Asi Vám nenapíšu nic nového, ale jelikož sem majitelem AR bez mála rok, zejména po novele sil. zákona jsem si uvědomil zajímavou věc. Alfa u ostatních řidičů evokuje zřejmě pocit, že jí musí předjet za každou cenu. Pravděpodobě si tím trochu léčí deklasované ego ze situací, kdy je do nynějška předjížděli naše auta (myslím AR). Doslova se bavím zarputile tvářících se řidičů fabií a podobných "šitů" mě předjíždí. Co mě mimo jíné alfa dává, je krásný pocit a jistota že tohle všechno mohou jen do tý doby dokud jim to umožním. Je pravda že by to nebylo ono, kdybych si čas od času neřekl: tak a teď Vás sežeru, všechny a najednou. Myslím, že pak 2 dny nemůžou usnout. No já taky ne. ..
8.50, 21. 7. 2006, odpovědětJa jsem mene radikalni v nazorech ale v necem s tebou souhlasim. Kdyz jedes skodou 120 tak te kazdej predjede i kdyz by se mel zabit a pak jede treba stejnou rychlosti jako ty. Pak jedes Passatem plizis se a vsichni zatebou jsou v klidu. Dalsi extrem je Alfa, jakkoli jedes rychle chtej te predjed i kdyz by to meli rozmatit v nejblizsi zatacce. :-)
11.46, 22. 7. 2006, odpovědětHele ty to píšeš jak kdyby jsi mi to bral z pusy:-)) mam alfu taky rok a jezdím hodně. mám uplně stejné zkušenosti a někdy je to opravdu o život! Proto volím radši FORSÁŽ a vzadu se pak všichni třeba pos.. a pozabíjejí, ne???:-))
12.27, 23. 7. 2006, odpovědětDovolím si poznámku. Mám 2 dny 2.5 V6 zatím bez vyměněnejch rozvodů :-) Jenom dneska jsem potkal 2 golfy s černejma oknama, jejichž majitelé si asi neuvědomili, že vepředu nemají 2.8 ale museli si něco dokazovat. Myslím, že Alfa opravdu provokuje. Obzvlášť majitele "nepřekonatelných" VW :-))
23.46, 11. 8. 2006, odpovědětjo alfa provokuje, jeden maník tak roztrepal fabiu ked šiel zamnou a snažil sa prejsť zákrutu rovnakou rýchlosťou ako ja. hambím sa za to ale taký úsmev som dávno nemal na tvári ako ked som ho videl vyletieť zo zákruty :)
17.29, 20. 11. 2006, odpovědětPřesně moje řeč!!! Každou neděli jezdím v noci (po desáté) z Náchoda do Prahy a cesta je plná Poláků. Zřejmě dobře výte co je to za magory když sednou za volant a přejedou hranice do ČR. Předjíždět moji AR 156 2.5 V6 je asi hodně provokuje, protože to zkouší co to jde. Od dvojkových golfů přes starý Mercedesy až po dodávky různých značek, motorizací i technického stavu. Vždycky se opravdu bavím když to na plný koule rozhulej aby tu moji krásnou 156ku dostali, vždycky slyším jak se jim pomalu rozpadá motor i kastle, nicméně já si jedu na pohodu na šestku a klidně se nechám předjet, nejlíp tak 5ti najednou :-). Na rovince se pak ale nestačej divit když kolem nich projede jen stříbrná čára s levým blikajícím blinkrem. Každopádně nejen Poláci si snaží zvýšit své ego předjetím mé 156ky. Už mě brala na rovince i Š1000 :-) Zkusil to ale jen jednou :-) AR forewer! !!
18.52, 20. 11. 2006, odpovědětMam uplne rovnake skusenosti ... nahorsie su oktavky a feldy, samozrejme kde inde ako v obci ... zatial sa mi nestalo aby co len jedna filcka za mnou dordzala predpisanu rychlost ... Uz par krat som sa musel drzat aby som presne vtedy nezacal pridavat ...
