Dnes sa mi vyskytol problém s mojou 156 1,9 JTD r. 1999. Doteraz štartovala bez problémov aj za studena. Dnes som si dal 10-minútovú prestávku na odpočívadle pri dialnici a potom nechcela naštartovať. Chytila asi na štvrtý krát. Žiadna chybová kontrolka nesvietila. Potom som to ešte raz skúšal, keď som dorazil do cieľa a urobila to isté. Naftu tankujem obvykle na OMV alebo Shell. Ešte som zvedavý, či sa problém zopakuje aj pri studenom štarte. Neviete niekto poradiť, čím to môže byť?
21.26, 20. 9. 2009, odpovědětNa diag by neco melo byt i tak,snimac,nizky tlak paliva.
8.43, 21. 9. 2009, odpovědětKdybys něco potřeboval na 1,9 JTD rv 1999 mám skoro všechno.Tel 777159032
14.25, 21. 9. 2009, odpovědětahoj,mates ma pravdu.mal som stejny problem.na pumpe som sa bol najest a uz som nenastartoval.je to tlakom paliva
9.18, 23. 9. 2009, odpovědětMam podob.probem ako Ty zo svojou AR156,2,4jtd.Ak je zohriata na prevadzkovu teplotu tak po odstaveni a naslednom pokuse startovat nastartuje na 4az 8 krat aj to s problemom,motorom len tk trase ako keby mal opacny chod.Pokial je studeny startuje krasne.Za studena mi to nespravila ani raz a to uz s tym mam proble vyse roka.Vymenil som snim.otacok kluky aj gumicku v DRV ventile.Nepmohlo.Teraz som zohnal cely DRV ventyl tak ho budem menit a uvidime.Mohlo by to byt tlakom paliva co vytvara ten ventyl.Ak nie tak uz len samotne vstrekovace.
11.09, 23. 9. 2009, odpovědětPokud ti to dela jen za tepla muze to byt vadny snimac otacek vacky.mel jsem to same.za studena nema problema a za tepla ani tuk.
14.26, 23. 9. 2009, odpovědětVymen snimac polohy vacky kamarat ma taktiez 2.4 jtd za studena chytal pekne a jakmile sa zohrial tak nechtil az kym neochladol vymenil drv potom snimac kluky potom trisky a nakonec to bol snimac polohy vacky ktory je pod remenicou vacky
20.36, 22. 9. 2015, odpovědětĎakujem vám za typy. Keďže mám alfu len dva mesiace a ešte som nemal vymenený naftový ani vzduchový filter, tak som ich dal vymeniť a uvidím, či to bude robiť ďalej. Na dlhšiu trasu sa chystám až o nejaké dva týždne. Ale zatiaľ keď som ju aj po meste zahrial, tak naštartovala. Uvidím, čo povie po hodinovej ceste po diaľnici :))
22.48, 25. 9. 2009, odpovědětNazdarek mam alfa romeo 1,9 jtd 77 kw mam problem nastartovat jednou otoči a zahuli a pak nic jakoby došla nafta ale mam tam pul nadrže začalo to když mi problykavalo vstřikovani nemužete mi nejak poradit diky
18.15, 10. 11. 2011, odpovědětAhoj Pani mam taky problem potrebujem poradiť. Alfa mi pekne štartovala aj za studena. A teras mam taky problem že išiel som na tankovať,a ked som do tankoval taK uš mi nechitila točil som asi 7 krat a nič. Tak som potlačil auto na kraj a chitila. a teras jej to tak stale niekedy chiti na brng a ked nie potlačim auto priklad 10 čisel do zadu tak naštartuje nechapem tomu može niekto poradiť ???? podla mna tam je niedke studeny spoj alebo to roby abs ked potočim kolesami či sa odblokuju čidla a chiti to neviem prosim kto mi vie poradiť
