Tak som sa vcera pustil do vymeny ramien, gum stabilizatora, tyciek stabika a tlmicov. robil som aj horsie veci, ale poviem pravdu hce to pevne nervy hlavne vymena gum stabika. je to urcite poriadna zabava, ale vysledok stoji za to, ked vam naprava prestane trieskat. myslim si, ze taketop veci nie su pre servis ak je clovek trocha zrucny a technicky typ. A v konecnom dosledku su to usetrene peniaze. Mimochodom este dnes geometria a letne jazdy mozu zacat. Ak by bol zaujem tak na mail napisem cely postup samozrejme moj. Ja mam 156 2,4 JTD SW. A netreba davat dole napravnicu ako sa tu uz niekto pytal. tak vela zdaru a uzime si leto s kraskami zn ALFA ROMEO 156.
8.21, 8. 7. 2009, odpovědětchcel by som ten postup výmeny gúm v stabíku ahoj
12.35, 8. 7. 2009, odpovědětAhoj taky mě čeká vyměna gum stabiliz. tak bych prosil o tvuj popis at vím jak na to nechce se mi sundavat nápravnice.Dík
21.26, 8. 7. 2009, odpovědětMoj postup je nasledovny. Koleso dole, odobrat tycku stabika, a uvolnit stabik z jednej strany, drzi dokopy na 4roch skrutkach Dve z jednej a dve z druhel na orech č 13 tie sriby su zapustene v napravnici tak prve uvolnit jednu stranu nastriekat stabik aby sa ten komponent s gumou klzal po tom aby sa to dalo vytiahnut mimochodom je tam dost malo miesta tak pevne nervy.ked sa to dostane von tak cely ten komponent kovovy je dookola uzavrety. ja som to urobil tak, ze spodny plech som z tej dlhsej strany narezal a trocha roztiahol aby ta nova guma lepsie sla dnu po stabiku ked sa to potom priziahne srubami tak ho nazad stlaci a je to ok. na vytiahnutiie som pouzil klieste tzv blicky ale nezabudnut stabik namazat aj pri montazi gumy aby to klzalo lebo sa natrapite ako psi. a vjastne aj na druhej strane ten isty postup. Aby som nezabudol odmontujte aj tycku riadenia v mieste guloveho capu aby ste tam mali lepsi pristup nie uplne dole len ten gulak od kotuca brzdoveho aby ste potom nemuseli geometriu riesit. dufam ze vam tieto instrukcie pomozu. Mneto slo lahsie z dovodu ze som mal dole aj ramena a tlmic ked ze som ich menil. Clovek musi improvizovat a vsetko sa da. tak vela zdaru. A pekne dni z ALFOU.
13.09, 9. 7. 2009, odpovědětak som to dobre pochopil tak stabilizátor ostal na mieste len to uloženie si posunul alebo vysunul smerom ak sú tyčky?
17.10, 9. 7. 2009, odpovědětja som vymene tych gum stabika moc nepochopil... nahodou si nerobil popri tom foto co? :D
17.49, 9. 7. 2009, odpovědětSorry chalani foto som nerobil. Ale dobre si to pochopil komponent smerom ku tycke sa to vytahne a opacny system s montazou. Najhorsie je to dostat von montaz je zu lahsia.
8.07, 10. 7. 2009, odpovědětTo PA@O: Nazdar som z PP ale momentalne uz som zase vo Francuzsku v praci tak ak vydrzis tak niekedy nabuduce :DDD
22.00, 13. 7. 2009, odpovědětA SORRY za dokomolenie mena :(
22.01, 13. 7. 2009, odpovědět