Ahojte. Mam alfu 166 2.4 JTD 2001. Mam maly problem ked auto davam do vyssich otacok ma slabsi vykon. Proste sa rozbehne v pohode potom si tak pribrzdi a zasa sa rozbehne po chvilke. Nieje to az take strasne ale citit to ze nejde plynule do vykonu ale chvilku pocka a zasa sa rozbieha. Stava sa to pri rychlostom stupni 3 a vyssie a pri vacsej zatazi. Niekedy mam pocit ze za studena ide lepsie. Bol som v servise diagnostika nic neukazuje. Vsetko ok. Moze to byt vaha vzduchu?? V servise mi vraj vycistili hadicky a auto ide o cosi lepsie ale stale to neni ono. Neviete co by to mohlo byt? A este jedna vec . Velmi casto sa mi spusta ventilator chladica mohlo by to mat nieco spolocne?? Teplotne cidlo? Dakujem za vase rady a skusenosti.
23.29, 1. 7. 2009, odpovědětJá ti moc neporadím,ale kdybys potřeboval nějaký díly na alfu 166 2,4 jtd tak zavolej.Mám tady 2 na náhradní díly. 777159032
7.32, 2. 7. 2009, odpovědětZkusil bych vahu,zaslepit erg popr ucpany katalysator.mej se
7.50, 2. 7. 2009, odpovědětTakze mohol by si napisat vykonovu verziu. Skusil by som vahu vzduchu. Ak to nebude ono,moze to este robit zasekavajuci sa regulator lopatiek. Turbo natlaci napr. 1,2 atm auto zaberie,potom po chvilke to obmedzi na 0,9 a tebe sa to zda,ako keby prestalo tahat.
12.34, 2. 7. 2009, odpovědětSorry,to som bol ja.
12.37, 2. 7. 2009, odpovědětTak chalani. Rozobral som rano vahu vzduchu a vycistil ju techinckym liehom a vyfukal do sucha kompresorom zlahka a zda sa ze vykon nabehol. Musim to otestovat niekde na dialnici a pri predbiehani. Zatial na nasich okreskach som mu nalozil a islo to bez problemov. Vaha bola trosku zanesena vyzeralo to ako keby to bolo zaoxidovane taky malicky povlak spiny. Jemnym stetcom sa to pekne dalo vycistit. dikes za radu. Je to verzia 103KW. Este mi poradte co robit s tym ventilatorom ktory sa spusta strasne casto .. vymenit cidlo?? ale neviem kde sa nachadza. Nieco je na chladici taky zeleny valcek a idu z neho dva kontakty alebo je to z boku na motore z pravej strany zakrutene do bloku motora? Dakujem chalani
12.59, 2. 7. 2009, odpovědětA nespustaju sa ti tie ventilatory koli klime?
15.15, 2. 7. 2009, odpovědětNeviem ja to neriesim proste to mam zapnute stale teda urcitu teplotu nikdy som nemal stav ze OFF. Vzdy mam bud 17 stupnov alebo 23 plus minus. mam skusit vypnut klimu? Aj ked ja nemam specialne tlacitko vypnutie klimy. Je tam iba celkove OFF kde mi vypne vsetko aj vnutorny ventilator. Teraz neviem ci sa pouziva klima aj vo vyssich nadstavenych teplotach. Ze mam napriklad cez zimu 24 stupnov. Vzdy nadstavym stupne a vybavene. Malo kedy regulujem stupne hore dole necham to proste nadstavene a hotovo. Brat na Superbecku ma tak isto nadstavenu teplotu plus minus 23 stupnom ale jemu zrovna nehuci tak ventilator aspon som si to nevsimol. Aj ked ja tam mam dva velke ventilatory. Nepovazujem to za velku chybu ale som radsej nech mi ide castejsie ako vobec :) tak neviem.. ci je to normlane
18.44, 2. 7. 2009, odpovědětPokial mas digitalnu a nemas tam tlacitko na zapnutie a vypnutie klimy,tak si ju spusta automaticky a preto aj to zapinanie a vypinanie ventilatorov.Superb to ma presne takto...
21.00, 2. 7. 2009, odpovědětVyskusam to Offnut zajtra a uvidim ci sa nieco zmeni. Len ten superb nieje taky hlucny.
