Takze ptal jsem se zhruba 20 mechaniků a vsech 20 mi reklo ze selenii v zádnem prípade do motoru nedávat,nejcastej zavinuji problémy u motoru 1.6 TS Vyrobci fiat od selenie ustoupili z jasného duvodu,pochopili!!! Takze tem co ji doporucují tím padem i dávají hodne zdaru na cestách!!!
17.07, 31. 3. 2009, odpovědětZas nějaký páni chytrý.Nejlepší je se tím řídit a lejt tam supermogul nebo paramo.
18.38, 31. 3. 2009, odpovědětTa diskuze o olejích,mi připadá již poněkud vyčpělá. Že nějací mechanici tvrdí o předepsaném oleji od výrobce,že tento je příčinou problémů s motory-tak to je tedy na zamyšlenou! Ten největší problém bude,tedy aspoň podle mne,v elementu mezi volantem a sedačkou! Ono je totiž moc namáhavé občas zvednou kapotu,vytáhnout olejovou měrku a kouknout,li není třeba dolít.Již staré pořekadlo praví cosi o tom,že kdo nemaže-ten nejede!Potom ten věčný spěch! Nač chvíli nechat prohřát motor? Pěkně mu osolíme,však máme Alfu!
19.00, 31. 3. 2009, odpovědětPortugale,jseš naprosto bez zkušeností s oleji.Tím jsem si po Tvém příspěvku absolutně jistý.Když už chceš psát takové slátaniny,tak alespoň nepřeháněj ten počet mechaniků...Ja ti to synku totiž nežeru.Omlouvám se,za snad poměrně ostrou reakci,ale mám už dost zkušeností s Alfami a oleji.Až si dlouhodobě sám vyzkoušíš,který olej se jak chová v Alfě,zjistíš že Selenia zajišťuje opravdu tu nejlepší ochranu motoru.Jenže místo dlouhodobých zkušeností zde píšeš drby.
19.22, 31. 3. 2009, odpovědětRuky preč od takých mechanikov. Ja tam dávam selenii racing a motor sa teší dobrému zdraviu
19.18, 31. 3. 2009, odpovědětsouhlasím se satelitem stačí se občas mrknout na oĺej a ne až pak se něco s ku tak se divit jakto že tam není. a ještě jedna věc v dnešní době plní ooleje nejakou normu a mají takovou viskozitu apod.takže pokud tam liješ castrol,mobil,agip,shell helix.tak se nemusíš bát že to bude pro tvoji alfu špatné moje 1.8 už jezdí od novoty to číní 110000 km na shell helix 10w40 a motor je v nej kondici
19.24, 31. 3. 2009, odpovědětja davam castrol magnatec a motor len tak tisko pradie.
20.08, 31. 3. 2009, odpovědětseš magor..to je zase názor tohle.)))
20.44, 31. 3. 2009, odpovědětTo zas bude dvěstě příspěvků kdo tam co lije.Pořád dokola každej měsíc se to opakuje.At si tam každej lije co chce je to jeho motor a jeho prachy!!!
20.48, 31. 3. 2009, odpovědětKÁPL NA TO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
21.41, 31. 3. 2009, odpovědětNapiš odkud jsou ti kokoti mechanici,já jse jich nato půjdu zeptat.A ty jseš kokot když jim věříš!
22.49, 31. 3. 2009, odpovědětTakovýhle mechaniky trestám rovnou bejsbolkou!Specifikuj kde přesně dělaj tihle lidi-na to je potřeba si dávat náležitě pozor na takovej servis a vyhejbat se mu zdaleka!
23.16, 31. 3. 2009, odpovědětMě to zas připadá jako že 19 z 20 zubařů doporučuje to a to. Portugal, raději si o vyzkoušej na vlastní kůži, nalej tam MOGUL a dej motoru pořádně po prdeli, nejlíp zastudena a po ase uvidíš, jak se ti motor odvděčí.
7.11, 1. 4. 2009, odpovědětTo Portugal : Nevím,jaké mají ti Vaši "mechanici" styky s managmentem Fiatu,ale že by koncern Fiat přestal lít do svých aut oleje Selenia je pěknej nesmysl, když Fiat z části tuto firmu vlastní společně s Petronas. Ti Vaši mechanici možná nikdy o kvalitním oleji neslyšeli a lijí lidem do aut "něco ze sudu",nejlépe Cinol nebo Divinol,který kupují za 42,-Kč litr jako špičkovou "syntetiku a polosyntetiku".Sám stojím za názorem,že Alfa bez Selenie neumře,ale musí dostat špičkový olej renomovaného výrobce předepsaných parametrů a nejen viskozity.Spousta těch rádoby odborníků se domnívá, že 10W-40 je výkonová specifikace a nalejou vám do auta olej vhodný tak pro Zetor.V případě olejů platí dvojnásob,za málo peněz málo muziky,neboli za málo peněz mizerná aditivace a kvalita oleje.
