dobry den.chtela jsem se zeptat a poradit co to muže byt,kdyz mi pristartovani nekdy nechce jed alfa romeo 156 1.8.ts jako kdyby mi dochazelo benzin ale benzin mam a pak se to sniceho nic rozjede.pak kdyz jsem na krizovatce,chci se rozjed a nejede mi to .svicky jsme vymenili ale dela to furt ,tak asi jit na diagnostiku.nevite cim by to mohlo byt? dekuji a jeste neco pri vyssich otackam mi to zacuka
16.48, 15. 3. 2009, odpovědětvstriky mozna
16.52, 15. 3. 2009, odpovědětdiagnostika by mela pomoct
16.52, 15. 3. 2009, odpovědětdekuji
17.36, 15. 3. 2009, odpovědětMůj tip - lambda sonda - špatně udává hodnoty a řídící jednotka připravuje špatnou směs a motor pak cuká a dělá neplechu..zajeď na diagnostiku, ale většina borců a servisáků, tu diagnostiku neumí a nebo si hrají že všemu rozumí a nic nenajdou...je to těžký chce to někoho kdo tomu rozumí...
9.53, 16. 3. 2009, odpověděttiez by som tipol lambdu
11.06, 16. 3. 2009, odpovědětPodle me na diagnostice nic nezjisti,lambda a vaha se neukaze dokud neni uplne ko.musela bys na osciloskop u nekoho kdo s nim umi.taky se podivej jak jsou na tom kabely+civky+bodky u svicek.
11.10, 16. 3. 2009, odpovědětjo taky si myslim ze diagnostika nic nenajde ale presto si tam zajdu .dekuju moc
9.34, 17. 3. 2009, odpovědětdekuji vsem za rady .ja myslela ze to bude taky vaha vzduvhu,a proto jsem myslela ze by diagnostika pomohla abych zbytecne neplatila neco jinyho,a nevite kolik asi diagnostika stoji?a jestli by nebylo lepsi koupit sportovni vzduchovy filtr.dekuju
9.45, 17. 3. 2009, odpovědětSice sem z toho co píšeš nepochopil přesně co to dělá, ale jestli se ti stává to, že asi 3 minuty po nastartování to vůbec nejde do otáček a chová se to jako kdybys měla tak 10 koní a po chvilce to začne jet normálně, ale ve vyšších otáčkách to netáhne, tak tohle mi dělala váha vzduchu, lambdu sem sice měnil taky, ale ta se u mě projevovala jenom zvýšenou spotřebou, jinak to jelo skoro normálně.
12.04, 16. 3. 2009, odpovědětLambdu na eXamineru zjistíš...nastavíš si tam aktuální měřené hodnoty, a musí se pořád pohybovat v rozsahu stanoveném examinerem, nesmí jít za roh, protože lambda měří sinusovkový průběh, takže pořád hodnoty kolísají, může být zamrzlá a pod...
12.56, 16. 3. 2009, odpovědětnebo hadice sání mezi klapkou může být prasklá.Dá se to zjistit když koukneš do motoru a prohlídneš tu hadici
9.36, 17. 3. 2009, odpovědětkdybys potreboval mam tady na 1.8 cely to vstrikovani za 2000 uvidis muzu poslat foto jesli je to stejni
12.25, 17. 3. 2009, odpovědětPokud to dělá jen chvilku po startu, tak to je v pořádku, dělá to řídící jednotka ECU, která je tak nastavená, je to kvůli ochraně motoru, aby se nedal vytočit, záleží jak rychle se zahřeje lambda a dle toho ř.j. vyhodnotí informace a přeszane ti omezovat výkon, pokud by jsi to dala na diagnostiku ůplně studený, to znamená, že auto bude stát třeba osm hodin, a napojila to na diag. ještě před startem, tak se to dá na diagnostice pěkně pozorovat.
19.40, 17. 3. 2009, odpovědětto Michal: Máš pravdu, že to omezení výkonu za studena dělá řídící jednotka, ale zaručeně to není správně, nejspíš to dělá v důsledku špatných hodnot, který dostává z váhy vzduchu a lambdy. Dřív mi to taky dělalo a plno lidí mi doporučilo přehrát software, ale nakonec se to vyřešilo výmenou váhy a lambdy.
10.25, 18. 3. 2009, odpovědětnevite jestli ma alfa benzinovy filtr?a kde?
11.41, 20. 3. 2009, odpovědětjana: alfa twin spark benzinovy filter nema. skus sa pokukat v starsich diskusiach alebo alfa156.net
13.01, 20. 3. 2009, odpověděttak vaha vzduchu vicistena no pripada my ze alficka ozila ale presto si nekdy zaskube jen jak pisi ozila de hesky do otacek jen ty studeny starty co to asi muze bit porad to s pritelkyni resime alfina 156 nema benzinovy filtr tak to je po prvi co to slysim ale je to evidentne pravda lezel sem pod ni a nikde ho nenase tak nema ja mam mondeo a s tim zaplat pambuh nema problemy as na nejake musky ale dekuji vam vsem a ze vas je za dobre rady ahoj tony
11.21, 21. 3. 2009, odpovědětbenzinova alfa ma filter jeden je sitko v nadrzi a druhi je na hadici co ide z nadrzi dole pod autom
12.14, 21. 3. 2009, odpovědět