Čau lidi, rád bych koupil Alfu 156 kombika v JTDčku. Prošel jsem už pár bazarů a občas sem narazil na auto, který mě od koupě Alfy dost odradilo. Rád bych se vás zeptal na pár věcí .. jaký jsou obecně zkušenosti s JTD? Díval sem se na auta RV 2000 až 2002, JTDčka sem viděl 77kW, 81 až 2.4JTD. Těch 77kW mě přišlo hodně líný, ale nevím jestli to nebylo i ňákou chybou motoru. Moc to netáhlo, auto se mi ale líbilo. Druhej dotaz je obecnej .. na co si ještě mám dát pozor při koupi Alfy? Prošel sem tady fórum, JTD sem viděl halvně diskuze o vibracích a EGR ventilu, ale to zřejmě moc nepoznám. Jinak se chci zítra jet podívat do Mikulova .. autobazar bmauto.cz, stříbrná Alfa JTD. Máte někdo zkušenosti s tímhle bazarem?
12.19, 19. 8. 2009, odpovědětjestly ti mužu poradit vyber si jinou značku alfa romeo je kazive nespolehlive auto ja jich měl několik dokonce i nove ze salonu a je to hruza design auta je pěkny jak z venku tak zevnitř ale to je tak asi možna všechno jestly chceš jezdit a ne pořad stat v servisech pořid si jinou značku
14.04, 19. 8. 2009, odpovědětja mam vw passat a sem naprosto spokojeny nemohl sem lip koupit každe auto ma něco je to muj nazor ja bych do alfy nikdy už nešel alfa dost hraje na emoce ale věř mi mohl by si byt dost nespokojeny
17.20, 19. 8. 2009, odpovědětmoja odpoved je hladat, hladat a este raz hladat! nekupit hned prvu haraburdu, nenahlit sa s kupou. to plati pri kupe akehokolvek auta. ja mam AR156 1,9jtd 81kW. klasicka choroba vsetkych turbo motorov je vaha vzduchu, takze ak skusas auto a netaha nad 3tis otacok - vaha vzduchu. vseobecne pre AR plati pri kupe bacha na prednu napravu!!! velmi casto je rozbita a repas takej napravy je dost nakladny. dobre je mat komplet servisnu historiu, ked auto kupis naliat olej selenia, preventivne vymenit rozvody a filtre. taktiez pocas skusobnej jazdy pozerat ako sa ti hrejne/nehreje motor. ak sa ti teplota bude drzat max 70stupnov je to zle a budes musiet menit termostat. mozno sa tu docitas ze teplota na alfach kolise, ano kolise iba plus minus daky milimeter okolo 90stupnov. taktiez som sa ja pri kupe auta stretol s tym ze niektore alfy su total hrdzave odspodu!!! z vrchu nadherna nabliskana karoseria a na podlahe diery. skusobnu jazdu si urob dostatocne dlhu, ved kupujes auto pre seba a akonahle sa ti nieco nebude pozdavat tak radsej hladaj inde. momentalne ma uz nic take nenapada, verim, ze ti niekto este poradi nieco viac. na zaver: ja som s tym autom nad mieru spokojny, jazdi to svizne, predbehnem co potrebujem a spotreba ja vpohode. ale keby som kupoval este raz asi idem do V6 s LPG.
18.38, 19. 8. 2009, odpovědětOk, tu vahu vzduchu si pohlidam. Zatim sem videl jednou auto v Brne, ktery za prve melo jen 77kW a za druhe ve 2500 tisich otackach byla citit "dira" ve vykonu. Je tohle problem s vahou?
0.21, 20. 8. 2009, odpovědětMusim suhlasit s P@com. Pozeraj po novsich rocnikoch. Ta diera vo vykone moze byt sposobena vahou. A ak pozeras golfy alebo passaty moc sa netes ze budu spolahlivejsie. Viem co hovorim, vyrabal som do nich suciastky a cena nahradnych dielov je urcite vacsia. To viem.
