Zdravim lidi, také jsem byl nadšenec italských vozů Alfa Romeo, dokonce jsem si jí i pořídil a to novou v Imofe - 2.0. T.S. 114kw, ale po ujetí 70 000 tis. Kilometrů mi odešla váha vzduchu, asi při 80 000 tis. Mi odešel variátor, po chvíli i lambda sonda a vyměňování vrchních hlinikových ramen už mě začínalo lézt na nervy a to jejich vrzání jakbysmet, utržený kryt pod motorem jsem měl už asi 3 krát, palubní kontrolky se někdy odčasu zbláznily a blikaly na mě třeba spolujezdcův airbag i když jsem homěl zapnutý, střecha mi začala korodovat v rozích u předního skla, to mi ale opravili grátis jako záruční skrytou vadu zkrátka pořád něco, při 90 000 tis. Jsem si nechal vyměnit rozvodové řemeny a řemeny vyvažovacích hřídelý asi půlroku na to se mi potkal motor, po apravě co mě stála okolo 50 000 tisíc, asi při 110 tis. Mi začala klouzat spojka a netěsnit gufero na klice ze strany setrváku, minulý rok jsem byl na dovolené v černé hoře a tam mi přestala fungovat klimatizace, v servisu mi řekli že odešel kompresor na klima, a aby to nebylo všechno, tak při spáteční jízdě mi zaklepala na klice, tak jsem si řekl, ža Alfu už nikdy!!!! Teď jsem si pořídil Peugeot 406 hdi - jezdim za 5,5 litru nafty a leju jenom naftu a nic víc a jezdim a jezdim, ale ne do servisu jako s alfou!!!
12.45, 21. 7. 2006, odpovědětZ toho bych se asi taky oběsil, ale kámoš má cca 3 roky Peugeot 307 SW koupenej HS Auto Peugoet v Č.B. a je z něj vyloženě nešťastnej. Já mám úplně tu samou Alfu cos měl ty, najeto 104 tis. a o čem píšeš ty ani ve snu. Pouze výměna rozvodů a u zadního kola na levé straně tyče.
13.30, 21. 7. 2006, odpovědětTo se ani nedivím protože 307 je jeden z horších Peugotů. Taky mám 406 v HDi a jezdit s ním je jedná báseň. Do alfy bych taky nikdy nešel. Škoda peněz. Ať každý myslí co chce, mě je jedno, ale prostě Alfa dělá jen auta na oko a tím to končí.
15.33, 28. 11. 2006, odpovědětJá měl 605tku, byl to pěknej sráč. Nebo je to taky jeden z horších Peugotů? Alfa je stylovka, a když jsem si přečetl, co jsi napsal, tak si raději nekupuj! Kazil bys partu. Jen tak mimochodem, už si někdy nějakou Alfu měl, že takto soudíš? Nebo se to říká mezi octávistama a passatistama, takže mezi všema!?
13.28, 29. 11. 2006, odpovědětJá mám pořád 605 2.1 turbodiesel rok výroby 1991 a musím říct, že toto auto je super. Mám to trochu zajeto (asi 360 000 km) a šlape jako nový. Nemyslím že 605 je sráč a je to jedno z nejlepších aut, ale musí to být turbo diesel. Jak se o auto staráš tak se ti auto odmění. Do Alfy bych vůbec nešel neboť italským rukám nevěřím.
20.28, 14. 6. 2008, odpovědětAhoj , tak například ja jsem mel audi allroad rv 01 2,7 biturbo . Aujto jsem koupil od prvniho majitele servisovane v autorizovanem servise . Nikdy nebylo bourane . A ted k veci asi po mesici mi na audi odesel mozek nu což rekl jsem si akoupil za 25 000 novej , pak byl chvilku klid a nastala zima . A ja se vydal s audinou do alp to jsem nemel delat protoze na tom sneznem vylete mi ackoliv jsem jezdil pomalu odesel jejich profanovany systme quattro, popraskaly mi hadicky od ABS !!! a opet mi odesel mozek . A to vse v jednom dni !!!! Nechal jsem to opravit , kolik to stalo vam rikat nebudu protoze by jste se mi smaly . |Kdyz bylo po oprave tak jsem byl v takove euforii ze jsem mile audi vzal a jel se snim projet a co se nestalo odesli mi mechy :O( Takže takovy ty vikriky do tmy ze alfa se sere jsou celkem bezcene protoze se sere jakekoliv auto kdyz je to spatny kus ci kus z pondelni nebo patecni produkce.... Me napr clannky tohoto typu dost odrazovali od koupe Alfy a jeste ted s hruzou posloucham jakekoliv zvuky atd.... A proto si myslim ze by stalo za to byt trocho ubjektivni a uvedomit si ze to jsou opravdu jen stroje a soucasti stroju a tgy se proste obcas pokazej nektere vic a nektere min . A bych si rejpnul tak Francouzove sou taky celkem poruchovy auta ad uz citroeny ,renaulty ci peugeoty.....to jsou znacky ktere nikdy nebyly synonymem kvality ,ba ani designu (nebreme li v potaz pokusy jako citroen XM a podobne zoufalosti ) a motorove toho tyhle automobily az na xsaru wrc taky moc neukaztali . Tim je nechci hanit je to jen muj nazor . A pravda je kdyz chces jen "jezdit" a ne JEZDIT tak si kup pažouta kterejch jezdí milion a bud spokojeny se spotrebou a s tim ze se o to auto nemusis starat . Honza
14.52, 21. 7. 2006, odpovědětTak z toho by mi asi hráblo...
15.22, 24. 7. 2006, odpovědětmáte pravdu, mě snad všichni říkali, že by itala nikdy nechtěli a už vůbec ne alfu. Byl jsem tak vystresovanej, že jsem prohlížel a poslouchal snad všechno (asi jako Jenda). Mám ji asi 2 měsíce a ještě jsem na ní nehráb. Neměnil bych za nic na světě, je to prostě boží auto, a kdyby se začalo srát, rád ho budu opravovat. Když si vzpomenu, že jsem mohl mít Octavii nebo Passata, je mi na blití.
16.11, 25. 7. 2006, odpovědětTo,Jenda,, o zažil jsem rozum že jsem do all roadu nešel, prodál jsem svoji 730da, a poohlížel jsem se po 2.5tdi all road, nechtěl jsem auto z čech!! vůbec jsem oněm nic nevěděl//byl jsem zaslepený fanda bmw? po několika dnech jsem si v itálii našel 3 all roady všechny tdi, rv 2000-2001, musím říct že všechny měly naj od 180 tis do 245 tis km, už po prvním svezení ,bylo to v hoorách Bolzanu jsem měl špatný zážitek jeli jsme na projíždku po10 km jsme odstavili krásný all road v chrom paketu a majitel šel na 30 min něco řešit ,já seděl v kavárně, dopil jsem kafe a jdu obhlížet auto,,Čumím naněj a ono leželo ?? teda zadek?? a předek tak napůl, vůbec jsem tehdy netušil že to má mněchy?? maj jak došel zavolal servis, totiž po nastartování to nechtělo zvedat!! motor chytil až napotřetí? mechanik řekl že je špatný něj výměník ,auto odtáhla odtahovka,a já jsem měl špatný pocit ,zdálo se mi že je to jak staré bx-o po návratu jsem zašel do 10 km vzdálené vesnice od nás a šel za jedním borcem co ho má od nova,,, no a pak mi to bylo jasné on sám mi řekl kdyby nemusel platit leasing tak to auto dávno podpálil!!! ted už ho ani nemuže prý prodat protože do něj nacpal během 3 let 250 tis kč!!!!!!!!! a to byly třikrát váhy vzduchu, všechny čidla u kol které hlídají světl výšku vozu, pak měchy starší? po 30 tis km mu z 4 starších odešly 3! takže znovu měchy ted už nové, pak mu na dovolené v chorvatsku odešel jakýsi kompresor který je kdesi v kufru?? auto prý lehlo totálně ten kompresor prý stá snad 60 tis kč!! na VRAKU TYHLE DÍLY NEJSOU PROTOŽE SE TO SERE NA VŠECH A JAK TO MÁ SVÉ KM JDEE TO DO HAJZLU!!! a zapoměl jsem že měnil turbo v 30 tis km za nové,,// tohle bylo ale v zaruce// ve 125 tisícich mu praskla kladka v rozvodech,,origo sada vw,, tak a ted mě řeknete jstli má cenu pomlouvat alfu? a to co jsem psal to jsou zkušenosti řady lidí s audi škoda vw a bmw jakby smet akorát kdo vlastní dle nich tuhle renomovanou značku tak otom nemluví protože se stydí?? znovu opakuji byl jsem jeden z nich!! mám to za sebou, a říkám jestli bylo někdy audi ,bmw,vw, kvalitní tak to rozhodně nejsou auta od rv 2000 a výše jsou to střepy které mají díky současné obchodní strategii techto koncernů a také nízké kvalitě hodně daleko k naplnění slova KVALITNI VŮZ!!! mám alfu a jsem spokojený, auto samozřejmě chce servis, ale to každé,, prostě nelze jezdit az na hranu a pak divit že se něco sype! jedno české pořekadlo,,, Jak se do lesa volá,, tak se z něho ozývá.. cháápete snáád néé Alfě zdar.
11.44, 2. 12. 2007, odpovědětZase neblbni mam Superba 2.8 V6, je to super auto,pěkně jede, žere normálně, interier v kvalitní světlé kůži. Najeto ma 80tis a neměl jsem jedinou poruchu,kromě toho že mi nejakej trouba vytrhnul navigaci i s kusem přístrojovky... Ale o 159,fakt přemýslím.
18.19, 18. 5. 2008, odpovědětMal si vobec niekedy Citroen XM,alebo BX,alebo Xantiu?Skvele auta,kto nemal nevie o co prichadza....
18.04, 25. 1. 2008, odpovědětJe mozne ze se ti to takle sra... ale podle TÜV je na tom alfa docela dobre, predci vetsinu francouzkych vozu BMW atd. Taky to nebude uplně vypovidajici, Taky zalezi proc sis alfu koupil. Jestli ti jde jen o priblizovadlo nebo ocenis sportovni podvozek a jizdni vlastnosti. Osobne sem na ni taky obcas nas.... ale pak si to zase odciní.:-)
11.41, 22. 7. 2006, odpovědětMáš pravdu, alfa je auto, které si dokáže ty svoje vrtochy vyžehlit.. mám jí místy taky plny zuby, ale když je v cajku, tak bych ji nevyměnil za nic na světě...Měl jsem před ní P206, 306. A to byly aspon auta k vzteku! P206 19D naj 60 tis. výměna ramen, poloos, spojky, tlumičů, egr ventilu atd.. a nenabízí za to nic, jen ubohou masovost a nudnost...
12.55, 23. 7. 2006, odpovědětJo je fakt že se Alfa občas dost sere a že většinou nejhorší je právě 2.0TS,ale jinak je to perfektí auto do kterýho bych klidně investoval drahý součástky,jelikož je to značkové auto a to se prostě musí promítnout do ceny. Já měl Alfu 2.5 V6 24V a prodal jsem jí(protože jsem byl blbej v tý době,ale to je jedno) a místo ní mám Octávii 19 TDi a kdybych v té době věděl co je celej koncern Volkswagen za sráč tak bych si jí nikdy nekoupil,protože jsem do ní nacpal daleko víc peněz než do Alfy. Já osobně nemám rád Volkswagen a zvláště nesnášim jejich nejtrapnější model jaký kdy vymysleli což je Golf 1 až 5! Hranatá piksla z nic neříkajícím designem nevíkonými benzínovými motory a rachtacími naftovými motory..prostě šrot!...O Peugeotu 406 sem taky uvažoval,ale nemá moc výkoný motory a to se mi moc nelíbí
16.41, 24. 7. 2006, odpovědětjoo fso polonez a golf jsou dva totožna auta:-) alfa je sportak a ten vyžaduje peči a pažout 406hdi si myslim že zas neni tak věčne perpetum mobile. každo padně kdo ma alfu vi očem je řeč
15.48, 14. 2. 2007, odpovědětPřesně tak ;)
22.10, 12. 7. 2014, odpovědětjo a s Peugotem běž do ..., měl 605tku, asi rok a jezdil jsem do servisu každých 14 dní.
16.13, 25. 7. 2006, odpovědětJentak mimochodem dnes jsem na vlastni oci videl jak na technicky neprosla Audi A4 rv 2004 a to z duvodu : Lehke zavady koroze drzaku vyfuku , a netesnost bloku motoru . Tezke zavady : absolutne nefunkcni brzdy na zadni naprave . Jinak pan majitel tam dostaval kolabsy (asi 4 do minuty :o) ) pry uz do toho auta nasypal 90 000 kč protože audi se pry moc nepare s uznavanim reklamaci atd... Jinak to byl avant , tdi , a doplatkova vybava v hodnote 340 000 .- Kč JJ to je ta legendarni nemecka kvalita.... Jenda
17.33, 25. 7. 2006, odpovědětJedině Alfu nebo Fiat, už mám 5 auto těchto značek a vždy najedu 200 - 250 tisíc km bez problémů. Takže jedině Alfa a Fiat!!!!!!!!!!