15.13, 24. 11. 2006, odpovědětdarmo, alfa vzbudzuje v niektorých šoféroch že ju musia predbehnúť a niečo si tým dokázať :) hlavne fábie a octávie :)
19.12, 24. 11. 2006, odpovědětNo ja s mojou alfou vzdy nastvem nejake cierne audi alebo mercedes, no a ked nastve on mna tak ho obehnem. Kvoli tomu som si zlepil zozadu napis 1.8, lebo kym som to mal, tak to bolo este horsie. Predstavte si, ze vase audi 3-liter obehne nejaka alfa a este 1.8 TS :)))))))) Ale vzdy je to skor o vodicovi ako o aute a hlavne neznasam "rovinkarov", to su ti, co vas na rovnej ceste obehnu v 150-tke a v najblizsej zakrute ho dobehnete, lebo je z nej posr... :)
12.02, 25. 11. 2006, odpovědětPlně s Vámi všemi souhlasím. A přišel jsem na skvělou věc. Jezdím dalnici, tak se vždy dočkám na nějakého "magora" se super tuty rychlou Oktávii (těch je asi nejvic) co mne problikávají když jedu v koloně a nemám mu kam uhnout, vyčíhnu si kopeček, pověsím se za něj, a blikám a blikám. Pak jenom zařadím pět a zmizím..
1.56, 26. 11. 2006, odpovědětJá mám 2.4 JTD a při rozjezdu se nechytám skoro na žádné auto. Jede to až od 2000 ot.
16.23, 26. 11. 2006, odpovědětJo,s 2,4 jtd je to k vzteku,dokud není v pohybu tak nic moc.uvažuju že půjdu zas do benzínu,2,5 V6 je klasa.Nezbývá než na semaforu nasadit shovívavej úsměv typu "co tady nacvičuješ?" a pak za ní vzít až se pohne.Já radši dělám opičky na kruháčích a v zatáčkách.Nejčastěji se chytí Lidový Wozy von AZNP.Když někdo podlehne a jede za 156 třeba na výjezdu z dálnice tak je sranda pozorovat jak má vyvalený bulvy když zjistí že jeho reálnej poloměr zatáčky se od mýho liší o asi tři metry a na svodidla to má dva.Naštěstí většinou ABS zachrání situaci,pak nový pampers a dobrý.Viva Alfa
21.00, 26. 11. 2006, odpovědětJa se teda zatim honil jen s jinyma alfama :) Naposled GTcko mne dalo pekne pokourit pri predjizdeni autobusu v mlze.. Spis myslim ze hodne ridicu Passatu a ochcavek TDi sou hovada samy o sobe, sam znam jednoho co predjizdi v obci do zatacky pri stokilometrove rychlosti.. A vlastne i jeden frajirek s dvojkovym golfem kdyz sem nastupoval pronesl vetu: "hmm 156 v kuzi, ale je to slaby" a pak tocil motor za studena do plnejch ve snaze mne ujet :))
1.37, 30. 1. 2007, odpovědětvčera som bol na šprinte s novou octaviou 2 tdi pd s chipem, 150 ps za 980 000sk. moja jtd alfa má s chipom 130ps. chalan išiel veľmi zahambene domov že mu to natrela o 6 rokov staršia alfa :) a to mal pred šprintom reči že aj na spiatočke ma ubehá :)
15.10, 18. 2. 2007, odpovědětjedu si takhle buchlovskými kopečky ve své 146 1,4 když tu se za mnou objeví superb 1,9tdi a bliká a troubí. Ř ekl jsem si že mu ukážu co umí alfa tak jsem podřadil šlápl na to a jel co to dalo samozřejmě 1,9 je 1,9 tak se srovnal vedle mě do vedlejšího pruhu. Pravotočivá zatáčka -alfa tiše přede, superbu kvílí gumy jak na maratonu, Levotočivá zatáčka superb stále vedle mě - alfa stále přede ale superb dostává smyk a tak tak že to nezapasoval do svodidel. Viva la alfa
20.46, 20. 2. 2007, odpovědětTaky to nechápu, že ti pošuci v passatech nebo golfech s tonovanýma sklama si pořád něco dokazují, mám 2.0 JTS když se nedávno zamnou jeden vyliž prdel s passatem objevil, tak jel mi doslava na kufru přilepený, neviděl jsem mu vůbec světla a celou vesnici, když se ovšem objevila značka konec vesnice, tak se nestačil divit, ale v další vesnici opět přilepený, tak jsem přidal a hned dupl na brzdy, to jste měli vydět jak brzdil očima, když jsem mu pak začal opět ujíždět a on se na mě opět nalepil a ve 120 jsem mu opět pořádně dupl na brzdu, tak mu pískaly gumy až mu šel kouř z kol, dal jsem výstražný trojúhelník, že zastavím a něco mu vysvětlím, tak dvojitá plná čára a když jsem otevřel dveře, tak se rozjel - žebrák grupovanej, nevím, jestli jsou ti řidiči německých značek a octavek tak vylízaní, asi jo
23.47, 13. 10. 2010, odpovědět