s lidma mi byl schválenej :-) akroát co sem koukal tak nabízeli ještě castro edge formula rs 10w-60 ale nemaj to nijak rozlišený v popisku v detailu výrobku...ví někdo rozdíl?
19.03, 13. 3. 2009, odpovědětJe to identický oleje,dovoz z Německa se jmenuje RS a oficiální produkt pro ČR Sport.Rozdíl je opravdu jen v té nálepce.
19.37, 13. 3. 2009, odpovědět:) TAK TAK
16.36, 11. 3. 2009, odpovědětPřed 10 lety jsem chodil na školení o olejích.Skoro pravdivé je z jednoho odkazu to,že se bere všechno z jednoho sudu. Značek olejů je více než rafinerií,které ty oleje vyrábí,takže zákonitě je jeden základ oleje stejné viskozity pro více značek.Každá viskozita musí splňovat základní tabulkové parametry.Potom si dále doplňuje každá značka svoje speciální aditiva -lepší koroziodolnost - lepší kilometrová odolnost - lepší tlaková odolnost atd. Odborníci prominou je to napsané neodborně,ale snad o to více srozumitelně. Z toho vyplývá pro mě-lij tam olej jaký byl před tím,a když už změna pro oježděný motor(min.100 000km),tak viskozitně hustější,ne obráceně.Huštější " lépe maže" nebo jinak "vymezí vůle"(motor nepatrně ztichne),neberte mě za slovo,a číslo za "W" 30,40,60,posoudíme jak moc je motor tepelně namáhán.Čím se motor více nadře volil bych vyšší čílo za "W". CO VY NA TO?
20.15, 11. 3. 2009, odpovědětNo-já bych souhlasil. Jak se to jmenuje,je vcelku jedno-pokud je to zavedená značka.Určitě je podstatná specifikace a potom ty km a nelít po plné polo.Na 146 jsem dal na dopor mechanika,který má výborné zkušenosti s oleji FUSCH a neměl jsem nejmenší problém.Dokonce vím,že jeden kolega na něm jezdí 156 a taky v poho. Před zimou jsem měnil na 146 a 156 taky a dal jsem na dop kolegy ze značkovýcch olejů-AGIPP SYnt 2000-opět naprosto v poho-zimní starty,zahřátí,minimální ůbytek. Ale hlavně točím nad3000 až po zahřátí!!
0.07, 12. 3. 2009, odpovědětPro třídění motorových olejů se nejčastěji používá značení SAE (Society of Automotive Engineers, USA). Děli oleje do šest zimních tříd označených písmenem „W“ (winter=zima) číslem 0-25 a pět letních tříd s číslem 20-60. První číslo (zimní) značí čerpatelnost oleje při nízkých teplotách. Čím nižší, tím tekutější. Toto číslo v žádném případě neznamená „hustotu“ nebo „řídkost“ oleje!!!Pouze čerpatelnost a tekutost za chladu a mrazu.Čím více se toto číslo před W blíží „nule“ tím je olej za mrazu tekutější. V chladném ránu se tak olej rychleji dostane do potřebných míst v motoru. Rozdíly mezi nejnižším a nejvyšším „číslem“ mohou být i v desítkách sekund. Druhé číslo (letní) udává viskozitu oleje při provozní teplotě. Čím je číslo vyšší ,tím je olej „hustější“ a klade větší odpor proti vzájemnému pohybu třecích ploch a může v závislosti na hodnotě tohoto čísla „dotěsnit“ vůle v motoru.Viskozita alias vazkost vyjadřuje míru odolnosti tekutiny proti tečení. V jednoduchosti lze říct, že větší viskozita přináší větší brzdění pohybu kapaliny. Znamená to i větší mechanické ztráty motoru a větší spotřebu paliva. Proto je dnes tendence přecházet na tzv. lehkoběžné oleje. Co se týče tzv.„závodních“ olejů,zde je spousta věcí jinak. Viskozita oleje se připravuje přesně na míru konkrétním podmínkám a olej se po závodě vypustí a nahradí novým,nezřídka se vymění i motor.Tyto oleje „umažou“ motor jak ve viskozitě 0W-20 tak 25W-60 úplně stejně.Ale pro normální provoz jsou mnohdy nepoužitelné,protože jsou stavěny na nízký kilometrový proběh do cca 500 km a teploty,kterých v normálním motoru nelze dosáhnout.