15.30, 29. 7. 2006, odpovědětJO ještě tu Alfu mám 156 1,6 TS, ajak někdo tvrdí jakou má alfa spotřebu, tak to je blbost, pokud jezdím do 130 tak pr. spořeba je cca 6,2 - 7 l/ 100km. Jo pokud se člověk chce projet tak spotřeba jde nahoru ale za tu radost z jízdy kolem 200 km/h, to stojí. A proto JEDINĚ ALFA!!!
15.38, 29. 7. 2006, odpovědětZdarec Alfisté. Tak na toto musím reagovat. Každý si řekl své a to já chci také. Nemám nijak vyhrazený názor jaká značka auta je lepší nebo horší, Ale pokaždé, když vyjedu se svou Alfičkou, ať je 33 nebo 156,.... Nu prostě, je to srdcová záležitost. PIC MATY
19.23, 2. 8. 2006, odpovědětPřesně tak... mám alfu dva měsíce 156 V6 a prostě se toho auta nemůže nabažit pořád, čekám kdy mě to přejde ale nejde to. Když si vemu, že je to model někdy z let 97 a pořad se každý po tomhle modelu někde otáčí a nehledě na ten zvuk V6, musím taky říct, že alfa je prostě srdeční záležitost, kdo jí nemá nepochopí...Cuore sportivo ) Petan
21.15, 4. 8. 2006, odpovědětKdyž to tak čtu, tak jsi měl pouze dva problémy. Ten první jsi ty ( třikrát urvanej kryt pod motorem svědčí o tom, že si pleteš Alfu s traktorem, nebo že by tě mátl ten zvuk variátoru?) a ten druhý tvůj servis.Všechny problémy po výměně rozvodového řemenu jdou na triko servisu. Klouzající spojka jde na triko gufera, to pak na neodbornou práci mechanika. Já tam vidím jen 1 konstrukční závadu ( variátor), 1 nezviklou ( kompresor u klimi) a pak všeobecné závady typu váha vzduchu (Bosch, stejná jako u VW TDI) a lambda. Rey není skrytá závada ale záruka na prorezivění karosérie je minimálně 6 let ( tohle dělají většinou naražené vozy anebo vozy s vyměněným sklem, i nové auto může být bouchlé při převozu a po opravě prodáno jako nové nehavarované bez jakéhokoliv záznamu).Takže to shrnem. Jak se k autu chováš, tak se na něj můžeš spolehnout. Alfa je jako ženská. Rozmazluj ji a bude jenom vrnět. Chvej se k ní drsně a nechá tě ve štychu v nejnepříjemnější moment.
8.41, 7. 8. 2006, odpovědětzdravim vas mam 2 ,0ts a slape jako hodinky a jsem z ni porad posranej kdyz si do ni sednu, ma najeto 146 tis a je uzasna a zatim bez problemu a fakt je to proste srdecni zalezitost a kdyz seslapnes plyn a slysis ji brucet je to jako orgasmus a predjizdis ty nemecky hnusy[nektery] ten frajer co se mu srala mel proste pech
14.20, 13. 8. 2006, odpovědětmam alfu 156 asi tyden-a zatim je naprosto paradickova.Tehle tejden sni jedu do servisu na prohlidku- tak jsem zvedavej.
15.54, 14. 8. 2006, odpovědětTaky bych vam neco rekl o Alfach,protoze jsem uz nejakej rok jejim majitelem.Alfa je jako male dite sem a tam neco zazlobi a proto se o ne musite starat.Kdyz bych vam rekl co vse jsem tam uz menil asi by jste se divili,ale jak uz tu nekdo rekl to auto je srdecni zalezitost a nikdy bych ho nemenil.Kdyz chcete proste sportovne jezdit musite ,taky neco obetovat a neco zainvestovat do oprav.Myslim si ,ze opravy vahy vzduchu,klimy,rozvodu atd.neni problem jen Alf,ale problem aut asi vsech.A kdyz nekdy novy auto,tak Alfa romeo.
12.59, 22. 8. 2006, odpovědětTak tomuhle rozumím. Mám 2,5V6, najeto 90t. koupena nová. Ramena menim, tycky stabilizatoru si asi koupim do zasoby. Vaha vzduchu odesla v 80tis. Jinak s Alfou zadny problem (porad menim zarovky v SPZ a parkovacky :-). Je fakt bozi a prestoze jsem si driv kupoval nove auto tak po 2 letech (honila me mlsna a chtel jsem si polepsit) ted jsem tak spokojenej, ze nemam duvod kupovat novy auto. 156 porad super vypada a super jezdi. Vykony nezaostava ani za konkurenci vyrobenou letos a proste ji mam rad. Pruser je ovsem nedostatek odbornych servisu a tim mala konkurence mezi nimi. To co predvadeji v Imofa je fakt na prasky (to ze se tam porad meni zamestnanci neco ukazuje). Pokazde kdyz sahaj na rizeni mam pootocenej volant, blbe prilepeny prah, zapomenuty sroubovak skripnuty pod tesneni haubny, nedotazena napravnice, klapani vadneho cepu odstranovali tak dlouho, az prosla zaruka, atd... Jednou jsem to dal na prohlidku k Vavrincovi, ale prelili olej ..... Problem neni v Alfe jako autu, ale v tom, ze si importer nehlida uroven servisu a to ji kazi prodejni cisla. BTW. proc me nuti v 80 tis. udelat novy rozvody, kdyz v servisni knizce je predepsana vymena ve 120tis.? Kamarad to u 2L udelal presne jako ty v 90t. na jejich doporuceni a po 15t. se mu potkaly ventily ...... NO NENI TO NAHODA???
13.20, 24. 8. 2006, odpovědětImportér - to jsou tři lidi na plný úvazek a šéf má na starost ČR Slovensko a Maďarsko. Když jsme to před rokem a půl zjistili, šli jsme do kolen. Ten šlendrián je ve vedení některých servisů a v tom, že až příliš vyučených mechaniků je vyučených leda tak na vyměňování a na pěkné peníze za mizernou práci. Imofu se svou starší dámou nenavštěvuji, nerozuměli by jí, nemají na to manuály a zkušenosti a technické znalosti aby dneska člověk pohledal. Servisně je asi lepší Srba a po záruce každý mechanik, který má italská auta rád a opravuje je s láskou.
19.43, 20. 5. 2007, odpovědětAhojte, mám Alfičku 156 půl roku,,,vždycky jsem toužila mít AR, za půl roku mne nějaké korunky taky stála, ale protože je to moje fifinka...tak na ní nedám dopustit a dokud to půjde...budu do ní investovat ...kolik si bude přát:))) Pánové milujte své vozy.Zdravím Lucie
15.27, 24. 8. 2006, odpovědětZdavím zaryté Alfisty, četl jsem si tuhle diskuzi a musím taky trošku přidat. Moje první Alfa byla 155 s 2,5V6 (to jsem byl ještě bohatý a ženetý..) Byla to krása, jemon nejezdit k benzině.. spotřeba kolem 18 a první gumy odešly po 8 tisících i s přehazováním.. Ale jak člověk stárne a jak zjišťuje že se nemá s kým honit (když bohužel všem ujede.. :-) ) tak jsem po čtyřech letech skončil na spotřebě 8apůl a gumy vydžely bez problému 40tisíc km. Došlo k tomu že jsem musel auto prodat, najeto 260.000 km, servisováno a žádná porucha jenom spotřební materiál (olej, svíčky, řemeny desky, kotouče, tlumiče porstě normální spotřebák..) Auto jsem prodal a nový majitel (asi neznalý jek to jede) tak to po měsíci uvařil.. Ale to už je asi 7let. Tak před třemi roky (po druhém rozvodu) jsem zůstal bez Stila, které jsem nechal ženě. (Jo, a te první jsem nechal Tipo 2,0 16V a za půl roku ho postala do zdi, hlavně ale že jí se nic nestalo) a koupil jsem u "Autorizovaného" prodejce Alfu 146 1.6 ale těch 120 cvalíku, nastrkal do ní asi třicet (váha vzduchu, variátor atd. to asi měli všichni :-))) a už není co opravovat tak náhodou narazím v Ostravě na 156 "super kup" :-) a tak už rok a půl ji mám (ale váhu vzduchu jsem měnil až letos, čekal jsem až se to zajede, byl tam nový motor a když ani po zajetí to nechtělo jet víc jak 215 a kamarád co jsem mu prodal tu 146 mi to nakládal, tak jsem ji musel vyměnit, trošku klesla spotřeba ale pod osm se nedostanu a vic jak 220 z toho nevymáčknu, ale jsem spokojený. Třikrát mně to loni vykradli a dneska zase. Ale to přišel jsem na to že je to konstrukční závada na klice, tak si lidičky dejte pozor!!! Mějte se všichni fajn! Táta
0.59, 29. 8. 2006, odpovědětZajímalo by mě něco o klice nejseš první co o tom píše a po čem ty zloději do tý alfy šly
14.37, 29. 8. 2006, odpovědětNechal jsem zprávu v interní diskuzi, když tak ti to pošlu mailem, Ti zkr.... asi neměli moc času když jim houkal alarm, tak jenom vyčorovali co bylo u spolujezdce a zbytek nechali. Jenže jak jsem později zjistil jek jednoduše se dá to toho dostat tak si to možná jenom nachystali na příště..
16.40, 29. 8. 2006, odpovědětTebe bych asi Alfy nenechal kočírovat. Za 18 litrů s dvaapůllitrem jezdí jen člověk, který to neumí nebo který řídí zmršený kus a netuší to.
19.45, 20. 5. 2007, odpovědětAhojte Alfisti, tak si tady hezky čtu a říkám si, že taky něco přidám k diskuzi... Mám AR 156 1.9JTD asi 3 měsíce, koupena z bazaru, najeto asi 105 tis a musím říct, že zatím šlape jako hodinky... Měnil jsem jen prachovky, olej, chystám se na výměnu rozvodů apod. Neměnil bych za nic, ze začátku se mi zase tak moc nelíbila, ale už jsem si ji zamiloval a nedám ji z rukou. Je pravda, že je to srdcová záležitost...
8.17, 30. 8. 2006, odpovědětCago Alfisti mam dotaz mam uz skoro rok 155 1.6 TS uplne posledni model (nadhera) akkorat ted mi nabidly 156 2.0 za 90,000 jedine co tam je spatneho na prvni pohled.jsou predni ramena ale nevim stejne se mi to nezda neni to moc levne..?
16.48, 31. 8. 2006, odpovědětKupoval jsem dvou litra loni v květnu a dávál jsme za něj 200.000,-. (2000, do provozu 2001) Ale je to české auto (což je minimálě 0 10% dražší) nebourané a s uplně novým motorem. Teď má auto najeto 150 (motor 40) a ramena jsou v pořádku. A jestli máš auto po fejsliftu ja bych asi neměnil. A pojdeš nahoru se spotřebou asi tak o 2 litry, pokud jezdíš město tak min. o 3
0.12, 1. 9. 2006, odpovědětalfa je the best mate si koupit pořádnou!
13.26, 13. 9. 2006, odpovědětAhoj Alfisti. Mám 156 2,0 TS už čtvrtej rok a myslím, že takovýho peška jako s ní mám já, by vydejchal málokdo. Koupil jsem jí v Áčkách(1.blbost) a po necelým měsíci se mi potkal motor a to komplet. Nevím jak se to stalo, ale odnesla to i řídící jednotka a pár dalších drobností. Oprava v Alfě v Ústí n.L. bratru za 75táců. Aby mě dorazili, tak mi řekli, že bude pravděpodobně hnutá klikovka a mohl by úplně odejít motor. Moc jsem tomu nevěřil(2.chyba). Loni jsem s ní jel na dovolenou na Šíravu a u Levoči mi rupnul řemen. Naštěstí né rozvoďák, ale ten druhej. Bylo to pár metrů od škodováckýho servisu, byli tak hodní, že mě hodili svojí odtahovkou do fiaťáckýho servisu ve Spišský nový vsi. Vyměnili řemen a pro jistotu i rozvoďák a kladky. Příčina - nějak se dostal bordel do napínací kladky řemene a zadřel její ložisko a bylo po pr... Sakum prdum mě to vyšlo na 10táců slovenskejch. Dovča byla o něco chudší, ale jinak ok. Před půl rokem si takhle jedu z práce a najednou jako by mi někdo zapnul pod kapotou zbíječku. Naštěstí to bylo jen kousek od domova a odtáhnul mě kámoš. Byly to dvě protočený šály. Oprava nějakejch 23táců a varování, že je hnutá klikovka a půjde brzo do pr.. abych radši sháněl novej motor a moc to netočil. No to už mi trochu vrtalo hlavou, ale říkal jsem si, že to nebude tak horký(3.chyba). Minulej tejden si takhle jedu na vejlet do Prahy a kilák před ní řacha z motoru, mrak kouře a konečná. Klikovka se chtěla podívat na světlo a tak si holt otevřela vanu. Zatim jsem vypláznul 2,5 za odtah a teď marně sháním motor. Mimochodem, kdyby někdo z Vás věděl o nějakým za rozumnou cenu dejte mi vědět na bubu.bear@tiscali.cz dík. Jo a ještě prvotní příčina všech patálií. Ty svině v Áčkách stáhli tachák o nějakejch 50000km, takže místo necelejch 80 tam bylo přes 120 a to už rozvoďák nevydejchal. Aspoň tohle mi řekli v značkovým servisu. Aby jste si nemysleli, že jsem ůplnej vůl, byl jsem už objednanej na výměnu rozvodů v servisu na páteční ráno, ale ve čtvrtek večer mi volali z práce, že se jim podělal robot, abych to přijel opravit. No a když jsem se těsně před půlnocí vracel domu, tak mi to prdlo. Jestli se tomuhle neříká pech, tak už nevím čemu. Těm šmejdům v Áčkách bych nejradši rozbil hubu, je vám asi jasný, jak jsem dopadl s reklamací. Možná jsem magor, ale stejně bych Alfu nevyměnil ani za nic. Ten pocit, když jsem prosvištěl Trmickou levou devadesátistupňovou zatáčku na bejvalý dálnici do Teplic (kdo to tam znal než to překopali, tak ví jaká paráda to byla) v nějakejch 140km/h a M3 BMW co se mnou chtěl závodit se mi smutně koukal na zadek a šel přes oba pruhy málem do příkopu, se nedá za nic vyměnit. Možná nemá takovou maximálku, ale když dojde na zatáčky, tak na ní nikdo nemá. Sedí jak přibitá a musím uznat, že co se týká jízdních vlastností, tak jsem neměl lepší auto. Před ní jsem měl 33 s 1,4iel boxerem. Všude se říká jakej to je křáp, ale já jí honil skoro 5let a v servisu jsem byl jen jednou s nakřáplým blatníkem na kterej se mi přibouchly blbě zajištěný vrata, když jsem jel do garáže. Takový prkotiny jako olej, filtry, destičky a pod. jsem si měnil sám a byla naprosto v pohodě. Jen to chtělo dát do ní kvalitní olej a nešidit to. Alfám zdar! A kdyby jste někdo věděl o tom motoru tak dejte vědět. Než ho brát za ty prachy od Alfy tak si radši koupim jinou.