8.23, 1. 4. 2009, odpovědětSvoboda projevu a hned ho sjedou jako malého kluka a pak ze je Brit jediný hulvát na tomhle webu. Vy mu chcete neco kazat??? Osobne tam radej dám Mobil nez tu vasi Selenii!!!
9.29, 1. 4. 2009, odpovědětty si postiženej? .) lej tam třeba fritovací olej, ten je skoro za hubičku, možná že v mekáči ti ho daji úplně ZADARA!! pak se nedivim že těmhle čechouškům ty alfy chcpípaj jak mouchy..
11.28, 1. 4. 2009, odpovědětPanové a víte,že v italii je jiné klima jako tu???
12.30, 1. 4. 2009, odpovědětItálie to je co se týče klimatu širokej pojem.V jiřní bude určitě jiný klima,ale v severní to moc rozdílný nebude:-D..A to s tim má co jako společnýho-koukal jsi se do příručky ke 156 co je tam napsáno?-to znamená pro naše klima?
12.36, 1. 4. 2009, odpovědětaž budu bydlet ve finsku tak to budu řešit ale pokud bydlím v evropě tak nebudu řešit klimatický rozdíly, protože v tom zas tak velkej rozdíl není. to by potom museli výrobce olejů udávat specifikace a k tomu další vlastnost a to v jaký zemi se smí používat. například selenie 10W40 itálie, selenie 10W40 česká republika atd.
12.51, 1. 4. 2009, odpovědětjen tak mezi nama a prosim neuraz se, ale pokud bydlis v Evrope tak do ni prosim pocitej i finsko(urcite by se finu dotklo ze je beres jako neevropany),stejny priklad jako kdyz si American mysly ze ceska republika je nekde v Rusku...
18.21, 1. 4. 2009, odpovědětco to je za hlasku, v italii je jiny klima.. vis ze v nemecku ted prsi?
16.45, 1. 4. 2009, odpověděta hlavně sem nepatří debata ohledně vlivu klimatu na olej. protože 10W40 je u nás i kdekoliv jinde pořád 10W40. řeší se tady to že 20 mechaniků řeklo že selenie kurví motory. samozřejmě že když s alfou pojedu na severní pól tak tam naleju olej do zimy a když pojedu na saharu tak tam naleju olej na teplo ale to sem teď nepatří ne?
16.48, 1. 4. 2009, odpovědětnevim jak portugalci, ale ja mam rad kvalitni veci.. a kvalitni olej.. sam osobne nepouzivam selenii, i kdyz si o ni myslim ze je velice kvalitni, ale zadny sracky do svyho auta nechci..
16.49, 1. 4. 2009, odpověděttk pani zanmi robi v ivecu veduceho ked ze odoberaju velke mnostvo oleja selenia tak ho pozvala na exkurziu do talianska tam sa dozvedel ze oleje typu shel a este kopi inich olejov nema peniaze na vyvoj oleja tak kupuju od selenie a potom si len donho davaju adytiva chlapik mi hovoril ze prechadzal cez jednu zaklenu miestnost kde reval motor az mu svietili zvody a pyta sa ze co to robia a oni ze prave testuju olej a novi motorovi olej od selenie takze asi tak ja ju davam aj do ducata ktore uz ma 400000kma vsetky semeringy drzia ako nove a motor ide ako hodinky samozrejme ze ho davam aj do mojej alfy 2.4jtd a ta ma 180000km a nezozere ani kvapku oleja a turbo je povodne
21.24, 1. 4. 2009, odpovědětTakže z toho vyplívá že jezdíme všichni na selenii.Konec debaty:-)))
21.28, 1. 4. 2009, odpovědětaeste ktomu motoru bol to nejaky novy z formuli
21.26, 1. 4. 2009, odpovědětK motoru z formule se normální smrtelník nedostane ani na 100 metrů:-)))
21.30, 1. 4. 2009, odpovědětJa osobne jezdim na Castrol GTX, ale asi priste koupim taky Sele.)
22.39, 1. 4. 2009, odpovědětMam v 1,9JTD olej Castrol Magnatec 5W-40. Chcel by som tam dat predpisanu Seleniu 10W-40 Turbo Diesel. Mozem tym nieco posrat?? Olej som menil cca pred 4 mesiacmi (5000km)......