5.41, 20. 8. 2009, odpovědětjasneee, nahradne diely nie je problem zohnat, ci uz tu cez web kde ti ochotne ludia poradia kde co a ako alebo cez rozne eshopy. ceny su myslim velmi dobre na to ze Alfa je sportova znacka. k tej diere vo vykone - to myslim skor plati pre 2,4jtd, ked si zadas tento problem hore do okienka hladaj dozvies sa viac. ja ked som kupoval auto tiez som sa rozhodoval medzi alfou a vw goup. za rovnaku cenu mas novsiu alfu oproti vw. resp. to co usetris na cene pri kupe alfy oproti vw mozes obetovat na pociatocny servis a dat auto do poriadku. tiez som uvazoval tak, kupim si auto ktore sa mi az tak nepaci (vw) budem tuctovy a co ak sa mi to tiez bude srat?! alebo si kupim auto ktore je vynimocne, dizajnovo nadherne, vycnieva z radu a risknem to a mozno to s nim nebude az take zle ako mi to vsetci popisovali. vyhralo srdce a som tomu velmi rad.
8.22, 20. 8. 2009, odpovědětNo ja se nejvíc bojím elektroniky, která jak sem pochopil tak na alfě hodně zlobí. Potom se určitě dívám na JTDčko, TS motory mě moc nelákají kvůli oleji, svíčkám atd.
11.34, 20. 8. 2009, odpovědětAhoj, já alfou prošel od boxera, přes twin spark až po jtdm, takže je mám dohromady asi 9let. 146ku 1,8TS ještě mám, a teď jsem si koupil ještě 156ku 1,9 jtdm. Jsem automechanik, a dělám auta od vyučení, sice ne jako hlavní pracovní činnost, ale jako vedlejšák doma v dílně, takže dělám všechny značky i modely zkrátka co mi přijde pod ruku. Musím popravdě říct, že není pravda co se říká o alfách že jsou poruchovější než jiné značky konkurence, je pravda, že je třeba používat kvalitní oleje SELENIA, u TS motorů drahé svíčky NGK, ale u kterého auta ti zase vydrží svíčky 100tis.km? Nešetřím na dílech na žádném autě, co se brzd, spojek a podvozků týče používám většinou TRW, u filtrů zase MANN, ale to vše se ti vrátí v podobě menších problémů. Abych to shrnul, pokud se ti alfa líbí klidně do ni jdi, ale neber první kus který uvidíš. (Já např. to jtdm sháněl intenzivně přes 2měsíce, a to i v německu a i přes Martina 156, který tu občas nějaké auto prodává a pokud by jsi měl zájem není problém ho kontaktovat, myslím že by ti mohl něco slušného sehnat.) Po koupi se samozřejmě nespoléhej na tvrzení že je po výměně náplní a rozvodů, na tom nešetři a udělej to hned po koupi. Vozidlo před koupí řádně projeď a všechny ovladače vyzkoušej zda fungují, překontroluj jak zhasínají kontrolky (nesmí zhasnout najednou) prohlédni auto i ze spodu nejlépe na zdviži. Cokoliv se ti nebude zdát, na vše se ptej proč to tak je atd. vyhneš se pozdějším problémům a investicím.
12.02, 20. 8. 2009, odpovědětZdravím.Docela fajn komentář!!.Jsem tu na tom tlachání nový!.Tak to ať víš,proč ti píšu na komentář 3roky starý.Kopil jsem Alfu 156,1.8TS.Moc jsem ji nechtěl,ale ženě se líbila už kvůli tomu,že má najeto pouhých 68tis. KM.Zánovní auto.Jezdím denně 150km,tak jsem hledal dobrý ročník s málo KM.Auto má i servisku,ale nevěřím na papíry,to si do ní může každý vepsat,co chce,daňové doklady se k ní přece nepřikládají.První,co jsem udělal,vyměnil svíčky za 6tis.kč/NGK/ a olej.To je důvod,proč píšu.Předešlý majitel tam totiž lil CASTROL 10W 60.Už si to někdy zažil??.Volal jsem do servisu,kde mu vůz servisovaly a technik mi udělal po telefonu obrovskou přednášku o Castrolu 10W60.Můj technik,tady v Hodoníně mi to tam ani nechtěl dávat,ale vždy je lepší pokračovat v oleji,který se používal před mnou.Majitel byl totiž vášnivý závodník.Bohužel zlomil jiné auto o strom a nepřežil to.Jeho technik říkal,že kdyby ten osudný den jel Alfou,nic se mu nestane.A to byl důvod prodeje auta jeho pozůstalou ženou.Auto je opravdu jako nové,až na ten olej,to mi vrtá hlavou,dal jsem za něj 2tis. kč. Při výměně mi můj technik hned volal,že z olej. nádrže vypustil pouhých 1,5l oleje!!!!. Olej 10W60 je hrozná hustota,to ale určitě víš,tak je možné,že ho tam předešlý majitel lil schválně,protože se mu jiný olej /asi 10W30/ ztrácel,ale to nevím jistě!!. Teď mám od výměny najeto 5.tis km a nezmyzla zatím ani kapka.Tak uvidím...Chci teď měnit i desky,uvažuji o BREMBO . Znáš tyto destičky??. Můj technik mi nabízí ATE,ale 2200.- kč,to je palka!!. Brembo mám za 1200.-. No uvidím dál.V servisce je zaškrtnutá výměna brzd.kapaliny dvakrát po sobě po 15tis. km,ale po nahlídnutí mým technikem---je prý uplně černá!!. Takže měněná vůbec nebyla!!. To je to,co jsem už zmínil o serviskách!!.... Díky a ozvi se jestli ještě pořád jezdíš v Alfě!!!