19.17, 21. 9. 2006, odpovědětBUBU: A kdo Ti tu zadřenou klikovou hřídel opravoval, mě se také zadřela na klice, přesně jako popisuješ Ty, nejdříve se mi potkal motor, ale řemen mi přeskočil o zub, tak to odnesli jen všechny sací ventily, po generálce hlavy mi asi po 5000 km odešla kliková hřídel a to se mi protočila šála na třetí ojnici, v servisu mi řekli, že je to jasný, když se repasuje hlava-změní se tlaky a potom odejde spodek, prý jasná věc. Tak jsem si nechal klikovou hřídel zrepasovat (přebrousit) ani tomoc nestálo okolo 6 tisíc, a měl jsem i ohnutou kliku, kliku mi také srovnali. A dodnes jezdim bez problémů a to už je po repasi něco přes 3 roky a najel jsem něco okolo 45000km. No jo Alfy to jsou kusovky, někdo jezdí a jezdí a leje jenom benzín a šlape mu to jako hodinky a někdo má holt pech stará se o ní jako o dítě a sere se mu jak jen to jde. Jinak jak říkáš svezení ohledně podvozku je fakt super. Ciao sportivo
23.21, 21. 9. 2006, odpovědětV Alfě v Ústí Smažík Nord jsem také párkrát byl, přišli mi tam jako banda nagelovanejch arogantních frajírků, kteří si hrajou na mistry světa - můj dojem....
23.24, 21. 9. 2006, odpovědětMě se potkaly komplet všechny ventily když jsem jel do slušnýho kopečka na vytočenou dvojku a měl jsem naloženejch asi 5500toček. Řemen šel do háje komplet. Spravovali mi to v Ústí u Smažíka. Nejsou zrovna z levnýho kraje 480kč/hod bez DPH mi příjde docela dost a srali se s tim dýl než měsíc. Ty šály mi pak dělal kámoš v soukromým servisu a klikovku někam posílal na rovnání ale kam to nevim.
22.22, 22. 9. 2006, odpovědětVíš základní chyba při potkaném rozvodu je ta,,, že každý udělá jen hlavua,, ale už nikdo nebere v ůvahu fakt co po té raně ,,říká klika a ojnice,??? vždy se musí ojnice neli měnit tak min ůhlovat!! a o klice se ani nebavím vždy výměna jinak riziko defektu je vždy vysoké??
12.01, 2. 12. 2007, odpovědětMusí se nechat že jsi vytrpěl svý. Ten motor zkus na E-bay. Viděl jsem tam jedem naprodej i s převodovkou ( na německý). Jestli na něj znovu narazím. tak ti posílám mejla.
0.22, 22. 9. 2006, odpovědětV Ustí jsem si koupil před třemi lety 145 bouchlou zezadu u nich opravovanou (značkový servis.. :-)) Kdybych ji nerozebral při montáží audia, tak bych asi nepřišel na to zě klempíř zapoměl při opravě zpátky přivařit výztuhy a utěsnit lemy.. Jinak těď co mám 156 celkem v pohodě (jo a tá 145 jinak jezdí v stále pohodě) Jenom nezanedbávat ty oleje
0.34, 22. 9. 2006, odpovědětTo s Alfou mě to mrzí, ale co se týče zatáček a té M3ky to jsi určitě nemyslel vážně?????? Měl jsem už hodně aut i ty vaše nešťastné Alfy a nikdo nemůže tvrdit, že plechovka od coca coly co je Alfa se bude miň kroutit v zatáčce,a o podvozku ani nemluvím, jako vlajková loď BMW, promiň, ale to může napsat jen člověk co nikdy v M3 e46 nejel!!!!!!!!!!!!!No nic ve zlém, jen škoda že jsem za tebou nejel Já!!! Měj se.
19.39, 6. 2. 2007, odpovědětse pleteš frájo M-3 e46 neni vlajková lod bmw dopln si znalosti troubo??
12.07, 2. 12. 2007, odpovědětMáš pravdu e46 to nebyla. :-) Byl to o něco starší model. Jinak jsem jel párkrát se známým v M3 v úpravě pro okruhy, jenom jí nechal 2místa a nebylo to špatný. Jenže to nebyla sériovka. Nic proti BMW ale skopčácký auta mě nějak neberou. Sorry.
0.48, 9. 2. 2008, odpovědětTak u Smažíků se té ceně nedivím a pokud byly nějaké návazné problémy, tak taky ne.
19.48, 20. 5. 2007, odpovědětvim o jednom motoru za 9 tisic ale ma utrzenej uchyt drzak na bloku jinak ok....
13.11, 22. 9. 2006, odpovědětjojo poptej se ja to resil kdyz jsem chtel koupit alfu 2,0 s potkanym motorem a nakonec jsem vzal 2,5.....mam i pripadny fotky, mel by bejt jinak super....
23.00, 22. 9. 2006, odpovědětMůžeš mi prosím tě poslat ty fotky na můj mail (bubu.bear@tiscali.cz). Máš k tomu i ten urvanej kus? Možná by to šlo zavařit, kámoš dělá docela kouzla se svářečkou? Mimochodem jak se to urvalo? Nějakej ťukec? Jo a kyž tak, kde ten motor je? Abych věděl kam bych si měl dojet. Předem dík.
0.08, 23. 9. 2006, odpovědětKolega bohužel nereaguje na jakýkoli pokus o kontakt ohledně zmiňovaného motoru. Kdyby někdo z Vás o nějakém věděl ozvěte se mi na mail. Díky.
18.32, 29. 9. 2006, odpovědětbyl jsem na dovce, poslal jsem fota a kontakt...
19.43, 1. 10. 2006, odpovědětTakže Alfisti já mám alfu 156 sportwagon.vybavený a pěkný kousek.mám ji asi 2 roky.Koupil jsem 156 po kroupách tak jsem ji nechal dát nový lak,ale po roce jsem chtěl změnu tak jsem krasavce odvezl na bazar a rok se ji nemužu zbavit,takže pokud ma někdo zájem dam ji za luxusní cenu.
19.18, 8. 10. 2006, odpovědětJaký rok, obsah, km a výbavu máš na mysli a za kolik bys jí prodal ? To je dost podstatné.
15.11, 10. 10. 2006, odpověděttaky by mě zajímala
20.01, 11. 10. 2006, odpovědětNo, cenu vidím tak na 120 tis. Kč. Páč jestli někdo jezdil jen cca. 5 000 km / rok ?? tak to bych chtel docela vidět. Zkoušel si to zkontrolovat kolik má skutečně nalítáno ?
20.07, 16. 10. 2006, odpovědětNo kolik má nalítáno doopravdy jsem nezjištoval,ale přede mnou ji měla paní,která asi moc nezajezdila,protože neměla na splátky leasingu natož na benzín a já ji mám cca 2 roky a najezdil jsem 3000 km.tzn.když měla 49000km byla 4roky stará tak se mi zdálo,že ty km nejsou tak nereálné.
21.27, 16. 10. 2006, odpovědětMěl bych zájem, je možné zaslat mi fotky? nocojazasevim@centrum.cz.
9.51, 25. 10. 2006, odpovědětMáme alfu 156 6 let a ani jedna porucha:)
6.43, 19. 10. 2006, odpovědětTo že je nějaké auto poruchové, není o značce, ale o štěstí, tedy spíše o smůle. A s těmi pomluvači Alfy..to sou idioti! Já si chtěl alfu vždycky koupit a ze všech stran sem neustále slyšel jaké sou to sračky atd. Teď jí mam a všichni jen uznale možná závistivě pokyvují hlavou. Ale je fakt, že narazit v čechách na "jakékoliv"kvalitní bazarové auto je unikum. Ta moje je z německa, hledal sem jí přes rok, měla 58tisíc najeto, černá se světlou kůží, no prostě nádhera! A přesně taková jakou sem chtěl.
16.10, 23. 10. 2006, odpovědětAhoj alfisti, rád jesem si tady početl, mám alfu, měl jsem alfy, budu kupovat novou alfu. Jedna mi zachránla život (164 V6 3.0 r.v 92)) s druhou jsem nalítal 290.000 (164 V6 3.0 r.92, prodej v 2000, a jezdí u druhého majitele dodnes, dnes cca 450 tkm. Apak další byla 156 SW 2.0. selespeed v max výbavě a jezdit s ní je o život v tom pravém slova smyslu, když nechce jet nenutám ji ale když si řekne, tak ji pustím a dá si i 235 km/hod podle tachometru. Spotřeba je od 6,2 po 14 litrů, záleží na otáčkách a rychlosti. Nenechala mě prakticky ve štychu, byť někdy mě také sra..... Ale koho nějaké auto nesr....??? že, Také bude na prodej, na přelomu roku jsu do 159 SW. Barva Nuvola (perleť - zvláštní výbava), servisovaná v Alfě, odrá kůže, sekvenční převodovka, hagusy.... chcete ji???? dodo
16.29, 16. 11. 2006, odpovědětDobrý večer pánové, je to zrovna 2 dny co jsem si se strachem pořídil AR 156 1.8I r.v.99. Musím říct, že přesně jak psal "Vladan" o pár blogů výše jsem velice skeptický ale opravdu mi to auto sedne zatím po všech stránkách. Uvidíme za pár tisíc km. Ale určitě "výkřiky do tmy" jako např. "Alfu už nikdy" bych mohl říct např o Š. Octavia 1.9TDI kde byla super akorát spotřeba. Rád bych se ale zeptal na slušný a cenově dostupný autorizovaný servis v Brně a okolí, kde se nakupují náhr. díly a také rady a zkušenosti na co si dát pozor, čeho se vyvarovat apod. Prozatím se mi ozývají skřípavé zvuky na předních tlumičích což by podle mechanika měla být oprava cca. za 1500CZK. Co bych měl dál vyměnit abych mohl pomyslně začít "na čisto" - Olej, rozvody ... ? Jsem vděčný za každou radu. Děkuji
23.52, 17. 11. 2006, odpovědětZdarec, Tak určitě bych si nechal v první řadě vyměnit rozvody, protože Alfy jsou na to strašně choulostivé, potom olej, já dávám jedině předepsaný od výrobce a to Selenii Alfa 20K s intervalem výměny 20 000 tisíc km, potom olej v převodovce patří tam Tutela 75 ZC SYNTH a jsou ho tam přesně 2 litry. Určitě bychsi zajel někam na diagnostiku, abych zjistil jestli je vše funkční jak má např. lambda sonda, váha vzduchu - to jsou asi nejčastější závady ještě s variátorem-špatný variátor poznáš také, že Ti motor na volnoběžné otáčky nepřede jako kotě, ale spíš Ti to přípomíná zvuk diesela, který se ozývá z hlavy vlevo od rozvodů, tam je totiž namontovaný na sací vačkové hřídeli, a taky přesný počet ujetých kilometrů.
8.58, 18. 11. 2006, odpovědětnazdárek všichni,koupil jsem si ted alfu 165 1.8 TS (106kw) jsem s ní max spokojený,je to prostě šidlo!akorád bych potřeboval poradit od někoho kdo s tím má skušenosti..at nekupuju zbytečně jinný náhradní díl.začala mně za studena škytat a nechce jít do otáček(škube).když se zahřeje,trošku pocukává,ale nemá ten výkon,který má mít.prosím poradte někdo koupit lambdu,nebo váhu vzduchu?jelikoš na počítači nezjistili nic.
14.17, 8. 12. 2006, odpovědětkup jsi škodovku
19.50, 8. 12. 2006, odpovědětTenhle problém jsem měl taky, stačilo vyměnit váhu vzduchu, zkus ital - car, tam jí maj za dobrou cenu a auto teď jede jak ďas. Jinak mám taky 156 1.8TS a je super, fakt pěkný svezení. A hlavně, žádná koroze ani výfuku, jak u předšlých aut made in SRN.