15.21, 13. 3. 2009, odpovědětaki je dobri olej pre alfa romeo 156i 2.0l 114kw
19.52, 23. 2. 2010, odpovědětna tohle téma se tady mluví 5x do týdne takže když bys použil to políčko hledej,tak by tady teď nebylo zbytečně nový téma. jinak selenia racing je 10W60 což je dobrá volba pokud jezdíš sportovněji. na normální ježdení stačí selenie 20K což je 10W40. pokud máš alfu rád, tak o jiný variantě ani neuvažuj.
19.55, 23. 2. 2010, odpovědětdobry ceny oleje na hakrgroup.cz, castrol 10w60 1300 5l, selenia 10w60 5l 1800
20.19, 23. 2. 2010, odpovědětzdravim panove tady se porad resi oleje atk tak vam taky o tom neco napisu kamos delal s olejema v nemecke firme je to uplne jedno jesi to je selenia nebo mogul castrol je to vsechno na jedno brdo jen tam hodi znacku a za to se plati delal v prvo vyrobe vsechny ty jmenovane znacky se delaji stejne jesi to je syntetika nebo polo konecni prodavajici si tam hodi svoji firmu a prodavaji to jako znacka mogul nebo selenia to mate jak s botama vsichni berou vetnamske ciny jen si tam daji sve logo koupis boty za 350 :D vic prouzku vic adidas a drzi ti jak original adidas za 2000 :) jen rikam radeji si koupit mogul jak predrazenou selenii co je na stejne brdo a jak zadru ten motor tak tak zmenim svuj nazor :)
22.34, 26. 2. 2010, odpovědětguly123:dej si tam mogul-turbo ti za nedlouho podekuje,ale nerad takovy kraviny jinejm.Mogul nejhorsi olej tak do nejakeho fanouše.Rofnou jezdi na fritovaci i v nadrži...:-)
7.39, 27. 2. 2010, odpovědětja jezdim v pohode na olej texaco 5 let
22.15, 3. 5. 2011, odpovědětCastrol 10w40 a není co řešit, naježděno kolem 235.000 km a nemám nijaký problém s ničím
14.29, 7. 5. 2011, odpovědětSelenia, nic jinýho
19.02, 12. 5. 2011, odpovědětja mam 1.9jtd 77kw davam selenia 10w40
11.04, 22. 5. 2011, odpovědětjá dávám slunečnicovej ten je lepší než rostlinej. Má lepší vlastnosti a dobře se s ním smaží. Samozřejmě nejlepší varianta je olivovej. To je pánové plná syntetika :-D Ale drahej no. No a vo vo tom to je :-D
16.09, 13. 7. 2011, odpovědětNebudem tu riesit aky olej, ale v jednej nemenovanej firme robi kamaratov otec a tam sa testuju oleje,maziva a paliva pre priemyselne vyuzitie , teda aj pre auta. Z roznych dlhodobych pokusov a testov sa urcite ako vytazne znacky nestali C,S a dalsie vase oblubene marketingove oleje. A este jedna vec : dolezity je hlavne aky fiter tam davate, ten nema taku zivotnost ako moderne oleje!!!
10.14, 6. 9. 2011, odpovědětfastcrash: menej bordelu a co menej kokotov ? Ako na to ?
15.02, 6. 9. 2011, odpovědětfurt dokola tady. Všude je napsáno 20K 10W40 selenie a mě se to sralo. Leju racing mogul 10w40 mám V6 a pohoda, nic se nesere!
18.54, 6. 9. 2011, odpovědět