23.59, 30. 12. 2011, odpovědětJo,zapomněl jsem ti napsat,že je to r.v.2004!!.
0.00, 31. 12. 2011, odpovědětTO RADEK: Ahoj Radku, odkud jsi? jsem ochoten ti pomoct při výběru Alfice. Nepouštěj se do toho sám, pokud Alfám alespoň trochu nerozumíš. Písni mi na MAil Folkl@seznam.cz. Něco vymslíme
21.25, 20. 8. 2009, odpovědětCau, diky za nabidku. Sem z Brna. O vikendu sem par aut objel a reknu vam .. nic moc. Za prve se mi ted docela libi i 147cka. Bohuzel sem videl dva strepy. Dalsi auto byla 156tka v Mikulove. Jedna se starsim interierem, dost ponicena a druha s 1.8TSkem, kde nefungoval displej v kaplicce a auto po kratke jizde zaclo psat neco ve smyslu "UDC failure, contact dealer" (displej fungoval jen trochu kdyz se na nej tlacilo, takze tak na 100% sem to precetl blbe) .. takze zatim nic .. ten sem videl ze v Brne v euroitaliacars maji 147 JTD, tak se tam v tydnu sjedu podivat. Ale popravde, maji tam i Audi A4 Avant TDI a podivam se i na to :)
8.39, 24. 8. 2009, odpovědětJá mám 156 1.9jtd už tři roky byla to 81kw ale nechal jsem to chipnout u Sarkana na nějakých 104kw.Po koupi jsem akorát vyměnil termostat a klasicky rozvody a náplně.Najezdil jsem 50tkm a jsem nadmíru spokojený.Spolehlivější auto jsem neměl.Dělal jsem v bosch servisu a jak jsou všichni uneseni z passatu a podobně-nikdo by nevěřil,jak u takových aut odcházejí turba.nápravy a automatické převodovky.
12.20, 23. 8. 2009, odpovědětRAdku kdyby jsi chtel mam nma prodej 156-1.9jtdm16v 103kw,6kvalt,facelift,super stav od prvniho majitele v nemecku.tel-739/470094 http://autobazar.hyperinzerce.cz/alfa-romeo/inzerat/2419960-alfa-156-1-9jtdm16v-rv-2003-nabidka-chrudim/
10.00, 24. 8. 2009, odpovědětCau, pekny auto. Trosku nad muj rozpocet. Chtel sem do toho dat 120 i s opravama. Ted uz se divam na auta za 120 a to sem chtel mit opravdu 15 tisic schovanejch na rozvody, filtry a olej :-) .. email na me tady je - radekrat @ centrum . cz .. takze mi klidne napis kdybys o necem vedel, ale jsem z Brna, takze k tobe to nemam moc blizko :(
14.29, 24. 8. 2009, odpovědětJO mam tu i nejake 147 kdyby jsi mel zajem.mej se martin,chrudim
10.00, 24. 8. 2009, odpovědětRadku, první věc, kolik jsi ochoten za Alfu dát? Druhá věc, v čechách opravdu narazit na solidní kus téměř nejde, jedine od fandy značky a podobně a to nééé vždy. S Audi A4 pozor. Bejvají vylítané více jak Alfy. Hlavně oprava předních ramen je dvojnásobek za to, co u Alfy.