18.37, 9. 12. 2006, odpovědětomlouvám se za překlep................156!
14.19, 8. 12. 2006, odpovědětno nak levny auta po3letech že
19.45, 8. 12. 2006, odpovědětno to jsis pomoh
19.48, 8. 12. 2006, odpovědětZdravim všechny vyznavače Italských krásek.Koupil jsem Alfu 156 a neměnil bych za nic...Je to prostě kára se sportovním duchem a srdcem a samozřejmně potřebuje péči,jako každé sportovní auto.Takže nějaký ty keci ohledně poruchovosti a tak mě už unavují.Koupil jsem jsi hlavně,protže je to na silnicých něco jinýho..né samý VW a Škoda.... to má každej č...k!!!Hlavně diesing a podvozky jsou uplně na jiný úrovni a vůbec ta nová Alfa 159 ..je jen otázka času kdy to zase ostatní automobilky začnou kopírovat jako všechno...Tak abych to shrnul,nechci tady nikoho urážet ale prostě je to tak ..na ITALSKÝ VOZY nikdo nesahá ani po paty..a šmitec
23.12, 22. 12. 2006, odpovědětnapsal si to moc hezky. Taky to tak vidím.
11.46, 23. 12. 2006, odpovědětJe to tak. Mám sice pouze 1,6 TS, ale když jsem si jel s Alfou pro značky, tak se na mne začal lepit machýrek s Oplem 2.2, tak jsem ho protáhnul po obyč silnici se zatáčkama 180 a zřejmě nestačil ani zjistit, že tam ještě značky nemám. Jinak Alfu mám zatím 3 měsíce a šlape skvěle. Pouze musím odstranit drobné mouchy po předchozím majiteli, ale to je vždycky, když nekupuješ auto nové. Futuristiko.
14.51, 23. 12. 2006, odpovědětZdarec..to je jasný,že když koupíš auto s bazaru tak musíš mít peníze i na drobné opravy,které ti autobazar zatlouk.Ale jinak já jsem taky s Alfíkem 156 spokojený..jde jen o to tam lít originál náplně,hlavně olej do motoru.Na tom se nevyplatí šetřit a Alfi mají menší nápln oleje v motoru,takže kdo to nehlídá a sere na to tak brzo dojezdí to je logický a hlavně neturovat motor za studena.A ten kdo měl Alfu a pak na ní začal nadávat,tak to je kvůli tomu jak se k ní choval.Pak taky přicházejí na scénu ty naše silnice...to je katastrofa!!!Pak nemá trpět podvozek..Takovýhle Káry jsou stavěný na krásný silnice,kde si vychutnáváš zatáčky a nebojiš se to sešlápnout a o tom to je..
19.32, 23. 12. 2006, odpovědětAlfa je bomba auto ! zapamatuj si to Džovanni
22.44, 1. 1. 2007, odpovědětAhoj chlapi,začal jsem před 20 roky s Italem.Byla to 128 Fiat.Byl jsem hodně spokojený.pak jsem vystřídal jsem škody a lady a jiné!!Ale ať je to jak chce Ital bude vždycky ital a je to jen pro srdcaře.Jsou to auta pro řidiče!!!!!!!Když do ní sednu a sešlápnu pedál - to jen pro ostatní - to je erekce.............sory ,ale jsou to nejlepší auta . Čus Brost
19.35, 5. 1. 2007, odpovědětmal som viac druhov áut, teraz mám alfu a už by som iné auto ako alfu nechcel.
16.47, 11. 1. 2007, odpovědětOno je jednoduche kritozovat panove mate se o to dobře starat ja mam Alfu Romeo 166 a ještě mě nikdy nezklamala A co se tyka peugeotu tak to je auto na hovno sere se tam elekronika muj znamy ma peugeota 406 rok vyroby 2003 a pořad na to nadava takže neni pravda že Alfy jsou nespolehlive Alfa potřebuje jen vice pozornosti ale jinak je to taky spolehlive auto ja jsem kupoval 166 ojetou a jsem velice spokojeny
9.14, 21. 1. 2007, odpovědětStačí když se kouknete na octavia club a chvíli čtete ty naše problémy jsou kolikrát maličkost
15.27, 24. 1. 2007, odpověděthm kurva dneska jsem snad řekl všechny zprostý slova na světě při výmněně žárovky a to jsem to dělal v garáži stát se to někde mimo.fakt to vymyslel nějakej kreten jinak vše oki :O) nechápu jak by to mněla třebas vymněnit moje přítelkyně nebo někdo fakt no coment
19.42, 6. 2. 2007, odpovědětJA mam renault laguna 2,2D mam na nom 280 000km a to uz mam pretoceny tachometer a okrem toho ze sa mi pokazila startovacia krabicka (opravili mi ju tak ze auto nastartujete aj srobovakom) tak som s tym autom nemal fakt absolutne ziadny problem az na ten hrozny zvuk motora:(
20.24, 6. 2. 2007, odpovědětTo je sice od Tebe hezké,že se s náma podělíš o zkušenosti s Lagunou,ale co to má společného s Alfou,to fakt nevím.
20.30, 6. 2. 2007, odpovědětLagunu II měl jeden chlapík od nás z ulice a dlouho jsem si myslel, že má Twingo. Stávalo mu před barákem častěji než Laguna - náhradní vozidlo. Jinak ta Laguna byla pěkná, 17´´kola, xenony, ... ale i tak šla za dva roky pryč (byla kupovaná jako nová). Dodnes mi říká, že auta s pičou už nechce ani vidět. Takže někdy záleží na konkrétním kousku už když je to nový, u olítanýho auta je štěstena ještě nevyzpytatelnější.
13.31, 8. 2. 2007, odpovědětNuz pravda o Alfach je taka, ze ich kvalita KOLISE...mas kusy co sa ti rozsypu, mas kusy co maju 250000km a idu jak nove: ale v priemere su napr. podla TUV spolahlivejsie ako BMW3. Takisto 406 je na tom slabsie ako Alfina...ale statistika hovori len o celkovom priemere. Dalsie vec je, ze alfisti su charakteristicki silnou volou sami si auto opravovat (dodrbavat): a tak to aj vyzera - tucne percento poruch je zavinene tym, ze si ju sami poseru. Jak minule: typek v servise ze mu neradi Selespeed...nalial mu do hydraulickeho okruhu motorovy olej....dobytok.
16.36, 14. 2. 2007, odpovědětVšichni kdo lamentují nad spolehlivostí Alfy. Přál bych Vám číst test na 100t.km VW Touran 1.9TDI. Nejhorší auto jaké kdy testovali co do spolehlivosti(a to se jedná o německý časopis).
20.44, 14. 2. 2007, odpovědětZdravím všechny alfisty.Po přečtení těchto stránek jsem se rozhodl, že musím taky přispět pár řádky. Mám alfy už šest let nejdříve 33 1.4 ie r.v.94, mimochodem po opravě motoru kterej zmrvili v servise (samozřejmě klika) jsem s ním nalítal 40 000km bez jediné závady.Pak přišla chuť na novější a jelikoš nebylo v kasičce tolik drobných privezl jsem si z německa 146 1.8 T.S. 99 s vyhořelým motorem. Všichni na mě koukali jak blázna alfa a ještě v takovýmhle stavu. Jsem automechanik, a tak šla do garáže a už se rozebíralo. Nová kabeláž, vent. víko, rozvody, hadice, nádobky a další a pak vyzkoušet start. Asi na popáté to chytlo a svítili asi všechny kontrolky co to auto má. Tak šla diagnostika, a hned váha, lambda a nakonec i řídící jednotka, protože po těch skratech to jezdilo na nouzový režim.Po vychytání Jezdí ůplně bez problémů. Komplet mě to vyšlo na sto táců, když nepočítám tu mojí práci a nevyměnil bych alfu za nic na světě. Mimochodem když jsme byli loni v chorvatsku, bylo tam s námi VW polo 1.4i r.v. 99 a odešlo mu teplotní čidlo motoru, tak to něšlo ani nastartovat nouzovej režim to nemá, protože je to hloupí. Italové byli vždy o krok napřed s elektronikou o výbavě nemluvě. Mimochodem ten pežoťák co ho tak vychvaloval ať se podívá od koho pežot kupuje Vstřikování 2 generace COMON REIL Jestli to náhodou není od italů.Takže všem ALFISTŮM cuore sportivo a mnoho šťastně profrklích zatáček.
13.42, 18. 2. 2007, odpovědětSice do toho nemám moc co mluvit, ale . . . Byl jsem zarytý Hondista (Civic VTi, 1,6 160 HP). Pak jednoho krásného dne chyba a Honda se odporoučela do automobilového nebe. Nastalo dilema: co dál. S2000 nebo Integra=moc peněz. Vzal jsem Alfu 156 2,5 V6. Popravdě, není tak svižná jako Honda. Jezdím s ní však za stejný benzín, stejně rychle. Ale je to "kočár". Neslyším motor, neregistruji nerovnosti na vozovce (dokonce ani CD changer), i předjíždět se s ní dá. Myslím, že Alfa není špatná značka. Každopádně koncernové stroje (Škada, VW) asi můžou těžko konkurovat. A BMW? Neznám poruchovější značku. (Do nedávna jsem se živil prodejem dílů na vozidla). Pisatel úvodní zprávy zjevně měl smůlu. Na základě jedné zkušenosti nelze hodnotit celou řadu. A francouzi? Škoda slov. Kdyby nevyráběli auta, prodejci náhradních dílů bodou o chlebu a vodě.
23.05, 21. 2. 2007, odpovědětPavle, zkus servis na Lipůvce 602558581, hodně si ho chválí.
12.09, 16. 4. 2007, odpovědětAlfa jako každý jiný auto dnešní doby potřebuje servis, jak se vysere nějaká drobnůstka, chce to prolíst i jinčí související díly, jinak se to pak stejně vysere všechno a ještě hůř...už několik Alf i jiných značek jen jeťáky, a nezpozoroval jsem že by Alfa byla takovej propadák, jak se o ní všeobecně tvrdí, jo nejsem zastáncem německého koncernu VW, hodně v dnešní době záleží na servismenech! Mimochodem pažouta jsem měl v 206 2.0 a nenadchnul ani jizdně ani držákem asi blbej kus...ale věřím že to nasere když se toho na jednom autě toho tolik vysere, já se držím kréda, jak se v dohledné době má vysrat něco většího, šup s tím na vrakáč na díly, né do bazáče nemám to srdce prodat někomu načlý auto.
14.18, 16. 4. 2007, odpovědětZrovínka mě taky štve jak se o TS motorech tvrdí že se zadíraj že je to normálka...měl jsem už myslím 4x TS a nikdy se mi nezadřel to už je snad i mimo statistiku, je teda pravda že oleje měním po 10tis, studenou netočím ale teplej dostává kouř...taky žraní oleje jsem nikdá nespozoroval, jen teda benzín se mi občas nějak moc odpařuje...mimochodem trochu mě štve ukazatel paliva v alfách, u plný nádrže se skoro nehejbe a pak je to fofr...
14.23, 16. 4. 2007, odpovědětAhoj všichni "srdcaři". Taky mám 156 2.0 TS. Už je sice staršího data narození (98), ale pořád to umí. Jak jsem si tak pročítal diskusi, mluvíte pořád o variátoru a váze vzduchu. Fakt je, že mám nakroucíno 170 tk, ale táhne pořád znamenitě. Pravda leju do ní Shell V-Power, ale tím to asi nebude. Známí má stejnou, ale služebně mladší. Motor mu oproti mě ve volnoběhu doslova syčí. Mě však trochu klape. Mám tedy nějaký problém, co mám raději udělat, vyměnit, je to nákladné? Díky za radu. Cuore sportivo!!! Vitorio
16.14, 16. 4. 2007, odpovědětTak vas tady taky všechny zdravím. Mám taky velký problém chci alfu 156 2.4jtd kombika shanim, jezdím a nedaří se. Nevím jestli sem moc naročnej když chci aby to mělo s. knížku kolem sta najeto a min.2001 r.v. ale co je kámen urazu že fakt nevím jestli to auto vubec chci po zkušenosti kterou sem zažil dnes... Našel sem si pěkně vypadající alfičku na netu a šup do K. Varu se na ní juknout. Fakt sem byl překvapenej když ten chlap s bazaru mi dal klíče abych si to prohlídl a při otázce jestli se mužem projet tak odpověděl jestli tam je nafta tak jette!!! A to si fakt nedělam kozy!! Kouknu na budík prázdno. Pán šáhl do peněženky vyndal litr a řekl abych natankoval za sto korun a pak raději za dvě abych se prý pořádně projel. Tak sem do toho skočil a vyjel ještě z kamošem směrem k benzině...mimochodem sem tam nenechal občanku prostě nic sem nepodepisoval a s udivem sem odjížděl od bazaru. Po natankování nafty sem si to vyrazil směrem s K.Varu na Prahu golfakem tim kopcem kdo to tam zna tak ví že se tam da dobře auto protahnot. Bohužel mě se to nepovedlonebyl sem ani dole u benziny a přitlačila se na mě oktavka tak si říkam jak chceš holka podřadim za dva cca 3500ot. pedál na podlahu rána zablokovaný kola tak šup na spojku motor chcíp a bylo vykydáno totalně se to kouslo a nešlo s tim ani hnout nebudu to prodlužovat zavolal sem pánovy neměl radost fakt ne ale ani já ne nedokážu si představit kdybych jel s nim a jen tak to lochtali zaplatil bych to a stalo by se mi to cestou domu. Ted tady sedím a nevím jestli si mam alfu koupit. Byla to 2001 najeto 85000-na 100% přetočený.