13.59, 2. 4. 2009, odpovědětno ale oni tam nejaky mali samozrejme ze sa tam knemu nedostal len ho vydel cez sklo
11.12, 3. 4. 2009, odpovědětpalom75 nic sa tym nepokasle ak tam das 10-w40 turbo.z plnej sintetiky na polo prejst mozes ale opacne uz nie..
10.29, 8. 4. 2009, odpovědětdiky, to som potreboval pocut :-)
13.21, 8. 4. 2009, odpovědětehm, vidiet :-D
13.21, 8. 4. 2009, odpovědětPřechod z polo na plnou nebo opačně je MÝTUS!!!!!!!Olej se dává dle výkonnových specifikací!!!Viskozitu dle daných klimatických podmínek v příslušné specifikaci můžete použít jakoukoliv.Přechodu na Selenii se bát nemusíte,doporčil bych spíš WR Diesel 5W/40,je daleko modernější a výkonnější než TD.
15.10, 8. 4. 2009, odpovědětdakujem za info. Takze, ak teraz prejdem z 5W-40 na 10W-40 a v zime napr. znova na 5W-40, nemal by byt problem, ze?
10.56, 9. 4. 2009, odpovědětPřesně tak
11.47, 9. 4. 2009, odpovědětKyž už jsme u toho, jak je to s mísitelností? Mohu do WR přilejt trochu 10W60? 2,4 JTD.
21.23, 9. 4. 2009, odpovědětUdělat lze samozřejmě všechno,otázka je jak to bude fungovat.I když dnes spousta odborných časopisů např . Svět motorů nebo v intrnetových diskusích tvrdí že vše je mísitelné,já ten názor zas až tak nezastávám.Když do vody se šťávou naliji čaj nebo mlíko,pořád to bude kapalina,ale chutnat Vám to asi nebude.Dolití WR Racingem mě přijde kontrproduktivní,WR je přednostně olej pro diesely a Racing je jen olej pro benzínová auta.V nouzovém případě lze nalít jakýkoliv motorový olej s vyjímkou olejů M6A a dalších této řady,je to menší zlo než dojet "bez oleje".Pro tzv."míchače",zkuste si vzít tuplák,obejděte několik restaurací kde točí rozdílná piva a v každé si do toho tupláku nalijte zbytek piva,až to naplníte pokuste se to vypít.Takovýhle pocit bude mít motor na "míchanici".....
9.38, 10. 4. 2009, odpovědětNo myslím že by mému motorku prospělo něco kapánek hustšího než je WR. Sice jezdí od narození na WR, ale něco tošinku hustšího bych přecijen rád zkusil.
15.19, 10. 4. 2009, odpovědětOno se moc olejů 10W-60 s dieselovou aditivací nedělá,je to na Vás,já bych pokračoval s WR.Když už musíte do dieselu dát "závodní"olej, tak dbejte ať má ve specifikacích CF a B-4(oboje dvoje)jinak si zničíte motor.Upozornění,Selenia Racing již NEOBSAHUJE dieselovou aditivaci.Pár tipů ode mě:http://www.znackoveoleje.cz/znackoveoleje/eshop/1-Motorex/0/5/68-Motorex-XPERIENCE-FS-X-10W-60-1L nebo http://www.znackoveoleje.cz/znackoveoleje/eshop/4-Castrol/0/5/66-Castrol-EDGE-Sport-10W-60-1L a pak specialita http://www.znackoveoleje.cz/znackoveoleje/eshop/9-MOL-Slovnaft-Madit/0/5/43-MOL-Dynamic-Racing-SAE-5W-60-1L . Z olejů 5W-50 bych doporučil pro diesel jen Mobil1 Rally :http://www.znackoveoleje.cz/znackoveoleje/eshop/3-Mobil/0/5/103-Mobil-1-Rally-Formula-5W-50-4L ,ale jak jsem psal,zvažte možná rizika....
17.53, 10. 4. 2009, odpovědětMě poradili Shell Helix 0W40, mam 2.0 TS 16V.Dal jsem ho tam a pokoj, akorat musim jeste udelat ten variator jak tady nekde psali protoze to zni jak nafta.
13.02, 10. 4. 2009, odpovědětV úterý jsem byl na STK. Technik od měření emisí mi řekl, že po dlouhý době zase slyší tichou Alfu. Mám 2.0 TS z Itálie a vždy jezdila na Selenii, teď už dva roky na 10W60.
16.32, 10. 4. 2009, odpovědětjak to tak tady pročítám,tak tam místo furt dávané selenie a že mám motor ok, dám asi jar na nádobí je to tady furt dokola jak někde u pažoutu nebo renckú (-:
16.46, 10. 4. 2009, odpovědět