Čaute, chtěl bych koupit Alfu 156 a nevím jestli to je dobrej nápad. Můj známej má tuto Alfu a nemůže si ji vynachválit tak mě o ní říká samé klady. Jenomže kdo by neříkal klady o svém miláčkovi když si ji vypiple. Já mám jenom strach z toho že budu jezdit jenom po servisech a zhánět díly. Četl jsem si tady nejčastější vady a kolik stojí jejich odstranění a docla mě to odrazuje. Jenomže si nemůžu pomoct a jiné auto se mě ani nelíbý. Tak kolik průměrně stojí ojetá? jakej obsah je nejlepší do 2l? a jak je to stím provoze a servisama?
17.31, 9. 3. 2007, odpovědětAlfa se nejlíp kupuje srdcem, prostě se Ti to auto líbí, považuješ je za výjimečný a jdeš do toho hlava nehlava :) Je to sportovní auto, takže z principu musí být poruchovější než běžná auta a je nutné s tím počítat. Pokud koupíš průměrnej kus, tak tě zcela jistě čeká výměna horních a spodních ramen na přední nápravě (nebo aspoň silentbloků), u TS motorů můžeš měnit variátor, máš velkou šanci, že Ti nebude fungovat airbag, atd... Prostě jsou tam mouchy, je to tak trochu daň za tu výjimečnost. Na druhou stranu za poměrně málo peněz získáš krásný auto s perfektními jízdními vlastnostmi, vynikajícím podvozkem, pružným motorem s krásným zvukem, že tě každá jízda bude bavit... Pokud jde o nejlepší obsah do 2l, tak já osobně bych šel do 2.0JTS, ale dávaly se až do novějších ročníků a budou proto dražší. Každopádně pokud si to auto budeš chtít koupit, tak počítej min. 20-30 tisíc rezervu na případné opravy...
21.52, 9. 3. 2007, odpovědětKup si ji srdcem,já to taky udělal
22.37, 9. 3. 2007, odpovědětmôžeš si kúpiť aj "octáviu"!Na ňu kúpiš ND všade,a hocikto ti ju opraví ale pozri sa a skús sa previesť v Alfe ....Ale to sa asi nedá porovnávať!!!!
0.59, 10. 3. 2007, odpovědětděkuji za odpověďi, já si totiž ani nedokážu představit že bych si koupil jiné auto. Prostě tohle je luxusně vypadající sporťáček za celkem slušné peníze. Ale chtěl bych se zeptat že kdybych si teda dejme tomu do roka vyměnil ty poruchové součásti tak mě to přece při rozumných jízdách musí vydržet alespoň 4roky neporuchové nebo ne? Já nejsu závodník, spíš mě baví po městě jezdit pomaleji ale za to na dálnici to trošku rozjet.. ale tak do 150km/h. Spíš si tu jízdu vychutnat než rychle projet.
9.18, 10. 3. 2007, odpovědětAle timto premyslenim jsi na ceste si ji nekoupit protoze vim sam co to je Koupil jsem SW v6 za 250 tisic po mesici jsem napalil zajice a oprava stala 86 tisic (naraznik, oba chladice,vzduchovy filtr a prace) ale alfa je alfa dit je to ferary pro chudy tak na co se ptas ty tu mas jenom schnaet co si koupis ale ne jestli si ji mas koupit :):)
9.36, 10. 3. 2007, odpovědětno, já jsem jenom rozhodnutej.. jde o to že tady jsou super lidičky který mě řeknou na tvrdo jak to je s alfou. No a kolem mě tady mi všici říkají že to je italskej šmejd nikdy nekupovat. To znamená že názor nezměním a koupím ji. Jenom si vyřeším jakej obsah.. :)
9.59, 10. 3. 2007, odpovědětMam 1,9 JTD chcel som ju od roku 1997 a mohol som kupit kadeco po kupe som do nej vrazil 30% ceny a som spokojny - lebo som ju chcel
19.19, 10. 3. 2007, odpovědětTak mě prosím poraďte, na co by si měl dát pozor při koupi. Chtěl bych koupit nějakou z 1998 - 1999 v obsahu 1,8TS. Ale nějakou levnější abych si jí dal do kupy sám. Neveřím moc lidem když mě řeknou že všecko vyměnily a vše je ok. Třeba při kolísání otáček a ztrátě výkonu může být variátor. Jak poznnám třeba že ramena odcházejí..?
5.43, 12. 3. 2007, odpovědětpicacaccccc
20.47, 14. 6. 2007, odpověděthojte taky bych si chtěl koupit 156 sedan 1.6 nebo 1.8.jsem student a je mi 19 let chtěl jsem Subaru Impreza ale to mě lidi odrazovali že to neuživim.v italských vozech se už vozim od narození:-) stávající auto je Fiat tempra a chtěl bych se zeptat jak se hodně 156tky kradou?díky a měj te se fajn
21.59, 14. 6. 2007, odpovědětVybrat jetý auto v dobrym stavu není žádná sranda u žádný značky. Je tu těžký radit, ale nejjednodušší je, že když se ti nebude něco zdát tak do toho prostě nejít. Ty ale píšeš, že si chceš koupit nějakou na který by si si mohl dělat. Tak pak je hlavní motor, aby z něj netekl olej, aby nežral olej, poslechnout si ho a popřípadě ho dát na comp, aby ti o něm mohli něco povědět. A zbytek je už na tobě. Hodně zdaru!
22.02, 14. 6. 2007, odpovědět