21.11, 16. 4. 2007, odpovědětPrivez mi jakou chces znacku a za deset minut ti zhuntuju motor ze jsi to nevidel, tak jak zo popisujes praskl rozvodak...nechapu cemu se divis
23.45, 16. 4. 2007, odpovědětkoukam ze se tu probira i povestne zadirani motoru TS...kdyz mrknete na www.cuoresportivo.net tak tam o tom je pekne clanecek
7.50, 17. 4. 2007, odpovědětNo, když odejde debimetr, tak u většiny aut odejde i něco jiného, protože chybné údaje o váze vzduchu znamenají špatný mísící poměr směsi, špatné spalování, což zaneřádí nejen svíčky a zničí lambdu... Holt firma Bosch si nějak s Alfou neporozuměla a některá její technická řešení jsou v rozporu s tím, co Bosch o sobě tvrdí ohledně technologické špice a kvality.
19.30, 20. 5. 2007, odpovědětAlfa je jaký koliv jiný auto, dobrá péče a zacházení dobrý auto, špatná péče a zacházení vrak, nevím co furt kdo řeší za tyhlety témata, že italové auta neuměj...akorát má docela silný charzima! a zvuk značky...z toho plyne závist těch kdo ji nemají :-) Zajímalo by mě u jakýho dopravního prostředku by skončil smolař co si koupí vždy jinou značku vrak, a zklame ho...:-))) uleví si na všech fórech a pak bude nadávat na Baťu že boty nevydržej 2 roky a 100tis kilometrů :-))) zničit auto není problém, ale udržovat ho něco stojí. takový neudržovaný ferárko by dopadlo naprosto stejně...
11.02, 23. 5. 2007, odpovědětnojo no kdyz se k ni nekdo neumi chovat tak at si koupi skodovku 1O5.....
21.06, 20. 8. 2007, odpovědětja teda nevim, ale krome toho zadrenyho motoru to jsou zavady, ktery jsou u vsech automobilek uplne normalni. Takze bych to videl na problem servisu a tveho stylu jizdy :-) Sakra uz si uvedomte, ze ty italove si mysli ze nejhorsi silnice maji oni, tak podle toho je delaji, nevi ze nejaky cesi je maji horsi, proto sem uz radeji litaj letadlem
10.11, 22. 8. 2007, odpovědětMít Alfu je jako mít nejkrásnější ženskou. Lidé se za ní otáčejí, když ji spatří, rozbuší se jim srdce, napnou se jim kalhoty. Jen majitel ale ví, že vědoma si své krásy je schopna si postavit hlavu - jako kráska která si dupne a chce zlatý řetízek či večeři v Acapulcu. A vy, jestli si ji chcete udržet, tak vytáhnete peněženku a zatáhnete to. A vy to uděláte, protože nechcete lidovou a hospodárnou, nevýraznou Máňu Passatovou, či Oktávovou, či studenou němku Baworku. Takové ženské je třeba až po padesátce. A kdo v mládí s Alfou prožije chvíle emocí - užije těch kladných - krásy a jízdních vlastností - a zvítězí nad těmi zápornými - nějaké menší poruchy elektriky či podvozku - znamená to že žil naplno - bojoval dobrý boj. Alfa je umění, praktičnost, trvanlivost. Když si člověk co kupuje auta srdcem nechá rezervu na údržbu (z peněz které ušetřil oproti stejně staré dražší konkurenci) bude na Alfu vzpomínat v dobrém. :-)
15.49, 24. 8. 2007, odpovědětted jde o to jestli vykrvacet vecerema v Acapulcu s pani rozmazlenou nebo si doprat nekolik ruznych nenarocnych slecen :-DD
15.54, 24. 8. 2007, odpovědětSkvěle výstižně napsáno,není co dodat,tohle je nejlepší tečka za celou diskuzí ;)
16.47, 24. 8. 2007, odpovědětTohle by mělo bejt přiložené ke každé nové Alfičce při prodeji:)
18.55, 26. 8. 2007, odpověděttak toto si dam do ramika a vzdy ked sa mi na alfe nieco posere si to precitam:-)...bombovo napisane!!!!
13.03, 2. 12. 2007, odpovědětMám Fiat Croma 2,5 TD r.v. 1989 má najazdene okolo 500000 km a menil som zatial u motora len turbo (hodne mi to dymilo), takže ja zas na talianov nedam dopustiť.
19.24, 26. 8. 2007, odpovědětS přítelem jsme si v listopadu koupili alfičku dvoutisícovku 156 2.0 TS. Před tím jsme měli 33. I když občas pozlobí také na ní nedáme dopustit. A proto odpověď na otázku večeře v Acapulcu nebo projížďka v alfičce - není co řešit, volba je jasná
12.31, 27. 8. 2007, odpovědětSROT
13.01, 1. 12. 2007, odpovědětTak třeba v Rakousku jezdí víc Alf než než Šokodovek a to potěší:)))Sledoval jsem to tam a fakt jsem se tomu divil.No a proč by Rakušáci šli radši do alfy než do Shade?Myslím,že oni jsou zase přesvědčení o nespolehlivosti Škodovek,jinak by jich tam nebylo tak málo.Prostě to je zakořeněnej zvyk u nás,nadávat na Italy všeobecně.Ital = cikán a o tom to je))No a už z tohoto přesvědčení je u nás kvalita servisu jinde než by měla být a tím opět trpí pověst AR.To je jedna věc s druhou,začarovanej kruh.Jinak i já měl problémy po koupi,ale nechal jsem dát všechno dohromady od náprav až po motor a od tý doby naprostá spokojenost až na prasklou spojkovou hadičku kterou podle mě natrhli v servisu když vyndavali motor.No a jezdím s ní po opravě 13000km a žádnej problém,naprostá spolehlivost,volnoběh drží,startuje,jede jak kráva a je prostě nádherná)))Tak na co si stěžovat.Ale dávám jí co potřebuje,to zase jo)))Tak ať to jede:DDD
14.00, 1. 12. 2007, odpovědětProsím o radu, kde je olejový filtr na 156 2,5 24 V, dík
22.13, 31. 12. 2007, odpovědětFiltr je ze zadní strany. Protáhni zespodu ruku mezi motorem a kastlou a nahmatáš malej filtr. Snad ho nedotahoval nějakej bejk. Je sice schovanej ale ten přístup není až tak tragickej.Rozhodně musíš najet ,autem na nájezdy nebo na "díru" Hlavně tam dej pořádnej olej...
22.30, 31. 12. 2007, odpovědětA musíš povolit držák trubek klimatizace, lehce je odehnout ( dvě trubičky) pro snadnější přístup. Olejový filtr je nad nimi.
9.00, 1. 1. 2008, odpovědětKouknu se na to, já nemám jámu, ani nájezdy. Najíždím u babky na dvorku z mírného kopečka a na 2 cihly. Domácí opravář, hehe. No a ten výpustní šroub je na té žebrované vaně, ten boční žejo? Zdá se mi, že jsou tam šrouby všude. Jinak na ní nedám dopustit, každý odsuzuje Alfu a ten pocit z jízdy je ňuňánkovitej. Na měrcě jsem na minimu, tak nevím, jestli nemám počkat na hever a zatím jezdit v klídku. Snad by to vydrželo do koce týdne. Mám filtr a olej Divinol 5w40
9.29, 1. 1. 2008, odpovědětNajetí na dvě cihly a fošny Ti stačí aby jsi se dostal k filtru. Ano výpustnej šrob je ten na boku vany.Ale Divinol ? To mě běhá mráz po zádech. Proč šetříš na oleji ? To téma olejů je nekonečné a jsou dva tábory názorů. Ani 5-40 není moc dobrá volba. Sice motoru vyhovuje v zimě, ale v létě motoru škodí. A ruku na srdce, budeš ho měnit znovu na jaře ? Do V6 10-40 nebo lépe 10-60. A to Selénii nebo Mobil . Selénia 10-40 je do -25 Doufám že si dáš říct. Kvalitu oleje poznáš po letech a ujetých km.
10.04, 1. 1. 2008, odpovědětMáš pravdu, šetřit se nemá, hlavně ne na oleji. No vůbec jsem nemusel odendavat nějaký držák trubiček na klimu, ale povoloil jsem ho vrcem, je krásně cítit, takže šel v poho povolit, jen vyndat vet šel blbě, ale dostal jsem ho tak. Strčil jsem prst do závitu a vyndal, ten nový namáznul a zasunul, utáhnul a neteče, pohoda. Díky kluci za radu. Jinak nechám ho tam běžet a na jae vyměnim. Slyšel jsem, že by tam mělo být konečný 60, ale zase já to nehonim a stejně jsou po světě jn 3 koncerny na olej, ostatní to jen zpracovávají. Pracoval jsem v Koramu - Paramu na výrobu Mogulu a stejně se polosyntetika provádí plně syntetickou cestou, takže je to vesměs vše najedno brdo. Přeju hodně úspěchů v novém roce a až zase budu nevědět, písnu, díky díky díky moc ještě jednou.
13.04, 1. 1. 2008, odpovědětMěl jsem dvě Alfy 156. Obě koupené jako nové. První 1,6 benzín šla pryč v 75.000 km a druhá 2,4 JTD v 397.000 km. Alfy se kupují srdcem a ne hlavou. Bohužel kvalita dílů a i servisů ( značkových) je nic moc. U 2,4 JTD jsem měnil několikrát turbo, kompresor klima, servořízení, klasicky horní ramena přední nápravy, plasty pod motorem. Tam je vada v montáži, protože se musí napřed uprostřed napružit nahoru a teprve potom dotáhnout. Než jsem tohle zjistil, tak jsem jich několik zbytečně měnil. Pak už jsem rovnou ze servisu zajel na jámu a opravil to po nich. Ale stejně takové charizma jako Alfa nemá žádné jiné auto. Teď mám Toyotu Avensis zatím má za rok a půl 120.000 km, jenom jezdí bez oprav, ale ten pocit, když nastartuješ Alfu, to není.
12.48, 1. 1. 2008, odpovědětZravíčko, ako ja som si dal Alfu 156 1.9 doviesť z NL boli tam nejaké muchy ramená a podobne drobnosti , ale keď si to človek porobí ako má ( ak má na to možnosť) tak je to auto za ktorím sa ľudia otočia aj teraz a to aj keď nemá Face lift. Som toho názoru že naozaj k tomuto autu treba mať aj srdce a kladný vzťah inak to proste nejde. Pred vianocami som si dal pod stromček chiptuning a auto ťahá ako besné 140HP Octavia II si nepipla v šprintoch od 30km/h, ľahla popolom :), BTW mam tam teraz asi 135-140HP a 310 Nm slušne na 1.9 JTD staru čunku ako sa mi posmievali zarytý TDI-čkáry kým som ich nezotrel . S pozdravom ALFA 4ever.
22.29, 1. 1. 2008, odpovědětkamarat a ako si dosiahol ten vykon???? len zmenou palivovej mapy alebo mas aj zasah do mechanickych casti??? da sa spravit chip tuniing aj do ar146 1,9jtd 77kw???
22.37, 1. 1. 2008, odpovědětmam tam, teda mal som 77 kw presne ako ty , upravil som sanie a prepisal soft, BTW mal som aj powerbox ale neťahalo to tak ten som dal bratovi do Fiatu Bravo JTD tiež pekne žihadielko.
23.00, 1. 1. 2008, odpovědětSeruste seci Alfisti:) ja mam Audi A6 Avant 2.5TDI 132kw a servis je moj druhy domou:) Ked som kupoval, rozmyslal som aj nad 156 alebo 166, su to krasne auta...mozno uz aj zacinam lutovat, ze som do toho nesiel...kopa znamych si na tom jazdi a nestazuje sa, sem tam zbehnu do servisu daco opravit, ale to kazde auto sem tam potrebuje...sice mam v tom aute vsetko na co si clovek pomysli, ale uz ma pekne se*e...ale idem do toho zase,asi sa nepoucim,uz za kratku chvilu berem A4 1.8T quatro S-line,tak uvidme, co to da:) takze ja si myslim ze to neni s tym ze Alfu uz nikdy alebo hocjake auto uz nikdy(okrem skodoviek, preboha, ved to neni su ani auta) je to aj vec stastia na ake clovek natrafi:) lucim sa s mojou oblubenou vetou: "Všetky auta sú dobré, ale Audi je Audi" majte sa:)
12.57, 3. 1. 2008, odpovědětalfa je asi taka dobra ze ked som prisiel do autobazaru kde vykupuju auta, tak mi povedali ze alfy neberu- to hovori za vsetko.
16.07, 15. 1. 2008, odpovědětNeviem kde si pozeral,ale ked ja som kupoval tak som obehaval bazare a mal som z coho vyberat..Mozno si mal skusit inde ponuknut.
10.33, 17. 1. 2008, odpovědětMne to v bazare hovorili tiez, ale nakoniec mi ju zobrali...a si predstav,ze do mesiaca bola prec!!! Bola to strieborna 156-ka 1.9JTD (77kw) sedan, r.v.99 a predali ju za 190.000Sk. Takze asi tak.