12.32, 24. 8. 2009, odpovědětU Audi me kamarad zase varoval pred Turbama, ktery u te 1.8T casteji odchazi. Kdyz se podivate na http://www.bmauto.cz/ , tak prvni tri auta jsem prohlizel. JTDcko starsi model, hodne dobitej interier, 1.8cka sem uz psal, displej v haji a ta Audi vypada fakt solidne, ale kdyz s ni borec vyjel, tak tekl benzin kolem filtru .. takze sem se s ni ani neprojel :(
14.31, 24. 8. 2009, odpovědětMnojo, ale taky je Audina lepší. Já mam 156-ku SW a otec A6 Avant, pohodlí a povoz se nedá srovnat..
14.19, 24. 8. 2009, odpovědětTo Radek-koukni na www.alfaromeo klub.cz do sekce prodej-dva kousky-chuťovky.Jedna OL a druhá OV
15.26, 24. 8. 2009, odpovědětZdar, kolik chces do toho auta nasypat. Mozna budu prodavat svou pristi mesic. 156 TI verze jtd. rv 2004
15.29, 24. 8. 2009, odpovědětTo RADEK-kontakt na OL-mail: vladimirkavalir@seznam.cz, kontakt na OV-tel. 737469681-volej ještě dnes-příštích 11dní bude mimo! OL-je 2,4 OV-je 1,9
17.09, 24. 8. 2009, odpovědětTo RADEK- OV je taky 2,4
17.12, 24. 8. 2009, odpovědětDik za tipy. Podivam se. Rozpocet je omezenej, puvodne sem chtel auto za 100 plus rezerva na opravy, ted uz se divam na auta za 120 a rezerva na opravy mizi ...
16.24, 25. 8. 2009, odpovědětProdavam svoji 156 1,8TS, sice nechceš benzín, ale ručím jak za stav, prověřený motor (za rok a něco najeto 29tis. km), mám cenu o něco výš než v bazarech, ale i s tím by se dalo něco dělat, jde mi hlavně o to prodat ji do dobrých rukou, pro to nedám za žádnou cenu do bazaru...
22.11, 26. 8. 2009, odpovědětNapis mi na email, Radekrat@centrum.cz .. Psal sem i na tu Alfu v olomouci .. vladimirkavalir@s.c, ozval se mi, ale zatim sme se nedohodli na schuzce. Vcera sem se byl podivat na alfu u fa-cerny .. a opet nic moc. Mozna mi ale poradit .. problikavala tam kontrolka zhaveni, ale pak me napadlo ze je dost mozny ze to bude kvuli uplne vymlacene baterce ze? Jinak me prekvapilo, ze auta z Italie byly zespoda hodne obuseny a docela rezavy.
12.29, 27. 8. 2009, odpovědětJá mám 156Sw 2,4 JTD , koupená jako nová v ČR , mám najeto 320.tis. km a nemohu si na toto auto stěžovat,žádný problém jsem neměl,jen béžné věci,které se mění u každých vozů. A určitě je to lepší než VW Prasat.
19.16, 27. 8. 2009, odpovědětZkus toho Martina z MATES AUTO má pěkný auta, žádný vylítaný mrdky. Zkontaktuj ho a neuspěchej to, třeba ještě Martin přiveze 156ku před faceliftem kastle, ale s novým vnitřkem, tyjsou už taky jinde s cenou, než facelifty. to Martin: Ty jsi přeci nedávno dovezl 156 před faceliftem kastle, tu už nemáš? vypadala libově.
22.31, 27. 8. 2009, odpovědětRADKU, problikávající kontrolka žhavení znamená to, že je problém někde na žhavícím systému, Nejčastěji to bývá špatná žhavící svíčka
6.46, 28. 8. 2009, odpovědětDobrý den mám Alfu Romeo 156 JTD 77kw jednou za čas se mi stane že jedu auto cukne rozvítí se kontrolka vstřiku a červená teplota vody za pár sekud zhasne občas k tomu ještě na dojíždění na křižovatce motor zhasne opět ho v pohodě nastartuju nevíte někdo co můžu mít za problém díky za info.
9.35, 26. 7. 2014, odpovědětprodám
8.38, 1. 3. 2015, odpovědět