cau mam takovych par dotazu - moje alfa 1.8 ts se me zda bee moc oleje ,nevim presne monuzstvi ale kdyz ho doliju do plna tak najedu cca 1000 km a na merne je hladina cca 3 mm pod maximem a dalsi vec je ze jsem menil olej pred 1500 km a je kdyu vytahnu merku uz cerny to je v poradku ? by mel vydrzet jeste cisty ne ? pouzivam selenie racing mam dojem 5w60. pak olej v prevodovce je na nej nekde merka ? se me zda kdyz kouknu pod auta ze olej prolina protoze prevodovka je ze spod od oleje. a za dalsi vec ale to si nejsem jisty ,zda neni spatne tesneni a prolina me olej ke svickam kdyz jsem je vytahoval tak svicka 1,2 pod misty kde se doliva olej byli trochu horni casti v oleji ,bud jak jsem naleval a nalil i vedle nebo tesneni a to se chci zeptat jestli je tezke ho vymenit nebo ktere by to mohlo mit na svedomi . dekuji vsem co pomuzou coure sportivo
6.02, 22. 5. 2009, odpovědětCau,zalezi kolik mas najeto? prevodovka ma vedle zpateckovyho spinace kontrolni a zaroven nalivaci sroub.Tesneni ventiloveho vika vetsinou tece prave ke svickam, jsou tam takovy gumovy krouzky ktery casem steri.
6.11, 22. 5. 2009, odpověděttak nejeto mam momentalne cca 136 000 ale nevim zda nebylo stoceno kupoval jsem ji pred 2 rokama od borca co ji mel u znameho v bazaru v trebici a byla dovezena s italie .
15.12, 22. 5. 2009, odpovědětneviem ti presne poradit, ale ta alfa bude mat ovela viac jak 136000 km. ja mam 256000 km nalietane na mojej a akurat som kontroloval olej a po poslednej vymene po 7000 km je este stale cisty. no ale ja mam 2.4jtd tak neviem ci sa to da porovnat. inak olej tam davam klasicky Castrol Magnatec 10W40.
17.52, 22. 5. 2009, odpovědětno jo ja vim tezko se takto radi a je me jasny ze ma vic nalitano nez tam ted je :) s tim pocitam ale o to nejde jen me zajima co a jak vis . jinka jede moc pekne s tim problem nemam . asi by to chtelo sundat ventilove vyko mrknout na ty gumicky a sundat i hlavu a podivat se preventivne na to jak to vypada a udelat trochu generalku motoru . prej to neni tezke vymenit ty gumicky a kolik tak muzou stat nevito nekdo ?
19.32, 22. 5. 2009, odpovědět