8.39, 18. 1. 2008, odpověděta vies preco tu alfu predali? pretoze alfa ako auto vypada velmi dobre na pohlad /sportovo, lakavo/a kupuje to clovek ktory o tom aute nic nevie , ale rychlo bude alebo je sklamany.
8.45, 18. 1. 2008, odpovědětTohle muza napsat je hlupak a neznalec,alfy se neprodavaji hur nez jina auta,vsechno je otazky ceny.Muzu ti rict ze vozim auta a alfy se mi prodavaji lepe nez jine znacky,jde o to ze pri vykupu se boji protoze alfa je slozita a kdo to nezna boji se.Jak vsichni vime lide se boji veci ce neznaji ale alfu so vetsinou koupi clovek ktery uz ji nekdy mel.
8.52, 18. 1. 2008, odpovědětNezbývá než souhlasit. Když jsem vybíral auto loni koncem roku neměl jsem spadeno na nějakou konkrétní značku. Vyhlídnutý byl např Citroen (nelíbil se rodině), Octavie (za r.v. 2000 cca 240 tKč ???) až jsem v jednom ostravském bazaru uviděl AR156 SW a bylo rozhodnuto! Mám 156 1.9JTD sedan r.v. 2002 a maximální spokojenost. V porovnání se škodovkami, které jsem dosud (mimo jiné) převážně používal nechápu ty negativní názory lidí na Alfy! Je to dobře vypadající auto s ještě lepšími jízdními vlastnostmi! Nemyslím, že v porovnání s jinými značkami jsou na tom Alfy nějak hůř co se týká spolehlivosti. Ojeté auto je vždy sázka do loterie a Alfa je značka sportovnějšího charakteru a tak se dá předpokládat, že předchozí majitel ji taky tak používal. Rozhodně to nebyl vlastník tzv. s kloboukem a jezdícím ve Fábii. Automobilová technika v dnešní době natolik pokročila, provázanost dodavatelů dílů pro jednotlivé značky je poměrně velká a nemyslím, že díly od Bosche pro Alfu jsou jiné díly než pro koncern VW atd. ostatní výrobcí dílů a automobilky... Žijeme v zemi, kde má vekou tradici škoda a když čtu recenze na Fábie nebo Oktávky jak je jejich majitelé vychvalují, no nevím ... asi ještě neřídili Alfu - určitě!! Tenhle vžitý názor naší společnosti se jen tak nezmění!
10.07, 18. 1. 2008, odpovědětTaky souhlasím. Chtěl jsem původně Hondu Acord ale jak jsem viděl Alfu tak už jsem se po jiném auztě nedíval. Jinak problémů jsem měl taky kotel s tímto autem. Od vysypaného turba, odpálené řídící jednotky, rozbité vany, vymlácené přední nápravy, spojku v háji a různé takové drobnosti kolem, tak po svezení je to prostě zážitek. Teď nedávno jsem jel v nové Oktávce a né že bych byl nějaký střelec, ale tam kde s Alfou jezdím v klídku tak v té zatáčce jsem milou Oktávku málem vyslal do stromu. Prostě jízdní vlastnosti mluví za vše. A díly vycházejí cenově srovnatelně jako na koncern. Jen musí člověk vědět kde nakupovat :)
10.41, 18. 1. 2008, odpovědětNazdárek. Tak čtu, že zkušeností má každý na vydání knihy, tak si taky přisadím... Přiznám hned na začátek že mám AR 146 1.8TS, před tím to bylo F Bravo 1.6 16V a ještě před tím F Tipo 1.4. Celkem tři italové během 10 ti let. Nikdy mě žádné nenechalo nikde stát bez mé zjevné chyby (první neplánovaná zastávka byla s Bravem cca 100km jižně od Neapole - byl zasraný palivový filtr a nešel tam benzin - kompresor na benzice to vyřešil, druhá zastávka byla nedávno u Globusu v Brně, odešla baterka) Na těchto autech jsem nahrkal dohromady tak kolem 300t, kromě toho jsem ve svých zaměstnáních měl možnost řídit skoro všechno, co má kola, od Škodovek, VW, Audi, Mazdu, Hondy aj až po V3S :-D Líbí se mi názory majitelů, že mé auto je to NEJ. Dá se to číst na různých tlacháních pořád dokola a nikdy to neomrzí. Chci říct, že auto je jenom auto, kus plechu který je samozřejmě poruchový jako všechno. Jednou na to má vliv výrobní postup, jindy chování majitele. A teď ten subjektivní názor... MOJE AUTO JE TO NEJ AUTO NA SVĚTĚ! (zlatá chlapská ješitnost, ještě že ji máme) Nikdy bych nevyměnil Itala za cokoliv na světě, další moje auto bude taky ital a už si na něj chystám prasátko. Asi to bude Maserati Quattroporte r.v.97 nebo AR 166 2.4JTD 20V. To se ještě uvidí ;-) Mimochodem AR by si měl opravdu koupit jenom člověk znalý poměrů, aby se v tom nezabil. Jezdí to skvěle a proto jim spoustu věcí odpustím. Pokud je auto už z výroby shit, tak sebelepší zacházení to nespraví, pokud je auto skvělé a sedne do toho kretén, tak další majitel se může zbláznit. Takže tolik o autech a lidech. Všem přeju, aby jezdili v tom pravém autě pro ně a ostatní ať si jezdí v čem chtěji. CIAO
11.19, 18. 1. 2008, odpovědětjuras- konecne si to napisal asi tak ako to v skutocnosti je a pre martina t.156 ak je niekto hlupak tak si to ty, si zatazeny na alfy a uz ti z toho zmagorel. ja auta vozim a dokonca som alfu nejaky cas mal a mozem povedat len jedno ze to co hovoris je nezmysel.
13.22, 18. 1. 2008, odpovědětalfa je super kara .....je to lepe receno srdecni zalezitost!!!:) kdo neskusi nevi....
22.21, 21. 1. 2008, odpovědětAlfu mám, no a myslím, že to není "bohviečo". Ale na druhou stranu, řekněte mi nějaké lepší v této kategorii?
18.52, 25. 1. 2008, odpovědětpre Toma: Ty hlupáčik , aká srdcova záležitost??? Alfa Romeo je úplne obyčajné ludové auto pre všetkych, presne take isté ako Mazda Ople VW... pokial chceš srdcovku tak musíš mat auto, ktorých je v republike tolko že ich spočítaš na jednej ruke
21.23, 6. 2. 2008, odpovědětTak tohle muze napsat jenom hlupacik protoze, pak ani Ferari neni srdecni zalezitost, kdyz je jich v republice vice jak prstu na rukach a nohach??!!
13.23, 7. 2. 2008, odpovědětAj keby ich bolo viac ako 20 , ale tych alf je tu niekolko 10 tisic. Alfa nie je nič viac ako hocičo iné... Aj ja som jednu mal (156) a čo mi najviac vadilo - 1. výhlad do zadu, 2. slabý vyhlad vo vonkajších spetnych, 3.na hodiny v stredovom paneli vidi dobre iba šofer a pasažier za nim, 4. madla na dverach ako v embečke, za jazdy sa na ne neda dobre vyložit ruka. No a jedine plus davam za design, ale iba na tú dobu, dnes už to nie je nič vynimočné, a jazdne vlastnosti by som označil za štandartne ale s ????? , zadok sa mi zdal ako keby mal snahu utiect, podobné ako Fiat Marea weekend ale o čosi menej... TAKZE ALFA ROMEO NIE NIC VIAC ANI MENEJ AKO HOCIKTORE EUROPSKE AUTO!!!!!!!!!!!!!!!!!
15.04, 7. 2. 2008, odpovědětza 1. Proč se koukat dozadu??? za 2. zpětné jsou malé, ale krásné kapky. a čum do nich jen při couvání, 3.Tak to že na budíky vidí jen řidič je přeci pecka. Co má tchyně vědět kolik to točíš! 4.Jestli se při jízdě v AR držíš madel, tak jsi si spletl vozidlo, co potřebuješ opravdu ty už si alfu nekupuj. Kup si mazdu, passata, nebo oktávku a libuj si jak to má velkej kufr a je to pohodlný. A ještě, že vidíš dobře dozadu :-D Alfa je o pocitech a ty by si z ní dělal dělníka silnic.
3.03, 24. 2. 2008, odpovědětTřeba Maserati 222 :-)
11.49, 24. 2. 2008, odpovědět250km/h mi jede jede nekomu vic?
23.55, 8. 2. 2008, odpověděta nemas o sebe strach ze se rozpadne?
9.35, 6. 3. 2008, odpovědětAhoj lidi, hlavně kluci...baby sem asi nepíšou..měla jsem alfu romeo 156....zatím moje největší láska...je prostě nádherná..jsem žena, muže hodnotím podle duše, auta podle vzezření..Měla jsem černou, protože černá udělá z každýho auta bourák (ženám záleží na barvě)...manžel tak trochu zapomněl na olej..asi ale alfa byla na vině-kontrolka nekontrolkovala a tak se stalo,že jsem přidřela motor. Musela z domu a to jsem obulela..Teď jezdím bravu, cítím se v ní dobře, ale ten pohled, kdy přicházím ke svému miláčkovi a kochám se jeho jedinečnými tvary, jeho siluetou (alfa)..tak ten mi chybí..Nevystřídala jsem v životě mnoho značek..Po autoškole stodváca...pak dlouho nic, volkswagen sirocco, fiat punto, oktavie, berlingo...alfa, brava...pár svezení mercedesem a BMW...ale alfa je moje srdční záležitost... Mějte se pánové, moc vám to asi nedalo, ale napsat jsem vám musela.Sára
0.11, 24. 2. 2008, odpovědětsáro třeba bude v budoucnu ještě 1 ne ?
1.29, 24. 2. 2008, odpovědětMaxi, brala bych ji hned, jen muž na ni zanevřel a řekl, že už nám nesmí do baráku...prodělali jsme na ní majlant,díky tomu motoru...jinak lak, interiér ...vše bylo v lesku....prostě krasavec..vlastně krasavice:)))
22.35, 25. 2. 2008, odpovědětHodily jsme se k sobě, chápeš:)))))
22.37, 25. 2. 2008, odpovědětJá mám 156 už sedmým rokem 1,8ts´s chipem,na plyn najel jsem 300 000 km,opravy..ložiska kol,horní ramena,variátor,startér,čidlo polohy klikovky,stabilizátory..ale i tak jsem s ní byl moc spokojený....jinak horní ramena občas rozdělám vytěsním silikonem a je na čas pokoj....už ale uvažuji o nové alfě...třeba gta nebo 8C..jo a 159 nic moc....čus
10.15, 24. 2. 2008, odpovědětTo je úplná kravina hádat se o tom, který auto je lepší a mín poruchovější. Když natrefíš na blbej kus, tak můžeš mít třea Rols-Royce a budeš trávit víc času v servisu než na silnici !!! Stejně si tu jen každej hájí svojí oblíbenou značku. Ale buďte trošku realisti, každý auto se může posrat a klidně i na prvních 100 m co vyjedete z autosalonu z úplně novým autem. Prostě občas se sere všechno a občas jede 300 tkm bez větší poruchy. Na tom přece není nic dibného.
0.09, 25. 2. 2008, odpovědětTo je úplná kravina hádat se o tom, který auto je lepší a mín poruchovější. Když natrefíš na blbej kus, tak můžeš mít třea Rols-Royce a budeš trávit víc času v servisu než na silnici !!! Stejně si tu jen každej hájí svojí oblíbenou značku. Ale buďte trošku realisti, každý auto se může posrat a klidně i na prvních 100 m co vyjedete z autosalonu z úplně novým autem. Prostě občas se sere všechno a občas jede 300 tkm bez větší poruchy. Na tom přece není nic divného.
0.09, 25. 2. 2008, odpovědětpeugeot je mrdka!!!!to stejny citroen
7.41, 25. 2. 2008, odpovědětco to je
16.50, 4. 3. 2008, odpovědětFrancouzi jsou mrdky Alfa je super a co se tyče poruch tak na té mojí má na jeto 36000 co ji mám celkové 99000 a zatím kromě výměny kotoučů a destiček a oleje bezproblému a co se týče zadrhávání motorů tak se to nestane pokud si člověk hlídá olej a hlavně tam neleje nějaké neznačkové mrdky
13.00, 15. 6. 2008, odpovědětmam peugeot 406 i alfu 156, peugeot je pohodlnější a liju do něj pouze naftu, alfa je sportovnějši a asi větši image, ale vic ji spravuji. peugeot určitě mrdka není jak tu píšete
22.08, 19. 6. 2008, odpovědětMám také 156ku.Je pravda že jsem za těch 8 měsícu najezdil jen 7000km ale je fakt super.Jen se mi zda trochu zdechla na114kw.A spotřeba také nic moc.Nedostanu se pod 9l ať jedu jak jedu.Měl jsem několik značek aut(2xfiat,ford,opel vectra,2xmazda 626 bmv 525 atd.Ale 156ka asi je bezkonkurenční.Jen ta spotřeba.