21.48, 2. 7. 2009, odpovědětTak kamo. Rano som to cele OFFol a ventilator bol uplne ticho ani ho nezaplo pocas celej cesty. Bolo to utrpenie mat vypnutu klimu ale musel som to vyskusat a mal si pravdu. Ked je to cele OFF ventilator je uplne ticho respektive nezapina sa. Ako nahle stlacim AUTO po chvilke sa zapne.. Takze to nebudem teda riesit ked je to klima. A na Mc donalde to OFFnem nech mi nejde na nervy :)) Inak nevies mi poradit kde najdem pelovy filter??? Neviem ho najst ALFA 166 2001
11.35, 3. 7. 2009, odpovědětahoj pelovy filter najdes ked otvoris kapotu a pod sklom mas tie plasty treba dat dole ten co je v strede a drzia ho 4 ks srobov potom za skupinkou relatiek su dve skrutky tie das dole a vytiahnes ho su tam na to take male drziaciky alebo ked si kupis pelovy filter tam je navod na vymenu aj s obrazkovou prilohou, ku klime mne idu tiez stale ventilatory ked mam pusteny kompresor klimy skus este stlacit tlacitko econ to ti vypnem kompresor klimy ale ventilator pojde dalej len nebude chladit a bude tahat vzduch z vonku a ventilatory prestanu tiez ist
12.03, 3. 7. 2009, odpovědětJasne to som mal dole len pod tie relatka som uz nesiel a videl som aj tie dva sroby pred relatkami. Skusim to rozobrat. Vidies mas pravdu s Econ.. fuka sice menej studeny vzduch ale aspoin to nebude hucat pri udrziavani uz nejakej teploty. Dikes kamo. Idem to rozobrat.
12.11, 3. 7. 2009, odpovědětSice neviem kde ho ma 166,ale 156 ho ma pod pravym stieracom,pod tym plastom. A 147 vo vnutri pri nohach za stredovym tunelom.
12.04, 3. 7. 2009, odpovědětta ho ma dost skovany ja som tade okolo dost chodil ked mi neslo nezavisle kurenie su tam na to relatka a ani som o tom nevedel az moj ucen mi chcel vicistit klimu a vytiahol ho von ....
12.20, 3. 7. 2009, odpovědětParada. Vycistil som si to. Mal som tam nejake listy zmoknute a tie mi robili taku potuchlinu na zaciatku. Teraz som to vybral vyfukal kompresorom a hlavne utesnil tu krytku ked som to vkladal aby sa tam nedostala voda. Inak ako casto by som to mal menit? Neviem co je v pohode a co nie. Dal som si to menit Ked som kupil auto a od tedy som najazdil 15 tisic. Teraz menil olej filter a palivovy filter. Vzduchove som zatial nemenil neviem ci ich mam pri kazdej vymene. Lebo pri prvej vymene my servis zapiskal inu sumu za vymenu. Takze som sa rozhodol menit iba olej a palivovy. A zadrel mi 92 € kdez to olej castrol 5W40 Magnatec stoji na internete 36 € a mne ho predal za 60 €. Takze kocim so servisom a vsetko menim doma co sa da. Aj tak mam pocit ze mi nevymenil to co som od neho pozadoval.. A teraz si to aspon budem moct skontrolovat pripadne ked to aj dam do servisu. Inak taka lahotka brat menil olej v UK a tam mu nechceli vymenit olejovy filter ze netreba iba pri kazdej druhej vymene :)) na superbe Vdaka chalni za info :)
13.37, 3. 7. 2009, odpovědětInak ked spominas nezavisle kurenie. Da sa to dat original do hociakej 166? Je tam nejaka predpriprava? Staci ked si zozeniem original nezavisle kurenie z nejakej 166? Ci to nieje original ? Dal si si to dodatocne??
13.41, 3. 7. 2009, odpovědětja mam original od vyroby ale je to robene ako prihrievac teda ked nastartujem tak potom sa sputi a prihrieva motor aby sas skor zohrial je to dobra vec bo skoro hned kurim :-)) v zime ale urcite sa da aj cisto nezavisle kurenie co nepotrebuje mat nastartovany motor ozaj odkial si?
13.47, 3. 7. 2009, odpovědětAha Ja by som chcel take ze si nadstavis a pred kury ti auto pred jadzdou. Ale tu su uz tie dodatocne a za ine prachy. Ja som z Detvy a ty??
14.01, 3. 7. 2009, odpovědětano to su tie dodatocne a za ine prachy ale myslim ze sa da kupit aj pouzivane za rozumnu cenu skus pozreet na webe a uvidis ja som z trnavy
6.53, 6. 7. 2009, odpovědětkeď budeš mať problém s autom tak sa ozvi, viem ti vybaviť aj diagnostiku. ja som z Rimavskej, máš to cca 50km ;-)
7.07, 6. 7. 2009, odpovědět