17.29, 1. 1. 2012, odpovědětzdravim,nemohol som nastartovat karu ,tak som odpojil univer.central co tam montoval byvaly majitel,uz predtym mi to blblo tak som vedel co,nejako sa to podarilo nastartovat,aj na parkoviskach v pohode na supu,ale pocas jazdy domov mi zacala obcas svietit kontrolka vstrekovania a ked som prisiel pred garaz tak na volnobehu zacala svietit stale aj ked som zvysil otacky.V garazi som to vypol a odvtedy to nejde nastartovat iba to obcas odpali a ta kontrolka normalne vypne po otoceni kluca,predtym ked som to dal na podlahu tak mi motor zdochol vypal som kluc a na startoval tak za minutku.neviete mi niekto prosim vas poradit preco to nejde nastartovat co moze byt zle asi nieco s palivom si myslim diki :)
20.54, 9. 1. 2012, odpovědětjestli muzu, tak pomuzu ti, tve auto ktere nestartuje bych nejdriv skontroloval vahu vzduchu , pak vstrekovace a pak jestli je vsechno OK tak na zaklade toho, ze je to alfa, tak bych to skusil dovest k brehu a poslal to do reky.. jestli to pomohlo dej vedet, pomuzes tim mnoha lidem
1.17, 10. 1. 2012, odpovědětnedari sami nastartovat auto len ho toci a dusiho ani pri rostlacani nenaskoci vietemi poradit
15.21, 23. 2. 2012, odpovědětZdar všem co Alfa při lehkém vychladnutí teplého motoru nejde znovu nastartovat, kdy startér točí a nechytne. ŘEŠENÍ MÁM vyzkoušeno. Dost dobře mě k tomu navedla diskuze zde :-) Díky. Příběh je celkem jednoduchý a mockrát vyzkoušený. Prostě jsem auto vždy zahřál a jak po zastavení mírně vychladlo (u mě asi 20 minut), tak pak nešlo nastartovat do doby než skoro úplně vychladlo. S jarním oteplením se to chladnutí pěkně protahovalo :-) Servisáci mi to nedokázali nasimulovat a proto výměna čidla byla pokus omyl. Takže výměna čidla teploty chladiče za 550,- byla ztráta času, ale co, nechal jsem tam toto nové. Návrh na výměnu, která byla i řešením, byl snímač polohy klikové hřídele. Snímá v důsledku polohu válců a tedy i tím řídí kdy se má vstříknout palivo. No a když to čidlo řekne, že je něco blbě, tak palivo nevstříkne, jednoduché. No a to čidlo se lehce poškodí a ubližuje mu teplota okolí motoru. Motor jsem zahřál a dojel do servisu a při pokusu u nich to nenastarovalo a na diagnoze se ukázala chyba "nevěrohodný signál čidla klikové hřídele"... uf, no konečně :) Výměna to dokázala. Nyní startuje bez potíží i v dříve problémových stavech. Čdlo stálo asi 1050,- Kč. Všem co mají podobný problém přeju dobré starty :-) Snad má zkušenost a potrhané nervi z nestartování na placených parkovištích :-) pomohly :-) Good luck :)
21.46, 28. 5. 2015, odpovědětVím že je to stará konverzace, ale můžu se tě zeptat, dělá mi to naprosto stejný co tobe, po mírném vychladnutí zahřátého motoru nenastartuje, někdy se to podaří ale až tak na po8me, ale jde o to že mě to při točení startéru tak jakoby vybrruje jako kdyby motor měl malou snahu se chytit, že to není čistě točení motoru jako kdyby tam nešla vůbec nafta ale škube jako kdyby měl tendenci se chytit.
16.29, 16. 4. 2016, odpovědětAhoj všem. AR 1,9 jtd mi přestala jet a nejde nastartovat. Vstřiky, rozvody vše po kontrole, diagnostika bez závad. Nemá někdo zkušenost? Nemůže to být vadným EGR ventilem? Děkuji za odpověd.
12.53, 13. 12. 2021, odpovědět