6.30, 22. 6. 2008, odpovědětkamos roby v renolte a hovoril mi co znamena ich znak pica na kapote pica pod nov a to vazne ze horsie auto nevydel
13.12, 30. 8. 2008, odpovědětTeda Sáro promiň, ale manžel je tak trochu okurka, když nekontroluje olej v motoru...Protože u 90% aut - teda nemluvím o těch nejnovějších, kde Ti počítač ohlídá aj tlak v pneumatikách je už dost pozdě dolévat olej až ve chvíli, kdy se rozsvítí kontrolka...Takhle zadřenejch motorů už jsem pár viděl a odpověď byla vždy stejna - dolil (la) jsem olej, když se rozsvítila kontrolka....Sorry, ale spíš než alfa by šel z baráku manžel, že je neschopnej. Vím, že každý není technický typ, ale na kontrolu oleje nemusí být člověk zrovna atomovej inženýr, jadernej fyzik, nebo vynálezce spalovacího motoru...:o)))
20.12, 1. 9. 2008, odpovědětjo jo, asi jako je SARA tak je i moje pritelkyne, kolikrat me uz nastvala takovym zpusobem ze jsem ji chtel prodat, a pritelkyne mi ne jednou rikala, ze jestli ji prodam tak pujde i s ni, ptz to je milacek a clen nasi rodiny:D ale kdyz je spravena tak si to vsechno odcini tim svym vsim cim me pritahuje...no moje laska je z ni unesena a pry nez ji nekomu prodat, tak ji ji mam radsi dat:-D
20.03, 5. 9. 2008, odpovědětahoj kluci mam alfu romeo 156 2,0 Ts mnel jsem par problemu vahu vzduchu uz mam asi 3 vite co je na tom aute uzasne ze i po 10 letech se za ni otoci hrst lidi nemam sice seriovku mam na ni kola od moma jinou masku a spoiler to je na tom to nejkrasnejsi jak lidi koukaj z golfa 10 let staryho se nikdo neotoci ale alfa to je zuzo mnel jsem hodne aut ale ital je nejpohodlnejsi nej sikovejsi neni to auto na kazdodeni jezdeni do prace clovek k alfe musi mit vstah a proste ji milovat i s jejima problemy a tech par zapalencu jako sem ja pro ni udelaji vse i za cenu ze to bude stat vic nez novy auto ja osobne jsem ji poridel za 120 tis a uz jsem v ni s upravama za 280 tis a vubec mne to neva jsem blazen do alfy tak ahoj a starejtese o sve milacky
23.44, 5. 9. 2008, odpovědětto Plaja: ja s mojou beham každý den do práce a s5 a aj do terénu s ňou chodím (teda v rámci podnikania, nie doslovne :) chápané) už 3 roky , som nabehal asi 100 - tis km a No problem je to fasa kára, BTW: mam 1.9 JTD chipnutu na 130 hp
0.16, 7. 9. 2008, odpovědětJo taky jsem si ji koupil, vyměnil jsem oleje, ložisko kola, palivové čerpadlo rozvody a drážkový řemen. Ten se bohužel po 700 kilometrech roztrhl na dva kusy,omlátil pod kapotou vše dokola a nakonec skočil pod ozubený řemen a přestavil rozvody za běhu o 3 zuby.Momentálně stojí v garáži a čeká na kompletaci.Vyměnil jsem ventily,vodítka,gufera,hromadu těsnění,opět nové rozvody,drážkový řemen a kladky.K tomu ještě lambdu a svíčky a už mi to zbývá jen složit, ale nevím jestli budu mít ještě odvahu s ní jezdit.Motor se mi potkal na volnoběh, škoda že jsem nestihl vypnout klíček, jen jsem vyřadil. Stát se to při 200km/h tak by to asi dopadlo mnohem hůř.Práci si dělám sám,ale i tak po sečtení všech cen za díly můj rozpočet silně krvácí a jestli mě čeká jěště něco podobného, tak to už asi nerozchodím.Tak čau alfisti, přeju vám aby se to nikomu z vás nestalo a já taky doufám ,že to jednou stačilo a že jsem si svou porci smůly už vybral.
19.14, 6. 9. 2008, odpovědětBorci mam taky Alfu 156 2.0 16v ts 114kw.Mám ji asi 4měsíce a zatím jsem do ní nevrazil ani korunu.Je to 98 a má najetí 137tisíc.Ten kdo s ní měl nějaký problémy tak at ji prodá a koupí si něco jinýho.A neodsuzuje hned všechny Alfy.U každé značky se najde špatnej kus a to neznamená že jsou špatný všechny.Už jsem těch značek vystřídal hodně a níkdy jsem nedal na řeči.Kdyby měl někdo zájem o mou Alfu tak dejte vědět.Je i v kuži s Momo sedadlama.Byla by tak za 100t.Už dloho šetřím na 159.
21.17, 15. 9. 2008, odpovědětprawe mi dosla trpeliwost a hledam we sklepe tu nejwetsi sekeru.ta cerwena swine mi uz pit krew nebude
18.46, 17. 9. 2008, odpovědětto myslíš AR, nebo tchýni ??? ;)
1.50, 20. 9. 2008, odpovědětJe to m*dka, ale mám jí jako milenku, žere to peníze, furt se jí něco nelíbí. Mě taky s*re, dal bych jí přes držku, je to nejve¨ětší krám, jakej jsem kdy měl, ale jako zase sportovní, mám V6 a tak se navzálej trápíme.
15.00, 20. 9. 2008, odpověděthe.s tou tchyni to bylo dobry.ale ta me ani z daleka tak nesere jak ar.jsem se uz uklidnil.je fakt ze kdyby nebyla tak hezka a kdyz ma dobrej den tak ji miluju taky v6 tb gtv.ale ty penize za oprawy a udrzbu bych chtel mit zpatky nooo.
5.47, 23. 9. 2008, odpovědětMam alfu 156 2.4jtd r.v.00,sice jsem chvili po koupi do ni vrazil ´par´ kacek(olej.cerpadlo,klima komp,..) ale nemrzi me to a jsem opravdu spokojeny.nemenil bych za nic na svete..snad jen za AR 159...nevim co vsichni furt maji,kazde auto se sere,je to jen stroj.Mel jsem passata a vrazel jsem do nej vic nez do alfy.dlouho jsem premyslel nez jsem ji koupil, protoze snad 80 procent lidi kolem me me odrazovalo,ale ted jsem rad.alfe zdar!!!
21.42, 29. 9. 2008, odpovědětjak se nastavujou rozvody na E39 3,0d?
15.28, 15. 11. 2008, odpovědětProdám Alfu Romeo 156 1.6 16V T.S.,r.v. 98 za 60.000Kč.Akorat je potreba vyměnit klikovou hřídel.722023671
12.04, 9. 12. 2008, odpovědětAkorát vyměnit klikovou hřídel. Já musím akorát vyměnit kola...
18.08, 10. 12. 2008, odpovědětje to uplne jedno aka znacka ... ked mas smolu, tak sa ti bude srat kazde auto, moj znamy mal bmw m5 a bol s tym od zaciatku, kazdy mesiac v servise ... u nas sa hovori, ked sa ti auto serie, tak bolo vyrobene v pondelok, ked sa robotnikom este nechce makat :) najlepsie kupovat auto vyrobene v stredu :)
11.44, 31. 12. 2008, odpovědětalebo blabol...
0.15, 11. 5. 2009, odpovědětja mam alfu nieco vyse roka, menil som tam snimac otacok klukovej hriadele, predne tlmice, a teraz aj snimac polohy plynoveho pedalu, inak by som ju nevymenil za nic!!! PS tie veci nebolo treba menit, ale diagnostika to ukazala viac krat po sebe, myslim ze sa to vymazalo a na aute sa jazdilo cca tyzden. tak som to pre istotu nechal vymenit.
11.02, 14. 10. 2009, odpovědětps: TO auto ide absolutne potichu, neklepe, nedymi, nevrzga a mam 166000 km najazdenych. A to som nehovoril o pocite z jazdy mam tam sice asi najslabsi motor 1.9 JTD, ale ide krasne ked stupim na plyn tak to ide a krasne zvuk turba lahodi mojmu uchu. O spotrebe hovorit netreba 4,5 litra pozna kazdy kto ma 1.9 JTD :D
11.06, 14. 10. 2009, odpovědětškoda nějakejma alfama zasírat silnice!
13.34, 11. 2. 2010, odpovědětty si vůl
17.52, 30. 12. 2013, odpovědětNechápu jak nějakej tragéd může reagovat na 4 roky starej přízpěvek..
17.37, 11. 2. 2010, odpovědětZdravim kluci chcel bych koupit alfu 156 2.4 JTD jake mate sni skusenosty.....myslim hlavne po motericky strance. ci jit radsi do 1.9 JTD jde mi trochu aj o spotrebu ale jezdim hodne ale 1,9jdt se mi zda slaba....ci jit radsi do benzinu.a co pravdy ze se alfy kazi.Ja mam moc rad ich dizajn a pod.este som alfu nemal dik za info
17.03, 27. 2. 2010, odpovědětneco vam sem napisi,asi pred mesicem jsem shanel nake auto,vzdy jsem si kupoval auto aby nemelo velkou spotrebu,moc nestalo nebot jsem nevydelaval tolik penez atd,s manzelkou jsme tedy koukali na nake pekne auta,jelikoz se nase financni situace honde rychle otocila ku predu,objeli jsme kde jaky autosalon a tak,nakonec jsem si koupil Alfinku 156 toto auto se mi libilo,uz kdyz vyslo a zacalo se prodavat do posledni chvile jsem vahal,jestli benzin,ci naftu,vyhral to benzin,mel jsem povetsinou benzinove auta a asi bych naftu ani do budoucna nechteljen pro manzelku,ktera s benzinakama moc neumi jezdit.alfinu primo miluju,mam 2,5 v6 sw a max spokojenost,asi nejlepsi auto co jsem mel,a urcite za naky cas si kupuju GTA a auta typu wv si muzou utirat tak nos,protoze auto v takeve vybave a za takovou cenu od wv kopim leda tak na marzu,kazdy at si koupi co chce,ale v tom pripade at neprudi na strankach alfinky anajde si klub peugeot,ci wv a podobne,proc sem vlastne vubec lezete!!!
18.05, 27. 2. 2010, odpovědětjojo alfu uz nikdy!ale nedam z ruky!!!!!!!!!!!!!!!!!
22.16, 27. 2. 2010, odpovědětzdravím před lidi pořídil jsem si Alfičku a jsem s ní naprosto spokojenej a poslední rok a půl co ji mám jsem na ní odjel 50tis.km. a bez problému byl to dovoz z itálie měla najeto 130tis ted jsem na nejakejch 190tis.km. a zatím co jsem byl v servise na výmněnách olejů tak se docela divili,že tak nádherně šlape.ale od té doby co mám alfu jsem pochopil,že od auta si nelze jenom brát musíte mu i dávat vše s něhou.divím se těm co sednou hned do auta a dávají tomu plnej kotel a za 20tis.km.se diví ,že jim to žere olej nebo sse jim to přidře kdybych měl srovnat s ostatníma kára tak bych řek,že alfa je taková citovka jak se chováš k ní tak se chová k tobě jsem naprosto spokojen jo a za tu dobu co ji mám bez investic jen oleje filtry brzdy akorád jednou dobíjení,ale to jsem pořešil repasí za cca1000kč.a proto říkám to je alfa to tak má byt :-)
0.46, 8. 7. 2010, odpovědětMusim jen souhlasit mam 156 2.4 jtd 103 kw SW, r.v. 2001,co ji mam ji druhym rokem,nalitanych nejakych 40 000,a menil jsem pouze po koupi rozvody,2x olej,1x ramena, jinak auto bez jakehokoliv problemu(ma najeto 171 000),vse slape jak ma, sem tam je potreba prislapnout na 200 km/h at se vycisti poradne vyfuk,a valce a jinak jezdit normalni jizdou a vse bude ok,presne jak rikas,ten kdo v zime pri minus 30 slape plyn na podlahu,se nemuze pak v lete divit. A jen mimochodem u nas loni bylo minus 29,alficka na jedno otoceni klicem bez problemu...O tom si ma predchozi BENZIIIINOVA OKTAVKA mohla nechat jen zdat !!! Miluji Alfu :-*
16.21, 20. 10. 2010, odpovědětcaute.alfu mam uz 2 a pol roka a len klasicka udrzba-olej,rozvody a tak...jedine co mi odislo bola vaha vzduchu.auto ide ako hodinky,nemozem povedat ani kriveho slova.nadmieru spokojny.moj otec ma 307sw a je to nieco strasne-peugeot nikdy viac.uz ani nemecky ford a ani volvo-cpu tam peugeot motory :( pravda je v tom,ako ste uz aj vy pisali,ze je to presne o kuse auta aky vymaknete.ostavam u alfy......
8.36, 18. 10. 2010, odpovědětkazdy auto ma mouchy ale vsichni si myslite jak sou spatny nase auta nejsou sou uplne stejny jako vsechny vi co si tady furt vychvalujete alficky sem na vas zvedavej az budete mit najeto treba 200000 km taky bude sypacka nebojte
7.52, 15. 5. 2011, odpovědětnemal si brat 2.0 TS, ale 1.8. alebo diesel ale ten mi do alf nesedi co sa tyka vykonu. v 2.4 praska kvoli piatemu valcu hlava. Co sa tyka toho ALFU uz nikdy, je ako keby som pocul DO KOSTOLA UZ NIKDY, zatoze si nevymodlis co chces napr... Ked sa mi alfa totalne dodrbe raz a dufam ze to bude neskoro, necham si ju. Jednoducho je to okrasa a nema to nic spolocne s funkcnostou. Nemas k tomu srdce, pre to pises picoviny ako alfu nikdy. Napis 2.0TS nikdy, s tym budem suhlasit.
20.43, 30. 6. 2011, odpovědětauta jsou vsecky stejne vyrobeny, ale kdyz to auto mel pred vami v ruce curak tak pak to auto se sere a srat bude, takze tak chlapici ;)
21.02, 4. 7. 2011, odpovědětNemá smysl se o tom bavit, tak je jasný, že auto, co má najeto 200 tis nebud easi jako nový. Každý stroj musí mít svojí údržbu a jestli nějakej kokot myslí, že dělá údržbu jen tím, že dofoukne gumy a doleje vodu do odstřikovačů, tak pak se nedivím. 200 tis a začala se sypat, no ale postupně se to dalo dohromady a zase to jezdí. Je fakt, že bych mohl sypat dál a dál, ale počkám, až se to zase vysere a pak se uvidí.
9.19, 5. 7. 2011, odpovědětmal si si kupit radsej bike a nie auto.. o ktore sa treba starat !!!!!na kazdom aute treba casom nieco robit oleje rozvody spojka atd.. takze ten bike by sa ti asi oplatil viac !!!
15.43, 25. 8. 2011, odpovědětHonzo to ma tazke, kupil alfu a myslel ze bude vsetko ok.len on sam neni.
9.31, 26. 8. 2011, odpovědětčlověk kterej píše že alfa je sráč je tupec,protože každý auto je poruchový a je to kus od kusu...jsou auta-alfy které jezděj i po 150tisících a nebo taky ne,stejne jako nějákej peažout,citroen,bmw,audi,passat....jak někdo může napsat že alfa je horší než passat...kdž se k auto někdo choval hnusně,tak vám to nepojede....a ojetina v ČR je vždycky loterie
20.59, 5. 1. 2012, odpovědětCo říkají zkušení Alfisti na motor 2.0 TS u alfy 147,?slyšel jsem, že je to loterie a že se nevyplatí si tenhle motor kupovat.díky moc.
12.02, 6. 1. 2012, odpovědětmam uz cez 2 roky crosswagona a okrem beznej udrzby ziaden problem takisto som mal 145 a bez problemov , takze ked kupite smejd nestazujte sa na auto usetrite 1000e ale date do toho 2000e, ale uznavam kupa jazdenky je aj o stasti P.F.2012
13.34, 6. 1. 2012, odpovědětZlatý Peugeot 407sw 2.0 HDI, můžete jen závidět
21.20, 1. 1. 2013, odpovědětPěkně mě štvou lidi, který říkaj "moje auto je nejlepší" a přitom stejně neví vůbec nic. Mám Alfu 156 SW po faceliftu a jsem spokojený. Investice do ní jsou, ale to do každého auta. Nafťáky od Alfy jsou slušný motory, který táhnou a když se o ně staráš, tak tě odměněj nejenom spolehlivostí. A co je na tom autě paráda (ač je potřeba se o ní dost starat) je podvozek. Svezení v Alfě je prostě paráda a to auto drží a drží. Neříkám, že je super, že je nejlepší, ale mě vyhovuje a serou mě týpci, jako ty, který říkaj, jak maj ostatní co závidět a přitom si asi jen nahrazuješ délku svého penisu tím, že tu píšeš bludy.
21.46, 12. 4. 2013, odpovědětno uz ked sme pri tych paradnych peugeotoch mam presne ten a za jazdy mi zacne vyblikovat a kricat palubka ze mam defekt ale ja defeekt nemam cim to je? kurva tak som sa zlakol za jazdy ked to zacalo pipat :DD dufam ze to nebude zase velka investicia.
8.16, 2. 1. 2013, odpovědětcus alfaci. koupil sem si pred rokem alficku 156 2,4 jtd a je to proste srdcovka. ty keci ze alfi sou sracky me vzdycky dokazou nastvat. je to krasnej vuz jak z venku tak ze vnitr!
23.17, 2. 2. 2013, odpovědětMám 156 JTD po FL, zatím to bylo docela utrpení. Spojka se setrvákem, poloosy, horní ramena + silentbloky spodních a o takových prkotinách jako je termostat se ani nezmiňuji. Ale jak to říct... věřím, že tohle nebyly závady za které by mohlo auto jako takové (až na tu přední nápravu), ale spíš to, že původní majitel jezdil brzda-plyn po rozmlácených cestách z Vidlákova do Prčic a údržba žádná. Předtím jsme měl starší 156, kterou jsem ve stráni mírně ohnul a nemělo cenu jí opravovat, ovšem do té doby jsme měnil jen termostat, ostatní šlapalo jak hodinky... Je to o tom, že první Alfa byla skvělej kus, kdežto druhá ačkoliv novější byla před opravami za dohromady asi 25 000 docela troska. takže když někdo tvrdí, že Alfa je sračka tak mi vstávají vlasy na hlavě hrůzou přesto, že jsem už taky slušně zainvestoval. Italy trápí kraviny typu "ukazuje špatně teplotu" nebo "vržou ramena". U Němců je to bohužel tak, že dlouho nic a pak najednou nejedu protože něco na motoru či v elektronice totálně exlo... Francouzi... No myslím že je obrovský rodíl mezi Renaultem, který diesely vůbec neumí a benzíny nic moc... uvnitř je hnusně plastový a tenký... a mezi Peugeotem a Citroenem, které jsou na tom přeci jen kvalitativně i komfortně a motorově lépe. Svezení je v nich pěkné, ovšem taky mají své mouchy. U HDI je to třeba velmi malá životnost dvoujhmoty a háklivé vstřikovače.Nissan už je dneska Renault, takže zbývá Honda s Toyotou, které mají drahý servis, Mazda, které docela fandím a která má některá auta docela příjemn laděná a pak Korejci, kteří se v poslední době hodně zlepšili, ale jízdními vlastnostmi mají do Alfy hodně daleko. Když mi prvně začaly vrzat ramena, tak jsme litoval, že jsem si nekoupil Oktávku Litovat jsme přestal, když jsme začali jezdit služebně s dvouletou dvojkovou po FL... Najeto 120 000 a 400 km od domova padla spojka na podlahu a nešla rychlost... - plastový spojkový válec se po 120 000 jako u všech Oktávek vydřel a spojka se zavzdušnila. Nehledě na to, že když vezmu za středovej panel, tak s ním jde snadno pohnout o centimetr na každou stranu a to, že když se chytnu kliky dveří tak vrže jako stará plechovka... Člověk si holt nevybere, jen může mít štěstí na dobrej kus...
23.52, 13. 2. 2013, odpovědětChlapi čus, dělal jsem v Alfa Romeo servisu pár let, také u jiných dealerů. Mám zkušenosti snad se všemi známými značkami vozů. Můj závěr : Alfa Romeo benzín je auto, o kterého musíte pečovat, jako o svého miláčka. Tohle auto Vám nic nepromine a pak Vás za to odmění krásným SPORTOVNÍM svezením. Pokud jezdíte ospale do práce z práce a láká Vás jen vzhled......kašlete na údržbu, nedojedete daleko. Kupte si Fabku. Přitom jde vyloženě o olej a filtry. A to jako fakt, protože důmyslnost mazání chyby neodpustí. Byl jsem mnohokrát svědkem vylágrovaného Twin Sparku při 60000 km. Tudíž v dnešní době, když někdo napíše " jenom Selenia" a není 1. majitel....sorry. 1,9 JTD samozřejmě jednička volby, i když nemá top výkon. Ale já ji mám!!!
20.11, 9. 4. 2013, odpovědětTo je uzasny jak si nekdo koupi X let starou ojetinu po Xtym majiteli s X tisicema najetych kilometru a divi se, ze musi vymenit provozni zalezitosti jako treba silenbloky, spojku, gufero a poklada to za zavady. Chodte pesky diletanti a nebo si kupte kone a zebrinak. Ale bacha, i o kone a zebrinak se musite starat, aby se vam "nepokazil" ...
10.13, 10. 4. 2013, odpovědětpřesně tak :)
17.46, 30. 12. 2013, odpověděthlavnym rozhodnutim je motor, z vlastnych s kusenosti viem ze mimo oleja a tym to konci u mna, ze je topnajlepsi 1,9/77kW JTD. Twinsparku nepomoze ani svetena voda, kedze olejove cerpadlo je hlavnou zarukou ze sa ten motor pojebe. Verim tomu napriek tomu ze som mal 2,0TS 114kW ktory mal 260tis, ale uz by s om TS nechcel lebo viem ze to bolo stastie nahoda... Pritom tie km si neodslapal na nejakej selenii ale sracke 5w40 co uz je total zaujimave. Presiel som piatimi JTD uspesne na druhu stranu prehu, je mi jasne ze toto iste 5xTS tak tri motori by sa mi zadreli. JTD vsak nema na TS. TS ma krasny zvuk, vykon ale spolahlivostou akurat len s okom a lanom v kufri a nie moc daleko ... Ja by som odporucal vsetkym ktori miluju TS kym to nemaju zadrete nech ho v CZ daju jednej firme za 700eur vyjde GO s kvalitnymi ojn loziskami vybrusom, zvysenim vykonu olejoveho cerpadla ... Taky motor by som povazoval za spolahlivy, inak je to ruska ruleta. Samozrejme v ramci TS sa najmenej zadieraju 1,8, ale kto by nechcel prave to co ho moze zabit? to je vzdy to najzaujimavejsie - teda 2,0TS 114kW. Pred tyzdnom som videl 2,0TS 110kW zadrety ale na diag 400tis km. klepe klepe na klice zase another one bites the dust :)
8.29, 13. 4. 2013, odpovědětJa mam 2.4 jtd mjet rok 2005 facelift asi 3 mesiace uz ma stali ramena plus nejake vymeny 1100 eur a teraz mi pribudli dalsie chyby za nejakych 1000 eur takze parada ... je to talianska pomsta smrt zumpa kokotina
15.05, 5. 12. 2013, odpovědětfor Matias:Kdybysis ty ramena objednal sám jedno stojí 1500,-Kč takže žádná darda,to že si to dáš k nějakýmu pošukovy kterej tě pak natáhne,to je tvoje blbost 1000EUR?!To je ale pěkná kravina:-) nebo jsi prostě jen hloupý-Nepochopil jsi co to znamená srdeční záležitost.To neni o tom jen jezdit,ale taky se správně starat.Doporučim ti prodej to a kup si německou žumpu.Ale ve tvém případě bych se zamyslel nad tim servisem,který ti to dělal.Neni servis jako servis:-)
18.12, 18. 3. 2014, odpověděthm, že mají majitelé AR špatné skušenosti a píšou sem o nich, to chápu. Ale že sem píše každej vandrák o tom, jak je jeho Pažout (n. Šáde atd. atp.) skvělej, že jezdí za půl litru ropy na 100 a že by si AR nikdy nekoupil, to nechápu. To nemáte nic lepšího na zábavu?? Btw jsem majitelem 156 SW 2.0 TS Selespeed (!ano, obávaný a zatracovaný Selespeed!) najeto má dnes 205.000 a prachy, který jsem předloni za ní dal, už si odjezdila. Žádný větší problém, spokojenost. A neustálý nadšení při průjezdu jakoukoliv zatáčkou, při řevu motoru kolem 5000 ot. a předjíždění do kopce. Cuore sportivo!
17.44, 30. 12. 2013, odpověděthold nekdy je lepší mít jednoho skušeného a poradného mechanika ,kerej poradne rozumí AR ! neríkam ze v Imofe jsou kluci lemplove ,jenom vim jak to v servisech a hlavne autorizovanych chodí...
22.26, 20. 3. 2014, odpovědětzdravim mam alfu romeo /1.6 spark mam jí asi 2 mesíce .stala me 40 000 kč jezdil jsem asi 14 dní a motor klekl ,ok upozornovali me :P ,tak jsem si jel do prahy pro novej za 14 000 kč prendaní me stalo 5500 kč .jezdil jsem asi 14 dní :D a pod olejovou vanou hned za filtrem se mi udelala díra do motoru cca 15 cm na 15 cm a z alfa romeo je sranda ale draha :D
17.21, 24. 7. 2014, odpovědětJa mam 156 2.0ts 16v a jasne najdou se na ni veci ktere se kazi a jasne serou mě ale kdo si nekdy kupoval auto a hlavně starši musi ne měl ale musi s tim počitat že neco odejde ja ji mam rok a paru pěci jssem už vyměnil ale mam rad když pod mojimi rukama se měni k lepšimu a hlavně ohledně součastek u každyho auta jsou drahy a teď v dnešni dobe jsou ti dily všude a najdou se aj takovy co jsou za hubičku a takovy lidi ktery na alfu nadavaj nech se sem NESEROU a nepišou nadavky a p... na alfy jsou to auta jak každa ina .
13.32, 27. 9. 2015, odpovědětTak my mame alfu od roku 2009 je to JTD materaz cez 450 raz rupli rozody pri 330 tak sa davala hlava na repas nove venitly voditka tesnenia proste na top po vymene skutcne motor stichol a ale blbla dost elektrika inac auto parada hlavne to ostre riadenie a predny previs ma daco do seba
20.08, 7. 8. 2023, odpovědět